לדעתי את מפספסת וחבל.
עקבתי אחרי כל השרשור, קראתי את הפוסט שלך (פעמיים) ואת כל התגובות. בתור אחת שפעילה בפורום שנים אני מכירה את הנפשות הפועלות וכבר נתקלתי בכל סוגי המגיבים, האורחים והקבועים (תמיד יש הפתעות אבל עדיין).

דווקא היו לי כמה דברים להגיב לגבי מה שכתבת, אך ברגע שראיתי איך את מגיבה לאחרים פה ואיך את מפרשת את דבריהם, הבנתי שאין טעם וכנראה תמצאי איזשהי התנסחות שלא תנעם לך.

אבל אני רואה שאת ממשיכה לחזור ולהגיב, למרות שכבר הצהרת מספר פעמים שאת מצטערת שבאת לכאן, שאת הולכת, שתודה על כלום וכו' (לא מצטטת אותך, רק הרוח שעולה מדברייך). אז לא ברור לי אם את בכל זאת משחרת לעצה, או כאן כדי להמשיך להתווכח ולהתנגד לכל מי שעונה משהו שלא נעים לך.

אני יודעת שאת תכעסי ותתקוממי על התגובה שלי. את תגידי שהיא תוקפנית, שאני אדם נורא וכו' כמו שעשית לכמה מגיבים פה, אבל באמת שאני לא כותבת לך בתוקפנות, זה חלק מהחסרונות של לקרוא משהו ולא לשמוע אותו, נוטים לפרש את הטון איך שנראה לנו, מה שלדעתי קרה בפרשנות שלך לחלק מהתגובות שקיבלת.

אחרי שעברנו את השלב הזה, אם את עדיין קוראת, אמשיך לפואנטה אליה כיוונתי.

יש לי קבוצת חברות של כמה חברות טובות. כשאני צריכה להתייעץ לגבי משהו מסויים, אני יודעת בדיוק לאן ללכת. יש לי חברה אחת שיש לה אופי "כן כן". מה זה אומר? שאם בא לי סתם להתבכיין בלי לחפש עצה אמיתית ולחפור על משהו (יותר בשביל עצמי מאשר בשביל לחפש עצה או דעה) היא הכותל שלי. כן כן את צודקת וליטוף על הראש. יש לי חברה אחרת, עצמאית ודעתנית, שאם אני רוצה "כאפה" או עצה שתעצים אותי כאינדבדואל, אני אלך אליה. יש עוד אחת יותר קלילה וותרנית, שאם בא לי עצה שתרכך את עמדתי, אני אלך אליה וכו' וכו'.

זה העניין בפורומים. בפורום אין לך את מה שאת רגילה- חברות שכל אחת מוכרת לך במורכבות שלה, או בן/בת משפחה. פה יש אנשים שלא מכירים אותך ואת לא מכירה אותם. לכן הרבה פעמים כשנותנים כאן עצה, מנתחים את השאלה קצת כמו פרק בספר, כי אין קירבה או היכרות עם השואל, לכן הניתוח הוא נייטרלי יחסית (כמובן מושפע גם מדעות ונסיון אישי). בעיני זה נכס עצום. נכון לא מקבלים פה ליטופים על הראש. אנשים פשוט אומרים את האמת- מה שהם חושבים. נכון הם לא תמיד חסים על רגשותייך, אולי בגלל שמרבית האנשים בכלל לא נעלבים. בטח לא ממה שכתבו לך. עברתי על זה כמה פעמים ולדעתי ההתנגדות שלך נובעת מהתנגדות פנימית כללית לכל תגובה שהוא לא מלטפת/מחמיאה/טופחת על השכם. היו כאן כמה דברים שאם הייתי במקומך גם לי היה קשה לקרוא. לא בגלל שזה פוגעני או מעליב, אלא שזה פשוט ממש לא מה שבא לי לשמוע. כי הייתי רוצה שהדברים יהיו אחרת. לא בגלל שזה לא אמת.

גם נתפסת לזה ש"החליטו מה את מרגישה" ועוד. אני לא ראיתי שאף אחד קבע פה עובדות ופיקסס למשרד הפנים. בסך הכל ניתחו את מה שכתבת. יכולת להסכים או לא להסכים. וכאן זה היה נגמר.

העלבון והכעס שלך מגיעים ממקומות אחרים (לא קבעתי עובדה, זו דעתי בסך הכל) ואת משליכה אותם על דקויות כמו ניסוח. לדעתי את פשוט כואבת ומאוכזבת שהקשר לא צלח, ונורא קיווית בסתר ליבך שאנשים פה יפרגנו או ייתנו עצות או תקווה איך אולי זה כן יכול להצליח. ואת משליכה את הרגשות השליליים האלו על אנשים שבאמת ניסו לעזור, גם לא בכפפות צמר גפן.

אני יודעת שאת נורא תעלבי (בעצם לא תעלבי, כי את הרי לא נעלבת מאף אחד פה, לדברייך) אבל הייתי מקווה שאולי תנסי לקרוא את התוכן באמת ולא למהר להתגונן. ואת רשאית כמובן לא להסכים. בכל מקרה עצה קונקרטית לגבי הקשר אין לי לתת לך, כבר דיי אמרו הכל (למרות שאת הרוב סירבת לקבל).
בהצלחה