מנהל ?

תני לו ללמוד על בשרו

רק נקווה שהוא יקפוץ לפורום לספר לכולם כמה הוא נהנה

וכמובן מה הוא עשה עם כל הכסף

שהוא הרויח
אגב, שמעתם שצה"ל החליט שמש"קיות ת"ש יקבלו משכורת חודשית של עתודאי? אני כל כך מאושרת! אני חושבת שאני אפנק את עצמי. אני רק מתלבטת אם לקנות עם כל המשכורת ארוחה במקדונלד'ס, או ארוחה בבורגר ראנץ'? במקדונלדס יש הגדלה חינם אם אני אבוא על מדים, ובבורגר ראנץ' אני אקבל פאי שוקולד מתנה.

ניתרו

New member
אני יכול לקפוץ?

בוא תשמע, ילד. אני עתודאי למחשבים ואני מדבר עבור כל הקורס שלי (32 עתודאים באגף התקשוב) כשאני אומר שאתה חי בבועה ואין לך מושג על מה אתה מדבר. בימינו העתודאים כולם משובצים במקצוע ואם הם לא אז מיד דואגים להעביר אותם וגם מענישים את היחידה ששמה אותם בתפקיד הקודם. אני כבר חצי שנה בתפקיד ואני מאוד מרוצה וכך כל עתודאי שאני מכיר. כל הדיבור הילדותי הזה "היחס לעתודאים גרוע" זה פשוט המצאה. מי בכלל מסתכל על הדרגות אחרי שמכירים את הבן אדם? אם אתה חברותי ונחמד, לא משנה אם אתה רב"ט בצבא הסורי - יהיו לך מלא חברים בצבא. לגבי הניסיון ומה הוא תורם אחרי זה באזרחות - אין מה להשוות בין בעל תואר ראשון וניסיון של 6 שנים במקצוע לבין בעל תואר ראשון וניסיון של שלוש שנים. וזה עוד בהנחה שאחרי התואר מוצאים ישר עבודה ברמה, משהו שכמעט אף פעם לא קורה. שיבוצים ברמה קורים כמעט תמיד לעומת זאת.

SevenEleven

New member
../images/Emo45.gif

בפגישה שנערכה לא מזמן בין ראש עתידים החדש, איציק מאיה (לא זוכר את דרגתו משום מה) לבין עתודאי מחזור ד' של "עתידים" (נכחתי באופן אישי) הוא אמר בפירוש "לפני שלוש שנים הייתי מגמגם כשנדרשתי לענות על השאלה הזו, כיום אני יכול להגיד חד משמעית - כל העתודאים משובצים במקצוע". הוא גם אמר שכיום, בניגוד לשנים עברו |סהדגש|, נעשית הבדלה בין עתודאים (מהנדסים) לבין עתודאים טכנולוגיים (הנדסאים) ועוד.. זה, כמובן, עדיין לא מבטיח שביעות רצון מהשיבוץ, אין ארוחות חינם ובשביל שיבוץ טוב צריך הישגים טובים. עתודה היא מסלול עם סיכון, בוודאי, אבל כמו שציינתי למעלה, חלק מהעתודאים מספיק מודעים למסלול ולסיכון שבו ומספיק בוגרים לדעת שעבורם, זו הבחירה הנכונה. אנא, תנו לכל אחד לעשות את השיקולים שלו.

UrbanDK

New member
חבל, פשוט חבל. בתור אחד שחצי מהכיתה

שלו משרתת כקצינים ב8200, שיש לו 8 אנשים בשכבה בשחקים, 3 בסיירת מטכ"ל, 3 בשלד"ג, 5 בטיס, 4 בחובלים, ועוד כמה בחטיבת המחקר, שלא לדבר על שלף, תצ"מ, צס"מ ומה לא - תאמין לי שאני מבין יותר טוב ממך. ואתה בכלל לא יודע איפה שירתתי ומה ראיתי. אין פה בכלל שאלה. אם אתה רוצה ללכת עם הראש בקיר זו זכותך המלאה. אני לא יכול להגיד שממש איכפת לי.

