מנחת במרכז

ofersi

New member
מנחת במרכז

שלום לכולם אני לא רוצה להקניט, או לגרום לויכוח לא תרבותי בציבור משתמשי הפורום, כפי הידוע לכם, מנחת עין שמר עומד בפני סגירה למטיסים אזרחיים. המועד שנמסר בעבר היה חודש אוגוסט 2002, כפי ששמעתי (אולי שמועה מופרכת), המסלול יסגר הרבה קודם. איך מתקדמים ??? לאחר בחירת ועד מנהל חדש לקה"ל, האם יש שינוי כלשהו ? איפה אנחנו (בערך 100 מטיסים - לא קבועים) נמשיך להטיס ??? האם החיפוש אחר כבישים סלולים אשר לא בשימוש יהיה הפתרון האולטימטיבי ??? בעבר שרון פירס פירסם סקר, ו....??? לאן נעלמו עקבותיו. האם ההתארגנות מוטלת עלינו המטיסים, ואם כן רבותי קדימה לעבודה. ע"מ להרים מסלול ברמה סבירה, יש צורך בכ-200,000 ש"ח לפחות, לפני כל הפינוקים מסביב. בימים טרופים אלה, קשה להשיג ספונסרים לטובת העניין (אני לפחות ניסיתי לעניין כמה גורמים, שטענו שיש שלכת ואין ירוקים). שיטת איסוף כספים כפי שאני רואה אותה: 1. יש להקים עמותה (מלכ"ר) לטובת המנחת - נושא מיסוי וכו´. 2. יש למצוא גוף מנהל לעמותה ורואה חשבון. 3. כל חבר עמותה, אמור לגייס סכום התחלתי (לפחות 1,000 ש"ח) מכיסו. 4. לנסות לעניין גורמים מסחריים בענף ומחוצה לו (ניתן לתלות שלטי פירסום). 5. לנסות לבוא בדברים עם ראשי המועצה (האיזורית או המקומית) ע"מ לקבל את השטח הנדרש (לפחות 20 דונם). ????????????????????????????????????????????????????????????? עופר

noam weissman

New member
תגובה למנחת במרכז...

עופר היקר, כמה מאותם 100 מטיסים, פעילים ומשלמים מיסים לקה"ל ?. אתם מצפים לקבל בלי לתת. נכון להיום שרון בודק את עלויות המיסים לקה"ל ואני מקווה שהשינוי יהיה לטובה. רק בישראל יכול להיות מצב כמו בבדיחה על הצדיק שמתפלל כל פעם לזכיה בפיס אבל לא שולח אפילו טופס. קה"ל הינו ארגון התנדבותי וכוחו בא מכמות הפעילים. מתוך אלפיי מטיסי טיסני רדיו יש רק קומץ המשלמים מיסים ופעילים בקלוב. עם בקלוב היו רשומים 3000-2500 פעילים האמן לי היו יותר מנחתים. ולקלוב היה יותר כח. אל תנסו להמציא את הגלגל. יכול להיות שהקלוב אינו עונה על ציפיותיכם (בצדק או לא בצדק) אבל במקום לקטר הצטרפו ונסו להשפיע. ל אלף אנשים יש יותר כח מ מאה ... בברכה, נועם.

hifly

New member
מינחתים במרכז

אין קשר לקלוב התעופה,הטיסנאים צריכים להתארגן ללא הקלוב.ולהקים גוף חדש שיאגד תחתיו את כל מטיסי הרדיו,מכוניות,סירות,בקיצור כל דבר שזז עם מנוע ושלט,כדי שניהיה קבוצה גדולה ביותר,כולל חופשים,חשמלים,נטיסי כבלים,וסתם פליטי הקלוב יכולים להיות חברים,ואז אפשר יהיה להזיז משהו. צעקות על הקלוב לא יעזרו כי אנחנו לא חברים בו,וחוץ מזה עם לקלוב לא הספיקו 50 שנה להקים מסלול אחד, אין סיבה שבחמישים שנה הקרובות הוא יקים משהו. אמיר

