מנדי המועמד

yonib1231

New member
האם אנחנו מחפשים ברירת מחדל או את הטוב ביותר

לפי הסיבות שמנית ואיך שהצגת אותן (במיוחד סעיף 3), הרי שהבחירה במנדי היא פשוט ברירת מחדל, או שמא אקרא לזה ברירת חידלון. אם כל תושב צורן יגיד שלמיקי אין סיכוי בגלל שצ'וח לוקח את הבחירות האלה על בסיס אישי ופוגע במיקי אקרמן, הרי שבאמת ניתן את הבחירות האלה לגולברי. במקום להבין שהמטרה זה לבחור את הטוב ביותר ולא את הכי פחות גרוע את נופלת לפח של מנדי. מנדי אמנם אדם טוב ונחמד ואף יצא לי לשוחח איתו מספר פעמים, אולם אנחנו לא צריכים אדם נחמד במועצה (להזכירך כבר יש אחד כזה), אנחנו צריכים אדם שיודע לכוון למטרה ולצעוד לכיוונה ללא פחד ממה יגידו האחרים, אנחנו צריכים אדם שיידע להודות שטעה ויתקן את דרכיו ולא יסתיר מתחת לשטיח את טעויותיו או סיבותיו האישיות למהלכים, אנחנו צריכים אדם שהיושר זו אבן דרך לגביו ולא עוד מילה שניתן לעקוף בדרך לעוד מצביע "מרוצה". אנחנו צריכים אדם שיוכל להתחיל לעבוד מהיום הראשון בכסא ראש המועצה. צר לי - מנדי לא עונה על הדרישות הללו ומיקי אקרמן עונה על הדרישות במלואן.

שירי147

New member
ברירת אמת

מנדי איננו ברירת מחדל יוני אלא הכי טוב ואני מדגישה הכי טוב בכל פרמטר מכל המעומדים האחרים יכול להיות מצב שאיש נחמד גם יהיה איש ביצוע למרות ההדגש החזק ששמת למשפטיך !ודרך אגב גם מיקי איש נחמד ובכך סיכמנו שכולם נחמדים. למנדי לא חסרות קבלות ניהול וזה נבדק כבר לעומק מנדי בוגר מכון מנדל למנהיגות לך לערך זה בגוגל וקבל תשובה זריזה מה זה אומר על האיש ! יותר גרוע ממה שיש לנו מהמועצה לא יכול להיות ורוב המתמודדים שיחקו בסרט הרע הזה ואנחנו כנראה לא רוצים זאת שוב אז תן עוד מחשבה ותן צאנס לשכל הישר וההגיון הפשוט ! שירי

naamas7

New member
ברירה מהי?

לשירי! לא ענית על שאלתי? האם שמעת את כל המועמדים חוץ ממנדי? האם שמעת את קולמן? מרביתם אומרים כיום דברים דומים וזה בהחלט סביר משום שכל בר דעת מצליח להבין את הבעיות והשגיאות שנעשו ומה יש לתקן, אך עלינו התושבים המכירים את האנשים וחיים כאן לא מעט שנים (אני למשל חיה כאן כמעט 18 שנים), מכירים את המועמדים ורואים, יודעים ומכירים את פועלם! אני לא רוצה להשמיץ אף אחד, וגם קפצתי כבר לפני חודשיים לאתר של בוגרי מנדל זו לא הבעיה אבל!!! האם אלה כל הקבלות הנדרשות לדעתך מאדם שינהיג ישוב שיהפוך תוך מספר שנים לעיר? אין אני חולקת על הכישורים או על הלימודים של אף מועמד אך אני מחפשת קצת יותר קבלות על עשייה ושותפות בישוב שלנו, ולא רק עכשיו בחודשיים שלפני הבחירות! נעמה

רולי10

New member
לפי איך שאת מדברת על מנדי

נראה כאילו יש לך רגשות עזים לאיש... אנחנו מדברים כאן על ניהול מועצה לא על רגשות... נא לבדוק את כל המועמדים,להקשיב ולהתרשם ואז להחליט... לא חוכמה ללכת אחרי אנשים בצורה עיוורת... בהצלחה

רחל 65

New member
שירי, הגיון

אומר שאם לא מתאים לך רשימה שהיא צורן - קדימה - צורן, אז בהחלט האפשרות היחידה היא קדימה-קדימה-קדימה - צורן צורן צורן. זה בהחלט ממקם אותנו במקום ראוי, בחצר האחורית. איך קוראים לרשימה של מנדי - החצר האחורית של קדימה?