לא צריך להיות יותר מעובד רס"ר

כדי לדעת איך העתודאים חיים, הם נמצאים בכל מקום וכולם בוכים ומתלוננים על אותם דברים

UrbanDK

New member
../images/Emo45.gif <מה, לגלות שהייתי עובד רס"ר?>

טוב, אולי לא. ד"א - שכחתי גם את זה שמשרת בנס-ציונה, וכמובן 10 עתודאים בערך... עזוב - אין שום דרך לשכנע אותו. זה כמו להגיד למישהו שלומד נהיגה שבעצם אפשר להעביר הילוכים בלי קלאץ'.

1234aaa

New member
נתחיל מזה שחצי מהיחידות שהזכרת,

לא רלוונטיות לגבי עתודאים והשיבוץ שלהם.. נמשיך בזה שלא הצגת פה שום דבר שמראה בקיאות רבה בנושאים כמו שיבוץ כוח אדם אקמאי במערכות של צה"ל.. אני לא בא זלזל פה חלילה בידע שלך או של כל אחד אחר ובטח שלא בא ללמד פה משהו איך זה להיות בצבא ,שים לב שלגבי עניין הטורנויות של העתודאים אמרתי שאני לא בטוח כי לגבי זה אין לי כ"כ מושג ,כי באמת צריך להיות שם כדי לדבר. אני התווכחתי על נושאים שיש לי בהם "ניסיון אישי" (אנשים שאני מכיר) ולא יותר מזה. אני מציע לבדוק שוב את המספרים שהצגת כי איך לומר במילים עדינות, זה נשמע לי סופר נדיר מה שאתה אומר אפילו איס"א\ליד"ה (אתה הייתה באחד מהם אם אני לא טועה). אהה כן ממה שספרו לי צוות הסיור המוביל (צס"מ) זאת לא כזאת יחידה מובחרת.. היית מרשים אותי יותר אם היית רושם שייטת\סיירת יעל. יום טוב!

1234aaa

New member
ועוד משהו קטן.

זה שלדג ,בלי מרכאות ,שולה דגים (יענו הלחם בסיסים) = ציפור.

UrbanDK

New member
סופר נדיר - אבל זה נכון. זה מה יש.

אני אישית נפלתי דווקא למקום די גרוע (יחסית לשאר) - אבל זה מה יש בביצפר שלי. באמת שכחתי את סיירת יע"ל, טוב שהזכרת לי. אני מניח שקמ"ן בדובדבן או מ"כ בסיירת נחל כבר לא ירשים אותך, נכון? הקיצר - ויכוח דפוק. תעשה מה שבא לך ותמשיך לטמון את הראש בחול.

ramil

New member
הכל נכון, אבל

יש גם אנשים שהלכו לעתודה ונהנו מאוד מהשירות שלהם. יש כאלה שיודעים כבר בגיל 18 מה הם רוצים לעשות עם עצמם, ורוצים להרויח את שנו תשירות החבוה בלעסוק כבר במה שהם אוהבים. יש אנשים - לא הרבה, יחסית - שמספיק בוגרים ושקולים בגיל 18 כדי לקבל החלטה לגבי מה הם רוצים ללמוד ומה לעשות בחיים (לפחות כיוון כללי). ויש כאלה שמרוצים מהשירות הצבאי שלהם. אז נכון שזאת החלטה כבדה, ושמהצבא קשה לצאת (אם כי עד שלב מסויים במסלול העתודה, אפשר פשוט לוותר ולחזור לצבא). צריך לשקול אותה טוב-טוב. אבל מכאן ועד הטלת רפש במסלול בצורה כל כך גורפת ופשטנית - הדרך ארוכה, ילד חורף. נ.ב. הגיע הזמן לעדכן את החתימה, לא? החורף כבר מזמן לא כאן.

maula

New member
ידע בא מסיפורים שכמובן אף פעם לא

יהיו אוביקטיבים בצורה מחלטת , לגבי נסיון,חייבים לנסות על מנת לגלות,קיימת אפשרות בצבא להגשת טופס העברה וכדומה,וגם במקרים שכאלה ישנן יחידות שמשחררות בקלות וישנן כאלה שלא. אני חושב שבכל תקופת מעבר בחיים אתה עומד בפני דילמות של ידע ונסיון ,בכל זאת,אתה נכנס לסביבה חדשה,לא מוכרת.עם זאת בהרבה מקרים המזל משחק תפקיד חשוב,(אם מתפנה תפקיד שחשקת בו,להיות במקום הנכון בזמן הנכון ). הצעד בהליכה במסלול עתודאי נוגד את ההליכה במסלול המקובל ע"י הרוב וזה כרוך בקשיים רבים אך אין זה בכדי להצביע לכאן או לכאן.

