מנטה ריי - ביקורת

גידי42

New member
מנטה ריי - ביקורת

ימי הולדת הם תמיד סיבה טובה למסיבה. בעיקר בתחום הגילאים שלנו, שכאשר זוכים להגיע אליו (גם זה משהוא בימנו), הציור של דה וינצ'י "הסעודה האחרונה" מרחף מעלינו כעננה שחורה. ולכן אנו מתייחסים לכל ארוחה , ובמיוחד מהסוג הנ"ל, כארוחה האחרונה. כמאמר השיר של המשורר הדגול ש. ארצי, היינו שבעה... כולל 2 חתני יום ההולדת המאושרים. אין תפאורה יותר הולמת ממראה הים, שקשוק הגלים וריח המלוח על המים,לארוחת טובה ומנטה ריי השוכנת על קו המים ממש ,בהחלט מספקת את התפאורה האידיאלית. יש מרפסת פתוחה ממש על החוף ופנים המסעדה שזה חלל גדול מאד, משמאפשר רווח נאה בין השולחנות ופרטיות יחסית. החיסרון הגדול הוא העדר המזגנים. מאוורי התיקרה משתדלים מאד להפיג את הלחות אבל כמו שאמרה מורתי הדגולה לאימי "משתדל זה לא מספיק" .לאור כך הייתי נזהר מלהגיע בימים הבאמת מעיקים של חום יולי אוגוסט. כמה כוסות של מרגריטה לימון קפואה עשו את מה שהמאווררים לא הצליחו ומגילי מלצרנו החביב והיעיל , שהשתדל להסתיר את פליאתו מכמויות האוכל שהוזמנו, ובעיקר לא להטות את אזנו לנושאי השיחה המרתקים (למרות שלפעמים היה נדמה שניכוי השולחן קצת איטי...) ביקשנו להתחיל במלאכה. מנות ראשונות לא מופיעות בתפריט. הקונצפט: מזטים שהמלצר מביא על מגש ענק ומתחיל להסביר (כל צלחת 13 ש"ח). חסכנו ממנו את ההסברים ולקחנו הכל. המטרה היתה לטעום מהכל על מנת לדעת מה להזמין להמשך... הרשימה: סשימי פלמידה אדומה,צזיקי,זיתים, סלמון,גבינת עזים וסלק,פלפלים וגבינה בולגרית,מוס חצילים,לבנה וחצילים,בורי,סרדינים,איקרה,ברוקלוי. הכל מעולה , חגיגה של טעמים, צבעים, ריחות. בעיני מצאו חן בעיקר מזט הבורי והסשימי פלמידה אדומה ולכן הוזמנו עוד מהדגימות הנ"ל. כאן המקום לציין כי את היין הביא מומחה היינות שלנו, סומלייה מקצועי ומומחה לא קטן. 5 בקבוקים נבחרו ללוות את הארוחה: שרדונה גמלא, קברנה מרלו רמת הגולן, ומוסקטו מתקתק רמת הגולן שטעמו היה אמור להפיג את טעמו המר של החשבון. המסעדה גובה דמי חליצה של 5 ש"ח לאדם שזה מאד מאד הגון. לאחר שעה וחצי של התעסקויות בראשונות, עברנו מין הסתם לעיקריות. מנת MIX פרות ים לי ולעוד 2 מהסועדים. סיר ברזל עצום ממדים (שיכול לחסוך הליכה לשרותים במקרה חרום) מלא סרטנים, קלאמרי ושרימפס (98 ש"ח) שוחים ברוטב מעולה. האמת קצת התאכזבתי. אני לא חסיד גדול של סרטנים. לדעתי התמורה אינה עומדת ביחס ישיר להשקעה בעבודה. לטעמי היה חסר במנה עוד קצת שרימפס ובעיקר מולים. את החסך השלמתי במנת שרימפס קלאסי (79 ש"ח) שכללה לפחות 20 שרצים קטנים ומקולפים ברוטב יין, חמאה ושום. טעים להפליא. עוד ניפטרו בטרם עת: קלמרי מטוגן (67 ש"ח) פילה דניס (82 ש"ח) ואיך אפשר בלי זה שמבעס: סלט חסה אייסברג (58 ש"ח, תימחור קצת מוגזם לעשב). כל הסועדים היו מאוחדים בדעתם על טיב האוכל , רמת חומרי הגלם והתימחור השפוי. נפילה קלה נרשמה בגיזרת המתוקים : פרפה קאפוצ'ינו (27 ) מרקיז שוקולד (25 ) קדאיף (30 ) לא שהיה רע אבל שום דבר לספר הביתה. יש לציין כי למרות שהמסעדה היתה מליאה עד אפס מקום, השרות היה מעולה, קשוב ולא מעיק. גילי תוגמל בהתאם ונראה עייף אך מאושר בסיום הארוחה. יש חניה בשפע בחניון הדולפינריום וגישה נוחה לנכים. עוד נשוב ובמהרה בימנו. זה בטוח!!!

