מנסה

מנסה

אולי תוכלו לייעץ, יש לי תחושה שזה כבר אבוד, אבל בכל זאת מנסה ולפחות מתייעצת:

יצאנו במשך כמעט 4 חודשים, היה חיבור חזק מההתחלה, המון שיחות עמוקות, בילויים משותפים והמון תחושה של ביחד. היו בהתחלה קצת חששות וספקות לשני הצדדים בגלל רקע הקצת שונה, אבל לא עבר הרבה זמן והוא אמר שאחרי שהכיר אותי "כאדם" זה כבר לא משנה לו.

מה שכן היה בעייתי ברקע זה נושא הרגש - בשלב מוקדם יחסית הוא שיתף שהוא מודע לכך שהוא עצור מבחינה רגשית, ואפילו הולך לטיפול, הסביר שהיו לו בעיות בקשר קודם בנושא הזה והיה דיי גלוי גם בהקשר שלנו - אמר שטוב לו איתי, שאני מעניינת אותו, מצחיקה אותו ומסקרנת אותו אבל - הרגש לא הגיע. לדבריו היה סוג של רגש כולל "חיבה", אבל לא אהבה.

אני קצת יותר מנוסה במערכות יחסים ויודעת שזו לא נוסחה מתמטית, שרגש לא מגיע ספציפית בתקופה מסוימת, ושזה תלוי בהרבה גורמים, אבל הבנתי שיש לנו בעיה. אחרי 4 חודשים הוא הודיע שהוא מרגיש שהוא לא מסוגל לאהוב אותי, שיש כאן משהו בעייתי "מעבר", שנראה לו שיש כאן קטע שהוא לא מסוגל להתחבר אלי... כל מיני דיבורים לא ברורים, היה נראה שהפרידה הייתה קשה גם לו, אבל הוא היה שלם עם זה כי הוא רוצה להרגיש משהו אחר.

זה ממש טרי (ימים), עברו לי בינתיים אינספור מחשבות כולל הרצת כל מה שהיה ביננו בתקופה הזאת, כל מיני השערות מה אולי גרם לזה (למרות שהוא אמר שאין לי מה לחשוב על מה עשיתי לא בסדר, כי הייתי בסדר גמור לדבריו), ובכללי אני מרגישה רע והייתי רוצה לגרום לסוויצ' מסוים - אם כי ברור שזה מצב בעייתי וסבוך, ויש מצב שאיחרתי את המועד.

ולצד זאת אני מאמינה גדולה ששום דבר לא אבוד ותמיד אפשר לתקן, ואני מרגישה שלהרים ידיים ולהמשיך הלאה זה לא הדבר הנכון. אני ממש הרגשתי כל התקופה שהבחור הזה הוא "מה שהלב שלי בחר אחרי כל מה שהוא עבר".

מישהו היה במצב כזה? עצות יתקבלו בברכה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
"אני מאמינה גדולה ששום דבר לא אבוד ותמיד אפשר לתקן"

אני לא.

מילא, אם היית אומרת את המשפט לגבי עצמך, הייתי אומר "אמן". גם בעצמנו לא כל דבר ניתן לשנות וגם מה שכן, בוודאי זה לא קל. אבל זאת משימה ראויה בהחלט, כי יש דברים שכן ניתן לשנות.

יתר על כן, שינוי איננו מצב של שחור לבן. לפעמים שינוי חלקי נותן המון. שינוי כיוון. שינוי מגמה. אלו דברים מאוד משמעותיים.

אבל כל זה אמור רק בשינוי של עצמנו. שינוי של הזולת זו כבר אופרה אחרת. הפנטזיה לשנות בן או בת זוג (או בוס או שכן או קולגה) היא כמעט תמיד פנטזיה רומנטית שמחירה הוא כבד. כמה שמשקיעים יותר בפרוייקט שינוי הזולת, ככה שוקעים יותר.

מי שרוצה לשנות את הזולת, יכול להתנדב ללמד ילדים בשכונות מצוקה. אם זה בא ממניע ערכי - זה מעולה. אבל לשנות בן זוג כדי להתאים אותו להחלטה שלי שהוא "האחד" או "זה שהלב שלי בחר" - זה פשוט לא עובד.

