מנהל ?

1234aaa

New member
למה אין לה את הידע?

כי כתבה פה כמה דברים בלתי נכונים בעליל לגבי עתודה , מה שמראה לי שהיא לא הכי בקי בנושא ,בטח שלא בדקויות של המסלול כמו שיבוץ (אני לא מגדיר את עצמי למומחה גדול אבל לפחות התעניינתי ויש כמה וכמה דברים שאני יודע..). לא התכוונתי חלילה לזלזל באף אחד שלקח חלק בשרשור!!! (אני רוצה להדגיש את זה). בואו נפסיק אין לי כוח ,טוב?

נכון, אני לא יודעת איך מחליטים

לשבץ עתודאים. אני רק יודעת מה קורה להם כשהם מגיעים ליחידות אחרי השיבוץ. ואני מכירה הרבה יותר טוב ממך את הבסיסים הנחשקים שאתה מדבר עליהם. אני מניחה שעצם העובדה שאני הייתי בהם פיזית ואתה לא, אומר הרבה. ואני לא ממציאה מספרים. אני רואה כל חודש תלושי משכורת של עתודאים.

1234aaa

New member
הצעה:

בואי לפורום 159 (עתודה) ותכתבי שם את עקרי הדברים שלך (משכורת של 3.5K בקבע,תורניות וכו' וכו') ותני לחבר'ה שם להגיב? יש שם אנשים שיודעים הרבה יותר ממני.. ותני להם להגיב. מה את אומרת?

1234aaa

New member
יש בשרשור הזה,

כמה עתודאים "בפועל" שהגיבו.. תקראי את ההודעת שלהם ותראי שמאד מוזר שגם לאנשים שאני מכיר רשום 7 אלף בתלוש ,וגם לעתודאים פה מכרו את אותו הסיפור. חכם צה"ל הזה אהה?

1234aaa

New member
הנקודה ששניכם מדברים על מסלול

שאתם לא מכירים לעומק ולא התנסיתם. אני בטוח שאתה מכיר אנשים שהיה להם רע בצבא ,אז מה אתה תמליץ לכל אחד מהם לצאת על 21. לגבי עניין המשכורות אין פה בכלל וויכוח. אמרו לכם פה 3 אנשים שונים הנדסה חשמל עתודה : 3 שנים ראשונות 690 ש"ח (משכורת של חייל קרבי) + אפשרות לעבוד בחברה אזרחית מגיל 22 (אומרים אגב שעושים עם האשור הזה בעיות -לא יודע לא ניסית אבל ככה אומרים) 3 שנים קבע : 7000 + תלוי ביחידה. ועל זה אין בכלל וויכוח. ובואו נפסיק טוב?

1234aaa

New member
דובת קוטב כנסי!!!

נראה לי שהבנתי את מה שאת מציגה. את מדברת על עתודה טכנולוגית!!! יענו י"ג -י"ד וזה בול מתלבש על הפרטים שהצגת (3.5K ,שמירות והכל) אני מדבר על אקדמאית ,חברה שלמדו באונ'!! בני 21-22.

1234aaa

New member
את מבינה,

שבזבזנו אחר צוהריים שלם על וויכוחים כשאנחנו מדברים על דברים שונים לגמרי?! ועכשיו עם יד הלב ,אחרי שלא ידעת לעשות את ההפרדה בין עתודה טכנולוגית לאקדמאית (=מה שאני רוצה = אונ'= 7000+=קצין בלי טורנויות..) את באמת חושבת שיש ביכולתך ליעץ או לתת את הדעת על המסלול?

1234aaa

New member
אבל תביני,

את תארת סוג אחר לגמרי של עתודאים. יש עתודה טכנולוגית ויש עתודה אקדמאית וזה דברים שונים בעליל.. את מכיר את הביטוי קמ"א = קצין מקצועי אקדמאי? עתודאים אקדמאים זה אלו שמקבלים 690 ש"ח בזמן השרות החובה ו7000+ בזמן הקבע ,עליהם אני דברתי..

אמרתי לך שיש אצלנו גם וגם

ואתה צודק בנוגע למשכורות -באמת יצא לי לראות רק צשכורות של חבר'ה מעתודה טכנולוגית. אבל יש אצלנו גם עתודאים אקדמאים שעשו תואר, וכל מה שאמרתי חוץ מהמשכורת נכון לגביהם.

