מנכ"ל אסם

shellyland

New member
הוא הודה שפישלו

לקח אחריות, סגר את המפעל והתחייב לשפר. במקום להתחיל לגמגם, להאשים אחרים, להבטיח שיפוטרו או לשכנע אותנו שבעצם לא היה מחדל. כך עושה מנהיג אמיתי. חבל שזה מחזה כל כך יוצא דופן במקומותינו.

טופז2

New member
את מתכוונת להשמדת המוצרים

במשקל 2.5 טון? הם עשו זאת בעקבות תחקיר עם אמנון לוי, כשחשפו במהלך פשיטה מוצרים שעמדו במשך שעות בשמש הופשרו התחממו והוקפאו שוב. חבל"ז איזו סכנה בריאותית - חושבת על מוצרים שהגיעו כך בעבר למדפים ונרכשו ע"י צרכנים :( הם פשוט הקדימו לסגור את המחסן לפני הוצאת צו סגירה. נראה לי שהם היו מודעים שזה קורה בחצרם, וראוי מאד להגיש נגדם כתב אישום

shellyland

New member
אני מתכוונת לתגובתו של המנכ"ל

שלא ניסה להתחמק או לתרץ, סגר את המפעל (לפני שהוציאו נגדו צו סגירה), אמר שזאת הפרה חמורה של הנוהלים, שאסור שזה יקרה ושהוא מתחייב שזה לא יקרה שוב. בלי לייפות. בלי להתגונן. בלי להתבכיין.

טופז2

New member
הוא ידע איזו צרה

זה מנחית עליו, לכן, אם אאמץ קו מחשבה עסקי רציונאלי הוא הקדים לסגור לפני הצו ולהתנהל באופן שעשה כדי למזער את הנזק עד כמה שאפשר. אבל כן, זה יוצא דופן במחוזותינו.

shellyland

New member
נסי לדמיין

מה היה קורה אחרי מלחמת לבנון ה-2, אם מנהליה היו נוקטים קו דומה.

טופז2

New member
ואחרי דו"ח מבקר המדינה?

חלוץ כבר איננו על המפה אבל האחרים? "אין דבר", מיד נראה תדרוך עיתונאים כיצד מנסים להדוף את הביקורת למשל בלהטיל דופי אישי במניעי המבקר (שזו לא הפעם הראשונה שראש ממשלתנו נוהג כך) ולצמצם את הסיכון הפוליטי הנובע מהדו"ח הזה. לא כולם מעונינים לקחת אחריות כמו באוסם, ל צ ע ר נו . .

shellyland

New member
אני הייתי תומכת בפוליטיקאי שהיה אומר:

פישלנו. אסור היה שזה יקרה. בואו נסגור שנייה את הבאסטה המלחמתית והפוליטית, נעשה בדק בית ונדאג שזה לא יקרה שוב.

טופז2

New member
שאלה נוספת היא, האם מי שאחראי

על הליקויים יכול לתקנם. ולא מדברת כרגע במובן של לקחת אחריות וללכת, אלא מהנקודה שמי שנדרשת ממנו אחריות לאומית ויכולת ניהול והפעלת סמכות ונכשל בנקודות הללו ועוד, לא רק שאינו מתאים לתפקידו אלא יכול להמשיך בתהליך תיקון הליקויים. זה או אחר לא יכולים להישאר ולדאוג שזה לא יקרה שוב מכיון שאין להם את היכולת לכך

אומר לך יותר מזה: מבחינתי, לו הנשיא קצב

היה אומר: אנסתי נשים. ביצעתי פשע חמור. אני מתחרט עליו, מפסיק אותו ומעתה ואילך עושה כל שביכולתי על מנת שפשעים כאלה לא יבוצעו יותר לעולם בשום מקום, מבחינתי הוא יכול היה להשאר נשיא.

eliUSA

New member
להשאר נשיא?

מבחינתי הוא נכשל בבחינה אסור שהוא יהיה בעל מחסן פתוח או אפילו חנות

כמה שאת תמימה , שלי

זו כמו שייתפס גנב באמצע הגנבה, הוא יחזיר מייד את הרכוש הגנוב, יגיד שלא יתכוון, יגדל זקן וציצית ויגיד שהפך לצדיק. אוסם נתפסה בעת ביצוע עבירה תבראותית חמורה והעובדה שהפושע הנתפס החליט לא לפשוע יותר נותנת לחברה בעיני נקודות זכות מועטות ביותר.

נו זה מובן מאליו

עם גידול הציצית באה גם החרטה שלמה על מעשיו... זאת מהבנק למסחר למשל, ראויה בעינייך לרחמים כי התחרטה על מעשיה? מה גם שאין כאן שום ספק שהוא שהעברה נעשתה ביודעין ובמכוון כדי לחסוך בהוצאות ולהרבות רווחים, על חשבון הציבור

יוסי ר1

Active member
מזכיר לי את המעשה בגמרא

""ההוא טבחא דאשתכח דנפקא טריפתא מתותי ידיה, פסליה רב נחמן ועבריה אזל רבי מזיה וטופריה סבר ר"נ לאכשוריה, א"ל רבא דילמא איערומי קא מערים, אלא מאי תקנתיה, כדרב אידי בר אבין דאמר רב אידי בר אבין החשוד על הטריפות אין לו תקנה עד שילך למקום שאין מכירין אותו ויחזיר אבידה בדבר חשוב או שיוציא טריפה מתחת ידו בדבר חשוב משלו" ובעברית עממית, קצב אחד ששחט טריפות, נפסל על ידי ר' נחמןן. לימים הודיעו לרב נחמן כי אפשר להחזיר לקצב את משרתו: הוא חזר בתשובה, קרי גידל ציפורניים ושיער מעשה נזיר. אמר להם, ההוא חרטא ברתא. קודם נראה אותו מוכן להפסיד כסף באמת, למשל שיפסול בהמה ששחט (ויפסיד דמיה) ורק אז נאמין לו שחזר בתשובה.

למעלה