דרך אגב, לא שמעתי בדברייך שבוערת בקרבו התשוקה לשינוי. שהוא מרגיש שאת האחת שהלב שלו בחר, ובשביל זה הוא מוכן לעשות מהפך בכל עולם הרגש שלו.

כן, הוא הולך לטיפול. אבל לא לשם קידום המטרות וההחלטות שלך, אלא לקידום (או קודם כל לבירור) המטרות שלו עצמו. ואת, כפי שנראה כרגע, לא חלק ממטרות אלו.

נכון, זה מצב אכזרי. הלב שלך בחר, והלב שלו לא.
זה בהחלט שיברון לב. אבל למרבה הצער אין מה לעשות, רק לאסוף את עצמך וללכת הלאה.

זה באמת היה הכרחי?

הנימה שלך לא נעימה, החל מה"חיקוי" שלי בכותרת וגם בהודעה עצמה - לא עשיתי שום פשע, זה באמת הכרחי לצאת עלי ככה?
&nbsp
ואם אתייחס לתוכן של ההודעה שלך: אני מודה לך על שהגבת, אבל נראה שלקחת את דבריי והענקת להם פרשנות בהתאם למה שנראה לך ולדברים שהבאת ממקומות אחרים, וזה לא כל כך תואם את המציאות. אני לא מחפשת לשנות אף אחד, בטח שלא אותו - אם הוא היה במצב בו הייתי מעוניינת לשנות אותו, לא היה לי שום רצון להיות אותו. עברתי את גיל 15 לפני אי אילו שנים ודיי ברור לי שאי אפשר לשנות אף אחד, אבל להיות בקשר זוגי עם בחור שלא הפסיק להגיד כמה טוב לו איתי, כמה אני מצחיקה ומעניינת אותו וכו', לא מתפרש בעיניי כניסיון לשנות בן אדם, ובטח שאני לא צריכה לשנות אותו כדי להתאים אותו להרגשה (לא החלטה, הרגשה) שהוא מה שהלב שלי בחר, זה מצב קיים.
&nbsp
לגבי הטיפול שהוא עבר - אתה לא מכיר אותו ולא יודע דבר על הטיפול הזה, אני כן - כשהוא שיתף אותי בנושא, הוא הדגיש לי שהוא הולך לטיפול לא רק בשבילו אלא גם ובעיקר בשבילנו, ומהר מאוד גיליתי שבלא מעט פגישות אני והקשר שלנו היווינו את הנושא העיקרי. אפילו באתי איתו לפגישה אחת, הרגשתי כאילו המטפלת כבר מכירה אותי. זה לא נשמע לי כמו משהו שעושה מי שמחליט שאני לא חלק מהמטרות (ולפני שתמשיך עם הספקולציות שלך - הטיפול היה ספציפי מכוון לנושא זוגיות, הוא התחיל אותו לפני שהכרנו, ואני "נשזרתי לתוכו").
&nbsp
אתה לא חייב להאמין במה שאני מאמינה או בכל דבר אחר, אנשים שונים זה מזה, ואני גם לא אומרת שאתה טועה - פתחתי את דבריי בכך שהתחושה שלי שזה כבר אבוד, אבל אני לא חושבת שנדרש לצאת עלי ככה ולהחליט דברים בצורה כל כך תקיפה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא יצאתי עליך

אבל בכל אופן, אם נפגעת - אני בהחלט מצטער.
&nbsp
לא עשיתי חיקוי שלך אלא ציטטתי את משפט המפתח כלשונו ואמרתי שאני לא מאמין בו.
אם התמונה שאני ראיתי נראית לך לא נכונה או לא מדויקת או לא לעניין - אוקיי. ככה אני התרשמתי. אבל איפה ראית שאני יורד עליך? להערכתי, לא אהבת את התוכן עצמו - אבל זה תוכן שמבטא את דעתי, גם אם היא לא נעימה לך או לא נראית לך. זה לא עלבון לומר שאני חולק עליך.
&nbsp
לגופו של עניין:
בגדול, הבחור העביר לך מסרים כפולים.
את בוחרת להיאחז בחצי החיובי, ושואלת איך להציל על סמך זה את המצב.
אני שמעתי לא פחות מזה את המסרים השליליים, בראשם העובדה שהוא נפרד ממך למרות כל הדיבורים שהוא אמר במסגרת המסר הכפול. אני מייחס לעובדה הזאת משקל רב. את בוחרת לייחס לה פחות משקל - לגיטימי לשני הכיוונים.
&nbsp
כתבתי שאת רוצה לשנות אותו, כי הרי אם לא תשני אותו, החלטתו תישאר בעינה - נכון?את לא אוהבת שקראתי לזה "לשנות אותו" - שוב - מחלוקת לגיטימית.
ואני בהחלט גם מאחל לך שתצליחי להחזיר את הקשר ושהוא יהיה יציב וטוב.

