נו, אצלנו יש פוווול עתודאים
ואתה לא יודע איך מתייחסים אליהם. גם יחס משפיל מהחיילים (כי רוב העתודאים דואגים בכל רגע נתון להוכיח כמה שהם צעירים פעורים), אבל בעיקר מהמפקדים הבכירים. בנוגע לתורנויות - העתודאים אצלנו עושים תורנויות בדיוק כמו כולם. בנוגע לתנאים אחרים שמגיעים לעתודאים - לא פעם מגיעים אליי למשרד (אני מש"קית ת"ש) עתודאים שמספרים לי שהבטיחו להם דברים מפה ועד להודעה חדשה בגלל שהם עתודאים. בפועל הם לא מקבלים אפילו רבע מהדברים שהבטיחו להם. משכורת ותנאים - כעתודאי יש לך תנאים מחפירים, ומשכורת מביישת. כל אחד אחרי צבא שעובד במחלקת שירות של אורנג' (סתם דוגמא) מקבל תנאים ומשכורת יותר טובה. שעות - אם מתחשק לך לשבת כל יום משמונה עד חמש וחצי ולהתסכל על הקירות במשך 6 שנים (3 שנים בחובה + 3 בקבע), שיבושם לך. יחידות צבאיות שהולכות על אזרחי - יש בהן ממש מעט עתודאים. רוב אלה שמשרתים שם הם חיילים שאותרו לפני הגיוס, ועשו קורס. אגב, למרות כל היוקרה של התפקיד (היוקרה באה פשוט בגלל שאסור להם לספר על התפקיד), רובם ממש משועממים מהתפקיד ומרגישים שדפקו אותם. עוד סיפור הצלחה של צה"ל לגייס לתוכו אנשים כביכול לתפקיד יוקרתי, בלי שהם ידעו שום דבר על התפקיד והתנאים. "אתה חושב שצבא זה כזה מחנה צבאי ענק עם שער חלוד מגדל שמירה וגדר מעץ,וחדר אוכל ריק כי אין הקצאות" - מה לעשות, זה נכון לרוב הבסיסים. ואני חושבת שילד חורף צודק כשהוא אומר שהוא לא מבין איך אתם חותמים מראש קבע ומוותרים על השנים הכיט ובות שלכם, בתמורה למשהו שאין לכם מושג מהו, ולאור התגובות שלכם בפורום אני רואה שגם הכניסו לכם מלא שקרים לגביי מה שתקבלו בסופו של דבר. אם אתה עושה את כל זה בגלל שאתה רוצה תואר בחינם - אני מציעה שכמו כל סטודנט, תגיש בקשה למלגה, תעשה פר"ח, תעבוד פה ושם, ואפילו ישאר לך כסף לבגדים שהם לא מדים.