מנועים וקפיצים

אורן51234

New member
מנועים וקפיצים

1)האם ישנה נוסחאה שמקשרת בין: מומנט - משקל העומס - סל"ד של מנוע? או במילים אחרות: איך העומס משפיע על הסל"ד? 2)מנוע רועד מחובר לבסיס בעזרת קפיצים. איזה קפיץ צריך לבחור כדי שהבסיס לא ירעד, חזק או חלש?

אורן51234

New member
בלימת זעזועים, מישהו?

מצאתי תשובה לשאלה הראשונה. מישהו אולי יכול לענות לשנייה? ניחושים אינטואטיבים יתקבלו גם בברכה

mandela22

New member
קפיצים

בעיקרון כשיש מערכת של תנודות מרוסנות (כי יש איבוד אנרגיה בקפיץ), אז כשהריסון הוא מה שמכונה קריטי ( = הגבול בין ריסון המאפשר תנודה מחזורית לבין ריסון בו המערכת נעצרת לפני שהיא מספיקה לבצע מחזור תנודות אחד), אז זמן החזרה לשיווי משקל הוא הקצר ביותר, וזה (אם הבנתי נכון) מה שאתה מחפש. מעשית לא נראה לי שזה כל כך יעזור לך, כי מן הסתם קשה לדעת מהו קבוע הריסון של הקפיץ (זהו מקדם הפרופורציה בין כח הריסון למהירות הגוף שנע). אולי תשתמש בקפיצים של בולמי זעזועים של אופנוע, שם בודאי הקפיץ תוכנן לריסון התנודות כמה שיותר מהר.

אורן51234

New member
תודה על העזרה

המערכת שלי הרבה יותר קטנה מאופנוע. כל המערכת בגודל 7 סמ"ר בערך ולכן גם הקפיצים מאוד קטנים. השאלה אם קפיץ חזק יהווה מעיין גוף מוצק ויעביר את הרעידות ולכן עדיף קפיץ חלש, או שקפיץ חלש לא יבלום אותם כי אין לו הרבה התנגדות לתנודות.

mandela22

New member
מה שאתה אומר זה נכון

קפיץ קשיח מידי יתנהג פשוט כאילו חיברת את המנוע ישר לבסיס, וקפיץ "רך" מידי לא יחזיק את המנוע אלא יתכווץ לגמרי. כנראה צריך משהוא באמצע...

למה להטעות

קפיץ אינו מרסן קפיץ מפעיל כוח הפורפורציוני להתכווצות. ואין לקפיץ קבוע ריסון יש לו קבוע קפיץ שזה ביח' של כוח מחולק באורך לדוגמא: קפיץ בעל קבוע קפיץ 100N/m יפעיל כוח של מאה ניוטון כאשר תכווץ אותו במטר. אלמט ריסון מפעיל כוח פורפורציוני למהירות. נהוג להשתמש בבוכנה מלאה בשמן. ע"מ שהשמן יעבור מצד אחד לצד שני בבוכנה ישנם מעברים צרים.

mandela22

New member
אולי הקפיץ מספרי הפיזיקה

מפעיל כוח שמתכונתי להתארכות\התכווצות. בקפיץ אמיתי יש איבוד אנרגיה ולכן ריסון של התנודות, גם בלי מדיום כמו שמן שמתנגד לבוכנה וכו'. לא כתבתי שום דבר מטעה.

Ekrembo

New member
אם נדע על מה אתה עובד

נורא יעזור לענות

אורן51234

New member
אז ככה

אני בונה דבר שנקרא שעון פרופלור. השעון מורכב ממספר מנורות שמחוברות למחשב או מיקרובקר ומסובבות במעגל באמצעות מנוע. המחשב מדליק את המנורות בזמן הנכון וכך נוצרת כותרת של מספרים אותיות וסימנים שמרחפת באויר. (הערה: כל התמונות אינם של הפרוייקט שלי ולקוחות מהאתר בקישור המצורף) המנוע צריך להסתובב מאוד מהר ולכן הוא רועד. בסיס השעון שעליו יורכב המנוע יונח על מדף או שולחן ולכן יש צורך למנוע מעבר של רעידות מהמנוע לבסיס וממנו לשולחן, דבר שיגרום לרעש לא רצוי. כמו כן יש צורך לרסן את תנודות המנוע למינימום כדי שהכותרת תהיה ברורה. ראיתי הצעה פשוט להכין בסיס מאוד כבד שישמש כעוגן לבלימת הרעידות, אך אני מחפש פתרון קל יותר ולכן חשבתי על קפיצים. השאלה איזה לבחור... תודה על ההתעניינות

Ekrembo

New member
נחמד נחמד...

אך הפתרון הנכון לבעיתך הוא לאזן את החלק שאתה מחבר למנוע. כמו שצריך לאזן גלגל של רכב, כדי לא יהיו רעידות, כך גם יש צורך לאזן את החלק הזה. עיין בציור שלי(אמן אהא?
)

למעלה