רחל 65

New member
לא כל דבר צריך לנסות בשביל להבין שזה רע

שירי היקרה אני בטוחה שאת בטוחה שאת צודקת אבל: 1. מנדי חסר ניסיון בסיסי בניהול מוניציפאלי (עירוני, לא בית ספרי) - עובדה. אפילו הרשג"ד בעל ניסיון רב יותר, הוא טרח להתנדב ולשרת את הקהילה בה הוא חי. 2. מנדי לא מתבייש להגיד - אני לא יודע, אני לא מכיר, וזה בסדר, בהוראה, לא בניהול מועצה. אלא שלנו אין יותר כוח למתלמדים. על האוטו של ראש המועצה שלנו היה צריך לשים "ל" לפני חמש שנים, ואין שום סיבה לשים את זה שוב. 3. היישוב שלנו צריך מישהו ששוחה בחומר, שפעל, שהיה נאמן לעקרונות ולטובת הציבור, שעשה ימים כלילות למען המועצה בלי להרוויח מכך אגורה אחת שחוקה, שהוכיח את יכולתו לשרוד לתקופות ארוכות ולהצליח במעשיו. 4. אנחנו לא נוכל להצביע עבור מישהו שהשתמש בתרוץ העלוב: עבדתי ולכן לא מצאתי מתי להתנדב למען היישוב בו אני גר (לא ציטוט, רוח הדברים ששמעתי מפיו) לא כל דבר צריך לנסות בשביל להבין שהוא רע, שירי היקרה, אל תתיאשי, אפשר ללמוד מהניסיון, אבל אפשר ורצוי יותר ללמוד מניסיונם של אחרים. שלך, רחל

motisisr

New member
יוני אני לא שמעתי אותו מודה על כך

רק חלק קטן מאוד של התומכים אני מציע לא להוציא דיבתו לחינם אלא אם שמעת באוזניך ממנו את הדברים ובכלל אין צורך ללבות מחלוקות וסיכסוכים, מיקי וצ'וח עוד ידרשו לשתף פעולה כשמיקי יהיה ראש המועצה ואני מאמין שרק טובה תצמח לנו מכך

Master Stav

New member
במקרה הזה ספציפי אני מגבה את יוני לחלוטין

צ'וך אכן אמר : הכול אישי

רחל 65

New member
איזה בסיס אישי נגד מיקי? בסיס אישי לטובתו

כבר רצות שמועות במועדון שלי, שיוסי וצ'וך סגרו לעצמם יופי של תפקידים אחרי שישבו חמש שנים במועצה ולא עשו שום דבר מועיל. הרבה כסף עולה הריצה שלהם למשלם המיסים. חבל, אחריהם הולכים יופי של אנשים שלא יקבלו את הקול שלי בגלל שהדג... מסריח מהראש....