ofersi

New member
אמיר ידידי

מאחר והתחלף ועד המנהל בקלוב, הבא ניתן להם את ימי החסד להם הם זכאים. אולי הדברים בכל זאת ישתנו. בנימה מפייסת זאת, הבא נמשיך לקוות ???!!!!!!!!!!!!! הלוואי עלינו מסלול כמו בעין יהב !!!! מ..... בקוצר רוח. עופר (יש גם יין לא רק בירות)

noam weissman

New member
תגובה לאמיר בקשר לקלוב ומנחתים

כמו שאמרת צעקות לא יעזרו. הרשה נא לי לחלוק על דבריך וב ג ד ו ל. בעשרים השנים האחרונות חבריי קלוב התעופה לישראל זכו ב: 1979 ארה"ב - אלוף עולם בטיסניי מנוע גומי - יצחק בן יצחק. 1981 ספרד - מקום שמיני ליצחק בן יצחק. מאז ועד היום זכו טיסנאים ישראלים במקומות ראשון שני ושלישי לא פעם. אני חושב שיש יותר זכיות לטיסנאים מאשר בענפי ספורט אחרים. אבל מה לעשות שכל אלו הנזכרים פה מטיסים טיסנים חופשיים ואו כבלים. איפה טיסנאיי הרדיו. אתה חושב שלהטיס חופשיים בחולות של פלמחים או צאלים זה תענוג, ממש לא. האם יש מעגל הטסה אחד בארץ לטיסני כבלים *** לא ***. אז איך בחור נחמד כמו בועז טרודלר זכה במקום שלישי באליפות אירופה בטיסני כבלים F2B. אני לא אומר שלא צריכים להקים מנחתים אבל תמיד יש רקדנים שיגידו שבגלל שהרצפה עקומה הם נפלו... במהלך 50 השנים האחרונות היתה פעילות קטנה מאוד של טיסנאי רדיו. ניתן להגיד שרק ב 10 או 15 שנים האחרונות החלה כמות הפעילים לגדול. עם בקלוב התעופה לפני 20 שנה היו 1500 פעילים בחופשיים וכבלים לעומת טיסנאים בודדים ברדיו. נראה לך שיכלו להקצות משאבים למנחתים, תהיה רציני. איין ספק שהקמת מנחתים לטיסניי רדיו, מעגליי הטסה לטיסניי כבלים יתרמו לשיפור רמת הפעילים. צעקות והשמצות ממש לא יעזרו רק יגרמו לנזק. ראה מה נגמר ממפלגת המרכז המפורסמת איפה הם היום !!. גם לי יש טענות וטרוניות על קלוב התעופה (אני חבר) אבל הדרך היא בהחלט לא להקים עמותה נפרדת ואו להאבק בקלוב. הדרך היא לעשות ולתרום. בברכת התעופה, נועם.

nessygil

New member
מה אכפת לי באיזה מקומות זכו

אני רוצה מסלול ולמסלול אני מוכן לשלם האם הקלוב מוכן לארגן ולעזור ? כן או לא שחור או לבן אני סך הכל שנתיים מטיס בעין שמר עם חבריי ( מרק, אבי , צחי, עופר, אופיר , אמיר ועוד שמות רבים ) אנחנו לא מטיסים לשם תחרות , אנחנו מטיסים לשם הנאה האם הקלוב מוכן לעזור בהרמת הפרויקט הזה אני מוכן גם לשים יותר מ - 1000 ש"ח אם אני אדע שיש לי שקט תעשיתי של מסלול ל - 20 השנים הקרובות

noam weissman

New member
מה אכפת לנו...

אם זה יהיה תלוי בי תקבל את המסלול שלך. אולי אני נשמע ביקורתי ויש אנשים פה שלא אוהבים את שאני כותב אבל אני באמת מנסה לעזור. אני בעד שיהיו אירועים ותחרויות FUN גם למי שלא רוצה להיות חבר נבחרת F3A. אני בהחלט מבין אותך. אבל לפני שאתה שם 1000 ש"ח המתן ששרון יגמור את הבדיקות שלו ואינשאלה מס החבר יהיה 150 ש"ח (או פחות) ותתחיל בלשלם מיסים. אני חוזר על דבריי הקלוב אינו מושלם ולא יכולים לרצות את כולם. אבל במקום לדבר צריך לעשות יותר...