Assaf22

New member
בוא קבל טיפ קטן

לפני שתחתום על הטפסים, נסה לשוחח עם כמה שיותר אנשים שעברו את כל המסלול (או את רובו) לפניך. יש לי הרבה סיפורי זוועה על עתודאים שנפלו קורבן לצרות הלכת לחפש, אבל לא נעים לי לכתוב אותם כאן, צנעת הפרט וכאלה.

dana810

New member
קראתי שוב

וגם את כל התגובות אני אבהיר גם את הנקודה שלי.. אני חשבתי שעתודה זה "תפור" עליי.. גיליתי שלא.. ו-ב-ש-ב-י-ל-י עדיף קודם להתגייס ואח"כ להתחיל ללמוד.. למרות שאני יודעת כבר מעכשיו מה אני הולכת ללמוד, וזה לא ישתנה בקרוב.. נראה לי שזה גם מה שילד חורף ניסה להבהיר פה.. בסופו של דבר אתה תחליט אם ומה אתה רוצה.. אני מאוד מעריכה את העתודאים, למרות כל מה שנאמר פה לאורך כל השרשור הזה.. כי נראה לי שהם מקריבים הרבה.. שיהיה לך בהצלחה ותחזור לספר איך הלך לך..

משה1984

New member
אין לך מושג כמה אתה מגוחך....

נתחיל בזה שמשהו מפריע לך... או שאתה מקנא או שאתה מתחרט או שסתם משהו עצבן אותך... גם אני לא אוהב הרבה אנשים אבל אני לא בא וצועק את זה שכל העולם ישמע. אבל זה לא העיקר. כל השיקולים שלך מגוחכים ומגעילים בגלל שהם נובעים כולם ממחשבה אחת פשוטה: " אני אני אני " אתה פשוט לא מסוגל להפסיק לחשוב מה אתה תרוויח. השיקולים שלך היו עד כמה תהנה ועד כמה תרוויח מהניסיון וההכשרה שהצבא יעניק לך. יכול להיות שזה צריך להוות שיקול אבל בניגוד למקרה אצלך, ברוב המקרים זה לא השיקול היחידי. בוא נעבור על הקרירה הצבאת המהוללת שלך, שירתת בתפקיד עורפי (אחרת לא היית מכיר עתודאים) וכנראה שלא יצאת לקצונה, כי לא היית בטוח שהמסגרת נוחה לך מספיק, אתה חושב שלחתום קבע זה נורא ואיום כי צריך ללבוש את אותם בגדים כל יום????? יש גבול לכמה אדם יכול להיות בכיין וקטנוני. החיילים שהכי קשה להם בצבא הם הלוחמים, והחיים שלהם קשים הרבה הרבה יותר מחיי העתודאים, והם לא מרוויחים מהצבא כלום. שלא לדבר חס וחלילה על הקצינם ביחידות השדה שצריכים 4 שנים ללבוש את אותם מדים ירוקים, ולא את מדי הא' היפים אלא, השם ישמור, מדי ב'. אז יאללה בוא נהיה כולנו אנשים טובים ודואגים כמוך ונשכנע את כל עם ישראל לא ללכת להילחם, למה? כי זה קשה, ועובדה שכל החברים הלוחמים שלי מתלוננים שהם רואים את הבית רק כל 3 שבועות. אל תהיה מפגר. תכיר בעובדות, הצבא צריך עתודאים, יש אנשים שמוכנים לחתום עוד קבע כדי לא לשבת במשרד ולעשות תפקיד פקידותי 3 שנים אלא לתרום קצת יותר... ( כן כן, גם במחיר של ללבוש את אותם בגדים כל יום ). אז בבקשה קצת צניעות וקצת דרך ארץ, אל תביע כזה זלזול בקבוצה שלמה ודי גדולה של אנשים שקיבלו החלטה לתת קצת יותר ממה שאתה היית מוכן לתת, ושחשבו ( אולי, לא בטוח ) על דברים אחרים פרט ליחס של סטודנטים אחרים והמשכורת בקבע. אתה אמור לשרת בצבא ולא לבוא בשביל לקחת.

למעלה