מסגרות אחרי צהריים

dina199

New member

שלומות0

New member
גם אפילו בחופשה ללכת

עם הילד לחווית ברכת שיחה לפעוטות ביחד עם האחים האחרים עם יש

aba mudag

New member
הוראות אלו נכתבו ביזע ובדמעות

המאבק הראשון והכי דחוף של הורה לאחר אבחון מוקדם הוא ביורוקרטי ולא טיפולי. הזירה: משרד הרווחה לאגפיו השונים (בט"ל, ואח"כ וועדות השמה, ואח"כ טופס הועדה). המטרה: אלוטף (או מעון יום שיקומי אחר). אמצעים: כמו בכל טיפול בביורוקרטיה הישראלית צריך שילוב בין כפפות של משי וכפפות אגרוף, ובעיקר הרבה נחישות והתמדה וחוסר אמון שדברים עובדים "כמו שצריך". למשרד יש אינטרס כלכלי וארגוני מובהק שלא לאפשר לילד מעון יום שיקומי.

לגבי בט"ל והרווחה ראי:
http://img2.tapuz.co.il/forums/1_163619352.pdf

לגבי טופס הועדה ראי:
על טופס הועדה למעון יום שיקומי

מהו טופס הועדה?
טופס הועדה hoaada הוא טופס התחייבות כספית של הרשות המקומית למעון היום השיקומי, וקבלתו היא תנאי להתחלת לימודי פעוט במעון (גם לאחר ששובץ כבר במעון בידי וועדת השמה). במילים אחרות, זה טופס שבו הרשות המקומית או העירייה מתחייבת לתת את הכסף ללימודים במעון (אלפי ש"ח לחודש). על הטופס כתוב למעלה "השמה למסגרת".

מהי הבירוקרטיה?
פונים ללשכת הרווחה המקומית שלכם, הרווחה מעבירה הבקשה לעו"ס שמטפלת בנושא באגף שיקום במחלקת רווחה בעירייה או ברשות המקומית. יחד עם הפנייה צריך להעביר: הודעה על קבלה למעון, תדפיס עו"ש מ-3 חודשים אחרונים, תלושי משכורת של ההורים מ-3 חודשים אחרונים, ולחתום על הוראת קבע לעירייה שמקבלים ממנה (שתכסה את השתתפות ההורים), ולהעביר העתק ממנה בחזרה לעירייה. אגף השיקום קובע לפי מסמכים אלו את השתתפות ההורים בתשלום המעון, בהתאם למפתח הסכומים שנמצא בקישור הבא (יכול להתעדכן):
‏http://www.health.gov.il/LegislationLibrary/Shikum_02.pdf

לאחר מכן מועבר הטופס ל"עובדת זכאות" בהנהלת ההמחלקה לשירותים חברתיים בעירייה/רשות מקומית. מלבד חתימתה של עובדת הזכאות הטופס זקוק ל-4 חתימות וחותמות: ראש המחלקה לשירותים חברתיים, רו"ח המחלקה/גזבר הרשות, לאחר מכן הטופס מועבר לחתימת הפיקוח על האוטיזם (המפקחות המחוזיות ביחידה לטיפול עם אוטיזם/יו"ר ועדת ההשמה/ממונה ארצי על השמה) ולחתימת המעון השיקומי (מנהל המסגרת).

מה עושים אם הטופס "נתקע"?
באים אישית לעירייה/הנהלת המחלקה לשירותים חברתיים ומסדרים את העניין, כי הטופס יכול לעכב את הכניסה למעון, ולפעמים נזכרים בו רק בתחילת השנה. ככלל כדאי להתחיל עם הטופס מייד לאחר החלטת ועדת ההשמה.

dina199

New member

ולאינטרס הזה קוראים 'שיטת מצליח' .
זה מצליח להם כשהם גורמים להורים לוותר ולהיכנע (ולא חשוב באיזה נושא)

antea

New member
כרגע היא בבית

לכן אני מחפשת מסגרת שתיתן לו טיפולים. אני מאוד מכוונה שנצליח להתקבל למעון של עלוטף לשנה הבאה.

שלומות0

New member
רצוי להוסיף

ק. תקשורת , ולדרוש במכון להתפתחות הילד או שיפנו אתכם אם אין להם מקום על מנת שתקבלו החזר מהקופה..

antea

New member
אני מאוד רוצה להוסיף עוד טיפולים

האםטיפולים יש המלצות למנתחי התנהגות/ תרפיסטים ואנשי מקצוע אחרים?

dina199

New member
כמה טיפולים את רוצה להוסיף?

את צריכה להתמקד בכמה דברים שכרגע הכי חשובים לך , כדי לא להתפזר. ואלה לא אמורים להיות הרבה דברים (מאותה סיבה)

antea

New member
אני חשבתי על

תוכנית ביתית - שיהיה תרפיסט כל יום. לפני הגן אפשר בשעות הבוקר וברגע שגן יתחיל (בתקווה שניכנס לגן של עלוטף) להעביר את זה לשעות הערב.

אני לא יכולה להפסיק לעבוד (אני היחידה שמפרנסת) אז חשוב לי שיהיה מישהו שעובד איתו כל יום .

למעלה