מנחת שומרת

אתם שם במרכז, מתווכחים ואנו פה בצפון נהנים. אנו פועלים במסלול מצוין שהוכשר ע"י, הקמנו עמותה הנקראת עמותת מטיסי הצפון, איננו שוללים את הקלוב וכל אחד מאתנו מבוטח(אין עדיין ביטוח תחליפי). המיוחד לעמותה שלנו לא רק הטסה וניהול מנחת מסודר ומאורגן היטב ללא בעיות אלא גם תא חברתי יוצא מן הכלל המזכיר חבורת טייסים במועדון טייס באנגליה,העמותה כמו כל עמותה הינה מלכ"ר, ומתנהלת בהשקעה כספית יסודית של כל אחד מאתנו. אנו נשמח לקלוט כל אחד בתמורה כספית לפתוח המקום ולאחזקתו. הנכם מוזמנים להנות מיופיו של מקום, וללמוד דרך תפעולו המקצועית. שאלו את אלו שביקרו אצלנו ונהנו גם מטיול יפה באזור . אשמח לתת תשובות לשאלות, דני ורדי יו"ר עמותת מטיסי הצפון.

noam weissman

New member
ביטוח וכו´

היי דני, אל תמהרו המתינו, אם רעיונותיי ישאו פרי צורת וגובה התשלומים לקלוב ישתנו בצורה שכן תהיה כדאית. פניתי לועד מנהל ולכל מי שמוכן לקשיב לשנות את הקיים למיסויי מדורג: פעיל המעוניין בביטוח בלבד ישלם את המחיר העלות + תשלום של עשרות שקלים כדמי פעיל. פעיל אשר מעונין בפירסומי הקלוב ישלם בנפרד. בצורה כזאת לקלוב יש מוטיבציה להוציא חוברת ברמה. שלישית, בן ביית (בן אב...) של פעיל/חבר ישלם את סעיף אחד. ויחסוך כפל הוצאות דיוור... אני מקווה שהשינויים יקרו בשנה הנוכחית. בברכה, נועם.

ofersi

New member
החברות בקה"ל

נועם ידידי כנראה שלא קראת את המסכת האחרונה בפורום בעניין החברות בקה"ל. הועלו טיעונים שונים בדבר תשלום מיסי חבר של מטיסי הרדיו. אינני רוצה לחזור ולדוש בזה, רק זאת אומר, למרות שאני סקפטי מאוד מתרומת הקה"ל למטיסי הרדיו השונים (סליחה שרון, בלי עלבונות הפעם), אני מוכן וכמוני רבים ממטיסי הרדיו, לחזור ולשלם מיסי חבר, להגדיל ולעשות, לשלם סכום כסף (חד פעמי) נוסף, אשר יעזור לבנות מסלול ראוי לשמו באיזור. אנחנו מודעים היטב למצבו הכספי הרע של הקלוב. בתמורה אנחנו מקווים, כי קלוב התעופה לישראל, יפרוש חסותו גם על מטיסי הרדיו (יש למעלה מ-3,000). כל מטיס רוצה אבא לשגעונו הפרטי, כמי ששילם בעבר (הרחוק מאוד) מיסים ולא נהנה כהו זה מהם, אני מבקש הפעם מעשים, או לפחות תכניות מעשיות, לפני שאצטרף. כמו שהינך בוודאי מבין, יש רבים כמוני. לדימוי שלך, רבים מאיתנו שלחו מאות כרטיסי פיס ולא זכו אפילו בשקל אחד. ביחד נלך בדרך הנכונה, אלא שהפעם הדרך הנכונה, צריכה להיות מצד הקה"ל. בברכה לימים טובים עופר

noam weissman

New member
חברות לקה"ל ותשלומים.