פינליש

New member
תאמין לי גידי...

אתה יודע לעשות חיים !!ֿ אני קוראת את הביקורות שלך תמיד וזה נראה לי כמו סצנה מאיזה סרט פולחן לאכול. וכבר אמרתי לך שיש לך את היכולת המופלאה לתאר אוכל, אווירה והכל כך כך סקסי ומסקרן.

Siren

New member
היי גידי,

ביקורת מאוד מעניינת.
כמו תמיד, יש כמה נקודות שאני לא מסכים איתך אך הן נובעות בעיקר מפערים כלכליים. אגב, המקום מאוד מפורסם בשל ארוחת הבוקר המוגשת בו. ניסיתי פעם אחת ואני באמת לא מבין על מה כל המהומה.

גידי42

New member
בזמנו...

לפני בליינד דייט ,שהיו אומרים לי על המיועדת "מעניינת" זה בדרך כלל היה נגמר רע. לא חושב שפערים כלכליים הם בסיס לחילוקי דעות בנושאי אוכל לפחות, זה ענין של סדר עדיפויות. אני מכיר אנשים "כבדים מאד" שלא יוציאו כסף על ארוחה וההפך. (כמו שאני לא אוציא כסף על אופרה למשל). לגבי ארוחת הבוקר: עדיין לא יצא לי. שמעתי שהיא מעולה. בכל מקרה לא סבור שמישהוא עשה מהומה.

פינליש

New member
כמה נכון כתבת !!!

זה באמת סדר עדיפויות. את הארוחות השוות מאוד אני אוכלת בדרך כלל עם ההורים. להם יש, ויש את הנדיבות להזמין אותי. בתור רווקה ששוכרת לבד דירה בלי כתף זוגית או תמיכה זוגית, רק עזרה מההורים כשאני מסוגלת לבקש וההכנסה שלי בתור מעצבת היא מאוד קטנה יש סדר עדיפויות מאוד ברור - קודם כל דירה (חשבונות וכו) במה שנשאר אני רוכשת תחביבים. מסעדות, הצגה מידי פעם, סרטים (פעם בחודש) ובתי קפה. אני לא חוסכת כסף על מה שאני אוהבת ועושה לי טוב, אבל אני לא אוציא על ארוחה כשהמחיר נראה לי מוגזם. ואם יש חודש בו לא נשאר כלום... אני לא אוכלת במסעדה. ואחרי למשל ארבע שנים של לימודים סדר העדיפויות שלי הוא לא להמשיך ללמוד עכשיו אלא לבלות. ניסיתי להמשיך ללמוד שנה נוספת ועד היום אני משלמת עליה בריבית. וכנ"ל לגבי הוצאות אחרות שנדחקות.

וגידי- לגבי הביקורת

נראה שאתה יודע לעשות חיים באמצע...תגיד כמה זמן ישבתם שם???? נשמע נפלא וטעים!! יש להם דברים נוספים חוץ משרצים? (אני הייתי רק בבוקר) וכמובן מזל טוב.

גידי42

New member
אז ככה....

ישבנו שם כ- 3.5 שעות. כן יש גם בשרים ודגים. ותודה על המזל טוב למרות שיום ההולדת לא היתה שלי. (בקרוב)

meravbr

New member
בטח שיש חוץ משרצים

ישם שם מזטים נפלאים לא רק מבוססי שרצים, ואני זוכרת שבפעם היחידה שאכלתי שם (עד כה לפחות), אכלתי פילה טונה אדומה שמנמן וצרוב בגריל ממש טעים... בנזוגי אכל כמובן שרצים עם הקטנטונת...

ארוחת בוקר במאנטה ריי - לא עדכני

לפני כחצי שנה לקחתי את הגבר שלי למקום שהיה אמור להיות ארוחת בוקר אולטימטיבית. הוא הזמין את הארוחה מבוססת הפאנקייק ואני ארוחה רגילה (ביצים, גבינות וכו'). ובאמת לא ברור על מה כל הבלגן - מעבר למיקום המשגע, שתי הארוחות היו סבירות ותו לאו... לגבי ארוחות מתקדמות יותר - טרם ניסינו, בשל רתיעת הגבר משרצים למיניהם, אבל נשמע סבבה...

