מניית העם נסחרת בזול?

מצב
הנושא נעול.

mnakash

New member
מניית העם נסחרת בזול?

מניית העם נסחרת בזול?
טבע שלנו נסגרה בנסדאק ב~31$ עם מכפילים נמוכים היסטורית יחסית של 19 ועתידי של 13.5. האם טבע זולה \יקרה \מתומחרת טוב לדעתכם? מפתה מפתה להיכנס בזמנים האלו.

אם תקנה עכשיו טבע

מניית העם נסחרת בזול?
טבע שלנו נסגרה בנסדאק ב~31$ עם מכפילים נמוכים היסטורית יחסית של 19 ועתידי של 13.5. האם טבע זולה \יקרה \מתומחרת טוב לדעתכם? מפתה מפתה להיכנס בזמנים האלו.
אם תקנה עכשיו טבע
מאין לך שהמניה תעלה? ואם היא תעלה, מאין לך שלא יקרה שוב פעם מה שקרה איתה השנה?

mnakash

New member
אני ממש לא יודע

אם תקנה עכשיו טבע
אני ממש לא יודע
אני ממש לא יודע את העתיד. לדעתי היא זולה ורציתי לשמוע את דעתם של המשתתפים בפורום. אז מה דעתך?

קרלטון

New member
בוא נתחיל מדעתך - למה היא זולה?

אני ממש לא יודע
אני ממש לא יודע את העתיד. לדעתי היא זולה ורציתי לשמוע את דעתם של המשתתפים בפורום. אז מה דעתך?
הזכרת מכפילים היסטוריים - לא הייתי לוקח את זה בתור שיקול כזה משמעותי, אבל זאת התחלה. תציג את הנתונים, שפוך, אל תתבייש

mnakash

New member
האמת שכבר הזכרתי את הרוב

הזכרת מכפילים היסטוריים - לא הייתי לוקח את זה בתור שיקול כזה משמעותי, אבל זאת התחלה. תציג את הנתונים, שפוך, אל תתבייש
האמת שכבר הזכרתי את הרוב
חברה מעולה עם הנהלה מוצלחת ורקורד מוכח (אוף כמה סיסמאות נהיה לי קשה עם הכתיבה הזו). מכפיל רווח נמוך היסטורית וגם יחסית לחברות אחרות בתחום (זה המוטיב העיקרי בעיניי). מחיר נמוך ב 33% בערך מהשיא של שנה שברה (נחמד לדעת שאני לא קונה בשיא). חברה גדולה ובעלת נפח מסחר גבוה. אני מבין שתרופות הן מצרך שלא יעלם ואינו תעלומה עבורי בניגוד נגיד לתחומים כמו הייטק. את התמחור אני גוזר מהמכפיל. טכנית גראפית זה נראה לי זמן סביר לכניסה למרות שאני לא מסתמך על זה. הדולר חלש ,אולי זו הזדמנות להמיר השקלים לנכס שדי תלוי בדולר? אבל האמת שהשיקול העיקרי זה חברה מוצלחת , מכפיל נמוך ואני מבין מה הם עושים ברמת העיקרון. אותו כנ"ל לבנק לאומי ובנק פועלים.

Warren Buffett

New member
בקשר למה שכתבת על הגרף...

האמת שכבר הזכרתי את הרוב
חברה מעולה עם הנהלה מוצלחת ורקורד מוכח (אוף כמה סיסמאות נהיה לי קשה עם הכתיבה הזו). מכפיל רווח נמוך היסטורית וגם יחסית לחברות אחרות בתחום (זה המוטיב העיקרי בעיניי). מחיר נמוך ב 33% בערך מהשיא של שנה שברה (נחמד לדעת שאני לא קונה בשיא). חברה גדולה ובעלת נפח מסחר גבוה. אני מבין שתרופות הן מצרך שלא יעלם ואינו תעלומה עבורי בניגוד נגיד לתחומים כמו הייטק. את התמחור אני גוזר מהמכפיל. טכנית גראפית זה נראה לי זמן סביר לכניסה למרות שאני לא מסתמך על זה. הדולר חלש ,אולי זו הזדמנות להמיר השקלים לנכס שדי תלוי בדולר? אבל האמת שהשיקול העיקרי זה חברה מוצלחת , מכפיל נמוך ואני מבין מה הם עושים ברמת העיקרון. אותו כנ"ל לבנק לאומי ובנק פועלים.
לא הבנתי למה טכנית זה הזמן להיכנס. אתה יכול להסביר?

