מנסה להבין..

הדת לא, המצוות כן

ריייייאה - גם על אמונה צריך לשלם. אבל מעולם לא העלתי פרקים ביסודות האמונה האוסינית (סיסמות ומצוות פיזרתי פה ושם) כך שלא ממש אפשר להעתיק או לשכתב בחיני חינם למטרות רווח או לא. מה שכן, אחרי תשלום - אפשר לגנופדל חופשי. >ספל חמאה שוקלת מעט מאוד<

the new L

New member
למה אנו לא מסוגלים להבין

דברים שנכתבו בעבר? למקרה שלא שמת לב, האנושות נהיית חכמה ומשכילה יותר במשך הזמן, ולא להפך.

אני כתבתי סתם בצחוק.

אך יש לא מעטים שאכן חושבים כך. וטעמם עימם
אנסה בכוחותי הרעועים לתת טעם בדבר כפי שלימדוני רבותי. 1) ננס על גבי ענק - אמנם בידי הדורות האחרונים מצויה חכמה רבה מאשר בידי הדורות הקודמים, אך לא עקב התקדמות רבה של הדורות האחרונים אלא להפך, למרות התקדמות מועטה ומפני שהוסיפו מעט על כל האוצרות שירשו מקודמיהם. 2) בידי הדורות הקודמים היה ידע רב שנגנז מאיתנו - ראה מקרה חזקיה שגנז ספר רפואות, שלמה שידע לדבר בשפת בעלי חיים, ידע אדריכלי שנראה במבנים כדוגמת הפירמידות. ויש שיאמרו שאף כוחות מסטיים כמו נבואה. 3) חיינו קלים יחסית לחיי דורות קודמים וספק אם היינו יכולים לשרוד כמוהם בתנאי החיים שלהם. ייתכן שהנוחות שאנו נהנים ממנה, מחלישה אותנו. 4) יש טענה שבידי חכמי דורות קודמים הייתה היכולת להגיע לטכנולוגיה מתקדמת. אך כיוון שראו את הנזק הגלום בה, נמנעו מכך. נזק הכוונה גם לנזקים חומריים כאלו שגורם נשק מתקדם וגם לנזקים ערכיים שעל פי דעות קיימות מביאה עימה הקידמה (שאותה בעלי דעה זו כותבים במרכאות ומבטאים בדרך מגנה). 5) בדורות האחרונים ההשכלה נפוצה באחוזים גבוהים יותר באוכלוסיה. אך יש שיאמרו ששולי ההשכלה כלפי מעלה (איני זוכר ת'ניסוח הסטטיסטי לכך) היו גבוהים יותר בעבר. 6) בדורות האחרונים יש אולי יותר ידע, אך יש אומרים בעבר הייתה יותר עמקות והתבוננות מחשבתית ורגשית. נראה שכדאי שאפסיק כאן לפני שאבלבל את עצמי

the new L

New member
אני במקצועי עוסק במתמטיקה

ומנקודת המבט של המתמטיקה, שהיא אחרי הכל ידע לא חומרי אלא מחשבתי בלבד, כל מה שכתבת לא נכון, ואני מרשה לעצמי להשליך ממנה גם אל תחומים אחרים. כיוון שזה המקצוע שאני עוסק בו ומכיר אותו הכי טוב, אענה לנקודות שלך ביחס אליו: 1) במתמטיקה יש התקדמות בלתי נתפסת בדורות האחרונים, ובמיוחד מתחילת המאה ה-20. אני סבור שיהיה נכון לומר שההתקדמות במאה ה-20 גדולה יותר מכל הידע שהושג בכל המאות הקודמות לה גם יחד. 2) לא ידוע על ידע מתמטי שהלך לאיבוד. 3) בפועל זה לא כך - אנחנו יודעים יותר, מבינים יותר, ומצליחים להתקדם הרבה יותר מהדורות הקודמים בתחום זה. 4) מתמטיקה אינה טכנולוגיה, כך שאין זה רלוונטי. 5) שוב, הידע המתמטי של היום עולה לאין שיעור על הידע של הדורות הקודמים. 6) גם זה לא נכון, ההעמקה שיש היום גדולה בהרבה ממה שיש בעבר, שוב, לפחות במקצוע בו אני עוסק.