רחל 65

New member
ביקרתי באתר של מנדי ו- להלן ההתרשמויות

נכנסתי על פי המלצתך לאתר של מנדי, והתרשמתי: התרשמתי שהאיש יודע לכתוב יפה וקולח. התרשמתי גם שמה שהוא כותב הוא מפרסם באתרי אינטרנט ולא במקומות מוכרים ומכובדים מעט יותר (מגאזינים מקצועיים, מקומות שמקובל לפרסם בהם אם יש משהו מאחורי הכתובים, כראוי למישהו במעמד חשוב באמת שמוכר על ידי עמיתיו ומי שמעליו) התרשמתי שאין לו בעיה להתנאות בקשרים שהיו לו כמנהל בית ספר, ושידע להביא תרומות מקהילות חו"ל (כמה סיפורים כאלו שמענו מגולברי, שפעל בעמותה אחרת ולא בהדסה?) לא התרשמתי מאיזה חלק מזה היה שייך להיותו מנהל ברשת הדסה נעורים ואיזה חלק הוא אישי ויכול לעבור גם לתפקיד הבא שלו. התרשמתי, שאסף לא מעט תמונות מחיי בית הספר בו הוא מככב לצד תלמידים אתיופים בלבד. לא התרשמתי מכך שהוא מצפצף (אין לי מילה אחרת, מפני שהוא בטוח מכיר את החוק, הלא הוא מנהל בית ספר) על האיסור המוחלט להעלות תמונות של תלמידים, המזוהים כתלמידים וקשורים למערכת בית הספר, לאינטרנט מבלי להחזיק אישורים של מערכת החינוך על טיב האתר בו תופענה התמונות, מבלי להחזיק אישור הורים, שקרוב לודאי לא משתמשים באינטרנט (אתיופים, לא?) וגרוע מכך בעיני, שהוא עושה זאת באתר, בו הוא מתאר את בית הספר והקשיים של התלמידים שלו. מעניין מה יש למנכ"ל המשרד, ואולי אפילו למשטרה להגיד על הפרסום והשימוש הזה. התרשמתי שעשה שימוש במכתב של תלמידה שכתבה לצוות בית הספר כמשהו שנכתב אליו אישית כמו כן התרשמתי מהעובדה שגם בנושא בו הוא מצוי, לקח לו חמש או שש שנים למצוא משהו שאינו פועל כהלכה, ולהציע תיקון מיותר לציין, התיקון עוד לא בוצע. רק הוצע.רמה בצועית ראויה לראש מועצה, או שמא... יש גם לך מחשבות שניות. התרשמתי שאין לו בעיה להתגאות בדברים שאינו מכיר. כמי שפרשה ממכללת זיינמן (וינגייט), אני יכולה להגיד לך שיש לי חברים במקומות מאוד חשובים בספורט, ואני מכירה מאוד טוב את הספורט בארץ, אבל לא תשמעי אותי אומרת שאני בקיאה בספורט על כל גווניו ומוסדותיו. אף אחד לא יכול להגיד את זה. בטח שלא מנהל בית ספר. כמה זמן לדעתך יקח לו ללמוד את המערכת, להריץ אותה לטעמו, למצוא מה לא עובד כשורה ולתקן? מערכת בחירות אחת? שתיים? אין לנו מקום למתלמדים. שיתכבד וישב במועצה כחבר, או אם הוא חייב תפקיד בשכר, שינסה את אגף החינוך, אני בטוחה שיש לו מה לתרום שם לתלמידים שקשה להם, מה יש לו לתרום למצטיינים אני מסופקת אם יש לו תשובות. לדעתי מיקי הוכיח שיש לו חמצן למרחקים ארוכים מאוד, כבר עשר שנים שהוא בעשיה הציבורית בצורן, ובחמש שנים האחרונות בקדימה צורן. הערצתי ואני עדין מעריצה את יכולתו להיות נאמן לטובת הציבור בלי להתחשבן על הטובה האישית שיכולה לצמוח לו ממעשה מסויים כזה או אחר אני לא מכירה הרבה חברי מועצה שהיו עוזבים את הקואליציה, ואת המקום השקט והבטוח כדי ללחום בעוולות, ועוד לקבל את היחס המחפיר של צ'וח וידידיו שמנסים להפוך כל חלקה טובה בגלל התחשבנות אישית, בגלל שהם מה שקוראים באנגלית sord loosers. מיקי לטענתם הצליח למגר אותם פעם אחת, הוא יצליח גם הפעם. אני בעד להצביע למי שיכול לעשות ועושה. על האחרים שהזכרת בפוסטים שלך, אני אומרת שהלוואי והאיש הטוב ביותר ינצח, זה לא יהיה מנדי, או צ'וח, או גולברי, גם לא סמדר. שירי, אל תתיאשי, לוקח זמן ללמוד מניסיונך, אפשר גם ללמוד מניסיון של אחרים. רחל

שירי147

New member
נחישות

אייל קראתי שוב את דבריך וכתבת בסוף על "נחוש לנצח"מה רע? אני לא ההיתי הולכת אחרי מנהיג שלא נחוש לנצח ולבצע את דעותיו ובטח לא ההיתי הולכת אחרי נמושה כלשהיא . לגבי איחוד אנשי מעש אני יודעת שנעשו ונהנו בשלילה ולא ע'י מנדי אתה כנראה שמעת סילוף של האמת לצערי. שירי

