מנסה להבין..

מנסה להבין..

הי.. יש לי שאלה, ואני מקווה שלפחות לחלקכם יהיה כוח לענות לי ברצינות, כי אני באמת מנסה להבין.. אני באה מבית חילוני לחלוטין, ולא מזמן יצא לי להכיר בנות חרדיות (מאוד) ודיברנו על היהדות.. אני מאוד נמשכתי לקשר שלי עם היהדות שאותו לא הכרתי מקרוב מעולם, והתחלתי לשאול ולהתעניין מאוד. לאט לאט הבנתי שזה עולם של אמת (אני חייבת להסביר שהבנות החרדיות שאיתן אני בקשר מאוד מאמינות וחיות באמת חיים באדיקות, ונהנות באמת מכל רגע וזה נשמע ונראה כל כך מתוק..!). הבנתי שהתנ"ך הוא מעין "כללי הפעלה מידי היוצר למיצוי המלא בחיים", ויש כל כך הרבה הוכחות שהיגיון בכך שהספר הזה לא יכול להיכתב בידי אדם.. אני יודעת שבתכלס לא הכל ורוד, ושיש צביעות וכל מה שאומרים, אבל אם חיים באמונה אמיתית, אז ראיתי במו עיניי כמה הבנות האלה פשוט מלקקות דבש.. בקיצור.. צעדיי איטיים, אני לא חוזרת בתשובה מוצהרת, לא מתלבשת (עדיין) בצניעות, משתדלת לברך ברכות בסיסיות שהכרתי.. מה שאני רוצה להבין זה דווקא את הצד של החוזרים בשאלה.. למה אתם באמת חוזרים בשאלה? מה גורם לכם לחשוב שכל זה לא אמיתי ולהתרחק מכל זה..? אשמח אם תגיבו ברצינות כי אני באמת רוצה לדעת.. תודה :)

קבלי תשובה חלקית מאד

נגיד שאת נמשכת לבחור חמוד מאד. נגיד שאת נמשכת לשכונה חביבה מאד ואת שוקלת לקנות שם דירה. נניח שאת נמשכת ללימודי פיסיקה גרעינית ואת שוקלת ברצינות להשקיע את השנים הבאות בלימודים האלו. נניח שבא לך להיות צמחונית. נניח שנכנסת להריון עם תאומים ואת לא יודעת אם להפיל או לא. (את נמשכת ללא.) נאמר שאת נשואה, אמא לילדים ואת נמשכת לנשים ואת רוצה להתגרש ולהתחתן עם אשה. איזה מהשאלות האלו היית מעלה בפורום כדי לקבל "תשובה רצינית"? מאד מסובך לחזור בתשובה או בשאלה, זה שינוי אורח חיים שלם, מורכב וקשה, ואת מבקשת ברצינות לקבל כאן תשובה? לי לקח 8 שנים לחזור בשאלה, זה משהו הרבה יותר מ"ליקוק דבש", מ"נמשכת" וכולי וכולי. אבל, בהצלחה בדרכך. אה, בקשר להוכחות בעניין התנ"ך. אחרי שתסיימי את המחקר הרציני שלך בנושא, מחקר שיהיה מבוסס יותר מאשר שיחות רומנטיות עם נערות חרדיות מתוקות, את עשויה לגלות דברים שונים לחלוטין.