מאוד יצאת עלי

ההודעה שלך כולה נכתבה בנימה בוטה על גבול התוקפנית, וכללה הצהרות שממש לא נשמעות כמו דעה, ולפי מה שאתה כותב עכשיו נראה שגם לא התעמקת במה שכתבתי ומעבר לפרשנות ולשינוי העובדות שכתבתי אתה גם מחליט בשבילי איך אני מרגישה ולמה אני בוחרת לייחס או לא לייחס משקל, ועכשיו אתה קורא לזה מחלוקת? הגדרה מאוד מעניינת. מהצד השני, אם אתה מגדיר רצון להיות עם מישהו כרצון "לשנות אותו", כנראה שעולם ההגדרות שלך שונה מזה שלי ושל רוב בני האדם. אם תתעקש, הבחור הוא אותו בחור שהיה בתקופה שהיינו ביחד, כאמור אין לי שום רצון לשנות אותו - זה לא ש"אני לא אוהבת שקראת לזה ככה", אלא שזה פשוט לא נכון, וזו לא מחלוקת, אין פה שום קשר לשינוי של בנאדם, וגם אם נתייחס לזה כאל "החלטה" - זה שאדם משנה את דעתו מאי אילו סיבות לא אומר שהוא "שינה את עצמו" או שמישהו אחר שינה אותו. אני בעבר חזרתי לבן זוג שנפרדתי ממנו, זה לא אומר שהוא שינה אותי או ניסה לשנות אותי, אלא שבעקבות סיבות מסוימות שיניתי את דעתי והבנתי שאני כן מעוניינת בקשר.
&nbsp
אני מקווה מאוד שלמטופלים שבאים אליך אתה מתייחס בצורה אחרת ופחות נחרץ ובוטה מולם.
&nbsp
ולסיכום - לא מתאים לי הדיון הזה, לא בגלל ש"אתה חולק עלי" או כל ספוקלציה אחרת שתטען, אלא כי לא באתי לפה בשביל לזכות למתקפה ולהכרזות לגבי איך אני כן או לא מרגישה ומה אני כן או לא מתכננת וחושבת.

danakama10

New member
דוגרי?

את מתוסבכת לחלוטין. לא נקרא בכלל שמריוס "יצא עלייך", ואת נשמעת מלאת זעם ואחת שלא מסוגלת לקלוט את המציאות.
בדיוק כפי שלא קלטת את הדברים של מריוס, את כנראה לא קולטת שהבחור לא רוצה בחר. יפה שהלב שלך בחר בו - איזו התנסחות פומפוזית ודרמטית, כאילו זה אמור להוות משקל בבחירות של אותו בחור. הבחור לא רוצה בך. מההתחלה הזהיר אותך שיש לו בעיה, ובעקבות הטיפול החליט סופית שאת לא בשבילו. את לא נשמעת ילדונת, ולכן אני נוטה להאמין שהנואשות שלך לקשר עם הבחור נובעת דווקא מגיל מבוגר יחסית שלך, גיל שמתחילים לפחד לפספס את הרכבת.
אני מציעה לך מכל הלב ללכת בעצמך לטיפול לפני שאת מתרכזת במציאת בן זוג חדש. התגובות שלך כאן למריוס (עוד לא קראתי את שאר השרשור) והעובדה שאת לא מבינה מה הכוונה כשבן זוג רוצה להפרד ממך ואומר לך שהוא לא רואה את עצמו מתאהב בך, מראים שיש לך בעיה כלשהי, שאולי מפריעה לך בזוגיות.