לעופר אמיר וכל מי שרוצה להקשיב. אחד מהמאבקים העקריים שלי עם קה"ל הוא לשנות באופן יסודי את גובה וסוג התשלומים לקה"ל. מיסיי החבר מורכבים מ: * ביטוח * עלויות הדפסה ופרסום (עלונים, דיוור...) * שירותים משרדיים ועוד. אני לא רואה שום סיבה לחייב מישהו במה שאינו צריך או לא רוצה. אם טיסנאי רוצה רק ביטוח שישלם דמי חבר סמליים (עשרות שקלים) + ביטוח. נניח לצורך הענין 100-150 שקלים בשנה. החוברות המופצות ע"י הקלוב במתכונתם הנוכחית אינם לענין ובחלק מהמקרים הם מוצאות את מקומם בפח. קלוב התעופה צריך לפרסם חומר ברמה שהאנשים ירצו לקנות את החוברת לבד. אין שום סיבה שטיסנאי אשר אינו פעיל בקלוב אבל רוצה נניח פעם בשנה להתחרות לשלם כפל דמיי השתתפות בתחרות. לפי דעתי מטיס לא יוכל להתחרות ללא תשלום ** ב י ט ו ח **. כאשר באים לטיסנאי ואומרים לו, בגלל שאתה לא פעיל אנו "מענישים" אותך תשלם כפול מפעיל זה בהחלט מקומם. אבל אם אתה מסביר לו שבלי ביטוח הוא לא יכול להתחרות זה נשמע אחרת לגמריי. נועם.

hifly

New member
נועם ידידי

אפילו אתה אומר שזה לא תענוג גדול להטיס בחולות,ואין אפילו מעגל אחד לטיסנאי כבלים,אז אם לכם לא הקצו מסלול אז ברור שלא יקצו לטיסנאי הרדיו. אז בכלל מה אתה עושה שם אם אתה משלם דמי חבר ואין לך אפילו מסלול או מעגל לכבלים,הרי למצוא מקום ולהקים מסלול לכבלים זה באמת בטל בשישים לעומת מסלול לרדיו??? אז אני חוזר על הודעתי ,חמישים שנות חסד לא הספיקו לכלוב ואין לי מושג כמה הנהלות התחלפו,אפילו שרון שנימצא עמוק בפנים נלחם שנים בטחנות רוח,את 100 או 200 ימי החסד הנהלה החדשה תקבל אם נירצה או לא נירצה אבל מסלול אנו לא ניראה מזה. למי שלא חבר בכלוב אין זכות לקבל כלום מהכלוב,אבל!!!אם הכלוב היה יוצא בהצהרה שהוא מקים מסלול אחד קטן ומיסכן לטובת טיסנאי הרדיו אני מבטיח לך שהרבה טיסנאים שגרים באזור היו מצטרפים לכלוב אפילו רק בשביל הפריבלגיה של שימוש במסלול,במקום לרוץ להטיס בכל מיני סופי כבישים לא גמורים. הרי אנחנו צועקים כבר שנה על יחסו של הקלוב ואני בטוח שהדי צעקותינו הגיעו להנהלה,אבל מהם לא ראינו שום תשובה רישמית,אז כניראה שאנו לא מענינים אותם במיוחד.והם מעדיפים להשקיע בטיסני מנוע גומי שצריכים חתיכת שדה ללא השקעה מינימאלית,ואתם חברי הכלוב,משלמים ושותקים,משלמים ושותקים,ועוד מגינים בגופכם על הקלוב.לי אין טענות נגד הכלוב,מעולם לא הצטרכתי אותו,וכניראה שגם לא אצטרך אותו,יש לי מסלול מעולה 2 מטר מהבית,יש לי מסלול מכוניות גם שני מטר מהבית,מי שיצטרך את הקלוב אלה אותם אנשים שגרים בעיקר באזור המרכז,ובשבילם אני צועק!!!!
לגבי "תיצטרפו ואז נוכל ללחוץ על ההנהלה" זה קישקוש. אם אני רוצה להיות חבר לדוגמה במועדון גולף אז אני הולך למקום שיש למועדון את התנאים הדרושים ואף אחד לא יגיד לי"שמע אם תצטרף ותביא איתך עוד קלינטים" אז יהיה לנו מספיק כסף לשתול דשא... הטיסנאים כולל אתה אתם בעצם קלינטים של הכלוב ואם הוא לא נותן לי את מה שאני רוצה אני אחפש מקום אחר,עסק שמחפש קלינטים קודם כל מקים את העסק ואחרי זה מחפש,ולא הפוך,על מה אני אשלם אם אצטרף לקלוב על כוונות טובות??מה מחיר הכוונות הטובות?? תביאו מסלול,תפתו אותנו ,אז ניצטרף.היום אין למה להצטרף כי הקלוב לא מציע לי כלום. וגם אם אצטרף מחר ויצטרפו עוד כמה מאות טיסנאי הרדיו מי נותן לנו הבטחה שהולכים להקים מסלול??ואיפה יקימו את המסלול??בגוש דן? או ליד חיפה??או בבאר שבע?? אבל זאת כבר בעיה אחרת. אני מקוה שהבנת את הבעיה שלנו עם הקלוב. בברכה אמיר

