מנהל ?

maula

New member
מצד אחד אתה נגד

הליכה במסלול עתודאי רק ע"פי שמיעת סיפורים מאחרים מצד שני כמעט כל הטיעונים שאתה מביא נגד הם סיפורים מאנשים שאתה מכיר וכו. לא חסרים עתודאים שנהנו מאוד מחיי החברה באוניברסיטה,סה"כ הרבה חברה מגיעים בשלבים שונים בחיים לאוניברסיטה ותחומי העניין שלהם רחבים ושונים האחד ממשנהו. אם במה יותר טוב עסקינן? אני אישית לא עוסק בהשוואות מהסוג הזה,אני בורר את האפשרויות עפ"י מה שכל אחת מציעה לי ותתרום לי בעתיד ועל ידי כך מחליט!!

orenmam

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo24.gif

חבל לך על הכסף נישמה עוד מעט תכירי מישהוא אוו שיש לך תיתחתיני תבאי ילדים לא יהיה לך זמן לזה בקיצר תבלי תעשיחיים חולה עליך

dana810

New member
הממ

גם אני הייתי מועמדת.. ופעם חשבתי שהדבר הכי גרוע שיכול לקרות לי זה שלא התקבלתי.. אבל נראה לי שאין דבר יותר טוב מזה עכשיו... ואני מסכימה עם מה שאתה אומר.. יש גיל לכל דבר..

1234aaa

New member
תקראי שוב את המאמר,

תסתכלי על השפה ,על הביטויים ועל הנימה ותגידי לי אם הוא אובייקטיבי או משקף משהו (אהה כן תקדישי דקה לתגובות) ..

אני רואה שאנשים לקחו מאוד קשה את מה

שכתבתי. אז שוב - כדי להבהיר את הנקודה - אני לא אומר שהבחירה במסלול עתודה היא בחירה רעה באופן כללי, יש אנשים שזו דווקא אופציה טובה בשבילם (תלוי במסלול, בתנאים איפה יהיה השיבוץ ובאיזה תפקיד ובבנאדם עצמו), אלא שבתור תיכוניסט אין לך את הנסיון (במסגרת צבאית ובמסגרת אקדמאית) והידע (איפה ישבצו אותך? איזו עבודה יתנו לך לעשות?) להחליט אם זו תהיה בחירה טובה או לא. כנס להודעה המקורית ותקרא את כל השרשור

UrbanDK

New member
והכי מצחיק - אף אחד בכלל לא הבין

את המשמעות האמיתית של ההודעה הזו. עצוב.

1234aaa

New member
כמו שהבנתי,

ההודעה שלך באה כתגובה למשהו שכתב עתודאי, שים לב שהוא אמר שזה היה בצחוק ,המאמר שלך לא.. וכן ,אנשים לא אוהבים לשמוע שהם נמצאים במסלול מסריח אחרי שהם כבר שם, מה גם שעד כמה שאני מבין אתה לא הכי בקי ברזי המסלול (אני מדבר על נושא השיבוץ) ככה שאני לא ממש מבין איך אתה יכול בכלל לשפוט מסלול שההכרות שלך איתו רדודה. זה לא סוד שיש אנשים שנדפקו עם העתודה ,ואתה יכול להכנס למאמרים של פורום עתודה ב"קטגוריה דעות על המסלול" ולראות שהמנהלים אפילו שמו את הדעות השליליות במאמרים כדי שהמועמדים יוכלו לקבל תמונת מצב אוביקטיבית. ללא קשר ,מבין המקצועות הטכנולוגיים עתודאי מדעי מחשב לרוב מקבלים את השיבוצים הכי טובים..אני אישית מכיר כמה וכמה כאלה ואם היה רק אפשר לספר איזה דברים יצא להם לעשות (יותר נכון לכתוב) היית מקנא.. (מדובר על חבר'ה שהשבצו בחמ"ן\משרד הבטחון)

תראה,

אני בחמ"ן וביחידה שלי יש מלא עתודאים. וכבר כתבתי שאני פשוט מרחמת עליהם בגלל היחס שהם מקבלים. אבל אולי זה שונה ביחידות אחרות... אבל זה שמטיחים שיבוץ "טוב" לא אומר כלום. כי אין לך מושג איזה סוג של אנשים יש שם, ומה היחס של המפקדים הבכירים ושל החיילים כלפיי העתודאים.