אני אתן דוגמא פעוטה

למה קשה לחיות עם המשוכרת שמקבלים מהצבא: בגיל מסוים אני מניחה שתרצה לשכור דירה משל עצמך. נניח שאתה כבר בקבע. אתה מרוויח בערך 3 וחצי לחודש. אני אממן לך את התואר בעצמי אם תראה לי דירה סבירה שתוכל לשכור, ועדיין ישאר לך כסף לאוכל, חשבונות, פלאפון, בטח תרצה חיבור לאינטרנט.... לא, לא תוכל לעבוד בעוד עבודה בערב כשאתה בקבע. לא, סביר להניח שלא תקבל עזרה במימון שכ"ד מצה"ל. השנה הורידו את ההקצאות לשכ"ד קבע בצורה דרסטית, וכנראה שבקרוב יבטלו את ההטבה הזאת לחלוטין. אבל מה כן תקבל? פעם בשנה יש שבת העשרה לאנשי קבע, בה תקבל טוסטר מתנה
(כמובן, תלוי אם עד שתגיע לקבע צה"ל לא יפשוט רגל).

1234aaa

New member
חחחחח 3.5K?

חחחחח קרובת משפחה שלי בקבע מקבלת 7 ואין לה דרוג מחקר אפילו (יודעת מה זה?) לא חסר חבר'ה שמקבלים גם 10-11 ..עתודאים. שוב את מתווכחת על נושאים שאת לא הכי מכירה. אהה רצוי להדגיש שמי שלא הולך לעתודה גם צריך לעשות צבא..

אתה גם תצטרך לעשות צבא

ואני כן יודעת. אח שלי היה עתודאי וסבל מכל שנייה, ובקושי יכל לממן אותו ואת אישתו. וכל התעודאים אצלנו מקבלים משכורת מינמום. נראה לך שהצבא יגייס כל כך הרבה עתודאים וישלם להם 7 אלף??? איפה אתה חי? אנשי קבע אחרים מקבלים הרבה יותר, אבל הם לא עתודאים.

1234aaa

New member
חחחח דיי את הורגת אותי..

מה זה ההבדל בין עתודאי בשנות הקבע שלו לבין ,ג'ובניק שהתגייס חתם קבע ועשה קורס קצינים והכל? מה נראה לך שאני ממציא את זה כדי לעשות עלייך רושם? יש עתודאים שמקבלים גם 10-11 אלף ועל עתודה רפואית אני בכלל לא אתחיל לדבר. למה הצבא משלם להם 7 אלף? כי אם הוא ירצה לשכור מומחה מהאזרחות הוא יצטרך לשלם לו 15-20 ,וכמה כבר עתודאים יש? מתקבלים כ750 בשנה. שזה כלום בשביל צבא סדיר בגודל של שלנו. גיוס ממוצע של גולני זה 1500 איש סתם לשם המחשה ,ויש כאלה כמה וכמה בשנה (3? אם אני לא טועה). בקיצור בלי להעליב אותך חלילה ,אתה לא הכי מכירה את מסלול העתודה.. ולכן הוויכוח הזה מיותר. מה שכתבתי פה בא מניסיון אישי של אנשים מאד קרובים אליי.. לגבי מה שהיו לי הסתייגויות כתבתי. לגבי ה7 אלף זה דבר בדוק. עתודאי למדמ"ח בחמ"ן.

טוב,

אני כמובן לא מבינה שום דבר, אז אני לא אגיב. בהצלחה, מקווה שתתעשר ותקנה וילה בשכונת הקבע בראש העין. ומאחלת לך משכורת כמו של האל"מ שלי

1234aaa

New member
למה ראש העין אבל!??!

אני רוצה סביון!!!!
לא התכוונתי להעליב אותך או משהו ,ואני מבין שאת מנסה להציג את הצד השני ותאמיני לי שאני מכיר בחסרונות המסלול ,וחשבתי על זה הרבה. לי אישית הוא מתאים. לגבי המשכורת אני אומר לך בבטחון שזה 7 ובבטחון עוד יותר גדול שיש חבר'ה עם 10+ (יכול להיות שזה היה מותנה בחתימת קבע נוסף). ושום לא התכוונתי לזלז בתפקיד שלך או משהו Are we cool now? נ.ב (כשאחלת לי את המשכורת של האל"מ ,אני מניח שהוא לא מקבל כ"כ הרבה אהה?)

למעלה