mnakash

New member
זה לא מה שהתכוונתי

לא הבנתי למה טכנית זה הזמן להיכנס. אתה יכול להסביר?
זה לא מה שהתכוונתי
לא אמרתי\התכוונתי שטכנית זה זמן להיכנס. שכן אם מסתכלים על הגרף אז המגמה היא ירידה \ דישדוש ולא עלייה. זמן סביר להיכנס כמו כל זמן אחר , לא נפרץ קו התנגדות ,תמיכה,אין תבניות משולשים ראש וכתפיים וכו' (אולי מלבד קרבה לקו תמיכה ב 30$?). לא קרה אירוע טכני מיוחד שאמור לבשר על ציפיות\התנהגות בסבירות גבוהה מלבד מגמת ירידה לא קצרה. ממש לא מתיימר לנתח את טבע טכנית , אני לא מבין גדול בעניין. אני גם לא אחכה מצד שני לשינוי מגמה בטבע מהסיבה הפשוטה שאם אקנה את טבע אקנה כדי להחזיק לטווח ארוך בלי STOP LOSS ובלי קשר להתנהגות הגרף. מה שישפיע עליי זה בעיקר מכפיל רווח נוכחי ועתידי ושינויים עקרוניים באופי החברה (נניח מפסיקה עם תרופות ועוברת לפיתוח וייצור שבבים,או סתם הופכת מחברה מעולה לחברה מושחתת שפוגעת במשקיעים מהציבור).

דעתי היא

אני ממש לא יודע
דעתי היא
שמנית טבע איכזבה את המשקיעים ולכן המשקיעים צריכים לאכזב את מנית טבע ולא להשקיע בה יותר.

moco10

New member
אין היגיון בדבריך

דעתי היא
שמנית טבע איכזבה את המשקיעים ולכן המשקיעים צריכים לאכזב את מנית טבע ולא להשקיע בה יותר.
אין היגיון בדבריך
ואני אומר זאת בלי שיש לי נתונים מיוחדים או ניחוש לעתיד. טבע זו חברה אמיתית ורצינית שמרויחה כסף אמיתי ויש לה פוטנציאל להמשך רווחים. לכן ברור ששווי המנות שלה גדול מאפס. לפי טענתך, השווי של המניה לא רלוונטי, אלא זה עיניין כמו אישי של אכזבות. היא "איכזבה" את אלה שקנו אותה לפני שנה, אך היא מאוד פינקה את אלה שקנו לפני יותר שנים. האם אין מחיר שבו תראה את טבע כהשקעה כדאית? ואם היא לא הייתה מאכזבת, אלא נשארת בשיא, אז כן היית קונה? הרי בדיעבד, ברור שאז היא נסחרה מאוד ביוקר.

doron1955

New member
בקשר לרצינות

אין היגיון בדבריך
ואני אומר זאת בלי שיש לי נתונים מיוחדים או ניחוש לעתיד. טבע זו חברה אמיתית ורצינית שמרויחה כסף אמיתי ויש לה פוטנציאל להמשך רווחים. לכן ברור ששווי המנות שלה גדול מאפס. לפי טענתך, השווי של המניה לא רלוונטי, אלא זה עיניין כמו אישי של אכזבות. היא "איכזבה" את אלה שקנו אותה לפני שנה, אך היא מאוד פינקה את אלה שקנו לפני יותר שנים. האם אין מחיר שבו תראה את טבע כהשקעה כדאית? ואם היא לא הייתה מאכזבת, אלא נשארת בשיא, אז כן היית קונה? הרי בדיעבד, ברור שאז היא נסחרה מאוד ביוקר.
בקשר לרצינות
האם בריאות הציבור היא בראש מעיניה של חברת טבע אם התרופות באות רק להקל בסימפטומים ונשארנו חולים ...זה טוב לטווחים קצרים בלבד באופן עקיף זה פונה לכל אחד מאיתנו איך מונעים טרשת נפוצה אלצהיימר ועוד.. או שעדיף לטבע שנהייה חולים

moco10

New member
אני מניח שלטבע, כמו לכל יצרנית

בקשר לרצינות
האם בריאות הציבור היא בראש מעיניה של חברת טבע אם התרופות באות רק להקל בסימפטומים ונשארנו חולים ...זה טוב לטווחים קצרים בלבד באופן עקיף זה פונה לכל אחד מאיתנו איך מונעים טרשת נפוצה אלצהיימר ועוד.. או שעדיף לטבע שנהייה חולים
אני מניח שלטבע, כמו לכל יצרנית
תרופות, (וגם לבעלי המניות) עדיף כמובן שנהיה חולים. חולים במידה, כך שנקנה את התרופות ונמשיך לחיות כדי לקנות עוד תרופות
אבל גם רופאים חייבים חולים לפרנסתם, וקברנים חייבים מתים. אז מה עדיף, שלא יהיו רופאים, קברנים ויצרני תרופות ? טבע חברה רצינית כי גדולה ומפותחת מתכננת לטווחים ארוכים. האם בריאות הציבור בראש מעיניה? בתור בעל מניות אני מקווה שלא, זה עיניין של משרד הבריאות , הFDA האמריקאי ושל כל אחד מאיתנו. אני מקווה שבראש מעיניה לייצר תרופות ולמכור אותן. יחד עם זאת, אני חושב שיצרניות תרופות, ככלל, תורמות לבריאות הציבור. האלטרנטיבה זה עולם בלי תרופות.