ויש אנשים שלא הלכו לעתודה

והתברגו בחברות היי טק עם תנאים AAA טיסות לחו"ל, רכב ובלי תורנויות שמירה ובלי שבתות בבסיס ובלי ללבוש אותם בגדים כל יום. ההבדל העיקרי הוא שאם תוקעים אותך בצבא - אתה תקוע! באזרחות אתה מתפטר ועובר הלאה. עתודה זה המון השקעה והקרבה ואתה הורס את כל השנים הכי יפות שלך (באוניברסיטה אתה ילד קטן, בצבא אתה זקן עם פז"מ של צעיר) בשביל הימור שאולי תקבל שיבוץ טוב. ד"א - אם היית יודע מה עשיתי בצבא, היית יודע שאני רחוק מלקנא

1234aaa

New member
לשניכם:

אני דווקא מכיר אנשים מחמ"ן (שלמדו מדעי מחשב) וביחידות שלהם, יש פווול עתודאים -תפקידים שדורשים ידע אקדמאי.. לגבי התורניות וכל זה,עד כמה שאני יודע עתודאי שעושה קורס קצינים פטור מזה, לגבי קמ"א אין לי מושג ואתה יודע מה ,גם אם כן.. בשביל תואר חינם לא ממש אכפת לי לשמור קצת. לגבי תקוע בצבא: הקטע של המדים באמת מעיק. מסכים איתך. כל השאר בולשיט (סליחה על הביטוי) ,אתה חושב שצבא זה כזה מחנה צבאי ענק עם שער חלוד מגדל שמירה וגדר מעץ,וחדר אוכל ריק כי אין הקצאות? יש פוול יחידות קטנות שיושבות להן בתוך מבנים אזרחיים בלב במרכז הארץ והסימן הקשר היחיד שלהם לצבא זה מדים שהם לובשים..(אהה כן יש גם יחידות שלא לובשות מדים -תתפלא אבל אלה דווקא השיבוצים הכי טובים,המבין יבין). אני נורא אשמח אם תראה לי משהו שרק סיים אונ' ב**מדמ"ח** ויש לו משרה עם רכב טיסות לחו"ל ותנאים פירסט קלאס, באמת תרחיב על זה.. אני נורא רוצה לשמוע על משהו בלי דקה של ניסיון שבא ומקבל תנאים כאלה בייחוד במדעי המחשב ,שסתם לידע הכללי "אנשי המחשב" (מתכנתים\סיסאדמין\מנהלי רשת וכו') מרכיבים את רוב אכלוסיית מובטלי ההיי טק. דברת על זה שבאזרחות אתה בכיף מחליף עבודה ,באותה קלות העבודה מחליפה אותך -השוק מוצף כבר אמרנו? ואני לא אדבר אפילו על כמות שעות העבודה באזרחות מול מה שיש בצה"ל. ופספסתם את המטרה ,אני לא בא לשכנע אף אחד בייתרונותיו או חסרונותיו של מסלול העתודה אלא רק להסביר לאנשים שהמאמר שלך בא משנאה נטו והמטרה העקרית שלו זה לרדת על עתודאים,רק כי איזה פוץ (ובעתודה לא חסר כאלה -מודה) כתב הודעה מתנשאת (הוא אגב הודה שזה היה בצחוק)

1234aaa

New member
אהה שכחתי..

מה עשית בצבא? תגיד באופן כללי :סיירת\גדוד\חמ"ן..

נו, אצלנו יש פוווול עתודאים

ואתה לא יודע איך מתייחסים אליהם. גם יחס משפיל מהחיילים (כי רוב העתודאים דואגים בכל רגע נתון להוכיח כמה שהם צעירים פעורים), אבל בעיקר מהמפקדים הבכירים. בנוגע לתורנויות - העתודאים אצלנו עושים תורנויות בדיוק כמו כולם. בנוגע לתנאים אחרים שמגיעים לעתודאים - לא פעם מגיעים אליי למשרד (אני מש"קית ת"ש) עתודאים שמספרים לי שהבטיחו להם דברים מפה ועד להודעה חדשה בגלל שהם עתודאים. בפועל הם לא מקבלים אפילו רבע מהדברים שהבטיחו להם. משכורת ותנאים - כעתודאי יש לך תנאים מחפירים, ומשכורת מביישת. כל אחד אחרי צבא שעובד במחלקת שירות של אורנג' (סתם דוגמא) מקבל תנאים ומשכורת יותר טובה. שעות - אם מתחשק לך לשבת כל יום משמונה עד חמש וחצי ולהתסכל על הקירות במשך 6 שנים (3 שנים בחובה + 3 בקבע), שיבושם לך. יחידות צבאיות שהולכות על אזרחי - יש בהן ממש מעט עתודאים. רוב אלה שמשרתים שם הם חיילים שאותרו לפני הגיוס, ועשו קורס. אגב, למרות כל היוקרה של התפקיד (היוקרה באה פשוט בגלל שאסור להם לספר על התפקיד), רובם ממש משועממים מהתפקיד ומרגישים שדפקו אותם. עוד סיפור הצלחה של צה"ל לגייס לתוכו אנשים כביכול לתפקיד יוקרתי, בלי שהם ידעו שום דבר על התפקיד והתנאים. "אתה חושב שצבא זה כזה מחנה צבאי ענק עם שער חלוד מגדל שמירה וגדר מעץ,וחדר אוכל ריק כי אין הקצאות" - מה לעשות, זה נכון לרוב הבסיסים. ואני חושבת שילד חורף צודק כשהוא אומר שהוא לא מבין איך אתם חותמים מראש קבע ומוותרים על השנים הכיט ובות שלכם, בתמורה למשהו שאין לכם מושג מהו, ולאור התגובות שלכם בפורום אני רואה שגם הכניסו לכם מלא שקרים לגביי מה שתקבלו בסופו של דבר. אם אתה עושה את כל זה בגלל שאתה רוצה תואר בחינם - אני מציעה שכמו כל סטודנט, תגיש בקשה למלגה, תעשה פר"ח, תעבוד פה ושם, ואפילו ישאר לך כסף לבגדים שהם לא מדים.