פתח בתורת הנסתר וסיים בתורת המספר ../images/Emo13.gif

(משחק מילים על המשפט התלמודי: "פתח בכד וסיים בחבית"). סקרתי כעת את השרשור הזה ונראה לי שזיגזגנו כאן (שנינו כאחד) בפליק פלאק-ים שלא יוכלו לבצע אף אתליטקאים אולימפיים. דני הביא ציטוט תמוה מהגמרא. (בשלב זה הכל סבבה.) כתבתי שאלו דברי קבלה שלא כל אחד יכול להבין. (מי לידי יתקע שאלו דברי קבלה?) שאלת אותי למה אנו לא מסוגלים להבין דברים שנכתבו בעבר. (לא כתבתי שכיום אי אפשר להבין דברים שנכתבו בעבר. אלא שאנחנו לא יכולים ושלא כל אחד יכול.) עניתי על שאלתך. (תשובות שקשורות חלקית בלבד למה שנאמר לפני שאלתך. ) הפרכת את דברי בהינתן שניתן להשליך מתחום המתמטיקה לתחומים אחרים (מנין לנו שהנחה זו נכונה?)

חחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אוי זה כל כך מצחיק!!! ואם הוא לא מצליח למצוא את הדרך החוצה....????? קורע מצחוק ! פשוט קורע! למה אצל הבנות לא למדו גם דברים כאלו?

mnm6

New member
מה אתם רוצים ממנה מסקנה

כולה שאלה שאלה ואתם עוד מעט בולעים אותה ,לא מסכימים זכותכם אבל לא תמיד חייבים להיות מאנייקים

rigoletto111

New member
תסמכי עלינו שכל אחד פה שמע את כל

"ההוכחות" הדביליות לאמיתות התורה. צירפתי קישור לאתר "חופש" אם תרצי להבין איפה עבדו עליך. ועדיך שתקראי שם מאשר תתחילי ויכוח פה. צירפתי גם קישור באנגלית ל"הוכחות" דומות למדי לנכונות הקוראן. במקרה שחגורת נפץ יותר סקסית בעיניך משביס. ותעשי מה שטוב לך

rigoletto111

New member
אלו שהצטרפו אלי לנגב חומוס בעיר העתיקה

זוכרים שהבאתי אותם לחנות של ספרי אסלאם , והראיתי להם את מגוון הספרים שם שעוסק ב"על-טבעיות" של הקראן. נושא מאד נפוץ בשיח אסלאמי היום.

ברצינות

אם זה נכון עבורך לחזור בתשובה, זה נכון ואמת! עבורינו נכון לחיות אחרת, וזה גם נכון ואמת. זה היה חוסך הרבה מלחמות אם כולם היו מבינים את זה.

תודה לכולם על התגובות..