תודה לכולם על התגובות

תראו, לתת לכם הוכחות חותכות אני לא יכולה, קטונתי.. ובכל מקרה – איש איש באמונתו יחיה.. אני לא רואה דבר רע בלהגיד כל בוקר תודה שאני מתעוררת – זה ממש לא מובן מאליו (זה גם לא היה מובן מאליו לפני שהכרתי את 'שמע ישראל'). או להשאיר לי יום אחד של מנוחה בשבוע מכל 6 הימים העמוסים שיש, לשון הרע, שכל כך כל כך נפוצה בציבור החילוני – מה טוב בה? אני גם לא חושבת שצניעות זה דבר רע, אבל כאן אולי יש מקום לויכוח.. ויש לדוגמא את העניין של ההתחייבות לגבי כל הדגים בעולם – איך יכולים להבטיח שלכל הדגים עם קשקשים יש סנפיר אבל לא לכל אלו עם סנפיר יש קשקשים? הרי ברגע שיוכיחו אחרת, שימצאו רק דג אחד בכל העולם שסותר את הטענה הזאת – אפשר להגיד שכל היהדות שיקרית.. איך יכלו לדעת את זה? ובעניין הנבואות.. היהודים תמיד ידעו וטענו שהעולם עגול בלי שהיה צורך לחקור את זה, והם היו ללעד בעיני השאר שטענו שהעולם שטוח.. איך ידעו לכתוב חוקים על היגיינה..? מי דמיין אז על קיומם של חיידקים וסכנות מהם..? אגב – לשאלה של ספל חמאה: למה הקשר שלך ליהדות צריך להיות קשור לחרדים בפרט או לדת בכלל? אני אסביר לך את הרקע שלי בקצרה מאוד.. מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי מדברת עם הבורא, מבקשת ממנו בכל ליבי בקשות שהיו חשובות לי ("בבקשה שאחותי תבריא/ הלוואי ואני אעבור את המבחן..") ותמיד הרגשתי שזה לא בסדר שאני רק מבקשת.. מי אני בכלל שאני אבקש עוד ועוד בקשות, מה.. הוא חייב לי משהו? באיזהו שלב הרגשתי שאני מבקשת ולא עושה כלום בתמורה. למה לא להתחיל במצוות של בין אדם לחברו? זה הומאני והגיוני? אז הנה.. פה מתחיל הקשר.. קיום מצוות. זה לא שגנבתי או נאפתי לפני כן, להיפך, אני אפילו תופסת מעצמי אדם ישר, אבל לעבוד על המידות..? מי חשב על זה? מה רע בלעבוד על מידת הקינאה, או הכעס, או ... פשוט קיבלתי את עצמי עם המידות הקשות האלה.. אני לא חושבת שרע לעבוד על האישיות שלי כאדם, זה עושה לי רק טוב.. אז עם כל הדברים האלה, שאני מרגישה שהם טובים לי ולדעתי גם לכל בני האדם.. למה לא להאמין ולהתחבר למקור החכם הזה? אני לא אומרת שכל החרדים קדושים, ושצריך ללמוד מכולם. יש הרבה 'בלופרים' שיש להם אינטרס או שנוח להם לשים כיפה וציצית עם חליפה ולעשות כל העולה על רוחם.. אותם אני לא מחשיבה כחרדים.. הלבוש לא אומר לי כלום. על האנשים האלה שבאמת עובדים על המידות שלהם ומכירים תודה על כל מה שיש להם – להם אני מאמינה. הם לא רבים, את זה אני יודעת, אבל יש כאלה.. וזאת הדוגמה שלי לדת. אני כמובן (!!) גם לא אומרת שהחילונים פחות טובים (שוב, אני באה מבית שאפילו קידוש לא עושים..), יש אנשים עם מידות טובות ויש אנשים עם מידות רעות מכאן ומכאן, אבל אני כן יודעת שחילונים – דעתם קלה יותר – לשון הרע, רכילות, אפילו גניבה קטנה, שמי מאיתנו לא חווה פעם בחייו.. חרדי, לפני שיעשה את זה יחשוב פעמיים ואם לעשות את זה או לא, ואם הוא חרדי אמיתי – רוב הסיכויים שימנע מהם. בכל אופן, אני באמת (!) מודה לכם על ההתייחסות ועל תשומת הלב, כי אני באמת מנסה להבין דברים שהם חדשים לי..

את ילדה טובה

או אולי אישה טובה. לא חשוב. אני גם מתפלל כשקשה לי אבל אין לזה קשר לבורא העולם שיח'. שתהיה לך המון בהצלחה בדרך הארוכה. (איכשהו הכתיבה שלך מרגישה לי כמו מישהי דתיה שמנסה לכתוב ב"חילונית". כל מיני בריחות סגנוניות קטנות: "בלופר" זאת מילה נפוצה בבני ברק, לא בתל אביב. "לעבוד על המידות" בחיים לא שמעתי חילוני שמכיר את המושג הזה ומשתמש בו בכזו טבעיות. ואגב עבודה על המידות, אני עובד על המידות - לא רק בחדר הכושר - ולא הפסקתי לרגע גם אחרי הורדת הכיפה. למעשה, הורדת הכיפה היתה חתיכת עבודת מידות. אבל, גם אחרי כל מה שכתבתי כאן בסוגריים, אני בוחר להאמין לך שאת באמת בחורה שמחפשת את דרכה בעולם, ואני מאחל לך הצלחה מהלב.)

