מנסה להבין..

ובענין תאוריית הפילים

הנה הציטוט ממסכת חגיגה תניא ר' יוסי אומר אוי להם לבריות שרואות ואינן יודעות מה רואות עומדות ואין יודעות על מה הן עומדות הארץ על מה עומדת על העמודים שנאמר (איוב ט) המרגיז ארץ ממקומה ועמודיה יתפלצון עמודים על המים שנאמר (תהילים קלו) לרוקע הארץ על המים מים על ההרים שנאמר (תהילים קד) על הרים יעמדו מים הרים ברוח שנאמר (עמוס ד) כי הנה יוצר הרים ובורא רוח רוח בסערה שנאמר (תהילים קמח) רוח סערה עושה דברו סערה תלויה בזרועו של הקב"ה שנאמר (דברים לג) ומתחת זרועות עולם. והנה עוד פנינה ממסכת פסחים חכמי ישראל אומרים ביום חמה מהלכת למטה מן הרקיע ובלילה למעלה מן הרקיע וחכמי אומות העולם אומרים ביום חמה מהלכת למטה מן הרקיע ובלילה למטה מן הקרקע א"ר ונראין דבריהן מדברינו שביום מעינות צוננין ובלילה רותחין כלומר בלילה המעינות רותחים כי השמש מחממת אותם מתחת לקרקע ועוד שם מן הארץ עד לרקיע מהלך חמש מאות שנה ועוביו של רקיע מהלך ה' מאות שנה ובין <כל> רקיע לרקיע מהלך ה' מאות שנה וכן בין כל רקיע ורקיע תנו רבנן בארבעה שבילין חמה מהלכת ניסן אייר וסיון מהלכת בהרים כדי לפשר את השלגין תמוז אב ואלול מהלכת בישוב כדי לבשל את הפירות תשרי מרחשון וכסליו מהלכת בימים כדי ליבש את הנהרות טבת שבט ואדר מהלכת במדבר שלא ליבש את הזרעים כמה שטויות בדף אחד.

צדיק באמונתו יחיה

אין דבר כזה איש באמונתו יחיה... לפי דברייך את כבר בפנים התהליך יהיה קצר או ארוך זה עניין שלך.טוב לך שם תשארי שם. למה הגעת לפה לשאול הרי ברור שאת לא מעוניית לשנות את חייך שהחלו זה עתה. תדברי עם הבורא כל יום(פעם הבאה שאת בדיבור איתו תזרקי לו מילה טובה עלי). השאלה היא איפה תעצרי לפי עניות דעתי תוך תקופה לא ארוכה תהי שטנץ של הבנות החרדיות שדיברת איתם וכ"כ התרשמת לטובה. בהצלחה

תשובה

את מזכירה לי בחורה חמודה מאוד שדיברתי איתה לא מזמן. היא סיפרה לי סיפור דומה לשלך, מי יודע? אולי זו את. לכן, על אף שהתסריט שנתן מני די הגיוני, אני רוצה לענות לך. למה אני עזבתי את הדת? השאלה השניה שלך עונה על זה במדויק. לכשהבנתי שזה לא אמיתי. מה גרם לי לחשוב שזה לא אמיתי? תחילה הבנתי שהדת שאני חיה על פיה מבוססת על דברי חז"ל. חמורים דברי סופרים, נכון? אחר כך הבנתי שהחז"ל הבלתי מעורער של הדור הבא יהיו המורים, האחים והחברים שלי. פתאום שמתי לב שאיני תמיד מסכימה איתם, ובטח שלא הייתי רוצה לחיות את חיי על פי פסיקותיהם המגוחכות לעיתים. ואז קלטתי שזה בדיוק מה שאני עושה, חיה את חיי להבנתם של אחרים שמן הסתם היו אידיוטים (לפעמים) לא פחות. וגם לולא היו אידיוטים, בכל מקרה אין הם נעלים יותר ממני באף צורה, ואין סיבה שאסור למרותם. משם הדרך הייתה קצרה; התחלתי לחפש תשובות במקום תירוצים, התחלתי לשאול האם זה נכון, ולא כיצד זה נכון. משהבנתי שמכרו לי לוקשים ושזה לא אמיתי - התנתקתי מזה. אין א נטשל. לגבי שאלותייך בהודעה השניה שלך. אם את מאמינה באלוהים, לכי על זה. אל תשאלי שאלות בפורום הזה, האשליות שלך תתנפצנה. בפורום חזרה בתשובה מן הסתם רק יחזקו את האמונה שלך, וזה מה שאת רוצה, לא? תעשי רק מה שאת אוהבת, רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב

דעתי על זה..