אייבורי

New member
שחררי חומד

&nbsp
את באמת נשמעת בחורה מקסימה, אפילו התאהבת בבחור קצת לא מושג
בחור טוב אבל עם משימת תיקון קלה
עונה לכל הצרכים הטיפוליים שלך, לכל צרכי הכיבוש והרצון לתקן את העולם
(שכידוע הוא תמיד רע ואכזר לבחורים טובים)
&nbsp
בתכלס, את באמת אחלה בחורה, את לא צריכה למצוא פרוייקט שיקום שכונות.
תמצאי בחור שהוא לא עצור ריגשית, שלא צריך חוקן נפשי, בחור שיגרום לך לפרוח
לא לעבוד במכונאות גבר דפוק.
&nbsp
&nbsp

shirael

New member
כן, הייתי במצב כזה.

נראה לי שרוב האנשים בצורה כזו או אחרת היו במצב כזה, כי הוא לא כל כך נדיר. המוח שלך מלביש אותו בכל מיני פרטים לכאורה יחודיים (שקשה לו עם רגש והוא בטיפול ויש עניין וכו'), אבל הסיפור עצמו הוא בסיסי - את מעוניינת והוא לא.
&nbsp
אני קצת קרועה בין הצורך לדבר איתך במלים עדינות כי את נשמעת בחורה חמודה מאוד ובאמת לא נעים לקרוא הטחה קרה של המציאות בפנים, אבל מצד שני אני מרגישה צורך לנער אותך קצת, כי מכל מה שכתבת עולה לי שאת קצת מסבנת את עצמך.
&nbsp
את מדברת כאילו את הצד הפעיל והיוזם -"איחרתי את המועד", "מאמינה גדולה ששום דבר לא אבוד", אבל האמת היא שהוא זה שהתחבט עם עצמו והוא זה שהגיע למסקנה, הכל בעצם בא ממנו, וגם הפעולה בסוף. את יצאת כאן זו שקיבלה את הגזירה בלי ששאלו לדעתה, ולגמרי נורמלי וטבעי שתרצי להרגיש שיש לך קצת שליטה בידיים, אבל תהיי ערנית לכך שהמציאות היא אחרת, ואין מה להתמקח איתה. כל המחשבות שלך עכשיו על זה שאפשר לתקן ואסור להרים ידיים וכו', זה רק המוח שמתקשה להשלים עם רוע הגזרה, עם אובדן של התקוות שהיו לך לגבי הקשר.
&nbsp
למה אני כל כך חד משמעית תשאלי? הרי ברור שתמיד אפשר לתקן, אבל השאלה מה יש לתקן בעצם. הזוגיות שלכם מעולם לא באמת הגיעה לשלב שאפשר לכנות "זוגיות". לפי מה שאת מספרת הקשר היה בשלב של בדיקה וגישוש, במיוחד מהצד שלו, וכשהוא ראה שלא מצליח להתאהב, החליט לחתוך. 4 חודשים זה בדיוק פרק הזמן שבו קשרים מגיעים לאיזה צומת, ואז מחליטים מה בעצם יש לנו ביד. אם כבר בשלב הזה אחד הצדדים רואה שאין שם איזה גרעין חזק.... אז יקירה, אין בעצם מה לתקן פה, וגם שום דבר לא שבור. זה פשוט לא זה.
&nbsp
עד כאן הכל די טריויאלי, אני גם מניחה שבמקום מסוים את יודעת את הדברים בעצמך, כפי שציינת גם בהודעה. אבל ממש בשורה האחרונה השתרבבה לך שאלה אחרת, שאותי מעניינת הרבה יותר - איך יכול להיות שאת הרגשת כל התקופה שהבחור הזה הוא בחיר לבך, וזה עדיין לא זה? זאת כבר שאלה ממש קיומית, כי היא גם נוגעת לביטחון שלך בעצמך (איך יכול להיות שבשבילי זה היה כל כך "כן" בעוד שהבחור פשוט לא היה שם? מה זה אומר על היכולת שלי להאמין למה שאני מרגישה אם זה כל כך לא קשור למציאות?) וגם לביטחון שלך לגבי העתיד (אם עכשיו הרגשתי שזה-זה וטעיתי, מה מבטיח לי שגם ב-50 השנים הבאות זה לא יחזור על עצמו ואני אזדקן לבד? בהקצנה קלה כמובן, אבל הפחד אותו פחד).
&nbsp
אז תשובות אין לי
אבל הבטחה יש. אני מבטיחה לך, עלי, שאם תמשיכי לשאול, לחפש, לא להתפשר על קשרים ודברים לא מתאימים, לשאוף כל הזמן להיות כמה שיותר נאמנה לעצמך, להגיד את האמת (בעיקר לעצמך), לבדוק תמיד מה באמת קורה במציאות, מה הסיפור שמסופר, להטיל ספק במחשבות, ללכת גם לחפש עזרה וטיפול אם צריך, להתפתח עוד ועוד ולא לפחד לצאת מתחום הנוחות, לחפש את הפינות האפלות ולהאיר עליהן בעוצמה כדי לראות מה מסתתר שם - אני מבטיחה לך שתמצאי את מה שהלב שלך באמת בחר, וזה יביא לך המון אושר. זה פשוט ככה עובד, ואני לא היחידה פה בפורום שלמדה את זה על בשרה.
&nbsp
עד אז, קחי חיבוק, תנשמי עמוק, תמשיכי הלאה.

