מניעת התבוללות

danmc

New member
מניעת התבוללות

ערב טוב,
נראה לי זה הפורום הכי מתאים, אולי כאן אמצא עזרה מסויימת.
יש לי חבר שיוצא כבר זמן מה עם גויה(לצורך העניין ארגנטינאית שעלתה ארצה מתוקף חוק ה"שבות" בזכות סב יהודי שהתבולל), היחסים נראים די רציניים והם מדברים על כוונה להתחתן.
ניסיתי לדבר עימו על העניין ולהזכיר לו שהוא יהודי ואסור לנו להתבולל עם אומות העולם, הזכרתי את הוריו ששניהם יהודים ובזכות עובדה זו הוא נולד יהודי, ואם הרי יתבולל לא ימשיך את יהדות משפחתו.
הוא בתורו דחה את הטענות, הוא מחזיק בתפיסה אתאיסטית "ליברלית" ומבחינתו אין שום הבדל בין יהודי לגוי וצריך להתחתן עם כולם.
הוא מאשים אותי בגזענות וחוסר כבוד כלפי בת זוגתו.

יש אולי איזו תפילה שניתן לומר בשביל לקוות שהקשר שלהם ינותק והוא לא יעזוב את עם ישראל ?
אולי פסוקים כלשהם,או תפילה עם הוספת שמו ?

אודה על עזרה.

קליט

New member
תוכל

להגיד לו שחבל, הוא עוזב יהדות שהוא לא מכיר בכלל. זהו. ואם הוא יהיה מעוניין אז תמשיך. ראשית, תלמד עליו זכות, ותבין אותו, ומה אתה מבלבל לו את הראש על יהדות ... ותדבר אליו מתוך הכלה, לא מתוך הטפה והתנשאות

קליט

New member
הסגולה הכי חזקה שאני מכיר

זו שיטת ההודיה כפי אשר מרחיב על זה הרב שלום ארוש, בספרו שעריו בתודה, ובחוברות שהוא הוציא, יש לרב חוברת קטנה על איך להשיג ניסים. גם לפי חכמי העידן החדש, מי שמודה ומעריך את מה שיש לו הוא מושך עליו טובה וברכה. מנסיון ראיתי שזה מביא יותר הצלחות. ראיתי ניסים על ידי שהודתי בקצרה לבורא עולם, התפללתי מעומק הלב, אמרתי את הפרק קכ"א בתהילים, ואז שוב הודתי לבורא עולם, ואמרתי לעצמי מה שיהיה - יהיה, מעניין מה יהיה. (לא עשיתי "חסימה" בזה שהתייאשתי קלות בתת מודע, או ציפיתי חזק שזה יגיע) ובכל מקרה אתה מרוויח עבודה עצמית מעצימה בעבודת השם. בהצלחה !

מתלמד8

New member
קליט-ביחייאתק !חוברת איך לשיג ניסים? זה ביהדות?,איפה -

אפשר לקבל עותק ?.
בדוק עם Eטי מה עמדת הרמב"ם בנושא ניסים.

the ror

New member
גם אני לא מתחבר לגישה הזו אבל זה לא פוסל...

לרמב"ם יש את דעתו ודרכו הפרשנית על החיים ולגבי פסיקה בהלכה, מצד שני יש השקפות נוספות אחרות שלא סותרות...
מסכים שצריך להזהר מאוד עם דברים שיתכן שאנו לא מבינים בצורה מוחלטת אבל אכן יש ביהדות את הקבלה ואת הרמז והסוד ודברים שנלמדים מהם...

קליט

New member
זה חוברת של הרב ארוש

שמדבר על איך להשיג ניסים. אינני זוכר את השם המדויק של החוברת, משהו בשם "ניסים". יש דברים כאלה, וזה עובד די טוב, מנסיון, ואני הראשון שיוצא נגד סגולות שלא עובדות

מתלמד8

New member
בטח-יש סט של תפילות לכל מטרה ,לחיבור,להפרדה,לחולי ולגירוש-

והכל דרך תפילה-הכל לפי בקשתך.
השכן שלי גילה שכנה צעירה ויפה,אבל הוא עדיין נשוי,חיברו לו תפילה ותוך שבוע אישתו התגרשה ממנו,
הבחור התחיל לחזר אחר השכנה הצעירה,אביה התנגד,חיברו תפילה נגדו והאבא,,,תוך שבועיים-נפח את נשמתו.
,,,וזה לא נגמר,גרושתו גילתה את סיבת גירושהם,ביקשה וחיברו לה תפילה נגד הגרוש שלה,אחרי חודש הגרוש נפגע בתאונה ורותק לכיסא גלגלים.
אמרה השכנה הצעירה-מילא זקן,אבל על כיסא גלגלים-לא רוצה אותו.
כל הסיפור-דמיוני,אבל לפי בקשתך הוא יכול להיות מציאותי,כל אחד יתפלל "יזמין"
משהו ,,,,,

בקשתך מוזרה,אתה רוצה להגן על היהדות,אבל עושה צחוק מהיהדות,תפילה זה לא הוקוס פוקוס ובטח לא נועדה להיות כלי נשק.

מעשים כאלה מרחיקים אנשים מהיהדות ולא מקרבים אנשים ליהדות.

the ror

New member
גם מי אמר שהכי טוב שהקשר שלהם ינותק?

יש מצב שהאישה תסכים להתגייר ואז יוקם בית בישראל...
אני מאמין שחשוב להתפלל שהכל יסתדר לטובה... לא תמיד מה שאנו רוצים שיקרה הוא בהכרח מה שטוב לנו...

danmc

New member
מה זה להסכים להתגייר ?

