מניעת התבוללות

the ror

New member
אתה יודע שזה נכון לשני הכיוונים, כן?

אם אותו חבר מתחתן עם גויה הוא צריך להבין שיש לזה משמעות לחבר(פותר השירשור) שלו ושאם הוא חבר אמיתי אז שידע לכבד גם את אמונותיו של האחר...

רוני1955

Active member
אתה אמיתי?

הוא צריך לבקש מהחבר אישור להתחתן עם מי שטוב לו איתה? על "חופש הפרט", שמעת? הוא מכבד את אמונתו של השני, ולא מנסה לשכנע אותו להפסיק להיות דתי. כל אחד יחיה לפי אמונתו, בלי שום קשר לחברות. כל נסיון לכפות אמונה זו או אחרת על מישהו אחר, זו כפיה דתית. אני לא מדבר על שיחה עם נסיונות שכנוע. ניתן לשוחח ולנסות. אבל ברגע שזה סופי ואין יותר מקום לנסיונות, צריך להניח ולכבד דעות.
אני מודה שאני מנסה לשכנע דתיים שהדרך שלהם אינה נכונה. ברגע שאני רואה שהאמונה חזקה מדי, אני מפסיק ומכבד. אני לא מנסה בכוח על ידי כל מיני "תפילות" או דברים שונים ומשונים.

the ror

New member
משתדל... אמרתי שהוא צריך אישור? איפה?

הוא צריך להבין שיש אנשים דתיים ושהחלטותיו משפיעות עליהם.
הבחירה שלו היא אם הוא בוחר להיות חבר ולכבד אותן או לא לכבד.
לכבד זה לא לבקש אישור אבל זה כן להבין שזה לא ממקום של גזענות למשל...

danmc

New member
לא לא, אתה טועה

אני אוסיף פרטים מדוייקים יותר:
מה שמשך אותה זאת תוכנית טיול חינם בארץ לכל זכאי חוק השבות.
כך הם הכירו והיא די קלת דעת, היא כבר הייתה הרבה פעמים בקשר עם כל מיני גברים במדינות שונות.
היא מצאה חן בפני חבר שלי והוא שכנע אותה להישאר בארץ בהמשך לטיול, היא שוהה בה כתיירת נכון לעכשיו ומתכוונת להתאזרח.
סיבה נוספת לרצונה לעלות ארצה היא כמובן המצב הכלכלי הטוב יותר בארץ מאשר בדרום אמריקה.

danmc

New member
לא ידידי, אני יודע שתפילה זה לא הוקוס פוקוס

ולא "מחברים" תפילה פתאום לכל מיני תרחישים.
&nbsp
הבעיה היא שזה מצב קשה ואי אפשר להסביר לבן אדם את מעשיו, כי הוא חסר אמונה כלל.
כל מה ששאלתי, האם יש פסוקים או תפילה כלשהי שנועדה למצב כזה.
בתקווה שיקבל מעט שכל ואמונה או שיתרחש ביניהם פירוד.

מתלמד8

New member
מה כ"כ קשה? כאחד שהיה דתי וכבר לא,דווקא קל,פסוקים?-

פסוקים בכדי לבטל את מעשיו של אלוהים ?
הרי נאמר שאחרי שאלוהים גמר לברוא את העולם,נשאר ללא עבודה,לכן מאז אלוהים יושב ומזווג זיווגים.
אם תמצא פסוקים,אתה רוצה שהם יבטלו את מעשיו של אלוהים,הרי הוא עשה את הזיווג הזה?.
לא יודע אם צריך לאחל לך הצלחה,או אי הצלחה,אבל יותר משליש מיהדות ארה"ב
נשאים נישואי תערובת-לא ראיתי מישהו מתרגש.

danmc

New member
ה' רוצה שיהודי יתבולל ?

אתה רוצה להגיד לי ה' שמח שיהודי מתבולל ולא הולך בדרכו ?
&nbsp
אני מתרגש כי מדובר בחבר ואני דואג לו אישית.