אני לא חושב שהבנת אותי

אני לא אמרתי ששמעתי על איזשהו דין ודברים בין מנדי למיקי אלא התכוונתי ששמעתי את מנדי מדבר ומאופן דיבורו לא נראה היה שהוא מוכן להוריד את הראש. ע"פ דברייך אני שמח שגם מיקי לא חשב לעשות כן. כך צריך להיות. את יוצאת מהנחה שהתמיכה במנדי גדולה יותר מזו של מיקי. מהיכן המידע? האם ממספר השלטים התלויים בישוב או מגובה הידיים המונפות בכיכר? ביום הבחירות נדע מי מצא את דרכו ללב התושבים בצורה טובה יותר. ישנן סיבות מצויינות לתמוך במיקי כמו שכבר נכתב כאן ממש כשם שאת מאמינה שמנדי הוא האדם הנכון. אנחנו יכולים להנות כאן מההתנצחויות ההדדיות שלנו שלנו אבל למעשה מדובר על שני מתמודדים בעלי הרבה רעיונות משותפים שמבינים שהדרך להשפיע היא בעיקר דרך ראשות המועצה. הויכוח הוא איפוא בעיקר על מי יכול לספק את הסחורה. למעשה, האינטרס המשותף של שני המחנות הוא לוודא שגולברי לא יבחר לקדנציה נוספת כך שלא יעבור את 40% בסיבוב הראשון. אחרי זה חשוב שנהיה מאוחדים בסיבוב השני (אני מקווה ומאמין שמאחורי מיקי) וביחד נשנה את המפה הפוליטית כאן.

motisisr

New member
אולי מישהו יכול לפרסם פה את הסקר

שעשתה מפלגת העבודה לא מזמן. סקרים אומנם לא שווים הרבה בעיניי ר"ע הבחירות האחרונות בקדימה, הפריממריז במפלגת העבודה ועוד הרבה דוגמאות מוצלחות.אבל מקום קטן עם אוכלסיה הומוגנית יכול לתת תוקף גבוהה לסקר אני יודע שמפלגת העבודה ערכה את הסקר לגבי המתמודדים לראשות המועצה קדימה צורן, מה האינטרס שלהם במקום לא יודע להגיד (הסבירו לי פעם דווקא החבר'ה של מנדי באיזה חוג בית ושכחתי) אבל הסקרים מורים בברור על כמה מגמות: התמיכה בגולברי יורדת חזק מאוד התמיכה במיקי אקרמן עלתה פלאים ולמעשה הוא לדעתי המועמד המוביל גם התמיכה במנדי עלתה אבל הוא עדיין משתרך מאחור מספריים בגדול (לקחת את המספרים בערבון מוגבל) גולברי 30% מיקי 35% מנדי כ-15-18% תושבים שמתלבטים בין מיקי למנדי (גם אני התלבטתי בין השניים רבות) חייבים לעשות שני דברים הראשון והחשוב מכל ללכת להצביע, אחוזי הצבעה נמוכים לא משרתים את הדמוקרטיה ומשאירים אותנו חשופים ליכולת אירגון ולא לדיעה הדבר השני והוא לא פחות חשוב חייבים אבל ממש חייבים להצביע למיקי על מנת לסגור את הסיפור כבר בסיבוב הראשון ולא לתת לגולברי את ההזדמנות למבחן חוזר (ששם הסיכויים חוזרים להיות 50/50)

לא בטוח כמה זה שווה

בסקר הראשון עוד עניתי להם תשובות. כשצילצלו לסקר השני דרשתי לדעת עבור מי מבוצע הסקר. הסוקר לא ידע והלך לברר. חזר עם תשובה שהם לא משחררים אינפורמציה כזו. אם כך, אמרתי, גם אני לא משחרר אינפורמציה. עכשיו אני למד שזו היתה כנראה מפלגת העבודה (עבור מנדי?) מי עוד ערך כאן סקרים?

שירי147

New member
סקר

גם אני אינני מאמינה בסקרים אבל ראיתי אותו ומנדי מוביל על מיקי בכל פרמטר שהוא אתם יכולים לבקש מהפעילים של מנדי הם נותנים ושולחים במייל לכל דורש אני קיבלתי העתק מהמקור תיפנו לפעילים ואו לאנשי הרשימה . אייני יודעת על איזה סקר אתם הסתכלתם אני ראיתי את הסקר של מפלגת העבודה שנעשה בשבוע שעבר!

