מנסה להתמודד

hila3574

New member
מנסה להתמודד

שלום ניכנסתי לפורום הזה במטרה שאולי אקבל חיזוקים או תשובות.. אני בחורה בת 20 דיי רגישה,אני מרגישה שתפיסת העולם שלי ברוב גיל ההתבגרות שלי היתה דיי פסימית או חלשה.. האישיות שלי לא נבנתה.. היה לי חבר..בתקופה של שיא ההתבגרות 3 שנים כל תקופת התיכון.. הוא איכשהו סתם לי כל מיני חורים ומקומות שאני צריכה להתמודד איתם.. ניתלתי בו..."עיצבתי" <כמובן שזו אשליה אחת גדולה> את האישיות שלי עליו,הייתי בטוחה שאני זאתי ששולטת והכל.. החיים שלי והאישיות שלי התבססה על דברים חיצוניים כגון:מראה,להוכיח שאני קובעת ויודעת ושולטת לנסות שיהיו לי הרבה חברים.. הערכה העצמית שלי התבססה על גורמים חיצונים... בחיים לא שאלתי את עצמי מה אני שווה באמת.. הייתי בטוחה בזה שאני שולטת בחבר... בזה שאני ניראת טוב אני שווה הכל אחלה.. אבל מה עם מעבר לזה? מה?מעולם לא חשבתי.. עכשיו שאני ניזכרת באותם הימים שהייתי קמה בבוקר ולא ניראת מי יודע מה לדעתי. היה נידפק לי כל היום לא הייתי מרוכזת בלימודים, הייתי סגורה יותר עם אנשים... זאת הערכה שלי..הרגשתי שאני בתחרות עם בחורות אחרות שאני רוצה להיות ככה ניראית ואני יקנה ככה ויעשה ככה ומעולם לא היה כלום כמו שרציתי בסופו של דבר,בור ללא תחתית מבחינת המראה או מצברוח כי הוא לרוב התבסס על מה שתיארתי...הכלללללל חיצוני הגעתי לצבא,בצבא הכל שונה צריך להוכיח את הכישורים שלך במיוחד בהתחלה בטירונות.. את הבפנים את התוכן,אף אחד לא מתמקד שם רק במראה שלך ובלהוכיח כל הזמן..אני הוכחתי בזכות מסיכה..שום דבר לא היה באמת שם היתה נקודת השבירה הגדולה שלי,הייתי לחוצה ובוכה בצבא מרגישה מאויימת,מפוחדת,חרדה,הייתי תמיד נערה שיושנת המון וזה גם לא היה מובן לי למה ואת זה גיליתי כסוג של בריחה כל הזנים שלא ידעתי בכלל למההההה! לא יכולתי זהו נישברתי הצבא גמר עליי,ניפרדתי מהחבר לאחר 3 שנים,נישברתי..זהו הכל נפל לי בבום אחד ענקי... ניכנסתי לתוך עצמי,שבורה,מדוכאת,מתוסכלת,לראשונה שאני צריכה להתמודד עם הכלללללללל כל כך לבד...שאיך שתמיד הוכחתי לכולם מה אני שווה כבר לא עובד יותר..אני לא יודעת ולא מכירה משהו אחר,איך הכל קרס לי... חליתי בהפרעת אכילה ,אושפזתי,השתחררתי,עברה שנה ועכשיו אני מנסה לפתור את הכללללל לאחר האישפוז במהלך השנה הכל היה דיי שקט הצלחתי להתגבר זמנית..על אותם הדפוסים אבל הכל עכשיו בא לי בעוצמות דיי גבוהות כל אותם הדפוסים האלה.. אני לחוצה שוב ניהיית עייפה אין לי כוח אבל אני מבינה לראשונה בחיי למה... ואני לא יודעת כל כך איך להתמודד מספיק. מחפשת באמת את שבפנים,מה כן אני שווה וטובה,להבדיל בין תפל לעיקר חייבת חיזוקים..עיצות מישהו מבין אותי... יש לו מה לומר...? בתודה מראש.. הילה

שום דבר לא מאוחר יקרה

את עדיין צעירה תתחילי לקבל את עצמך להעריך את היכולות שלך , את מה שאת מסוגלת לעשות למדי לתת מעצמך , להתנדב היכן שאת יכולה ואז תגלי אותך חושבת שעיסוי בציור ובצבע יכול להרגיע את הנשמה להעמיק את ההתבוננות לחלקים שאת בחרת להתעלם מהם מאחלת לך הצלחה בעיסוקים שתמצאי לך , ותשתדלי להתמקד בלקל את עצמך ולאהוב את עצמך בלי קשר לסביבה

hila3574

New member
את צודקת

צודקת בהחלט התחלתי לעשות מזמן את מה שכתבת אבל זה היה באותה התקופה שהייתי מאושפזת ולראשונ בחיי למדתי טיפים ודברים שיכולים לע שות לי טוב ועוזרים לי להתמודד אבל עם חזרתי לשיגרה הכל החל להשכח אותם דפוסים ישנים והרגלים התחילו לחזור... ושכחתי מה הישן ומה החדש מרוב בילבול והרגל.. ועכשיו לראשונה אחרי שאני מרגישה שלא "עשיתי" כלום אני שוב..מנסה.. פותחת את המחברות שהייית כותבת באותה התקופה.. את הטיפים.. את הזיכרונות ונאחזת בהם.. מקווה שאני עושה נכון כי אני חסרת ביטחון

הילה יקירה ../images/Emo24.gif

עברת וחווית הרבה בשנים האחרונות וזה טבעי לא להרגיש בטוחה בעצמך אחרי כל כך הרבה דברים שנקרו בדרכך, ולא היו נעימים במיוחד. מסכימה בחום עם ההמלצה של נסיכת כוכב כי מניסיון, כשאתה מתנדב אתה מקבל כל כך הרבה, אפילו יותר ממה שאתה נותן לדעתי... אני חושבת שאת צריכה לפתוח דף חדש, לסדר את המחשבות ולהחליט מה הלאה- אם זה ללמוד, אז לעשות כל מה שצריך, להכיר אנשים חדשים סביבך, להצטרף לחוג אומנות שיגרום לך להוציא את מה שמציק לך על הנייר, על החומר המוצק וכו'...

למעלה