תגובתי
אני לגמרי יכול להבין למה את מאוכזבת מהפורום ואולי גם כועסת.
צריך להבין את ההקשר שאנחנו פועלים בו.
אני אומר "אנחנו" למרות שאנחנו בעצם לא מכירים אחד את השני מעבר לזהות הוירטואלית, ואין לנו שום אמנה סודית.
המוסכמה כאן בפורום, פחות או יותר, (ובעצם כמעט בכל פורום) היא שאנשים מגיבים כל אחד בדרכו, מראיית העולם שלו. זו התרומה שלנו.
התרומה הזו לפעמים מתקבלת בברכה, ולפעמים בכעס. אבל אין לנו ברירה. אנחנו לא יכולים כולנו לעסוק בריצוי השואל. בעיקר כי זה לא יעזור.
אנחנו חוזרים ואומרים: זו לא קבוצת תמיכה (אם כי יש פה גם היבט כזה). בקבוצת תמיכה תשמעי רק דברים שיחזקו אותך. בפורום כזה תקבלי מגוון דיעות על המציאות. זה תוצר שונה לגמרי. להוא יש ערך, ולזה יש ערך.
זה נכון שקשה לפעמים לשמוע את הניתוחים הללו (למרות שהם לרוב לא אחידים בתוכנם). והרבה פעמים אנשים באים לכאן כדי לקבל חיזוק לעמדה כלשהי שיש להם, או כדי לשמוע את מה שהם רוצים לשמוע, ויוצא להם משהו אחר וזה מאוד מבאס.
אני מציע שתקחי מכאן רק את מה שמתאים לך, ומה שלא, תניחי לו.
ואני גם מציע שתוותרי על הניסיון לשכנע אנשים, כי לרוב אנשים לא מצליחים לשכנע את אחד את השני. כל מה שנותר הוא לשמוע את האחר, ולקחת מזה מה שרוצים.
---
לגבי המחיקה: קודם כל צריך להבין ששירשור הוא לא רכושו הפרטי של אף אחד. הרבה אנשים תרמו בנייתו, ולא יכול לבוא אחד, גם לא פותח השירשור, ופשוט למחוק את כולם. את יכולה כמובן למחוק את כל הפורום מהמחשב הפרטי שלך.
אז התשובה לבקשתך היא: לא, אני לא מוכן למחוק את השירשור, מתוך כבוד לכל הכותבים.
אציין שאני מקבל בקשות כאלה לא פעם (תמיד בפרטי!!!), ונענה כשיש סכנה אמיתית למישהו עקב פרטים מזהים כאלה או אחרים. אבל לא כי מישהו כועס על תוכן.
בסך הכל אנשים באו אליך בטוב, גם כשלא אהבת מה הם כותבים. אני למשל השמעתי דיעה על הקשר שלכם. את לא חייבת לקבל אותה. מה אני יודע? אני הרי לא נמצא איתכם בחדר ולא מכיר אותכם. כתבתי דיעה כי זה מה שביקשת בעצם, וכי זה מה שעושים בפורום. מדבר שטויות? לא לעניין? דפדפי אותי...
אז בואי ניקח את הכל קצת יותר בחיובי.
שיהיה לכולנו יום טוב.