תראו, לתת לכם הוכחות חותכות אני לא יכולה, קטונתי.. ובכל מקרה – איש איש באמונתו יחיה.. אני לא רואה דבר רע בלהגיד כל בוקר תודה שאני מתעוררת – זה ממש לא מובן מאליו (זה גם לא היה מובן מאליו לפני שהכרתי את 'שמע ישראל'). או להשאיר לי יום אחד של מנוחה בשבוע מכל 6 הימים העמוסים שיש, לשון הרע, שכל כך כל כך נפוצה בציבור החילוני – מה טוב בה? אני גם לא חושבת שצניעות זה דבר רע, אבל כאן אולי יש מקום לויכוח.. ויש לדוגמא את העניין של ההתחייבות לגבי כל הדגים בעולם – איך יכולים להבטיח שלכל הדגים עם קשקשים יש סנפיר אבל לא לכל אלו עם סנפיר יש קשקשים? הרי ברגע שיוכיחו אחרת, שימצאו רק דג אחד בכל העולם שסותר את הטענה הזאת – אפשר להגיד שכל היהדות שיקרית.. איך יכלו לדעת את זה? ובעניין הנבואות.. היהודים תמיד ידעו וטענו שהעולם עגול בלי שהיה צורך לחקור את זה, והם היו ללעד בעיני השאר שטענו שהעולם שטוח.. איך ידעו לכתוב חוקים על היגיינה..? מי דמיין אז על קיומם של חיידקים וסכנות מהם..? אגב – לשאלה של ספל חמאה: למה הקשר שלך ליהדות צריך להיות קשור לחרדים בפרט או לדת בכלל? אני אסביר לך את הרקע שלי בקצרה מאוד.. מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי מדברת עם הבורא, מבקשת ממנו בכל ליבי בקשות שהיו חשובות לי ("בבקשה שאחותי תבריא/ הלוואי ואני אעבור את המבחן..") ותמיד הרגשתי שזה לא בסדר שאני רק מבקשת.. מי אני בכלל שאני אבקש עוד ועוד בקשות, מה.. הוא חייב לי משהו? באיזהו שלב הרגשתי שאני מבקשת ולא עושה כלום בתמורה. למה לא להתחיל במצוות של בין אדם לחברו? זה הומאני והגיוני? אז הנה.. פה מתחיל הקשר.. קיום מצוות. זה לא שגנבתי או נאפתי לפני כן, להיפך, אני אפילו תופסת מעצמי אדם ישר, אבל לעבוד על המידות..? מי חשב על זה? מה רע בלעבוד על מידת הקינאה, או הכעס, או ... פשוט קיבלתי את עצמי עם המידות הקשות האלה.. אני לא חושבת שרע לעבוד על האישיות שלי כאדם, זה עושה לי רק טוב.. אז עם כל הדברים האלה, שאני מרגישה שהם טובים לי ולדעתי גם לכל בני האדם.. למה לא להאמין ולהתחבר למקור החכם הזה? אני לא אומרת שכל החרדים קדושים, ושצריך ללמוד מכולם. יש הרבה 'בלופרים' שיש להם אינטרס או שנוח להם לשים כיפה וציצית עם חליפה ולעשות כל העולה על רוחם.. אותם אני לא מחשיבה כחרדים.. הלבוש לא אומר לי כלום. על האנשים האלה שבאמת עובדים על המידות שלהם ומכירים תודה על כל מה שיש להם – להם אני מאמינה. הם לא רבים, את זה אני יודעת, אבל יש כאלה.. וזאת הדוגמה שלי לדת. אני כמובן (!!) גם לא אומרת שהחילונים פחות טובים (שוב, אני באה מבית שאפילו קידוש לא עושים..), יש אנשים עם מידות טובות ויש אנשים עם מידות רעות מכאן ומכאן, אבל אני כן יודעת שחילונים – דעתם קלה יותר – לשון הרע, רכילות, אפילו גניבה קטנה, שמי מאיתנו לא חווה פעם בחייו.. חרדי, לפני שיעשה את זה יחשוב פעמיים ואם לעשות את זה או לא, ואם הוא חרדי אמיתי – רוב הסיכויים שימנע מהם. בכל אופן, אני באמת (!) מודה לכם על ההתייחסות ועל תשומת הלב, כי אני באמת מנסה להבין דברים שהם חדשים לי..

דברים שרואים מכאן

בחרת את החוקים שלכאורה בסדר ביהדות, והתעלמת מכל הרוע. סתם תיקון קטן - היהדות תמיד טענה שהעולם שטוח, אבל שזה לא יקלקל את התיאוריה שלך. לפי תשובתך, את צריכה מסגרת חוקים ואמונות. לא משנה אם הם אמיתיים או לא. אז מה זה משנה מה נגיד? הרי את העולם החרדי את לא מכירה, אז הכל שם נפלא. וגם אם תגלי בהמשך שיש דברים רעים, כבר ידאגו לעשות לך שטיפת מוח בהמשך כדי שלא תסתכלי על הדברים הרעים (יש מיליון תירוצים). מצד אחד - נשמע לי מוזר שחילונית עוברת לדת עקב דיכוי הנשים בדת. מצד שני - רוב (לא כל) הנשים שאני מכיר מוכרחות משהו עילאי להאמין בו. בהצלחה!