מאמי... נכון שכשאת רואה את הילדות האלה את חושבת שהן חיות ככה יפה והכל.. אבל תחשבי מה הולך להן בבית מה מותר ומה אסור להן?! תחשבי שאת תתרחקי בזה מהרבה אנשים שחשובים לך או שאת להם.. אני יודעת כי 2 בנות דודות שלי חזרו בתשובה.. חוץ מזה.. תחשבי את תתחתני ותולידי ילדים ואז תבואי לבקר את הורייך.... והם יהיו צריכים ש כ ל האוכל בבית יהיה כשר בשבילך והם יהיו צריכים לשים את הכיורים האלה (אני יודעת שלא הכל קשור...אבל אני פותחת לך תמציאות קצת מהד...אולי את כבר יודעת) כל היום תתפללי ותחשבי שכל התשובות לשאלות ולבעיות שלך זה ה'.. אני לא אומרת לך שהוא לא קיים.. אבל תחשבי.. בעיות שאת עשית או משו דומה... לא שהוא עשה את זה למעלה ואת צריכה לחשוב שהוא מעניש אותך וכאלה.. אלה זה דברים שאת עשית מתוך זה שחשבת על זה או במקרה הפחות טוב-לא חשבת כה..זה נחמד לקום כל בוקר ולהגיד תודה שאני בריאה והכל או לנשק תמזוזה ועוד דברים כאלה.. אבל לדעתי תחשבי פעמיים שלוש לפני שאת עושה את זה לירון

YaEl 15

New member
צודקת, היא לא צריכה לעשות את זה בגלל הכלים../images/Emo6.gif

תעשי לי טובה
שטויות במיץ...

YaEl 15

New member
תעשי מה שבא לך,

קחי בחשבון שנורא קל לאנשים לבוא לפה, ולתת לך כל מיני ציטוטים מהגמרא, על נחשים וסטיות מיניות, ונורא קל להם לומר שיש בקרב הדתיים גם פדופילים... מה שקשה להם - זה להאמין, במשהו שגדול ממך, שאתה זה לא העיקר בעולם הזה, שיש דברים שאתה, עם הראיה הצרה המוגבלת שלך, לא מסוגל להבין, ובחיים לא תיהיה מסוגל להבין. הם מאמינים למה שהם רואים, למה שהם מסוגלים להוכיח, וזו דרך ראיה מוגבלת (לפי דעתי) כי בחיים יש גם אקסיומות. לא הכל אפשר להוכיח. אני מאמינה, כי ראיתי נס, מתרחש ממש לידי, נס שאנשים שמפחדים, שנצמדים לעובדות בחיים לא יקראו לו נס. את צריכה לבדוק למה את רוצה לחזור בתשובה, הם זה בגלל הוכחות שנתנו לך? כי אם כן, זה לא מספיק. בהצלחה.

להיפך,

לחזור בשאלה זה להסכים עם זה שיש דברים "שאתה, עם הראיה הצרה המוגבלת שלך, לא מסוגל להבין, ובחיים לא תיהיה מסוגל להבין" ולא לנסות למלא את הוקום שנשאר באיזה בועה מנופצת שלצורך העניין, נקרא לה "אלוהים".

חלי65

New member
טוב ונחמד עם גבול

אני חייתי בדת כ 15 שנה והיום אני לא. אני לא מתחרטת אפילו שנייה אחת, אבל עצתי לך שמרי על פורפורציה ולא ליכנס לפנטיות אני יכרתי מקרוב מאוד זה לא פשוט כמו שאומרים לך. כיום אני יודעת שבזבזתי 15 שנה וילדיי סובלים מזה. אז חישבי טוב טוב אם את עושה את הצעד הזה.

מתלבט13

New member
הגענו לדף הראשי/

אם זה חיובי או שלילי........ שימו גם לב למגיבים האחרונים, שכנראה הגיעו מהדף הראשי. ברוכים הבאים/ות. קפה ועוגה

