מנהל הפורום

• פותח הנושא ki92
  • פורסם בתאריך

ki92

New member
מנהל הפורום

אפשר בבקשה למחוק את השרשור האחרון?

מריוס זכריה

Member
מנהל
תגובתי

אני לגמרי יכול להבין למה את מאוכזבת מהפורום ואולי גם כועסת.
צריך להבין את ההקשר שאנחנו פועלים בו.
אני אומר "אנחנו" למרות שאנחנו בעצם לא מכירים אחד את השני מעבר לזהות הוירטואלית, ואין לנו שום אמנה סודית.

המוסכמה כאן בפורום, פחות או יותר, (ובעצם כמעט בכל פורום) היא שאנשים מגיבים כל אחד בדרכו, מראיית העולם שלו. זו התרומה שלנו.

התרומה הזו לפעמים מתקבלת בברכה, ולפעמים בכעס. אבל אין לנו ברירה. אנחנו לא יכולים כולנו לעסוק בריצוי השואל. בעיקר כי זה לא יעזור.

אנחנו חוזרים ואומרים: זו לא קבוצת תמיכה (אם כי יש פה גם היבט כזה). בקבוצת תמיכה תשמעי רק דברים שיחזקו אותך. בפורום כזה תקבלי מגוון דיעות על המציאות. זה תוצר שונה לגמרי. להוא יש ערך, ולזה יש ערך.

זה נכון שקשה לפעמים לשמוע את הניתוחים הללו (למרות שהם לרוב לא אחידים בתוכנם). והרבה פעמים אנשים באים לכאן כדי לקבל חיזוק לעמדה כלשהי שיש להם, או כדי לשמוע את מה שהם רוצים לשמוע, ויוצא להם משהו אחר וזה מאוד מבאס.

אני מציע שתקחי מכאן רק את מה שמתאים לך, ומה שלא, תניחי לו.
ואני גם מציע שתוותרי על הניסיון לשכנע אנשים, כי לרוב אנשים לא מצליחים לשכנע את אחד את השני. כל מה שנותר הוא לשמוע את האחר, ולקחת מזה מה שרוצים.

---

לגבי המחיקה: קודם כל צריך להבין ששירשור הוא לא רכושו הפרטי של אף אחד. הרבה אנשים תרמו בנייתו, ולא יכול לבוא אחד, גם לא פותח השירשור, ופשוט למחוק את כולם. את יכולה כמובן למחוק את כל הפורום מהמחשב הפרטי שלך.
אז התשובה לבקשתך היא: לא, אני לא מוכן למחוק את השירשור, מתוך כבוד לכל הכותבים.

אציין שאני מקבל בקשות כאלה לא פעם (תמיד בפרטי!!!), ונענה כשיש סכנה אמיתית למישהו עקב פרטים מזהים כאלה או אחרים. אבל לא כי מישהו כועס על תוכן.

בסך הכל אנשים באו אליך בטוב, גם כשלא אהבת מה הם כותבים. אני למשל השמעתי דיעה על הקשר שלכם. את לא חייבת לקבל אותה. מה אני יודע? אני הרי לא נמצא איתכם בחדר ולא מכיר אותכם. כתבתי דיעה כי זה מה שביקשת בעצם, וכי זה מה שעושים בפורום. מדבר שטויות? לא לעניין? דפדפי אותי...

אז בואי ניקח את הכל קצת יותר בחיובי.
שיהיה לכולנו יום טוב.

כל יום

New member
בספרדית אומרים calmate mujer!

או בעברית פשוט הרגעי. לחץ לא ממש יעזור כאן, כי בכוח אי אפשר להכריח את הרגש. את רוצה כאן ועכשיו ומייד! לא עובד כך. פשוט היי פתוחה, ורגישה לא רק לעצמך אלא גם לסובב אותך, לא בלהט, ולא בלחץ, אלא פשוט ברגש. מנסיוני למדתי שאהבה מגיעה כאשר מוכנים אליה, ואז האדם המוכן משדר לסביבתו את מוכנותו ומגדיל את הסיכוי לקרות המפגש המיוחל.

ההיא10

New member
אחותי קראתי מה שכתבת בהודעה הקודמת...