רוני1955

Active member
הוא צודק.

לפי האמונה שלך אלוהים שולט בכל. ככה אלוהים החליט, שהם יכירו ויחליטו לקשור את חייהם אחד בשניה. מי אתה שתחליט שהחלטתו של אלוהים שלך (שלך, כי לי אין אלוהים) היא שגויה?
דבר נוסף, אתה לא דואג לחבר שלך. אם היה אכפת לך ממנו והיית אוהב אותו, היית רוצה שיהיה לו טוב. עכשיו טוב לו, אתה רוצה לקלקל לו. לא אכפת לך ממנו אלא רק מעצמך, וזה על הגב של מי שאתה מגדיר "חבר שלך".
איך אומרים? עם חברים כמוך לא צריך אויבים.

E טי

New member
לא הבנת את האמונה

אלוקים נתן בידי האדם בחירה חופשית.
אנחנו אלה שמצווים לבחור בטוב.
קשר בין יהודי לגויה הוא לא טוב.

רוני1955

Active member
אתה רציני?

אם אני הייתי רוצה להתחתן ולא משנה עם מי, והיה בא חבר ומנסה למנוע את זה ממני בגלל האמונה שלו, לא הייתי מגדיר אותו כחבר יותר, והייתי מנתק איתו מיד כל קשר. עם חברים כאלה לא צריך אויבים.
עוד מעט הוא גם יגיד לי לאכול רק כשר, לא לנסוע בשבת, ולצום ביום כיפור, וכדומה. זו כפיה דתית לכל דבר ועניין.

danmc

New member
אותו חבר הוא יהודי, אני דואג

לנשמתו ולהמשך דורו.

רוני1955

Active member
וזה נקרא חבר?

טוב לו ככה, תפרגן לו. הוא מאושר, ואתה רוצה לקלקל לו בגלל שהאמונה שלכם שונה. זה חבר, זה?

E טי

New member
אז זהו, שלא "טוב" לא

"ואין טוב אלא תורה שנאמר (משלי ד ב): "כי לקח טוב נתתי לכם תורתי אל תעזבו""
(משנה אבות ו, ג)

E טי

New member
כן, קוראים לזה ערבות הדדית

"וכשלו איש באחיו זה נכשל בעונו של זה שכל ישראל ערבין זה לזה"
(רש"י ויקרא כו, לז)

danmc

New member
אתה דתי ? כנ"ל מתלמד8 שהודה שהוא כבר לא

אני נכנסתי לפורום דתיים בשביל לדבר עם דתיים ולא דתל"שים או אתאיסטים.
את הטפות ה"מוסר" של האנרכיסטים האנטי יהודיים אני שומע מספיק יום יום.

רוני1955

Active member
אני לא דתי.

ומעולם לא הייתי. זה אומר שאסור לי להביע את דעתי? אני יודע שלכם אסור, ללא אישור של הרב. לי, מותר.
גם אני נכנסתי לכאן בשביל לדבר עם דתיים, ולנסות לשכנע אותם שהם טועים ובגדול. אין אלוהים ומעולם לא היה.

danmc

New member
גם אני לא דתי

ברור שמותר לך להביע את דעתך.
אבל אני בחרתי להתייעץ עם דתיים, כשם הפורום.
&nbsp
הינך עובר על חוק בפורום זה: "דברי כפירה בה' יתברך ובתורתו, אין מקומם בפורום שלנו."

רוני1955

Active member
אני עובר על חוק?

זה אומר שמי שדעתו שונה, הוא מוקצה? על חופש הדיבור, שמעת? אני לא מקלל, לא משמיץ, לו תוקף, אלא אומר את דעתי. דעתי לא נוחה למישהו? כשהוא יראה את השם שלי בתור מגיב, שיתעלם ולא יפתח את ההודעה.

danmc

New member
ודאי

בפורום יש חוקים, אבל זאת כבר אחריות של מנהל הפורום.

למעלה