מתלבט13

New member
היום זה נראה לך פנטסטי

לא יודע מה יקרה בעתיד. זה עולם שונה לחלוטין. ייתכן שאת היום מרגישה שהוא חבל"ז. אבל ההרגשה הזמנית הזאת יכולה להשתנות. לשאלתך. למה אנשים חוזרים בשאלה? א]] לך זה נראה מתוק ונהדר. להרבה אנשים כאן זה זכור במקום מר, מדכא, חונק, ומה לא. זה כמעט כמו לללכת לזאת שזרקה את החבר שלך ולשאול אותה איך היחא לא מבינה כמה חמוד ומתוק הוא. היא תסביר לך שהוא דפוק ומניאק. ואולי שתיכן צודקות. (ואגב, גם האקסית חשבה פםם שהוא חתיך המחץ ומה לא. היא פשוט שינתה את דעתה). ב]] את חושבת שזה אמת. יש כאלה שחושבים בדיוק ההיפך. האמת היא דבר מאד מורכב. הדרך בה אנו משתכנעים מדברים. הדברים בהם אנו מתמקדים. כל אלה דברים גמישים. אפשר לראות את הדברים שמראים עד כמה הדת היהודית חייבת להיות אמיתית. ואפשר להתמקד בדברים שמראים עד כמה היא אינה אמיתית. כל זה במובן של האם יש אלוהים שנתן את התורה. אפשר להתייחס ל"אמת" לא במובן של אלוהים שאמר כך וכך. אלא שזו תרבות יפה יותר. כאן אין בעצם שאלה טכנית של אמת, אלא שאלה של מה כדאי יותר נוכן יותר ויפה יותר. בכל מקרה, תצליחי. ועצה קטנה תחשבי מעט לפני שאת ננעלת ממש על הקטע בצורה שאין ממנה דרך חזרה (כמו חתונה, ומעבר תרבותי מושלם). קורה שמתחרטים, ורצוי לבדוק באופן יסודי שזה באמת המקום בו יהיה לך טוב בשישים השנה הבאות. אני מניח שכבר לימדו אותך שלא מתחתנים לפני שמכירים את החבר איזה כמה שבועות ובודקים וחושבים. כנ"ל כאן, ואולי יותר..

victoria777

New member
הגעתי מהעמוד של הפורומים

ואני חייבת להגיב בקשר למשפט "ויש כל כך הרבה הוכחות שהגיון בכך שהספר הזה לא יכול להכתב בידי אדם". אני אמנם מסכימה שבתנ"ך יש הרבה חוכמה ויש כללים מוסריים שעל חלקם מתבססים ערכי המוסר של היום(חלק מהערכים בתנ"ך לא רלוונטיים לתקופתנו),אבל אין שום ספק שהספר נכתב בידי אדם.יותר נכון בידי אנשים רבים. אפשר לראות הבדלים משמעותיים בין ספרים ופרקים שונים בתנ"ך גם מבחינת ההשקפה,גם מבחינת הניסוח וגם מבחינת נוכחותו של אלוהים בכל הסיפור.אותם אירועים היסטוריים במקומות שונים בתנ"ך מסופרים באופן שונה לחלוטין. את יכולה בעצמך לבדוק אילו הבדלים יש בין בראשית פרק א' לבראשית פרק ב' וגם את ההבדלים בין "שמות" ל"ויקרא" בנוגע לנוסח של הדיבר "ולא תחמוד".

אנשהו

New member
``התשובה - לשאילה``

התשובה לשאילתך היא שאנשים שהגיעו באמת ממשפחות חרדיות ואני לא מתכוון לפושרים אלא קיבלו חינוך חרדי והיו חרדים הם בעצמם לא יכולים להסביר זאת שכלית אלא רק ריגשית שיש להם תאוות (יצר הרע) ולכן קשה להם לחזור לדת וכיון שהם מתחילים לפחות בדבר אחד לא לשמוע לה אז הם בטוחים שה שונא אותם ליפעמים, (דבר כשלעצמו לא נכון כי ישראל שחטא ישראל הוא) ולכן הם עוזבים את הדת, שכלית אילו כולם היו שומעים אך ורק לשכל אני מוכן ויכול לשכנע כל אדם להיות חרדי גמור הבעיה היא שכשאדם שעובר עבירה ושונה בה נעשית לו כהיתר לצערינו. שמחתי לענות לך.

its moi

New member
ממש לא!

"...הבנתי שהתנ"ך הוא מעין "כללי הפעלה מידי היוצר למיצוי המלא בחיים".." ? ממש לא! בן אדם מאמין- מיצוי החיים זה חסר ערך בעיניו. האדם היהודי צריך לקיים מצוות - וזהו. גם אם זה יגרום לו סבל יומיום - זאת חובתו. האדם הוא שולי. תפקידו לעבוד את השם. "ואהבת את יהוה אלהיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאדך". את צריכה לאהוב את השם וזהו. לא מובטחת למאמין בריאות. לא מובטח לו אושר. לא מובטח לו כלוווווום. המאמין הוא לא ה ISSUE.

למעלה