עצה - קודם כל, קחי את העצות שלי ושל כולם פה בערבון מוגבל.
את לא יכולה לדעת מי נותן לך אותן....לדוגמא - יכולה מישהי מתוסכלת שבא לה להרוס לכולם ורושמת מה שרושמת כי רע לה בחיים....ראיתי כמה תגובות שם שמזכירות נשים כאלה.
&nbsp
אם את רוצה לשמוע את דעתי - הכל בסדר איתך ועם חבר שלך. קורה שבן אדם לחוץ ואינו יכול לתפקד מינית....נכון שנדיר אבל קורה. גם לי קרה ואני עם חבר שלי 8 שנים ובכל זאת הצלחנו לעבור את "המשבר" הזה והיום אנחנו נשואים באושר.
&nbsp
הגיוני שבהתחלה יש יותר ולאחר מכן פחות....הכל הגיוני אין מה להילחץ פה. כל עוד את רואה שהוא אוהב אותך ומכבד אותך הכל טוב.
&nbsp
לגבי העלאות תמונות - גם בעלי מתעצבן עליי שאני לא מעלה תמונות שלנו (למעשה אני לא מעלה בכלל) ובסוף הוא מעלה והכל בסדר...יותר מזה אני אגיד לך, אחרי החתונה שלנו הוא שינה את היחסים ל"נשואים". את חושבת שבכלל זכרתי שיש בפייסבוק סטטוס זוגיות? מי חושב על זה בכלל? אני אוהבת אותו והכל טוב אבל אני אישית לא אוהבת לפרסם כמה שטוב לי כי אני לא מאמינה שכולם מפרגנים אלה להפך.....עדיף לשתף כמה שפחות כשטוב לך בחיים (מה לעשות אנשים לא מפרגנים ולא יעזור ולא משנה מי חוץ מההורים שלך)
&nbsp
לכן, אני אומרת אל תתעסקי בדברים האלה אלה תנסי לראות כמה שהוא אוהב אותך ונהנה איתך....זה כלום לעומת זה. אנשים מעלים תמונות שלהם מתנשקים ומאוהבים ויום אחריזה בוכים כי נפרדו והכל שקר....
&nbsp
בהצלחה :)

ki92

New member
תשמעי את נסיכה :)

העלאת לי חיוך על הפנים.
סוף סוף תגובה שבאמת הצלחתי להתחבר אליה עד הסוף.
תודה רבה לך, נתת לי תקווה קטנה עוד להאמין בפורום הזה.

זהו שמאז שכתבתי את ההודעה הראשונה אני וחבר שלי חזרנו למצב תקין, הרבה סקס והמון תשוקה והמון אהבה. אני כנראה נלחצתי סתם....
את צודקת במה שאת אומרת לגבי התמונות, מיותר להיתפס לזה כל כך.
מילא הוא היה מסתיר אותי מהמשפחה או החברים הייתי חושדת, אבל כולם מכירים אותי .. מילא הוא היה פלרטטן שמתחיל עם כל אחת, אבל הוא לא.
חוץ מזה יש לו בפרופיל תמונת נושא שלנו פשוט רציתי שיוסיף עוד.. כנראה באמת הגזמתי.
סיכמנו שאני הבחורה פה אז אני צריכה לעלות תמונות אבל הוא מראה אהבה בדרכו שלו. דרך אגב אני לא מהבנות שמפרסמות כל דבר הכי קטן שקורה בחיים שלהן, פשוט את החבר שלי אני כן אוהבת להראות.

את צודקת, אני באמת צריכה להתעסק רק בזה.

שוב תודה לך, אם להבא ארגיש שוב נפילה עם חבר שלי אני כבר יודעת לאן לפנות:)

ההיא10

New member
בכיף אחותי. אל תתני לאף אחד להפיל אותך במיוחד לא נשים

מתוסכלות, הן הכי גרועות.

נוסעת27

New member
זה מעניין מה שקרה כאן

בערך חמישים אנשים שענו לשירשור, כתבו אותו הדבר, אולי חלק יותר נימה ביקורתית, חלק פחות, אבל כל כך הרבה הגיבו ואמרו בדיוק את מה שאת אמרת, והתקבלו בפרצוף חמוץ. את אמרת בדיוק אותו הדבר, אבל עם ליטוף וטפיחה על השכם. וזה התקבל בברכה.
לכן אני חושבת, שיש אנשים שפורומים פחות מתאימים להם. כי אנשים זרים הם לא חברים/מכרים/משפחה. הם קוראים מה שהם קוראים ואומרים מה שהם חושבים, בלי ללטף את השואל ולעטוף אותו בצמר גפן ובלי לספר לו את מה שהוא רוצה לשמוע.
בעיני יש לזה יתרון עצום, גם לי יצא להתייעץ כאן בעבר ונפגעתי/התעצבנתי/התאכזבתי באותו הרגע וואללה בסופו של דבר הבנתי שזה היה 95% אמת לפנים, באמת, כל פעם מחדש. אבל לא כל אחד בנוי לזה כנראה. זה תלוי בהרבה גורמים ומשתנים (בגרות נפשית, יכולת לספוג ביקורת, התבוננות פנימית וכו') לא תמיד אנחנו בשלב שאנחנו מסוגלים להכיל טיפול בהלם כזה.
&nbsp
ואגב, אני לא חושבת שמי שמרשה לעצמו להביע דעה שלילית הוא אוטומטית אדם מריר ומתוסכל מחייו. למרות שאני מניחה שזה מאוד נוח לחשוב ככה. זה פוטר את עצמנו מלחשוב שחלילה הדעה בנויה בהתבסס עלינו ומה שאנחנו מספרים.
&nbsp
נו אבל מה אני יודעת...אני סתם אישה מרירה ומתוסכלת באיזה פורום