noam weissman

New member
תגובה לאמיר

אמיר ידידי, אני מבין מסגנון הכתיבה שאתה לא טיסנאי, אתה מטיס רדיו. הרשה לי לתקן אותך ובבקשה על תעלב. טיסנאות הינה קודם כל ספורט. ספורט הטיסנאות מאוגד ע"י הפדרציה הבינלאומית FAI. מה לעשות שבקלוב יושבות כיום שתי בחורות נחמדות אשר כל המטלות (והן רבות) נופלות על כתפיהן. בניגוד למגרש הגולף שמוקם כעסק מיקצועי הלוקח בחשבון רווח והפסד, קה"ל אינו עסק. קה"ל מנסה לקדם את ספורט התעופה באשר הוא. קה"ל ניזון מכספי הפעילים, מתרומות ומכספים יעודיים מרשויות ממשלתיות. טיסן רדיו צריך מסלול של מספר מטרים רוחב וכמאה מטר אורך. טיסנים חופשיים צריכים מרחבים של קילומטרים רבועים (רצוי דשא) לא בדיוק אותו יחס. נראה לך שמדינת ישראל תקים אצטדיון אתליקה בנגב על מנת למשוך לשם ספורטאים או שקודם יהיה לחץ מספורטאים בנגב. מי בא קודם הביצה או התרנגולת. קלוב התעופה במשך שנים רבות (בסניפים) חנך ועדיין מחנך נוער ומבוגרים לחדוות התעופה. פעילים רבים פנו בשלב מאוחר יותר ללימודי השכלה גבוהה (אוירונאוטיקה, מכונות, פיזיקה, חשמל...). פעילים אלו לא היו פונים לכיוון זה ללא עיסוקם בטיסנאות !. קלוב התעופה יכול לפנות למשרד החינוך בבקשה להגדיל את ההקצבה על מנת לתרום למלגות לחינוך לסניפים... אבל מי במשרד החינוך יעביר כסף לסלילת מסלול לרדיו ?. על מנת להפנות כספים למסלול/ים קלוב התעופה צריך סיבה טובה (פעילים). אני טיסנאי 30 שנה והיתי חבר במספר נבחרות לחו"ל. אם תהיה טיסנאי פעיל ותתחרה אולי תבין מה הקלוב עושה. במקביל אני חושב שיש צורך לבצע שינוי בהלך הרוח של הקלוב ולתת דגש גם על המטיסים למען הכיף. צעקות וטרוניות לא יעזרו, אתם רוצים יותר תחרויות היתוליות, יותר מנחתים, יותר חומר טכני נגיש... הצטרפו לקלוב ותשפיעו. קלוב התעופה אירח בשנים 1986 ו 1993 תחרויות בינלאומיות בטיסניי דאון רדיו F3B (בארץ). זה שלא ידעו או לא הצליחו לנצל את הפעיליות הנ"ל כמנוף לפיתוח הקלוב זה נושא לויכוח, אבל אי אפשר להגיד שלא נעשה כלום. יש לכם מושג כמה בגצ"ים ותביעות הוגשו ע"י הקלוב על מנת לא לסגור את מנחת עין שמר, כנראה לא. כמה מאמץ משקיעים הפעילים שתורמים מזמנם הפנוי (בהדנדבות) לחיפוש שטחים, להדרכה, לשיפוט בתחרויות ועוד גם לא. לשבת בצד ולהגיד שהשוטר (לא משהוא אישי) או השופט הוא בן זונה בלי לקבל את החוק או להבין למה קיבלנו דו"ח לא שונה ממה שאתם מציגים פה. אתם לא יכולים לצפות שמועדון הגולף לדוגמה יתן שרותים לאנשים שהם לא חברים במועדון. הצטרפו, היו פעילים ורק אז תקבלו שירותים. אם אז לא תענו, יש לכם זכות להגיב ולשנות. נועם.