גידי42

New member
אני חושב שארוחות בוקר

מטבע הגדרתם לא יכולות להיות "מעולות". מטרתה של ארוחת הבוקר (להבדיל מהבראנצ') היא לספק לגוף ויטמנים ואנרגיה להמשך היום. ביננו, מה כבר אפשר לחדש או לרגש בביצה, גבינה, ירקות ןאולי קצת דגים מלוחים? במיוחד אחרי שהורגלנו למזנונים המדהימים של בתי המלון בארצנו, שאין להם אח ורע כמעט בשום מקום בעולם. ולכן לאוירה ולמיקום ערך מוסף חשוב מאד כאשר באים לבחור איפה לאכול את ארוחת הבוקר.

blueishit

New member
אני מקווה

שזו הייתה ציניות הנשמעת מגרונך או שמא לא היית במספיק בתי מלון טובים בעולם (למרות שלפי החוויות הקולונריות שלך זה לא נשמע סביר במיוחד) בכל מקרה אני הייתי לפני חצי שנה בשבדיה (ביקור מולדת) והייתי שם במלון "גרנד הוטל" שבשטוקהולם שללא ספק יש בו את ארוחת הבוקר הטעימה ביותר שאכלתי בחיי: גבינות חזקות ומסריחות בשלל צבעים כמו שצריך, נקניקים בכל הצבעים, פירות, נקניקיות, בייקון, יוגורטים בכל מיני טעמים וסוגי שומנים, גרנולות, ריבות מעולות, מיצים, עוגות קפה ותה מעולים... בקיצור - אין סיכוי למצוא דבר כזה בארץ!

ארוחת בוקר בבתי מלון

שני בתי מלון עם ארוחות בוקר קסומות, ססגוניות שלא שכחתי עד היום: אגמים באילת רות רימונים בצפת

meravbr

New member
וא. בוקר במסעדת בובעס במלון

רויאל ביץ' (למי שישן בחדרים הטובים יותר ניתנת הזכות לאכול בה) - מגוון גבינות קשות איכותיות ודגים מעושנים מכל מיני סוגים, ביצה שנעשית לכ"א לפי הזמנה ועם תוספות, הפוך שעושים לכל מי שרוצה, כוס מיץ תפוזים שנסחט במקום, בריושים ועוד המון דברים טובים... אני חוזרת כל פעם לשם רק בגלל א. הבוקר הללו... אבל בפעם הבאה באמת אנחנו הולכים לנסות את אגמים ככל הנראה.. כנראה קצת לפני ראש השנה הקרוב ...

ל meravber אגמים בחירה מעולה ../images/Emo6.gif

אני ממליצה לכם לקחת את החדרים שעל המיים ויש שם יתרון שארוחת הבוקר היא עד 11:00 ! וכוללת סוגים מדהימים ושונים של מאכלים, והיתרון שלא צריך לקום מוקדם. בעלי ואני נהגנו לקום ב8:00 ולשתות קפה ברציף הפרטי של החדר (על המיים) ויותר מאוחר אכלנו ארוחת בוקר, כשהיינו שם אז לא הגישו עוד ארוחת מלבד א בוקר. אנחנו גם הבאנו איתנו יינות ובצהריים בבריכה פתחנו כל יום בקבוק מרלו (של יראון, רמת הגולן) ... אגמים זה המלון הרגוע ביותר של ישרוטל..

גידי42

New member
כל מילה בסלע!!! מצטרף בכל פה..

המלון הכי שאנטי באילת. למי שחסר הופה הולה בלובי, או אגדו דו דו בבריכה כולל כמה ילדים מנוזלים וצעקנים שלא יתארח באגמים. ואיזה כיף זה כוס מרגריטה על השקיעה על הערסלים... והחדרים על המים? גדול!!! אגב את הקונצפט הם ךקחו ממלונות שארם אחרי שהישראלים (החכמים...) הפסיקו לסע לשם.

Lear22

New member
למה חכמים?

אני וחברים שוקלים עכשיו אם לנסוע לחופשה בסיני. מבחינת מחיר וכאלה זה הרבה יותר זול וגם לא מלא ילדים כמו באילת. גידי למה אתה לא ממליץ?

גידי42

New member
את מישנתי לגבי נסיעות

לסיני בימים אילו ואת דעתי על מתן פרנסה לשכנינו המצריים פרשתי כאן בעבר ובאריחות. אם זה באמת מענין אותך מה אני חושב תבקש מחיטי שתשלוף אותו מניבכי הארכיון אבל דע שהייתי כאן בדעת מיעוט! בכל מקרה אם אתה נוסע תהנה ותזהר.

למעלה