mosaicrainbow

New member
בשבוע שעבר הייתה כתבה מעניינת של

אין היגיון בדבריך
בשבוע שעבר הייתה כתבה מעניינת של
שלמה גרינברג בבלוג שלו בSeeking Alpha, עם הכותרת (תירגום בערך): "הפסיכולוגיה היא גורם בזהירות המשקיעים כלפי טבע". עכשיו, מצאתי את הגירסה שהוא כתב בעברית, (לא זהה לגמרי לזאת באנגלית), אז במקום לנסות לתרגם אפנה אותכם לכתבות. בבקשה : באנגלית בעברית "מחזוריות בטבע" (לא מושקעת בטבע)

אני לא משקיע יותר בטבע

אין היגיון בדבריך
אני לא משקיע יותר בטבע
כי אני מריח מזימה.

dw2322

New member
אין שום מזימה

אני לא משקיע יותר בטבע
כי אני מריח מזימה.
אין שום מזימה
הרץ חיפוש בעניינה ותמצא פרשנות שלי אודותיה. היא נסחרת במכפיל רווח לשנה הקרובה הדומה לזה של צ'קפוינט, כששתיהן צפויות להציג צמיחה מתונה ביותר השנה. זה הכל. גם בצ'קפוינט יש מזימה? טבע שינתה אסטרטגיה ועתידה להציג תרופות אתיות חדשות בעוד שנתיים, כך שתהפוך מחברה "פיראטית" לחברת פארמה "נורמלית". לדעתי במכפילים שלה היום (13-14) לקנות חברת פארמה "נורמלית" ואיכותית ביותר (ככל הנראה הישראלית הכי טובה בהיסטוריה, חברה בינ"ל אמיתית) זו השקעה לא רעה. מחזיק ולא ממליץ

אז אם טבע היא חברה כ``כ טובה

אין שום מזימה
הרץ חיפוש בעניינה ותמצא פרשנות שלי אודותיה. היא נסחרת במכפיל רווח לשנה הקרובה הדומה לזה של צ'קפוינט, כששתיהן צפויות להציג צמיחה מתונה ביותר השנה. זה הכל. גם בצ'קפוינט יש מזימה? טבע שינתה אסטרטגיה ועתידה להציג תרופות אתיות חדשות בעוד שנתיים, כך שתהפוך מחברה "פיראטית" לחברת פארמה "נורמלית". לדעתי במכפילים שלה היום (13-14) לקנות חברת פארמה "נורמלית" ואיכותית ביותר (ככל הנראה הישראלית הכי טובה בהיסטוריה, חברה בינ"ל אמיתית) זו השקעה לא רעה. מחזיק ולא ממליץ
איך אתה מסביר את מה שקרה למניה שלה?

dw2322

New member
תיקון למכפיל סביר

איך אתה מסביר את מה שקרה למניה שלה?
תיקון למכפיל סביר
מ 2005 ל 2006 היא המשיכה לצמוח חזק, ולכן המניה עלתה ב 2005. ב 2007 ציפו שהצמיחה תהיה מזערית ולכן המניה גילמה את הירידה הזו בצמיחה כבר ב 2006. מלבד זאת הם הודיעו על החלפת מנכ"ל באופן שהפתיע לרעה, וגם זה עזר לירידה. מעבר לזה, לדידי, לשלם מכפיל 20 על ביזנס של העתקת תרופות נראה לי יקר. זה מה שהיה פעם. היום, במכפיל 13-14, אני מרגיש יותר בנוח ולכן נכנסתי לנייר. גם בלי ארועים מיוחדים נראה לי שהנייר יכול לטפס למכפילים גבוהים יותר (jnj למשל נסחרת במכפיל 17-18, וגם שם לא מצפים לצמיחה בשנה הקרובה). אם טבע יודיעו על מדיניות הגדלת דיבידנד אני אהיה אפילו עוד יותר מרוצה.

אכן, טבע היא חברה רצינית

אין היגיון בדבריך
אכן, טבע היא חברה רצינית
ולכן זו הסיבה שצריך להזהר מההתנהגות הלא הגיונית של המניה שלה. זה יכול לקרות שוב. אתה לא חושש?

moco10

New member
חושש תמיד ../images/Emo13.gif

אכן, טבע היא חברה רצינית
ולכן זו הסיבה שצריך להזהר מההתנהגות הלא הגיונית של המניה שלה. זה יכול לקרות שוב. אתה לא חושש?
חושש תמיד

שום דבר לא מובטח. טבע בהחלט פחות בטוחה ממק"מ
לפי צורת המחשבה שלך, לעולם לא תקנה מניה של חברה רצינית שהיא נראית על פניה זולה. תמיד תחשוש ממשהו לא הגיוני. אם תרכוש רק במחיר מלא, איך תרויח יותר מהריבית? דווקא בחברות גדולות שמניותיהן פרושות על פני מחזיקים רבים, צריך להיות פחות חשש.

בשביל המלאך

אם תקנה עכשיו טבע
בשביל המלאך
תקשיב מלאך סביר להניח שיום אחד יקרה שוב מה שקרה אבל בנתיים אתה יכול להרוויח ממה שקורה אגב זה נכון לכל מניה

מצב
הנושא נעול.
למעלה