ofersi

New member
נועם - נסחפת

1. אתה מכיר את אמיר ??? או אתה שופט אותו על פי אמות מידה אישיות בלבד, שהן כמובן סוביקטיביות לחלוטין. אני לא שופט אותך אל תשפוט אחרים. 2. העובדה שיש לך ניסיון של שלושים שנה לא עושה אותך מוצלח או טוב יותר מהאחרים (זה בשביל הנימה האישית). 3. אם הינך עוסק בענף כבר שלושיפ שנה בוודאי אינך ילד, אז אנא מטובך, נימוס, דרך ארץ (למרות שאינם מקובלים במקומותינו). 4. מנחת עין שמר נשאר פתוח בין היתר (ובעיקר בשל כך), כי ישובי הסביבה התנגדו בחריפות לעומד להתחולל בתוכו. 5. אני מכיר אנשים שמעולם לא ראו טיסן בילדותם והם היום מהנדסי מכונות, פיסיקה ואווירונאוטיקה. אני מציע לא להתהדר בנוצות של אחרים. חזור לתחילת דברי ומשם נמשיך, כי לא זו היתה רוח הדברים שרציתי להעביר. כל שניסיתי לעשות, היה להרים דגל התראה למטיסים באזור, שים לב לאן סחפת את הויכוח (באותה צורה של בניית קיטים או ARFים). יום טוב עופר

noam weissman

New member
לא חושב שנסחפתי.

אני מכיר טיסנאים לא מעטים שלולא העיסוק בטיסנים (לא בהכרח הקשר לקלוב) היו מידרדרים לתרבות רעה. העיסוק בטכנולוגיה, עיבוד שבבי, חומרים מרוכבים... מה לעשות מענין ורבים רוצים ללמוד עוד. ההבדל בין טיסנאי שלומד הנדסה אזרחית ועובר קורס על בטון מזוין הוא שונה לגמרי מבוגר תיכון ללא רקע טכני. לטיסנאי בטון וברזל מעניין כמו סיביי זכוכית ואפוקסי והוא ברוב המקרים מבין יותר טוב את השילוב. לעומת זאת לתלמיד ללא רקע הנדסי זה סתם בטון וברזל צריך לערבב ביחס מסויים וזהו !. יום טוב.

