מנהל הפורום שלום!

מנהל הפורום שלום!

שאלתי קשורה לבעיות פננסיות ובעיות בריאות... בעלי חולה דימנציה , מוכר ע"י ביטוח לאומי כנכה 175% עד לא מזמן היינו עצמאיים, היום כל נטל החובות שהשאיר אחריו נופלים עלי, אנחנו מתקיימים מקצבאות ביטוח לאומי בלבד, חשבונות הבנק שלו לא מוגבלים, אני מיופת כוח בחשבונות, החובות בס"ה מגיעים לכמעט 200 אלף שקל, אני לא יכולה להתמודד איתם בתשלומים עם הקיצבאות, מה עלי לעשות? אני יכולה להכריז עליו כחסר ישע דרך בית משפט ולשלם סכומים קטנים, צריך לציין שעדיים אין תיקים בהוצאה לפועל, אני רוצה לפעול לפני שיהיו, ונראה לי שעוד כמה חודשים כבר יהייה, אודה לך מאוד עםתענה לי בפירוט כמה שאפשר. כמו כן שלחתי לך מסר עם מס' הנייד שלי.

תשובה!

על פניו, נראה כי ראשית עלייך להגיש בקשה להתמנות כאפוטרופוסית לבעלך. לעניין החובות - ממיעוט הנתונים שסיפקת, כל שאני יכול לענות הוא כי היות וטרם נפתחו תיקי הוצל"פ את יכולה לנסות ולהסדירם באמצעות מו"מ מול כל נושה ונושה. לחלופין, קיימת אפשרות להציע הצעת הסדר באמצעות פקודת פשיטת הרגל אך מבלי להיות מוכרז פושט רגל ומבלי לקבל צו כינוס (מעין הליך עוקף פש"ר). לסיום, כמובן שתמיד עומדת האופציה להגיש בקשה לפש"ר. בהצלחה!!!

למעלה