מסגרות אחרי צהריים

dina199

New member
ב'פאן' לומדים הכי הרבה.

תמיד אנשים מתפלאים איך ילדים נותנים את הקפיצה הגדולה (אפילו ללא קשר לספקטרום) בתקופת החופש הגדול

dina199

New member
הוא בן שנתיים

ומסיים גן ב 15:30 - שבטוח שם עושים איתו הרבה.
אז לכייף ולשחק איתו - זה טיפול הכי טוב
. עוד כמה שנים תתגעגעי לגיל הזה.
כל המומחים ממליצים על 'טיפול אינטנסיבי' , אבל לא מתכוונים שזה משהו כמו 24 שעות ביממה בלי הפסקה

TikvaBonneh

New member
תשובות

סוף אוגוסט זה ממש תיכף.
שנת הלימודים תיכף נגמרת. הוא אמור ללכת לגן גם בקיץ?
שני דברים:
א. את צריכה להתרכז בביורוקרטיה כדי להכניס אותו לאלוטף בשנה הבאה. אל תפספסי ואל תתפזרי.
ב. יכול מאוד להיות שלא טוב לו בגן ועדיף שהוא יהיה בבית בקיץ. בד"כ גן רגיל לא מתאים לילד PDD.

dina199

New member

כאמור מה שסוחט מאיתנו את רוב האנרגיה זו המלחמה בבירוקרטיה

אריה127

New member
תוכנית ביתית!!

מומלץ בחום.
ניתן וכדאי לשים לב מה עושים בתוכנית בבוקר, ולעבוד במתואם.
אגב, גם אצל ילדים נורמטיביים בני שנתיים החלק החברתי איננו מתקדם כל כך והמשחק הוא מקביל ולא משותף. כדאי לעבוד על תחומים אחרים:
שפה, תקשורת, גמישות, דמיון....

antea

New member
מאיפו אני יכולה לקחת חומר

מה בדיוק אפשר לעשות ואיך לעבוד את הנושאים האלו עם הילד? יש חומר כלשהו שניתן לקרוא? האם אתה מתכוון רק אני וילד או שזה קבוצות של כמה ילדים?

אריה127

New member
יש כמה אפשרויות

1. לימוד שיטת גרינשפאן. ניתן ע"י: ספרים, צפיה במטפלים לפי השיטה או לפנות למכון בייקר.
2. בניית תוכנית ביתית בשיטת aba. ניתן על ידי מציאת מנתחת התנהגות טובה וגיוס צוות. כמו כן, יש ספרים מצויינים כמו הספר של בן צבי, שמתאים יותר לעבודה עצמית.

כל השיטות מומלצות ושילובם עוד יותר מומלץ.
אני ממליץ להתחיל כבר עכשיו, ולהמשיך גם בתקופת הגן לפי הכוחות והלו"ז שלכם.
זה הנסיון שלנו... ובלי להיות בומבסטי, את הילד שלנו העבודה הזו הצילה.

antea

New member
מנתחי התנהגות

אפשר להרחיב קצת יותר על מנתחי התנהגות - מי הם, מה תפקידם. האם זה מתאים לילד בגיל שנתיים? מה הכוונה בגיוס צוות - עוד מטפלים שעובדים איתם?

אריה127

New member
תשובה

1. מסכים עם מי שאמר שצריך קודם כל לדאוג למסגרת טובה בשנה הבאה!!!!!

2. לדעתי, ומנסיוננו, בגיל הצעיר כל רגע חשוב. מאוד מומלץ להתחיל תוכנית ביתית. (אנו שילבנו aba וגרישפאן) ולגייס מנתחת התנהגות טובה וצוות. (טיפ: סטודנטיות לחינוך מיוחד היו אצלנו הכי טובות). זה לא קל ולא זול אבל התוצאה שווה הכל.
מומלץ מאוד לקרוא את הספר 'השמיעי קולך' - ההבנה שניתן לעשות כל כך הרבה היממה אותנו כל כך שאחרי שקראנו אותו לא הצלחנו להרדם. לאחר שנתיים וחצי, אני אומר מנסיון, כל מה שכתוב בספר קרה אצלנו!!
יש ספר של מיכאל בן צבי על ניתוח התנהגות - מומלץ בחום רב.
שני הספרים הללו היו התנ"ך שלנו בטיפול בילד. ועזרו לנו המון המון.