hifly

New member
תגובה לנועם

קודם כל ההגדרה לא טיסנאי היא שגויה,מטיס רדיו הוא "טיסנאי ",כמו שמטיס דאון,מטיס גומי,מטיס קונדומים
,ומטיס פנים הוא גם טיסנאי,כולנו טיסנאים לא משנה מה מטיסים. אני טיסנאי כבר 27 שנה,ללא עזרת הקלוב.(מצטער אבל אתם נמצאים רחוק ממני) לגבי מסלול לרדיו אתה כניראה לא מטיס רדיו אז גם לא יודע,אבל מסלול לטיסני רדיו צריך יותר ממספר מטרים ומאה מטר אורך,צריך לפחות 6-10 מטר רוחב ובצניעות אני אומר 150 מטר אורך.. וצריך משטח עבודה,וצריך מרחב אוירי של מספר קילומטרים רבועים,וזה המינימום הרצוי שלא לדבר על מיבנה מועדון מסודר,אבל גם לכם אין את זה. תגיד לי איפה יש בארץ מסלול-מוסדר- לטיסני גומי,דאונים,אולם לטיסני פנים, גם את זה הקלוב לא נתן לכם בחמישים שנותיו היפות,איפה אותה חתיכת אספלט עם ציור של עיגול למטיסי הכבלים(אני התחלתי עם כבלים) עם השלט-מסלול טיסני כבלים-קלוב התעופה. גם את זה הקלוב לא נותן לכם,אז מה הקלוב נותן לכם?? טופס תשלום בבנק??איזה חוברת כנפונים,כל זה בחמישים שנה. המועצה האיזורית ערבה נתנה לטיסנאים בכל הארץ,שאפילו לא גרים בתחומה תקציב ענק לאירגון אירוע שלא ניראה כזה בארצינו ב 50 שנה האחרונות וזו השנה השניה,וכבר הופך למסורת,כולל הקמה של מסלול מרוצים למכוניות חוקי למהדרין,חבל שלא היית ,הפסד שלך בלבד. היית רואה רמה של אירוע טיסנאות. ומה הקלוב מארגן?מה רמת האירועים,כוס מים אי אפשר לקבל באירועי הטוסטיבל,שהוא אירוע הדגל של הקלוב. לחץ כאן לתמונות מהאירוע נכון שהקלוב מחנך ילדים וכו וכו וזה מטרה טובה.אבל זה לא הכל גם תקציבים למתחרים באליפויות עולם אין מספיק.ראה כמה מתחרים יצאו השנה מארצינו לתחרות באירלנד--------2 זהו. ואם הקלוב היה ממן או עוזר במימון שעות אימונים,ציוד מתקדם,הדרכה, היו גם מגיעים למקומות טובים יותר. בקשר למסלול עין שמר,קודם כל ניראה לי שהעורך דין שלכם כניראה לא מספיק מנוסה בבג"צים,אבל במקום להשקיע במסלול שכל יום עלול להעלם לטובת הצבא הייתם משקיעים את כספי הבג"צים להקמת מסלול נורמאלי,שיוכלו להשתמש בו גם מטיסי הרדיו,גם מטיסי הכבלים,ובמישטח הדשא הסמוך הייתם נהנים להטיס דאונים,וטיסנים חופשים וכל דבר אחר. אבל יוק-שום דבר,לא מסלול ולא בטיח.לא מסלול לכם וגם לא למטיסי הרדיו ואתם עוד מגינים על הקלוב שבעצם לוקח את כספכם היקר ולא משתמש בו למטרות שהיתם רוצים.אתם תמשיכו להטיס בכל מיני שדות נידחים ,והכל ימשיך על מי מנוחות כמו ב50 שנה האחרונות. שים לב שכל המינחתים המסודרים והמעטים שיש בארץ ניבנו ע"י יוזמות פרטיות אחרי שהתיאשו מהקלוב--מועדון ראשון,מסלול מטיסי שומרת,וכו. לגבי מסלול הגולף-אני מצטט אותך"הצטרפו, היו פעילים ורק אז תקבלו שירותים" בעצם אתה אומר שמחר בבוקר יצטרפו 200 אולי 300 איש או יותר אז תישלפו מסלול יש מאין?? האם הנהלת הקלוב יכולה להבטיח שנקבל מסלול תוך שנה מרגע הצטרפותינו?? לא ניראה לי,כספי ,400,300 פעילים לא מספיקים לסלול 1/4 מסלול. בכלל שמתי לב מדבריך בהתחלה,שאנחנו "לא טיסנאים" כי אם מטיסי רדיו זה כבר מראה על יחסו של הקלוב לתחום יפה זה. בקשר להקמת גוף "מיתחרה" אותו גוף לא צריך להתחרות הוא פשוט יעסוק בתחום שממלא אצלכם נטע זר,ולהיות חברים ב FAI לא תהיה בעיה לגוף כזה. לקלוב אין בילעדיות על החברות. בקשר למה שאני עושה למען הטיסנאות,ולא רק אני,אז חוץ מתחרות הערבה הפתוחה,הבאנו את הטיסנים לתודעת הציבור בשנה האחרונה יותר מהקלוב ב50 שנה. מתי ראית לאחרונה סרט על אירוע טיסנאות בטלויזיה,מתי ראית כתבות במגזינים,(דרייב) ויש עוד כתבות בדרך על תחום המסוקים,אוירובטיקה,טיסני SCALE,וכל זה אפילו לא עולה כסף רק קצת להזיז דברים,קשרים,טלפונים,ראה את צביקה שוורץ מתחום המכוניות שהקים כבר שני מסלולי מכוניות בארץ,תחום ענק בעולם,שמתחיל לגדול בארץ וכל זה יוזמה פרטית.וכבר עשה מספר סרטים בטלויזיה שהיכירו לציבור את התחום שלו. גם אבי ורטהימר שדוחף את התחום מצידו התיאש מועדת הביקורת בה היה חבר וברח מהקלוב אחרי שהבין שהוא רק מחמם את הכיסא ולא מצליח להזיז כלום. אני מכיר מספיק פליטי הקלוב שהתיאשו מהיחס אליהם והפסיקו את חברותם. לדוגמה המוחשית ביותר חברי מועדון ראשון. אז חג שמח,ונקוה שבקרוב יוקם איגוד טיסנאי הרדיו ומסיעי המכוניות,סירות וכל השאר ויגמרו המילחמות חסרות הטעם בטחנות הרוח. בברכה אמיר עין יהב www.flyhi.org.il

