מניע לביקורת

t o t a l

New member
הכי נכון

Take it or leave it וראוי לשלב את ההסבר עם התיאוריה הראשונה של גב' דניאלס [המכונה 5]- כפי שכבר נאמר כאן פעמים אין ספור- חלק גדול מבחירת בני הזוג נובעת מצורך לחוויה מתקנת. בוחרים [בתת מודע] בן זוג שהכי לא יודע לאהוב [כדוגמא], על מנת להצליח בכל זאת לקבל ממנו אהבה ובכך להוכיח לעצמנו שהאהבה הזאת מגיעה לנו. נניח במקרה של הורה שלא ידע לתת אהבה - ויצר אצל המטופל [חיחיחי] צורך עמוק להוכיח לעצמו שכן מגיעה לו אהבה]. בפועל הבן זוג לא יתן חום ואהבה כי כזה הוא. וזה שצריך את האהבה ישאר תמיד עם הציפיה לשינוי. עם התסכול. עם ביקורת הבונה. ואח"כ עם הכעסים הנוראיים.

ערסlight

New member
והקצה השני

בכדי שזוג יוכל לתפקד כצוות, התחליף לביקורת יהיה שיתוף. שיתוף זהו מקום שבו אתה מספר על עצמך[!] ...מה קשה לך. [להבדיל מלהתלונן או לדרוש] מתוך ראית האחר ואיכפתיות, בן הזוג יכול מרצונו החפשי להתחשב. יחד עם זאת, מניסיוני, אין דרמות באפשרויות האלו ואם אין פתרון... הבעיה היא של זה שקשה לו.[מודגש] זה כמו ההבדל בין דרישה לבקשה [בבקשה- גם סרוב היא תגובה לגיטימית] זו גם הסיבה למה ההתאמה המנטלית והרצונות המשותפים חשובים כלכך ע"פ דרכי, ולמרות מה שרובכם כנראה חושבים, זו הדרך הנכונה לנהל גם מערכת יחסים עם ילדים.

מגשימה1

New member
אז מה עושים בשביל לבחור את האדם

המתאים? שלא יעביר אותנו את אותה חויה אלא באמת חויה מתקנת? כי נראה לי שאפילו כשמודעים , אלה האנשים שיתקרבו אל חיינו ואלה האנשים שנמשך אליהם , יש לזה פיתרון?

t o t a l

New member
לא יודע אם יש דרך מושכלת

שמי שמסוגל שינסה להבין את עצמו, את דפוסי הבחירה שלו, את הצרכים הפנימיים, את המחסורים. לפעמים אם מגיעים למודעות כזאת, אפשר לברוח מקשר רע בעוד מועד.

מגשימה1

New member
השאלה אם אפשר להימנע מזה לפני שנהיה

רע . אולי באמת הביקורת הבונה זה לתקן את החויה שעברה עלינו מאז ומתמיד ולא רק עם הבן אדם הזה . קראתי באיזה מקום שהרצון לתקן הוא כן חיובי , כלומר להתחתן עם אדם שדומה להורה או אפילו לשני ההורים ולהצליח להפוך את זה לחויה חיובית מתקנת . אבל אני לא יודעת אם זה הישג . בשבילי כל השרשור הזה הוא כבר חויה מתקנת , זה עזר לי להבין כמה דברים . תודה !

t o t a l

New member
זה מראש נועד לכישלון

אז היה לך חרא אבא ולכן נמשכת ולקחת לעצמך בן זוג שהוא חרא בדיוק באותו אופן, בשאיפה להפוך אותו לטוב לך. זה לא יקרה כי הוא ישאר כזה והוא לא ישתנה. ואת תכלי את ימייך בציפיה לשינוי ועל הדרך תאגרי כעסים ותסכולים. אולי אחרי כמה פעמים שתבחרי לך כזה בן זוג, תביני את מה שאת עושה. תביני שאת נמשכת לכאלו גברים רק על מנת לאפשר לעצמך את החוויה המתקנת. וגם זה רק חצי דרך כי ההבנה עוד לא תגרום לך להפסיק להמשך לכאלו. לא פשוטים הם חיינו.