ההיא10

New member
בן אדם בא ושואל שאלה ותוקפים אותו

יש דרך לכתוב דברים גם אם הם שליליים.
גם אם הייתי כותבת לה משהו שלישי אבל בנימה אחרת היא הייתה מקבלת את זה. אני כן חושבת שבן אדם שאומר דברים שליליים בצורה מגעילה זה מישהו מתוסכל , כי אחרת אין סיבה בעולם לדבר למישהו שלא מכירים בעצבים.
היא כן קיבלה דברים שליליים שכתבו לה בשיח שם למי שלא התנפל עליה.
&nbsp
וכן תתפלאי אדם שנמצא במשבר הדבר האחרון שהוא צריך זה שיתעצבנו עליו . הוא פונה לאנשים פה בשביל ייעוץ לא שיגרמו לו להתאבד גם אם מה שיש להם להגיד זה שלילי

נוסעת27

New member
אני לא חושבת שהתעצבנו עליה

לא בהתחלה לפחות. אני חושבת שהשתלשלות של התנצחויות ו"הכל חוזר עליכם וקקה בידיכם" דיי הוביל לשם. אני לגמרי לא מתפלאת שאדם שבמשבר רוצה חיבוקים וטפיחות על השכם, ובטח שלא מתפלאת שהיחידה בערך שהשואלת הסכימה איתה זו היחידה שנתנה לה את זה (מתוך כמה? 30 איש שחשבו אחרת? קצת אומרת דרשני, אבל בסדר).
דיי אמרתי הכל מבחינת הציפיות מפורום וצורת התמודדות של מי שבא אליו. בקשר ללשלוט במה יענו וכיצד... אני לא אחזור על כל מה שמריוס אמר, מוזמנת לחזור ולעיין בתגובתו בתחילת שרשור זה. דיי כיסתה את העניין לטעמי.
&nbsp

ki92

New member
אם האווירה פה בפורום

היא קודרת ונועדה להתנגח באנשים
אז וואלה, אולי באמת לא מתאים לי לכתוב פה.
אולי היתה כוונה טובה לעזור, אבל הדרך לא מתאימה...

קצת אמפטיה והכלה לאנשים במשבר לא תהרוג אף אחד כאן
מילא אני עושה לכם פרצוף חמוץ,
אבל יכול לקרוא כאן את ההודעה בן אדם מאוד רגיש ולכי תדעי איך הוא יקח את הדברים, אולי תרסק לו הנשמה והוא יפגע בעצמו ואלוהים יודע מה..
לא כולם חזקים כמוך..

אני ממש לא ביקשתי חיבוקים ונשיקות וטפיחה על השכם, ונניח וכן הייתי מבקשת, מה רע בזה????
אני קיבלתי בצורה יפה את התגובה של "ההיא10" כי היא
לא כפתה עליי את הדעה שלה. להפך, היא אמרה לי לקחת הכל בעירבון מוגבל.
היא לא הדביקה עליי תוויות "את ככה וככה" מבלי להכיר אותי,
בטח שלא קראה לי בכינויים שלא מכבדים אותי בכלל כמו "את הזוייה".
וכן, בא לי לדבר עם אנשים אופטימים שמאמינים באהבה ובכוח שלה לרפא פצעים ולא אנשים שמאמינים שאם יש לך קצת מגרעות אז הבן זוג שלך הולך לזרוק אותך.. מה אני צריכה להיות בן אדם מושלם כדי שיאהבו אותי?
אין דבר כזה בן אדם מושלם.

ההיא10

New member

ההיא10

New member
אולי תקראי שוב את התגובות ותביני

שחלקן נאמרו בצורה מגעילה (ובכוונה בואי לא נשחק אותה) מנשים מתוסכלות שאוהבות שרע לכולן כי להן בעצמן רע.
שוב - גם עצה שלילית יש דרך להעביר בלי תסכול אישי
&nbsp
&nbsp

אני בכלל מרגישה שנקלעתי לפורום בני עשרה

שמגיבים זה לזה ברמת האיזה סטטוס להעלות בפייסבוק כדי לקדם את היחסים.
אולי זה דור שאני לעולם לא אצליח להבין. ��
מחכה לנכדים בתקווה שזה ידלג אחד ��

ki92

New member
איך זה ידלג

כשמגיל צעיר מאוד מצמידים לכל תינוק וילד פלאפון ביד..
המון אנשים מעבירים את זמנם בפייסבוק, ומשפיעים עליו או מושפעים ממנו...
אפשר להתכחש לתופעה או לנסות להתמודד איתה...

למעלה