yonib1231

New member
נתוני סקרים זה דבר מעניין

מנסיוני כל דבר ניתן להציג באופנים רבים. הצוות של מנדי רץ להפיץ את הסקר כאילו אין מחר, אולם מדוע לא פורסמו הנתונים על כיצד נערך הסקר: 1. האם הקיף גם את קדימה וגם את צורן ובאיזה יחס של אוכלוסיה נדגמת? 2. האם בקדימה נלקח בחשבון חוסר ההומוגניות של האוכלוסיה ונבדק משקלה של כל אוכלוסיה ולפיה בוצע המדגם? 3. כמה אנשים סרבו לענות לסקר ביחס לכמה שענו על הסקר? 4. למיטב הבנתי הסקר מתבסס על 400 אנשים שהשיבו עליו. האם היקף אוכלוסיה של 3.5% לערך הינו מדגם מייצג את האוכלוסיה ביישוב. אולי הסקר בוצע על פעיליו של מנדי? אולי הסקר בוצע על תלמידיו בהדסה נעורים? אין לדעת אלא אם יחשוף מר רבינוביץ את תהליך הביצוע של הסקר. כמו-כן, סקר שמראה מגמה כל-כך ברורה שמנדי עדיף בכל פרמטר על כל המועמדים נראה לי יותר כמו פיקציה של משטרים באירן או לוב שבהם 95% מהאוכלוסיה מצביעים עבור אותו מנהיג וחמשת האחוזים עד היום לא יודעים איפה הם
. אחרי שיפורסמו נתוני הביצוע של הסקר (כפי שמחייב חוק הבחירות) אפשר יהיה להתייחס ברצינות למועמדותו של מנדי. אי פרסום נתוני הביצוע יגרום לי לחשוד שהסקר מגמתי ובא לנסות ולהאדיר את שמו של מנדי
.

רחל 65

New member
אפשר לצאת מהנחה ש 147 לא הגיל שלך

ובעצם,שאת צעירה מאוד וחסרת ניסיון. קודם כל: פוליטיקה, מקומית כארצית - מלוכלכת. כל אחד מנסה לעשות פחות, לקחת זכויות על יותר ובסופו של דבר לצאת נקי מחמש/ ארבע שנות קדנציה. קראתי את ההיגדים שלך על מנדי, אז, אנא מסרי לו בשמי (פנסיונרית מצורן) ש: קודם כל, תודה שהוא באמת מקדיש לנו לילה אחד. זה באמת מעשה לא אגואיסטי של מי שמבקש להיות ראש המועצה של החצר האחורית. המון! אני גם במקרה יודעת שאני צריכה להודות לו על אינספור שעות שבילה בשרות הציבורי ביישוב שלו מאז הגיע לכאן (אינספור יכול להיות הרבה וגם לא כלום, אי אפשר לספור אפס.) לדבר עם הנוער שמסתובב בחוסר מעש... לא אהבתי את ההתנשאות. את ילדי גידלתי והם מגדלים עכשיו את שלהם, לנוער יש צורת חיים משלו. לפני כמה שנים, כשעוד היו לי ילדים בצורן, היו פה לילות לבנים במועדון הכבשה. בסכום סמלי ממש, הילדים היו מתכנסים יחד וצופים בטלויזיה, משחקים משחקי שולחן וחברה ונהנים זה בחברתו של זה עד השעות הקטנות של הבוקר. זה חסך הסתובבות בחוסר מעש בלילות וגם בימים (צריך להשלים שעות שינה, לא?) למה זה נסגר? מתי ואיך זה הופסק? אם אענה לך, תבטיחי שלא תאשימי אותי בהתעסקות בליכלוכים פוליטיים והשמצות? הרשימה ארוכה מאוד, ואי אפשר לפרט פה הכל. למה לא מנדי, בהזדמנות ראשונה, כשיהיה לי קצת יותר זמן. שלך רחל, תושבת ותיקה.

שירי147

New member
לרחל

אני שירי בת 43 מתגוררת בצורן 14 שנה!! ואת כנראה ישנה טוב בלילות אבל מדאגה כן מסתובבת באזור המרכז והחברה יושבים שם וזה מאוד טוב ונחמד אבל משתעממים מחוסר מעש הכבשה מזמן צומצמו שעות פעילותה ואירן שתתברך יש לה גם משפחה ואין לה יכולות לא כלכליות ולא פיזיות כפי שהיה פעם לדבריך היום החברה בעיקר יושבים עם נרגילות מאחורי פאות המרכז המסחרי עורי ערב מאוחר אחד ותיווכחי שאני צודקת אותי זה מדאיג . איפה היו אנשי המועצה במשך 5 שנים כולם ולאו דווקא מיקי אינני מאשימה אותך במאום אני זועקת לשמיים שיש כאן הזדמנות לשינוי וולשיפור פני הדברים ביחד!!!!!!!!!!!! פוליטיקה לאו דוקא חיבת להיות מלוכלכת שוב עניין של חינוך. שלך שירי

למעלה