admor

New member
להוציא מלבם של טועים

ממתי ידועה צורת כדור הארץ? כאן אין לנו אלא לפתוח בציטוט מן החוברת הנ"ל: "כל תלמיד יודע כי היוונים הקדמונים היו סבורים שהעולם הוא משטח רחב הניצב על זנבות שלושה לוייתני ענק, והיו שהאמינו שהמשטח מוחזק על ידי שלושה פילים אדירי מימדים." רק בעקבות גילוי אמריקה, מספר לנו המחבר, החלו המדענים להבין כי העולם עגול. הגישה שהארץ כדורית, רק "בדורות האחרונים קיבלה חותמת מדעית מוחלטת וברורה". כאן מביא המחבר ציטוט ארוך ומפרך בארמית מספר הזוהר, אשר נכתב (לדבריו) לפני כאלפיים שנה. מפאת מידת הרחמים לא נייגע את הקורא ונפנה אותו רק למראה המקום (ויקרא דף י' א) בו נאמר, בתקווה שהתרגום נכון (ידיעת ארמית, אפעס, אינה בין כישורי) שהעולם עגול, ולמרות זאת מתגוררים אנשים גם בחציו התחתון מבלי ליפול, חזות פניהם וצבע עורם של האנשים שונה ממקום למקום, כתוצאה מהבדלי מזג אוויר, וכאשר יום בחלק מן העולם, חושך בחלקו הנגדי. מסיים המחבר בקריאה נרגשת, וההדגשה, כמובן, במקור: "האין די בכך בכדי להיווכח שהתורה, מן השמים היא??" ובכן, מה לעשות, לא. ראשית חוכמה, הבה ניזכר בספר בראשית, פרק א', ובסיפור הבריאה. זוכרים משהו? תוהו ובוהו? קריעה? מים מתחת לשמים ומעל השמים? בתוך המתכון המפורט ההוא לעולם-אינסטנט, שכח בורא עולם לציין שהמוצר הסופי הוא עגול. אבל לא נורא, אולי שיח ושיג היו לו ושכח להזכיר פרט חשוב זה, אולי משה, מעשה שטן, בדיוק קיבל קלקול קיבה ולא התרכז כראוי. לא ניתן לפרטים שוליים כאלה להסיט אותנו מדרכנו. גם לא לשאר ביטויים מן התורה המעידים על עולם שטוח (וראה קונטרס מס' 4 של "דעת אמת"). הבה נדייק גם בשאלת מועד כתיבת הזוהר. זה לא קרה לפני 2000 שנה, אלא במאה ה-12 וה-13, אם כי (כמו התורה) אין ספק שעורכי הזוהר התבססו על מקורות קדומים. אז קל להאשים את רבי שמעון בר יוחאי, שאכן חי לפני כ-2000 שנה (והוא, לפי האגדה, מקבל הזוהר), על שהביא לנו את דברי החוכמה האלה; אבל הקטע האמור יכול היה להתחבר בכל תקופה לאחר מכן עד לחתימת הזוהר. אבל אתם יודעים מה? נהיה לארג'ים היום, ונלך על שמעון בר יוחאי. מה לעשות, ושוב אנו מפגרים אחרי הזמנים. התלמידים שילכו לבדוק בספריה מה ידעו היוונים, ולא יסתמכו על מה שמספר להם מחבר "תורה ומדע", יגלו להפתעתם שהיוונים הקדמונים (למשל, אפלטון, כ-300 שנה לפני בר יוחאי) הסיקו מעל לכל ספק שהארץ עגולה. הם לא נדרשו להקיף את העולם, או לערוך תצפיות מן החלל. הם גם לא נזקקו לטכנולוגיות של סוף המילניום השני. מספיק היה להסתכל בצלו של כדור הארץ על הירח בעת ליקוי ירח, ולהפעיל טיפה את ההיגיון הפשוט. מגוחך במיוחד הטיעון על גילוי אמריקה. מטרתו של המסע של קולומבוס הייתה להגיע להודו מן הכיוון ההפוך, ולא בדרך מוכת הסערות המקובלת סביב כף התקווה הטובה. מובן מאליו, אם כן, שהוא ידע שהארץ הנה כדור, אחרת היה מצפה ליפול אל מעבר לסף הארץ. גילוי אמריקה הנו תוצאה של ידע מדעי מוקדם, ולא המקור לגילוי מאוחר. אבל למה שוב לבלבל את המוח בעובדות? אגב, הראשון לו מיוחסת הידיעה שכדור הארץ עגול היה פיתגורס, בערך ב-600 לפנה"ס. http://www.hofesh.org.il/articles/science/science_and_religion2.html

למעלה