מנה חמאניה

מנה חמאניה

איפשהו באמצע שנות ה-90 צצה לה בערוץ 2 הפרסומת האגדית... ``מנה חמה זה טוב זה אסם מנה חמה בהפסקה מנה חמה בלה בלה בלה בלה...`` הפרסומת הזו עם הזמן הפכה למיתוס ואין אדם שלא יזכר כל פעם שהוא ישמע את השיר ``מנה מנה`` ברדיו, או משהו כזה. אני לא מכירה מישהו שלא אוכל מנה חמה, לא משנה כמה הם יגידו ``איכס, מנה חמה, אני בחיים לא אוכל מנה חמה.`` ב-6 שנים האחרונות למדתי לחיות על ארוחת צהריים של מנה חמה בבית, או ארוחת צהריים דשנה אצל שני. מה לעשות, בבית לא מאכילים אותי ממש. הפירמה הכי אהובה עלי, היא ללא ספק ``מג`יק``, טעם מרק עוף. אחרי זה בא כבר פירה עם פטריות של מנה חמה, ועוד כל מיני כמו טעמי פיצה, עוף ואטריות למיניהם. מה אני סחה בכלל? מנה חמה זה הדבר הכי מגעיל (ומלא פוספט שאפשר למצוא בנגב) שהאדם היה יכול להמציא, אחרי מרק עוף בשקית ששמים בכוס או וואטאבר. אבל מה לעשות, ארוחת צהריים, זו ארוחת צהריים. עם הראש טחוב באסלת בית השימוש מיכל

Black Star

New member
תנו למומחית להגיב ;-)

אני נחשבת למומחית (והמכורה) הגדולה ביותר למנות חמות. כן, זה נכון, אני פשוט מתה על הבלילה הסינתטית הזאת, עד כדי כך שאמא שלי נאלצת להחביא את המנות חמות שהיא קונה מדי פעם, כי אני מעדיפה אותם על להכין לעצמי אוכל ``אמיתי``, אחד כזה שלא מלא במונוסודיום גלוטומט ושאר ירקות (פההההההה!). האהוב עליי זה נודלס תלמה בטעם חמוץ מתוק, אבל גם כל נודלס אחרות, וגם מנה חמה- קוסקוס, או אטריות בטעם עוף/עגבניות, ואורז עם עגבניות. אבל האמת היא שאני שמחה לאכול את רוב המנות חמות הקיימות, חוץ מפירה- טראומת תפודי או איך שלא קראו לדבר הזה שהיינו עושים בטיולים- טראומה שחזרה והתעוררה בעקבות מנה חמה מגעילולה שידיד שלי עשה כנראה ממש לא טוב, והיה לה מרקם משונה ודוחה, ואז ידיד אחר שלי השתמש בה כרוגטקה... בקיצור, לא פירה, ולא שומדבר אחר שאי פעם נגע בפטריות. אבל אני מתהההההה על הדברים האלה :) יעלי.

Black Star

New member
ממש לא נכון!!

תכין את זה כמו שצריך, זה ממש מעולה... טעם סינתטי לגמרי. איי לאב איט!!!

אני לא מצליח להכין את זה כמו שצריך

זה מציק בטירוף. אני מערבב את שעה .. בכל הדרכים .. ותמיד יהיו גושים מגעילים כאלה ... אני יודע שטעם גריל זה הכי טעים ..

*may*

New member
נודלס?!

זה הדבר הכי מגעיל דוחה בעעעעעע שיש ! איכס.. (כן אני יודעת שלא אומרים איכס על אוכל אבל יצא.. :) )

kirk hammet

New member
אכן אכן !

לדעתי , מנה חמה זה הדבר הכי קרוב לאוכל שיש אצלי בבית ... אני חי על מנות חמות ותודה לאל שיש מנה חמה בטעם ספגטי בולונז , מיי פרסונל פייבוריט .... אני אוכל רק מנות חמות של אוסם , אבל להערכתי אני מסוגל לאכול בסביבות ה-14-16 בשבוע (תצרוכת יומית 2 , לעיתים 3 , רק שלא קונים לי כל כך הרבה) .... פעם אחרונה שאכלתי אוכל אמיתי , זה היה גם אצל חבר שלי ... לפני הרבה זמן ... בימים שהייתי צעיר ויפה ... היום אני סתם יפה .... וזה טעים מאוד ! לא להעליב את האוכל שלי ! ותודה לאוסם שהביאוני עד הלום .....