למני פיליפ

טוב לשמוע מישהו חוזר בשאלה שלא מורד בכל האמונה שהכיר (כך הבנתי..) ועדיין משתדל לשמור על מידות טובות. אני פשוט לא יודעת איך זה הולך? משתחררים מהעול והולכים לעשות אורגיות (אני בכוונה מקצינה..)? (אגב, אני באמת כאן כדי להבין מה הולך.. כי הדת זה דבר שחדש לי, ולמרות שאני מתקרבת אליו, ואולי בגלל.. אני מנסה להבין למה אנשים שהיו שם מתרחקים מימנו.. ועוד דבר.. אני לא מתל אביב, אז אני לא מכירה את הסלנג שם, אני יותר מהבועה של הצפון 'פיתוח' :) ) לילה טוב

mirmiyam

New member
את ממש מתפלאת לשמוע..

לאחר שקראתי מספר קטעים נבחרים מכל מה שכתבת (כתבת המון, וקשה לי לקרוא אבל התאמצתי) נראה שאת חושבת שאנשים בחברה החילונית הם חסרי ערכים לעומות החרדים הקדושים ובמיוחד יוצאים בשאלה מצטיירים לך כפורקי עול הוללים וחסרי ערכים אז אני רק יכולה להגיד לך שמאז שהמסגרת החרדית לא כופה עלי הנהגות ששומרות על ההתנהגות שלי יש לי שליטה אמיתית על המידות שלי, ותאמיני לי שהן טובות ומפותחות ומתפתחות בשביל להיות אדם טוב באמת מספיק אם יש שכל ישר, שלצערינו חסר להמון אנשים אבל באותה מידה גם יש להרבה אנשים, ולא משנה מאיזה "מגזר" הם. אני מאחלת לך שתתני לשכל הישר להנחות אותך

אני לא 'ממש מתפלאת לשמוע'..

פשוט אין לי מושג.. זה מה שאני עושה פה.. מנסה להבין באמת למה אנשים יוצאים בשאלה..? אני מצטערת אם נראה שאני חושבת "שאנשים בחברה החילונית הם חסרי ערכים לעומות החרדים הקדושים" או ש"יוצאים בשאלה מצטיירים.. כפורקי עול הוללים וחסרי ערכים" ממש לא! אני חיה בחברה חילונית, במשפחה חילונית לחלוטין. מעולם לא הכרתי ולא היתה לי גישה למגזר החרדי, למעט התקופה האחרונה.. סתם כדי שתביני אותי טוב יותר, אני מצטטת קטע קצר ממה שכתבתי בפורום של החוזרים בתשובה.. "אני לא רוצה לראות רק דרך העיניים שלי, אני מאמינה במה שאני מאמינה, אבל זה מאוד מסקרן אותי, בתור אחת שגדלה בבית חילוני ומתקרבת לדת, לדעת מה אומרים אלה שעושים את הפעולה ההפוכה.." "חרדים לדעתי הם לא אנשים שכבשים כיפה וציצית וחליפה ועם זקן. למדתי שלא חסרים אנשים שיש להם איזשהו אינטרס להציג את עצמם ככאלה, אבל בתכלס הם מושחטים. חרדים אמיתיים הם אנשים שנהנים מהדת, מפיקים מימנה את כל הדבש וטועמים אותו." לילה טוב ותודה על ההקשבה :)

Sonic hedgehog

New member
אם את יכולה להאמין- תאמיני

זה בהחלט עושה את החיים יותר קלים, מהם הגבלות מסויימות למול היכולת למסור כל אחריות על חייך למישהו אחר. בקיצור אם יש לך את היכולת להאמין בכח עליון ואת יכולה להכניע את הרציונאל והמח לאמונה הזו אל תוותרי על זה.

uri80

New member
אם את רוצה להאמין -תאמיני.

זו בחירה לגיטימית בחיים. לחיות מתוך אמונה, להאמין במשהו גדול ממך. מכיר לא מעט אנשים דתיים אינטליגנטיים מאד שבחרו בבחירה הזו וחיים עם זה טוב מאד. רק עשי לעצמך טובה. אם את בוחרת להאמין עשי זאת כי זה נראה לך נכון, לא כי איזה אדיוט נותן לך "הוכחות" בשקל על דגים, קשקשים בני שדים ורוחות ושאר דברים מטופשים. הסמנטיקה בה את משתמשת אומרת שאת כנראה מחב"ת או שאת מקשיבה לכל מיני טיפוסים בסגנון "ערכים" למיניהם שאדם עם מנת משכל מעל הממוצעת אף לא היה מתקרב לכיוונם. אם הוכחות את מחפשת לא תמצאי אלא להפך. את באמת רוצה כאן רשימה של דברים שלא ישמעו לך הגיונים? הלא יש אינספור דברים כאלה, החל מחוסר הבנתם של חז"ל במתמטיקה, בורותם יחסית לחלק מהמדעים שהיו אף בזמנם - חז"ל לא ידעו כמה זה פיי? העולם לא נברא בשישה ימים? יש המונים כאלה. לכולם תוכלי למצוא תרוץ הזוי כלשהו. השאלה עד כמה הזוי ועד כמה תוכלי לקבל אותו יחסית לאדם הסביר. אני סבור שכשאני נדרש להתאים את תפיסת העולם שלי מול כל כך הרבה דברים שנראים סותרים, יתכן והגיע הזמן לעדכן את תפיסת העולם החביבה שלי. זו בדיוק הנקודה -אמונה לא מצריכה הוכחות, היא דורשת אמונה בלבד. אם היו הוכחות הרי לא היית נדרשת לאמונה כלל.