תודה על תגובתך

ברשותך, אתייחס ישירות למה ששאלת - טענת שאני שאלתי איך יכול להיות שהרגשתי בכל התקופה שהבחור הוא בחיר לבי למרות שזה לא המצב - לא רק שלא שאלתי את זה, אפילו ציינתי שהוא שיתף אותי בבעייתיות שלו בשלב מוקדם יחסית והיה מאוד גלוי ולכן ידעתי כבר אז שיש לנו בעיה, אני לא בת 12 שחושבת שהיא מאוהבת מהשיחה הראשונה, גם לי היו חששות וספקות (גם את זה ציינתי) ואפילו היו שני מוקדים שחשבתי לסיים את זה מיוזמתי, למרות הרגש, ולא עשיתי את זה כי הוא הזכיר לי בדרכו הייחודית למה כן כדאי להישאר. ידעתי מצוין איפה הוא ואיפה לא, כי הוא היה גלוי בצורה אפילו מוגזמת מדי, והסיבה שהוא היה כל כך גלוי לדבריו זה כי הוא רצה לתת צ'אנס שזה ילך ורצה שנתמודד עם זה ביחד.
&nbsp
כתבתי לגבי נושא השליטה - את יכולה לטעון שאני חושבת שיש לי שליטה בידיים - אבל בתכלס היות שאני חיה במציאות אני מודעת מאז ומתמיד שלאף אחד אין שליטה בקשר, בכל קשר, גם לא זוגי, ברגע שמעורב יותר מאדם אחד אין לאף אחד שליטה, אבל לפעמים יש דברים שנובעים מסיבות שונות, ולמשל יש דברים שהבנתי עכשיו שאני מאמינה שאם הייתי מבינה אותם קודם, דברים אולי היו הולכים אחרת, לפחות הייתי עושה דברים אחרת, גם אם זה היה אומר לסיים את הקשר בשלב מוקדם יותר. דרך אגב - היה לי קשר בעבר שהסתיים בגלל אי הבנה, ואם הייתי אקטיבית יותר רוב הסיכויים שזה לא היה מסתיים, אז יש ויש.
&nbsp
&nbsp

shirael

New member
אוקיי.... אז מה את רוצה?