אנחנו אמורים להיות מיסיונרים ולשכנע אותה ?
גיור תקף אך ורק אם האדם רוצה להצטרך באמת לעם ישראל, ולא בשביל להתחתן עם יהודי או לעלות ארצה.

the ror

New member
זו בחירה מודעת בדרך חיים יהודית.

לא יודע מי זה ה"אנחנו" וברור שזה לא עניינך לשכנע אותה אבל גיור זו אופציה שחבל לפסול.
ומאיפה לדעת שהיא לא באמת רוצה להצטרף לעם ישראל? הרי היא בחרה לעלות לארץ ישראל...
כאמור, אני לא מכיר אותה או את החבר אבל חבל לקבוע מראש מה הכי טוב כשיש מספר אפשרויות שיכולות להיות טובות לא פחות ואפילו יותר...

danmc

New member
אנחנו = עם ישראל

אין פונקציה כזאת של שכנוע, היהדות אינה מיסיונרית.
אם היא באמת רוצה להתגייר האפשרות תמיד קיימת.
&nbsp
היא אתאיסטית, הדת לא מעניינת אותה, אם כבר היא חיה עד עכשיו במדינה נוצרית וזאת האווירה לפיה היא חיה.

E טי

New member
אנחנו יודעים מה טוב ומה רע

בדיוק בשביל זה קיבלנו תורה, כדי לדעת להבחין בין טוב לרע.

the ror

New member
והתורה מבהירה שרק הקב"ה הוא בוחן כליות ולב...

ומזהירה מפני להתיימר לדעת חשבונות שמיים.
אנחנו לא יודע מה המניעים האמיתיים של אותה בחורה. אני מבין שסבא שלה היה יהודי, זה לא מנותק מהמציאות שיש בה את אותו ניצוץ יהודי והוא שמשך אותה לארץ ישראל...
איפה הלדון כל אדם לכף זכות? מה היתרון בהתמקדות באפשרות השלילית?

E טי

New member
מי מדבר על לדון? מדברים על איסור תורה

"ישראל שבעל גויה משאר האומות, דרך אישות, או ישראלית שנבעלה לגוי, דרך אישות--הרי אלו לוקין מן התורה, שנאמר "לא תתחתן, בם" (דברים ז,ג): אחד שבעה עממין, ואחד כל האומות באיסור זה. וכן מפורש על ידי עזרא "ואשר לא ניתן בנותינו, לעמי הארץ; ואת בנותיהם, לא ניקח לבנינו" (נחמיה י,לא)."
(רמב"ם איסורי ביאה יב, א)

דבר שהוא אסור מן התורה הוא רע.
ולכן אנחנו מתפללים שיציל אותנו ה' מדברים רעים.

the ror

New member
מי בדיוק העיד לך אם היתה בעילה או לא? או שגם את זה יודעים עם

הידיעה מה אותה בחורה (עם רקע יהודי שבחרה לעשות עליה לארץ ישראל) תבחר לעשות בחיים שלה.
"יש לי חבר שיוצא כבר זמן מה עם גויה(לצורך העניין ארגנטינאית שעלתה ארצה מתוקף חוק ה"שבות" בזכות סב יהודי שהתבולל), היחסים נראים די רציניים והם מדברים על כוונה להתחתן."

E טי

New member
אתה מתעקש לחשוב שאני מחפש לדון מישהו

אני לא.
אני לא בית דין, וזה בכלל לא משנה אם היתה בעילה או היא מתכננת להתגייר.
&nbsp
מה שחשוב זה להתפלל על בחור שיש חשש שיעבור איסור תורה. שיש חשש שינתק עצמו מעם ישראל.
זה מה שביקש פותח האשכול וכך ראוי לעשות.
ראוי שנתפלל על אדם שלא יעבור איסור תורה ושלא יתנתק מעם ישראל.
על מה בדיוק אתה לא מסכים פה?

the ror

New member
כבר כתבתי את האפשרות הנוספת שלא ברור לי למה אתה מתעלם ממנה.

"אנחנו לא יודע מה המניעים האמיתיים של אותה בחורה. אני מבין שסבא שלה היה יהודי, זה לא מנותק מהמציאות שיש בה את אותו ניצוץ יהודי והוא שמשך אותה לארץ ישראל..."
אתה זה שמתעקש לבחור דוקא בדרך הפחות חיובית...
הרי נשמע שהם רציניים והם מתכננים להתחתן. מה יותר הגיוני בשלב זה? שהם יפרדו וכל אחד ילך לדרכו או שהם יתחתנו?
בכל מקרה האפשרות שהאישה תתגייר היא חיובית. פירוד בניהם יכול להיות חיובי רק אם היא לא באמת רוצה להצטרף לעם היהודי(מה שהנתונים בשטח פחות מראים) ואז הזוגיות שלהם מבחינה דתית היא אסורה.

danmc

New member
הנתונים בשטח מראים חד וחלק שהיא

לא באמת רוצה להצטרף לעם היהודי.

the ror

New member
אם אתה יודע את זה אז באמת אין התלבטות...

תמיד אפשר ורצוי להתפלל עליו ובשבילו...
מצד שני זכותו להאמין במה שהוא מאמין ואם אתה חבר אמיתי אז הגיוני שיצפה שתכבד אותו ואת בחירותיו גם אם אתה לא מסכים איתם.

למעלה