1234aaa

New member
אני רוצה להתקבל לעתודה,

בגלל כל המהות של המסלול,מתאים לי להקריב את מה שאני מקריב בשביל לקבל את מה שאני מקבל. בתור מש"קית ת"ש אני לא חושב שיש לך את הידע הדרוש כדי לשפוט אם העתודאים שלכם באמת קבלו את מה שהבטיחו להם,מבחינה מקצועית (שוב בלי לזלזל). אני יכול לתת לך פה קונטרה בלי בעיה ,על חבר'ה שאני מכיר שהלכו לעתודה וכן הצליחו ולעומתם אחרים שהלכו לעתודה והצליחו? שוב אצלכם בחמ"ן.. אין לי מטרה לשכנע אף אחד.. תתיחסי לפסקה האחרונה בהודעה שלי.. לגבי הבסיסים,הרוב כמו שאמרת אבל לא חסר מקומות שהבסיס הוא קומה בבניין עסקי.. ושוב אני לא מתכוון לשכנע פה אף אחד,תקראי את הפסק האחרונה בהודעה שלי.

1234aaa

New member
תיקון קטן:

"אין לי בעיה לספר לך על כאלה שלא התקבלו לעתודה ונדפקו ולעומתם אלה שהתקבלו הצליחו.."

תראה,

בשנים הקרובות מעבירים את כל היחידה שלי לבניין שיהיה ממש בתנאים של היי טק. אז מה? זה לא מראה כלום על היחס שעתודאים מקבלים מהמפקדים שלהם, על התורנויות שלהם, על התנאים שלהם (אני לא מדברת על תנאים פיזיים). נכון, אני לא יודעת מה בדיוק הבטיחו לעתודאים אצלנו ומה לא. אני כן יודעת שכל פעם שמגיעים אלינו עתודאים חדשים אנחנו צריכים שוב להסביר להם שאסור להם ללמוד לתואר שני כשהם בחובה ("אבל את לא מבינה, אמרו לנו שכן נוכל!" אז מה אם אמרו???), שהם לא יכולים לקבל פטור מתורנויות, שכניראה שהם יצטרכו לגור בבית עד שהם ישתחררו מהצבא, שאסור להם לעבוד כשהם בקבע, שמותר להם לעבוד בחובה אבל לא אם העבודה עוסקת במחשבים, ועוד ועוד.

בתור אחד שלא היה בצבא אני

לא מבין איך אתה בכלל יכול להתווכח איתה ולהגיד שהיא זאת שאין לה את הידע הדרוש להביע דיעה בנושא. בתור אחד שלא היה בצבא אני לא יודע איך אתה בכלל יכול לקחת החלטות שישפיעו על כל החיים שלך בצורה עיוורת. באמת תנסה להשתחרר מהאנטי. במקום לתקוע את הראש באדמה תנסה להקשיב למה שאנשים עם ניסיון אומרים לך. כמו שרשמתי - אל תאמין לי (או לדובת קוטב) שאל אנשים בוגרים שאתה מכיר על המעמד והתנאים של עתודאים בצבא ובלימודים. עתודאים לא ממהרים להודות בפני זרים- "כן זו היתה טעות נוראית, אני כ"כ מתחרט", אבל מי שמשרת איתם מכיר את הייאוש והתסכול מקרוב, ובמקום לנסות לדלות מדובת קוטב עוד פרטים, אתה בועט בדבריה בזלזול. תקרא את התגובה הארוכה שקיבלתי מעתודאי בשרשור המקורי, ותראה מה עניתי לו. אני לא אומר לך מה להחליט אלא לא לקחת את ההחלטה בצורה עיוורת, כי כשהמציאות תכה, היא תכה חזק וכואב.

למעלה