אם יורשה לי, מקריאת התגובות שלך למריוס ואלי עולה תחושה של ויכוח. אצל מריוס זה יותר מודגש כי התגובה שלו אלייך היתה באמת פחות מרוככת, אבל בקריאה שלי לא היה בה שביב של לעג. אבל לא נורא, חשבתי. אולי הוא התנסח קצת בקשיחות, בכל זאת אני מכירה אותו שנים כבר ורגילה לסגנון, קורה. אבל אחר כך קראתי את התגובה שלך אלי, והנה גם היא כולה טיעונים וטיעוני נגד, ואת מסבירה לי, בדיוק כמו לו, למה אני טועה בדברי, או לא הבנתי למה התכוונת, או יכול להיות, או יש ויש, ואת כבר לא ילדה, והרי ציינת בעצמך שככה וככה, והוא אמר מההתחלה... תוכן הדברים לא כל כך חשוב כאן אלא התמונה הגדולה. את עושה לנו כרגע בדיוק את מה שאת עושה לעצמך - התבחבשות בטיעונים לכאן ולכאן, ויכוח אינסופי שמתנהל לך בראש, ואנחנו רק מציצים פנימה לרגע.
&nbsp
ולכן אני שואלת - מה את רוצה? שנודה שאנחנו טועים? שהמציאות היא לא מה שהיא? את הרי הגעת לפה עם שורה תחתונה: הוא ניסה להתאהב, הוא באמת היה בעניין, אבל לא הלך לו, אז הוא חתך. על זה אין ויכוח, לא משנה מה אנחנו נטען ואת תטעני, וכל השאר לא באמת רלוונטי. פרטי-פרטים שמערפלים את התמונה ומספקים למוח דלק למעגל אינסופי של ניתוחים והתעסקויות. אנחנו מנסים לשים את הסיפור הזה עבורך בהקשר רחב יותר, לנסות לתת לך קצת כיוונים לחשוב עליהם, לזהות אולי דברים שקלטנו מבין השורות, ולעזור לך להפריד את העיקר מהטפל. יותר מזה אין בכל מקרה.

הדבר היחיד שאני רוצה זה יחס מכבד

בהתחלה היה נראה שאת, בניגוד למריוס, כן נתת אותו, אבל בתגובתך הנוכחית דברים השתנו, למרות שלזכותך יאמר שאת לא בוטה ותקיפה כמוהו.
&nbsp
אם קראת את מה שכתבתי למריוס, כתבתי בין היתר שאני לא אומרת שהוא טועה, הכוונה הייתה בגישה הכללית - בשאר הדברים הוא טעה כי הוא כתב דברים שאינם תואמים את המציאות. גם את טעית בכך שטענת שאני שואלת שאלה מסוימת שלא שאלתי, ושאני חושבת שיש לי שליטה בידיים מה שממש לא נכון. בכל מקרה, היות שלא ניסיתי להתווכח ואני לא מעוניינת להתווכח, אני פורשת כאן. טעיתי לחשוב שזה פורום שמסייע, לא חשבתי שאמצא את עצמי מותקפת כאן.
&nbsp
מאחלת לך רק טוב.

sweetdreams

New member
אני מציעה לך לחכות כמה ימים, ואז לחזור ולקרוא שוב..

.. את מה שכתבו לך. יכול להיות שתראי אז את הדברים בצורה קצת שונה.
&nbsp

אני לא מאמינה שיש משהו שאת יכולה לעשות

או שהיית יכולה לעשות במהלך הקשר שלכם, שהיה משנה את המצב.
הבחור לא הצליח לפתח את הרגשות להם הוא ציפה וזה כנראה משהו ממש פיזיולוגי (כימיה וכו').
אבל... אם יש משהו שאפשר ללמוד מהתגובות שלך לכותבים, זה שבלי שאת שמה לב, יש לך נטייה להעלב מ"כלום" ולהגיב לזה בהתגוננות מאוד "תוקפנית" (למרות שכולם פה כתבו לך מאוד בעדינות ובאמפטיה). אולי, רק אולי, במהלך החודשים הללו זה קרה לך גם איתו ואז הוא פיתח תחושת אי נוחות סביבך, כאילו כדי שתהיי שמחה הוא צריך תמיד להסכים איתך ומה שנקרא, ללכת סביבך על ביצים.
אני לא אומרת שזאת הסיבה לפרידה, כי אם הוא היה מתאהב בך עד מעל לראש, הוא לא היה מוותר עלייך כל כך מהר, גם אם את אכן סובלת מתסמונת ה"נעלבת". זה היה אמנם גורם לבעיות בזוגיות שלכם, אבל לא מכחיד אותה, לפחות לא בהתחלה, שזאת תקופת ההתאהבות ובה אנחנו בשם האהבה מוכנים לסבול כל מגרעה של בן/בת הזוג.
את אומרת שאנחנו לא מכירים אותך ואת היחסים שלכם, אבל אני מאמינה שהמעט שבחרת לכתוב באופן ספונטאני בפוסט הראשון, כן משקף את זה, דווקא בגלל שזה היה ספונטאני ולא נתון לצנזורה ולביקורת שעשית בפוסטים בהמשך כדי להציג תמונה שתתאים יותר למה שאת רוצה שנחשוב.
למעשה מה שאת מנסה לעשות כבר כמה וכמה פוסטים, זה לקבוע בשבילנו (בלשון יפה ובדרכי נועם) מה אנחנו צריכים להרגיש ולחשוב... אם זה מה שאת נוטה לעשות גם בחיים האמיתיים, יש סיכוי שזה משהו שמרחיק ממך גברים שהיה פוטנציאל לזוגיות איתם (ושוב, אני לא יודעת לגבי הבחור הספציפי הזה, אבל זה כנראה משהו שלעולם לא נדע...).
ורק תשימי לב לעובדה ש-10 אנשים שונים שלא מכירים אותך, לא מכירים זה את זה ולא מתואמים ביניהם חושבים בערך אותו הדבר, אז כמו שאומרים: אם 3 אנשים אומרים לך שאתה שיכור, כדאי שתשכב לישון...