dify

New member
הרשי לי להגיב לך, (ברשותכם)

שלום לך, הגעתי מהעמוד הראשי, אינני יוצאת בשאלה אלא חילונית מאז ומתמיד. אבל אני חייבת להגיב לך. סליחה, על מה את מדברת? את חיה את היום יום? הדרך שבה תיארת חילונים ודתיים היא מוקצנת. ההסתייגויות שלך שיטחיות. האם את אומר שאני אדם לא ישר? ללא ערכים? ללא רגישות לזולת? ואני לא חושבת פעמים לפני האני עושה מעשה (כל מעשה?) מי הם החברים החילונים שלך? האם אורך השרוול מייצג את היושר הפנימי של האדם? אני גדלתי בבני ברק באיזור מעורב. אחד הדברים שאהבתי בבחירה הזו של הורי זה שכשגודלים במקום מעורב רואים אנשים אמיתיים ולא הצהרות. דתיים וחילונים- כולם בני אדם. וכולם מתנהגים מתוך אופי. אם אדם הוא אלים הוא יהיה אלים בחברה החילונית או הדתית באותה מידה. מה ישתנה? הנראות... אצל החילונים כולם ידעו על זה, אצל הדתיים יסתירו את זה ככל האפשר. את חיה באוסף סטיגמות מטורף. אני יכולה לפתוח לך עכשיו אינסוף דוגמאות על חטאים שדתיים עושים יום יום מול העיינים שלי והסתרות שהקהילה מגבה (כולל פדופיליה שאני לצערי מכירה ממקור ראשון, והקהילה עוזרת לפדופיל שפוגע בבנותיהם לא להיכנס לכלא). אבל במקום זה אני אגיד לך משהו אחר את יודעת למה אני בוחרת להיות חילונית? כי אני יודעת שכל מעשה מוסרי וערכי שאני עושה אני עושה מסיבה אחת בלבד- מבחירה! לא מהחשש מפני עונשו של האל, לא כי הכתיבו לי חוקים באופן שרירותי ע"י ספר, לא כי יש קהילה שתעביר עלי ביקורת (מישהו אמר רכילות? נידוי? זלזול?) אלא אך ורק כי אני בוחרת כל יום בכל מעשה שלי להיות אדם ישר וטוב ואוהב מרצוני החופשי ובלי שום התחייבות ולחץ. בעיני זה נותן לבחירה שלי תוקף של אמת. אף אחד לא מפריע לך כחילונית לנהוג לפי הערכים הנכונים ביותר לדעתך. את רוצה להתרשם מהבנות המתוקות? תתרשמי... אני הייתי תוהה מה הן חושבות בינן לבין עצמן ובעיקר מה הן מסתירות ממך... את נשמעת לי נאיבית במיוחד... תחיי איתן כמה שנים, הן יתבגרו קצת מתמימות הנעורים שלהן ואז תחזרי לפה ותספרי לנו מה למדת...

סלסרו

New member
בעיניי לצאת בשאלה זה כמו לנפץ בלון

כלפי חוץ הבלון נראה ענק. חזק. משהו יציב. עמיד. קשה לשנות אותו. לחדור אליו. אבל ברגע שמכניסים בו סיכה קטנה... פווףףףףףףףףףףףף! רואים שהכל אוויר.. ומה שנשאר ממנו זה סמרטוט.

אנשהו

New member
אתה מסכן!

חבל שאתה חי באשליה מתוקה שחזרת בשאלה כי אתה כלל לא יודע יהדות מה היא יא מסכן!