hifly

New member
עוד יוזמה פרטית ששכחתי

גם שי קוגלוביץ,ועומרי סירקיס חברי הקלוב הבינו ששטח הטסה לדאונים לא יראו מהקלוב והלכו ומצאו מקום משלהם באזור ארסוף.

noam weissman

New member
יוזמה חברות ועוד...

כל מה שאתה אומר מוכר לי היטב אבל דבר אחד אני לא מבין, כמו שאמרתי הקלוב מופעל ע"י מתנדבים. עמרי סירקיס ואחרים הזיזו את התחת שלהם ובמקום לדבר עשו. כל הכבוד וכן ירבו, אבל לא ברור לי למה הם לא יכלו לעשות את מה שהם עשו כחברים ולמען החברים. אני לא רוצה להיכנס להשמצות ואו ביקורת אבל אריק סיני ונדב ליפשין שניי המנכל"ים האחרונים שהיו בקלוב אינם. כרגע מי שנמצא זאת צליל והילה. שתי בנות נחמדות אם ראש פתוח והקשבה. אי אפשר לשנות דברים בין לילה אבל אני מקווה שתוך שנה או שנתיים הקלוב יראה אחרת. כניסתו של שרון לועד המנהל גם לא תעורר שינוי דרסטי בין לילה אבל תהיה לה השפעה ארוכת טווח.

blaumark

New member
שרון צליל והילה

זה הדבר הכי טוב שקרה אי פעם בקלוב לא נדב ולא אריק רק חבל ששאר האנשים בקלוב הם כמוך מיושנים אם סטנדרטים של לפני 30 שנה אתם כבר "עייפים" ולא מועילים תנו לדם צעיר לעשות את שלו ותפסיקו לשים רגליים לחדשים תפנו כבר את מקומכם לאלה שבאמת רוצים לעשות ולקדם ולישון על המשפט אי אפשר בין לילה זה לא נכון רק אתם חיים בבועה מין העבר צאו מזה תפתחו את העיניים אנחנו כבר ב 2002 היום אפשר יש אינטרנט ועוד הרבה דברים המטרה של הקלוב טובה דרך שטיפלו עד היום עקומה מיושנת ודפוקה תשתנו או שתיכחדו כמו הדינוזאורים בברכה מארק בלאו

למעלה