לא נעלבתי משום דבר

גם לא מהמתקפה המאוד בוטה של מריוס, שלפי מה שהבנתי מבין השורות, נראה שזה סגנון אישי, ומוזר לי מאוד שאת טוענת ש"כולם כתבו מאוד בעדינות ובאמפתיה - זה לחלוטין הדבר האחרון שאפשר להגיד על התגובה של מריוס. מעניין גם שאת כותבת מצד אחד שאני מאוד תוקפנית, ומהצד השני כתבת שאני מתבטאת בלשון יפה ובדרכי נועם.
בכל מקרה - אני ממש לא נעלבת מדברים שאנשים זרים כותבים לי, וגם מדברייך לא נעלבתי למען הסר ספק.
&nbsp
כן צרם לי העיוותים, העובדה שמריוס וגם שיראל במידה מסוימת החליטו בשביל איך אני מרגישה ומה אני חושבת, וזה לא לעניין בשום מצב, וזה מצחיק במידה מסוימת שאת טוענת שאני מנסה לקבוע בשבילכם מה אתם צריכים להרגיש ולחשוב - אחרי שמריוס ושיראל קבעו את זה בשבילי (מריוס עוד עשה את זה בצורה ממש בוטה ונחרצת) ועכשיו גם את מבצעת לי ניתוח אופי ומעלה השערות מה היה שם ומה קורה אצלי באופן כללי בחיים... זה ממש עלוב, תסלחי לי, אני באמת לא נוהגת להתבטא ככה בדרך כלל, אבל התגובה שלך ממש דורשת את זה.
&nbsp
לא ראיתי גם איפה 10 אנשים שונים הגיבו לי בצורה הזאת, את השלישית אחרי מריוס ושיראל (יש פה עוד 3 אנשים שהגיבו בצורה עניינית), אבל כאמור אני לא פה בשביל להתווכח. מצידי תחשבו מה שבא לכם.
&nbsp
&nbsp

shirael

New member
נמאס לי. את חצופה.

לא, באמת. א-נ-י נעלבתי. את יודעת למה התגובה הראשונה שלי אלייך הופיעה שלישית במספר? כי ישבתי וניסחתי אותה חצי שעה, ועד שהייתי מוכנה לפרסם כבר הספיקו להגיב אחרים. חצי שעה של חשיבה מעמיקה, ניסוח, מחיקות, ניסוח מחדש, כדי לחדד, לנסות להבין מבין השורות שלך מי נמצאת בצד השני של המסך, לנסות להביא משהו מעבר לבנאלי, להביא איזושהי אמת שתועיל לך בדרכך ואולי לעוד אנשים שקוראים פה, כמו שאני הגעתי לפני 8 שנים ולמדתי מכאן כל כך הרבה.
&nbsp
בשתי התגובות שלי אלייך השקעתי המון תשומת לב, זמן ומחשבה, מתוך רצון לעזור (העובדה שהשם שלי מופיע פה בצבע אדום מעידה שיש קונצנזוס על כך שלפעמים אני גם מצליחה), והיחס המזלזל שלך פשוט היה כמו סטירת לחי. מסתובבים פה כל מיני טיפוסים בפורום, באים והולכים, אבל מעטים הצליחו לעצבן אותי כמוך. כי לא רק שאת יורקת בפרצוף של אנשים שכל מי שעיניים בראשו רואה שכוונתם הכנה היא לעזור, את עוד מזדעזעת כאילו עשו לך עוול נוראי.