גם שלי

למרות שבבית שלי תמיד יש אוכל כי אמא שלי מבשלת שלא הייתי צמחונית ממש אהבתי את הבולונז , יש לך טעם טוב! ונודלס זה באמת מגעי ל ,גם הבנאדם וגם האוכל

על מנחמה לצמחונים,במבה ושאר הגיגים

טוב, אז אם במנות חמות עסקינן- יש לי מקום בדיון!! אני אוכלת מנה חמה כל יום בצהריים- זו ארוחת הצהריים הקבועה שלי. בכלל באוכל- אני לא בנאדם במגון. אני קבוע כל יום עם אותו הסנדוויץ לבי``ס, אורחת ערב זה כמעט תמיד אורז חביתה ודגנים ובצהריים זה מנה חמה..ובמבה! כן, כן, במבה זה כבר דבר לגמרי גלובלי! בארה``ב אכלתי במבה אם אני לא טועה..כי אכן- זה הדבר הכי שולט בעולם! אבל חזרה למנות חמות- עוד כשהייתי בארה``ב, אז הגעתי עם בת דודה שלי- היא גרה בארה``ב עכשיו שנה שניה ובחופש הגדול היתה בחודש יולי בארץ, ובסופו נסענו לאמליקה (בכוונה עם ל` נוו). בכל אופן- היא קנתהלעצמה איזה 20 מנות חמות לארה``ב..כאילו שחסר שם אוכל.:) ולסוגדת לקורט קוביין- סתם שתדעי, שכמה שאת מצחונית, את יכולה להמשיך לאכול בשקט ספגטי בולונז (האהוב עליי, בעצם אני אוכלת אותו כל יום, למעט הפעמים בהן נגמר ואז יש בטעם פיצה)- זה כשר פרווה, מה שאומר- שאין שם בשר. ואם כבר מדברים על זה- אז אין שם כמעט כלום. כימיקלים. טעות- כימיקלי משומרים. אבל לי לא אכפת, זה טוב זה אוסם! נעמה.

Oi Vey Zmir

New member
אני חייבת להבין

גם אני הנני צמחונית ואני חיה על טבעולים, לא על מנות חמות אבל אני חייבת להבין משהו אחד- מה הקשר בין צמחונות ללא לאכול מנה חמה בולונז?! זה כולה תחליף בשר! לא מוצלח, אבל תחליף. אני מכירה מישהו שהוא טבעוני, צמחוני, בלה בלה והוא מתקשר למפעל שמייצר את הדבר המסויים שהוא מתכוון לאכול ומברר ש: אין בזה חלב, לא נוסה על בעלי חיים (?), לא מזיק לסביבה (העטיפה?), אין בזה ביצים, אין בזה בשר. וכל זה בשביל לאכול וופלים פרווה, אלוהים... אני האמת הייתי מאמינה להם. למה להם לשים שוקולד אמיתי אם זה הרבה יותר יקר? במקרה הכי מוזר זה צימקאו. טוב דיי אוי, ויטמינים

מג`אדרה זה משו משו ...

יש רק פירמה אחת נורמלית ... מג`אדרה, אורז עם עדשים ... זה משהו גאוני. מומלץ ביותר !

Black Star

New member
מג`דרה זה לא פירמה...

מג`דרה זה סוג, יענו טעם של מנה חמה.. וזה אכן טעים ביותר, אם מכינים את זה טוב. אבל זה נכון כלפי כל אחת מהמנות החמות...

luka

New member
מג`דרה זה טוב, יש רק בעיה אחת

מג`דרה זה מעולה, רק היא טחונה בבצל, והבצל שם קשה ומגעיל כזה ואני שונאת בצל!! אבל שאין בררה אז אני אוכלת גם מג`דרה

נכון מאוד. אבל יש לי פתרון בשבילך.

מנה חמה זה ה-דבר .. עד שמגיעים למג`אדרה .. קונים ``נמס בכוס`` ! זה גועל נפש בכל הטעמים .. אבל מג`אדרה של ``נמס בכוס`` זה הדבר הכי טעים .. הוא אפילו נחשב בעיני לאוכל הכי אהוב עליי .. חובה לנסות .. אין כמו לחזור הביתה לאכול מג`אדרה של ``נמס בכוס`` ולהאזין לרוג`ר ווטרס ... מה אני מגזים ...

AirOHead

New member
באמת מה את סחה...?

אני הבן אדם האחרון שיאכל מנה חמה כל טיול שנתי כל השכבה מצטיידת בכמויות מסחריות של המאכל הזה (שאני אישית לא מגדירה אותו כאוכל או משהו שמתקרב אליו). הרי זה ברור מי יאכל את האוכל הדוחה פי מאה של הטיול כשיש מנה חמה?! ומה לא לאכול שלושה ימים|?! איך אפשר?! זה אפשרי (בעיקר כשיש במבה!) היות ואני לא מכניסה לקיבתי דברים שאינם נראים, מריחים, בעלי מרקם-צבע וצורה של אוכל מוגדר אני נמנעת מלקבל הצעות נדיבות מחברי וחברותי (``אמילי מה את באמת לא רוצה את הנודלס ברוטב סיני-יפני עם אגוזים?!``) וכמובן בכלל נמנעת מלהגיע אל חדר האוכל (שזה במקרה הטוב שיש חדר אוכל ולא שולחן באמצע המדבר) הרי גם ככה כולם נעשים חולים מזה יום אחר כך. אז למה? ארוחת צהריים? נננה... אני מוותרת. תודה ותרגישי טוב.

AirOHead

New member
מכורה...?

נראה לי שזה עקב העובדה שאמא שלי לא האכילה אותי בבמבה כשהייתי קטנה את יודעת מה זה למצוא במבה בפריז?! את לא!!! אבל לבסוף נמצאה הבמבה אפילו של אוסם! כן כן יש במבה גם בפריז!!!!

למעלה