מגשימה1

New member
אמנם התכוונתי למשהוא אחר

כשאמרתי שהשרשור חויה מתקנת בשבילי , אבל תראה אני קודם כל לא גרושה , אני לא נשואה , אבל בדיוק מאותה הסיבה , עד גיל 31 לא רציתי להתחתן לעולם ואחר-כך הבנתי בשכל , אבל המודעות לא עזרה , המשכתי להיות בפחד שאני אתאהב ואתחתן ואז ישר החיים שלי יהיו רעים זה מה שהבנתי מהחיים , אבל זה לא תמיד ככה , כי האדם שאנחנו מכירים הוא לא בדיוק כמו אבא שלנו או אמא שלנו , יש לו גם תכונות אחרות ואנחנו לא בדיוק כמו אמא שלנו או אבא שלנו גם אנחנו אנשים אחרים והראיה היא אח שלי שהתחתן עם מישהיא שדומה לאמא שלי והם חיים באושר רב 18 שנים , טוב כי מבחינת זוגיות היא דגם משופר של אמא שלי והוא דגם משופר מאוד של אבא שלי . אני חושבת שאולי חלק מהסיבה שאנחנו נמשכים למישהוא דומה , זה לא רק תיקון , זה פשוט כי זה מוכר ולכן יותר קל להתחבר למישהוא מוכר מאשר למישהוא חדש ובדרך-כלל החלק הטוב של המוכר בולט ורק אחר-כך באים החלקים הפחות טובים ( אם יש כאלה ) ..... יום נהדר ונפלא לכולנו ! זה יגמר כל-כך מהר הדיון הזה

אם נפגעים מביקורת כנראה...

ששם בפנים אצל המבוקר גם לא מרגיש שלם עם עצמו ואז יש לו אישור וחתימה לביקורת מקום להסתכל למה מרגישים מרירים ועם טעם רע על אף שמקבלים זאת מאדם אהוב וחשוב לנו

אווווווווווףףףףףףףף

אספר לך סוד. החיים כאילו התחילו יפה..בעלי לשעבר..היה נוהג להשאיר לי פתקים. מכתבי ביקורת בונה..ככה הוא קרא לזה. במקום לדבר אלי הוא כתב לי. מעולם לא היה לו משוב חיובי אבל ביקורת בונה..היה לא מלא. והיה כותב במכתבים. משאיר לי על השולחן..והולך. ואללה יופי..הייתי קוראת..וניכנסת לדיכאון ממנו. עד שיום אחד: אמרתי לו..עד כאן. אתה רוצה לכתוב..תשלח בדואר לאמא שלך. איתי מדברים..משוחחים..ומדסקסים..לא כותבים מכתב על השולחן ונעלמים לכל היום..כדי שאני אתבשל במיץ של עצמי. היתה לו שיטה.... ובמקום לבנות תקשורת בנה שינאה ..לאט לאט ..אבל בטוח. בנה כעס..בנה מלא ריזנטמאנט..הרס כל חלקה טובה במה שהיה יכול להיות יפה. כי לצד הביקורת הבונה..היה יכול גם לומר מילה טובה...ואת זה לא רצה. כי לא היה צריך לתקן לדעתו..משהו טוב..רק להעיר על מה שלא ניראה לו..בפתקים.

מניע לביקורת

שיחה בגובה העיניים בפתיחות מלאה ולא מתוך מקום לאלץ את דעתך...זה הדבר היחידי הנכון, תוכל לקרוא לזה ביקורת בונה.. למרות שגם עם המילה בונה יש לי בעיה מסויימת , כי מה שאצלי בונה, אולי אצל האחר מעכב או אולי אפילו הורס. רצון לשדרג/לשפר ..אלק,בא ממקום נמוך של זה שלכאורה רוצה ל"שפר".. אדם כזה לא מכבד את האדם השני בקשר...יעשה לו טוב אם דעתו תתקבל, אם יתנהגו עפ"י דרכו. מי שלא מבין שאין מקום לביקורת בין בני זוג, יבין על בשרו די מהר עד כמה הרסנית התופעה הזאת. כמו שכתבתי...רק שיחה גלויה, פתוחה ובגובה העיניים, כשמראש ברור לך שדעתך יכולה להתקבל או לא. אני הייתי קורא לזה ..החלפת דעות, ושום דבר לא מעבר.!!!