התלבטתי מעט אם לענות לך

והחלטתי שכן, כי יש דברים שבאמת קשה לי לשתוק מולם:
&nbsp
אם קראת את ההודעות שלי, בוודאי ראית שבתגובה השנייה שלי אלייך כתבתי שבניגוד למריוס, את כן נתת יחס מכבד, ואפילו ציינתי שלזכותך יצוין שלא היית בוטה ותקיפה כמוהו. אם תסתכלי טוב, תראי שאפילו הודיתי לך על התגובה בכותרת, כשתוכן ההודעה כלל אך ורק עובדות שקשורות אלי. איך מזה הגעת להיעלבות ולטענות ליחס מזלזל שלי כלפייך - באמת שלא הצלחתי להבין, במיוחד שהתגובה שלך הגיעה לאחר שהגבתי למישהי אחרת ובהקשר לדברים שהיא כתבה (כשהיא בעצמה ציינה שהגבתי בלשון יפה ובדברי נועם).
&nbsp
צר לי שנפגעת ושהתעצבנת, כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת אלייך, אני מאחלת לך רק טוב - אם את זה את מפרשת כחוצפה וכזלזול וכיריקה בפרצוף, אז באמת קטונתי.
&nbsp
&nbsp

tal902

New member
איך מריוס התקיף אותך? עם F-15 או עם F-16

במילים אחרות: את גוזמאית. התגובות שלך לא פרופורציונליות לכלום. ומן הסתם זה לא בא לידי ביטוי רק פה בפורום אלא גם בחיים (וזה לא סותר שאת יכולה להיות אדם נפלא).
&nbsp
גם כתבת כמה שטויות: כמו למשל: הבחור הוא אותו בחור. כלומר לא השתנה. חמודה אנשים משתנים. משנים התנהגות משנים מחשבות, משנים תפיסות ועוד. סתם לידע כללי.
&nbsp
לסיכום: אף אחד לא רוצה פה ברעתך או רודף אחרייך. רק את רודפת אחרי הזנב של עצמך.
&nbsp
שיהיה לך בהצלחה. וטיפ מאחד שהיה במצב הפוך. שום דבר שתנסי לעשות לא ישנה את החלטתו. רק דום שתיקה מוחלט מכיוונך אולי רק אולי יגרום לו לרצות לחדש את הקשר . וגם אז לא בטוח שזה יצליח.
&nbsp
סעי ברכה.....

אני גוזמאית?
זה דווקא יותר מתאים לומר עליך, לאור תגובתך

אתה מוזמן לקרוא שוב את התכתובת שלי עם מריוס - לא כתבתי בשום מקום שאנשים לא משתנים ושכלום לא השתנה, אני בכלל לא התייחסתי לנושא "שינויים", מריוס טען שאני מעוניינת לשנות את הבחור, הסברתי שאני ממש לא מעוניינת בכך, הוא המשיך לטעון שכן, ואני הסברתי לו שלרצות להיות בקשר עם מישהו זה לא לרצות לשנות אותו ואם כבר להפך - הבחור הוא אותו בחור, לכן היה לי רצון להיות איתו, אז למה שאני ארצה לשנות אותו?
&nbsp
אם כבר, תגובתך בנושא כוללת סתירה חדה של מה שמריוס טען בנחרצות, לא שזה רלוונטי למשהו מהדיון הזה שכבר הגיע למחוזות ממש הזויים, וכבר הודיתי כאן בתגובה אחרת שזו הייתה טעות לכתוב פה.
&nbsp
אני מודה גם לך על ניתוח האישיות, בניגוד אליך ולעוד אדם או שניים פה, אני לא מתיימרת לבצע ניתוחים שכאלו לאנשים שאני לא מכירה. שיהיה לך יום נפלא ושא ברכה
&nbsp

למעלה