מנחה מתנכל

אור302

New member
חסרים לנו פה נתונים.

לא ידוע מה באמת נדרש ממנה מעבר לנורמה. עבורך, הנתונים יבהירו את התמונה לכיוון החיובי. אני מנסה להישען על הנתונים שישנם בהיעדר נתונים נוספים. מה שיש לנו זה מרצה שפתאום מגיע בדרישות חדשות *במקרה* לאחר לידה. למה? לא ברור. אולי בהידרה היה לו זמן להרהר במחקר שלה יותר. אם אכן מדובר בשינוי כיוון לגיטימי אולי ניתן לתקן ולהתפשר. אם מדובר בהתנכלות, ניסיון לפשרה יכול להוביל להפסד חמור יותר. זה הכול.
&nbsp
מניסיונך את רואה מצבים שבהם סטודנטים לא מפרשים נכונה את המשוב של המרצה. אני ראיתי מספיק מקרים של מנחים (ועורכים בכתבי עת) שבמקרה הטוב סותרים את עצמם בלי סוף. את ממליצה על זמן לבדיקה. זה ברור. אבל התהליך הזה כבר נעשה. הרי כבר הלכו לגישור, כבר עברו כברת דרך. לך זה נראה כאילו הם עומדים בתחילת הדרך וזה נראה כך כי אין לנו הנתונים של מה נדרש. אבל זה לא אומר שהכותבת לא יודעת ולא ניתחה אותם.

באמת חסרים נתונים

השמטתי פרטים שנראו לי פחות רלוונטיים לקבלת ההחלטה. למשל: התפשרנו, ולאחר שסוכם המתווה המנחה "תקף" אותי מזווית אחרת. האם משנה התוכן המדוייק של הדברים? בכל אופן, כדי לסגור את הפינה הזאת, אומר כי הסכמתי לשני ניסויים בשבוע. לא יודעת אם זה מעבר לנורמה של מעבדה ניסויית, עבורי זו פשרה קיצונית. הדרישה שלי בגישור הייתה לסיים את הדוקטורט בזמן (בדומה לעצתה של מאיה). מהשיחה עם הממונה על המילגה הבנתי כי המנחה ביקש בשמי הארכה מעבר לחופשת הלידה, ובד בבד התלונן שאני משתתפת במילגה כאשר אינני מתקדמת מספיק במחקר וזקוקה להארכות חריגות.
אני מודעת לעובדה שהדברים נכתבו מנקודת המבט שלי בלבד, ואולי הם מוטים ואולי נעשו בתום לב ואולי יש פה אי הבנה. אבל למקרה שהם לא, רציתי לקבל חוות דעת, ואכן הפורום לא אכזב ואני מודה לכל מי שטרח והגיב.

אור302

New member
אני יכול להמליץ מעט מאוד:

1. לנסות לברר מה קרה עם מונחים ומונחות קודמים שלו. וגם לראות אם מה שהוא דורש חורג מהנורמה המקובלת. אם כן וזו עדיין פשרה עבורך, זה לא פוטר אותו ממצב של התנכלות אבל זה גם לגיטימי יותר.
2. לברר בכל זאת מה המחיר שתשלמי אם תסיימי עם תואר שני ותנסי להמשיך לדוקטורט במקום אחר.
&nbsp
אני חושב שזו הוכחה נוספת לסכנות הגלומות במסלול ישיר לדוקטורט. כל הביצים בסל אחד שאותו מחזיק הזאב.

אור302

New member
מה לגבי הנחיה חלופית?

בדקת מי נמצא אצלכם במחלקה או במחלקות אחרות? אולי בכל זאת משתלם לסיים עם תואר שני ואז להמשיך אצל מנחה אחר באותו מוסד או מוסד אחר? גם אם יש פה בעיה של מלגות - דווקא משום שמדובר בעניין הקשור ללידה, אפשר שהנציגים האחראים לעניין יוכלו להחליק עניינים ואפילו לארגן לך הנחיה חלופית. מסלול חלק וחסר בעיות כבר לא יהיה לך, אולי עדיף לצמצם נזקים ולחפש מסלול חלופי. אולי חלק מעבודתך תוכר לך.

tristis

New member
ועדה מלווה

לא קראתי את כל התגובות, כך שייתכן שפספסתי משהו.
כתבת על תהליך גישור. האם יש לך גם ועדה מלווה לדוקטוראט? אם כן, זהו בדיוק אחד התפקידים של חברי הועדה, להתערב בעניין ולא לאפשר מתיחת הדוקטוראט על עוד ועוד שנים לפי גחמות המנחה.

אור302

New member
עד כמה הוועדות האלה אפקטיביות במקרים האלה?

אני סקרן לדעת. נניח שחברי הוועדה סבורים שהמנחה אינו סביר בדרישותיו. האם יש להם הכוח להפקיע את השיפוט מידיו ולקבוע, נניח, שהמחקר הושלם ומשביע רצון?
&nbsp
בארה"ב יש לנו וועדות דוקטורט ומנחה ראשי אבל המנחה הוא הקובע. מה שקורה לעתים הוא שהמנחה מוצא מן ההנחיה ואחד מחברי הוועדה תופס את מקומו.

tristis

New member
כמה חבל

ליבי ליבי עלייך
אני מתקשה להאמין שעשרים שנה לאחר שהוקמו הועדות הראשונות הללו, ניתן לקיים דוקטוראט בישראל ללא ועדה מלווה.
אחת המטרות המוצהרות של ועדה מלווה היא "להגן" על הסטודנט בפני שרירות לב המרצה או נטייה למשוך או להעביד אותו עד אינסוף (כל זאת כמובן על רקע מקרים אמיתיים שקרו באקדמיה).
בדרך כלל חברי הועדה המלווה יכולים להעמיד את הקולגה שלהם במקום ללא צורך בשימוש בסנקציות.

למעלה