n o g a1

New member
יחיה ההבדל הקטן

אני בעד להגיד את כל מה שיש , לא תמיד קל , זה נכון . כולם מכירים את תחושת ההקלה לאחר שיתוף בתחושות . כשאדם מבין שתחושותיו שלו בלבד הן ולא קובעות דבר באופן מוחלט לגבי אישיותו של בן הזוג הוא מסוגל לשתף בהן ולא להעבירם כעובדה לבן הזוג. ההבדל בין לקבוע , להטיח , להתריס , להעביר ביקורות על התנהגותו של אחר או על אישיותו לבין לספר מה החוויה שלנו במפגש איתו עושה את כל ההבדל ומכאן "יחיה ההבדל הקטן". ולדוגמא - "אתה בן אדם קר ולא נעים" - נקבעה עובדה , הועברה הביקרות , אפשר אפילו לקרוא לה "ביקורת בונה" הרי שיקפנו לבן אדם את אשר הוא:). למעשה אותו אדם שנקבעה עבורו עובדתית אישיותו הקרה , לעובדה זו אין משמעות כי היא אינה קיימת כלל. מה שקיים זה בעצם התחושה של אומר הדברים , הוא חווה את האחר בקרירות , הוא למעשה מבקש לעצמו יותר חום - על זה הרבה יותר קל לדבר... לא מכירה ביקורת בונה , ביקורת היא לא נעימה גם אם נאמרת בתחפושת של בניה , היא מכאיבה ומשאירה צלקות - תמיד. מכירה שיתוף בחוויה , בחוויית המפגש עם האחר. (מן ההגינות , חייבת לציין , שמדיי פעם מתפלקת לי ביקורת אך אם בהגינות עסקנו אזי אומר שמסוגלת לשאת את עצמי ולאסוף את הנאמר - לא כבקשת סליחה אלא למען הדיוק והיושר).

פעם

בחיים אחרים חייתי עם ותחת ביקורת בונה הורסת (וואט אבר) בחרתי לצאת משם זה אכן מחול (שדים ) היום לא מכירה ת'מילה הזו. פיפ פאפ פופ !

על התבוננות במראה ובניית ביקורת

ביקורת "נכונה" היא כמו מראה הנמצאת בבית. כלומר כשאדם עובר מול מראה הוא רואה את עצמו, הוא מקבל מושג על איך הוא נראה חיצונית בעיני האחר יש לו יכולת לראות פגמים שללא הרהמראה לא היה מודע אליהם ויש לו את אפשרות הבחירה לתקן אם ברצונו בכך יש לו את היכולת לבחור מתי להתבונן במראה בבוקר לפני שיוצא לעבודה, בעת המקלחת בעת בחירת הבגדים ואם לא בא לו הוא אינו מתבונן. המראה מצידה, אינה מעירה הערות, אינה מתנשאת או מעליבה. אם אדם נעלב ממראה דמותו בראי, זה לא בגלל הראי. לכן צריך לשים לב היטב מה המניע לביקורת אם מדובר בשיחה גלויה בה כל אחד מתאר בפני בן זוגו את "מראהו" הרי זה רצוי ומבורך אך אם נהפך לדפוס מהסוג "הנה הבאתי לך מראה שתתבונן בעצמך, ואת זה וזה אתה צריך לתקן היום"..אזי מדובר בחיים תחת דפוס הרסני. אם את/ה מוצא את עצמך באופן תכוף נמצא מול בן זוג המציג בפניך ביקורות מבלי שהזמנת כזו ביקורת סיטואציה שלא נעימה לך, ואתה נמצא שם למרות זאת וזה קורה יותר מפעם או פעמיים בשנה אז כנראה יש בעייה עם הזוגיות הנ"ל... יום טוב יניב

יניב קרטר..בוא הנה רגע

יניב..קודם כל אני בתולה. כבתולה אני ביקורתית. דחיל ראבאק...מנסה תמיד תמיד לתת קודם כל מילה טובה לפני ששוחטת אותך... ואחרי שנתתי את המכה אני דואגת ללטף..שלא תרגיש בביקורת..כאילו כדי לפגוע.. אלא כדי לשפר.. ולמה אתה לא פה כותב יותר? מיכלי שמתגעגעת....

ערסlight

New member
התמודדות עם בקורת

רובנו לא מתמודדים טוב עם הביקורת. בהנחה שיש בה טענה צודקת היא מפעילה אותנו, גורמת לנו להתגונן ומכאן... אנחנו מכירים את התסריטים. אבל זה כבר דיון אחר.

Ima Adama

New member
זו הסיבה לגירושיי :).

אדם שלא יכול לחיות בשקט עם עצמו ומגבלותיו {פרפקציוניסט - שיש לו צורך תמידי בשליטה על הסביבה כפי יכולתו), משליך את תסכולו על בן הזוג בנסיון לתקן את מה שהוא לא יכול לתקן אצלו. אני בעד ללמוד לאהוב ולקבל את השונות שבבן הזוג. לכן אומרים שרק מי שאוהב את עצמו מסוגל באמת לאהוב את האחר.

למעלה