בהצלחה

בדרך כלל אני אוהבת להגיב להודעות כמו שלך (אני חולה על טרולים, זה אחת ההנאות הוירטואליות המעטות שאני חווה ברשת) וה-'לאט לאט הבנתי שזה עולם של אמת' הגניב אותי! לאללה!!! וכמובן, יש לי כמה דברים על האמת (ועוד יותר על האמת האחת), אבל איבדת אותי עם ה-'ויש כל כך הרבה הוכחות שהיגיון בכך שהספר הזה לא יכול להיכתב בידי אדם..' אם זאת הדרך שלך לנסות להבין - לא נותר לי אלא לחזור על הכותרת ובאיחולי הצלחה [רק שאלה במאמר מוסגר, אם תרצי להתמודד איתה: למה הקשר שלך ליהדות צריך להיות קשור לחרדים בפרט או לדת בכלל?] >ספל חמאה רצינית (שזה צינית עם ר')<

עובדים עלייך בעיניים

אבל אם את באמת רוצה תשובות, אנא הסתכלי באתר דעת אמת. יש היום פילפול טוב מהגמרא שברור שלא נכתב ע"י אדם כי אף אדם שפוי לא היה כותב שטות כזו
נחש שהשתוקק מינית לאשה. אציין כי היום דיברתי על הסוגיה הזו במקום העבודה שלי, ועמיתיי לא האמינו, אז העתקתי את התלמוד מהמקור (מתוך פרוייקט השו"ת של בר אילן כי לא רציתי שיגידו שאני לוקח מאתר באינטרנט), תירגמתי כל מילה ומילה בעצמי (עם המילון הארמי-עברי של פרוייקט השו"ת) והבאתי להם לקרוא. אציין כי הדתיים בחבורה מתחילים להרהר האם באמת הגמרא היא "דברי אלוהים חיים"

זה הכל עניינים עמוקים

סודות נפלאים שאיננו מסוגלים לקלוט בקוצר השגתנו. רמזים על פי הקבלה שלא כל אחד זוכה להבין. עמוק מיני עמוק וגבוה מעל גבוה.

וואלה נכון

הרי כפי שאמרתי, ברור שאף אדם שפוי לא יכתוב את זה, אז ודאי שזה כל כך עמוק ורוחני עד שאני לא קולט את עומקם של דברים. כנראה שהנחש מסמל את בורא העולם, והנרתיק מסמל את הנפש של האדם, ובורא העולם נמשך לפתחו של הנפש, ואנחנו מגרשים אותו באמצעות עשיית סקס בפרהסיה (שומו שמיים) בפני הקב"ה (הנחש) וצעקה לקב"ה שאנחנו טמאים (נידה), ואז הקב"ה בכ"ז מצליח להיכנס, ואז מקריבים בפניו קורבן, והוא נתפס בתפילתינו.... אבל למה שורפים את הקב"ה???

.............................................

לא בחכמה שכלית מדובר אלא בהבנת הלב, שנאמר, "ולבבו יבין". ולזה נצרך זכותים גדולים. והיה נייחא מלפניו על דבריך המופלאים. והצחוק הוא על עניין שכתוב: שוב פעם אחת היו עולין לירושלים... ... ראו שועל שיצא מבית קדשי הקדשים. התחילו הן בוכין ורבי עקיבא מצחק. אמרו לו: מפני מה אתה מצחק? ... ... אמר להן: לכך אני מצחק, דכתיב (ישעיהו ח) "ואעידה לי עדים נאמנים את אוריה הכהן ואת זכריה בן יברכיהו" ... ... "עוד ישבו זקנים וזקנות ברחובות ירושלים". עד שלא נתקיימה נבואתו של אוריה - הייתי מתיירא שלא תתקיים נבואתו של זכריה, עכשיו שנתקיימה נבואתו של אוריה - בידוע שנבואתו של זכריה מתקיימת. בלשון הזה אמרו לו: עקיבא, ניחמתנו! עקיבא, ניחמתנו.

יש לי בארנק קומיקס של המדרש שציינת

לא בגלל שאני חובבת מדרשי חזל (אם כי, יש כמה שכן), אלא מכיוון שלא אחת ולא ט'ז באים אלי בטענות מה פתאום אני מחייכת, אז במקום להסביר שזאת המצווה הראשונה בדת שלי (מה שיגרור שאלות על הדת שלי) - פשוט שולפת את פיסת העיתון המצויירת בצבעוניות וסוגרת עניין, ממילא רוב האנשים הלא מרוצים דתיים והשאר בעיקר אנשים בשרות הבטחון. >ספל חמאה עם פיסת עיתון, שן בינה, חרוז כחול עם אישון ומחק בארנק (שבכלל נראה כמו קלמר)<

אני מקווה שהמצוות

בדת שלך משוחררות תחת רשיון GFDL, כיוון שאני שוקל לאמץ לדת שלי את המצווה הראשונה מהדת שלך, לצד המצווה להריח כל יום פרחים.

למעלה