בקצרה: ניתוח התנהגות זו דרך בה מנתחים את התנהגות ה ל מ י ד ה של הילד כך שהלמידה (שגם כך פגועה) תהיה אפקטיבית יותר.
בדרך זו ניתן להתייחס וללמד כמעט הכל - קשיים בויסות חושי, קוגניטיבי, רגשי, ועוד.
שיטה נוספת היא שיטת גרינשפאן שבה הדגש הוא יותר רגשי פסיכולוגי.
לדעתנו, וכך פעלנו, שתי הגישות השלימו זו את זו. כאשר בהתחלה עבדנו עם גרינשפאן אח"כ (שהיה רוב הזמן העבודה) בעיקר aba. כבמצבו היום של הבן שלי אנו עובדים רק גרינשפאן.

תשובות לגבי התייחסויות שקיבלת:
1. ילד הוא רק ילד - נכון אבל הוא ילד עם פיגור התפתחותי ואם הוא לא ישלים אותו הפיגור ילווה אותו לתמיד. טווח הזמן לסגירת הפיגור מוגבל.
2. בכלל, כדאי שתבררי עם נותני העצות מה הנסיון שלהם. לחלק הילד מאובחן כאספרגר שזה משהו אחר לגמרי, חלקם אומרים את דעתם אבל אין להם נסיון כלל בביצוע תוכנית ביתית ובמשמעות שלה.
גם אנו קיבלנו עצות כאלו בהתחלה ואני מודה לה' שהיה לנו את השכל שלא להקשיב להם.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא במקרה אבחנת האספרגר בוטלה זה ממש לא משהו אחר.
לא כל אספי הוא מה שמכונה "בתפקוד גבוה"
וגם מי שכן, הוא אוטיסט לכל דבר.

לכל הכותבים בפורום הזה יש ניסיון,
לא לכולם אותו נסיון.

dina199

New member
גם כשכל רגע חשוב, לא פותרים הכל

3-4 מים אחרי קבלת האבחנה.
מה למשל אם התור לאיבחון היה מגיע בעוד חודש -חודשיים ?

שלומות0

New member
לגבי סעיף 1

ילד עם פיגור לא יסגור את הפיגור עם תשים עליו סטודנטיות שיעבדו איתו בשיטת aba אולי זה ישקיט את ההורה פסיכולוגית, אבל לא את הפיגור של הילד!
2. כמה ניסיון יש לך ?אולי הורה של עשר שנות ניסיון ואף יותר כמו הורים שיעצו כאן שווה ערך לניסיון של מטפלים בשיטת ה aba? חשבת על זה?
וזה שלכם זה היה טוב לא אומר שלמשהו אחר זה טוב, זו שיטה שממש לא מתאימה לכל משפחה, לא כל משפחה בנויה שיחדרו לחייה כל יום!
אכן יש משפחות שזה נהדר להם שכל יום במשך כמה שעות יש צוות"טיפ: סטודנטיות לחינוך מיוחד היו אצלנו הכי טובות" שלם שנכנס לבית ומתעסק עם הילד

antea

New member
תודה על ההסבר,

תוכל לתת לי בבקשה שמות/ המלצות למנתחי התנהגות, תרפיסטים ואנשי מקצוע אחרים..

nirity1

New member
לכל ההורים החדשים

אני תמיד רוצה להזכיר שלהיות הורה לילד אוטיסט זאת לא ריצת 200 מטר אלא מרתון לכל החיים. יש תמיד את התחושה שצריך לרוץ ולטפל. אפשר לעצור גם ולנשום אויר ולקחת דברים בפרופורציה
בתכלס אם את אומרת שהוא מתחיל מסגרת באוגוסט - זה כולה עוד חודשים.
עכשיו ממה שאני יודעת יש לכם זכאות ל 3 טיפולים שבועים . אני לא יודעת למה אמרו לכם טיפול פעם בשבוע
אני מאוד ממליצה שתפני למרכז למשפחה של אלוט. הם יכולים לתת לך מידע לגבי זכאויות ואפילו רשימות של מטפלים
שיהיה לך המון בהצלחה

antea

New member
תודה,

כשאת כותבת לפנות לעלות הכוונה שלך לבית לורן או שאני פונה למישהו אחר...

שלומות0

New member
כן טיפול מעולה

הכי טוב שיש לילד בן שנתיים טפלי בקושי הכי גדול שלו אצל מטפל מוסמך,
והשאר יש טיפול חברתי הכי טוב שזה ללכת איתו לגני שעשועים לג 'ומבורים בקניונים,
פעילויות שהרשויות המקומיות מפעילות בחופשת הקיץ לילידם ופעוטות, הוא ייחשף לילדים אחרים
לעולם שלם ומופלא , לא רק של מטפלים בקליניקות שלהם!

למעלה