מנגנון הרצון

lightflake

New member
כן זה עובד

תפקיד המיינד

הוא רק לאתר את האשליות, ותפקידה של התבוננות מתוך חוויה ישירה היא לבדוק מה האמת. אני מתקשה לראות איך האשליה קורסת בלי להכיר את המבנה המדויק של האשליה.
אגב, אותם מוארים דמיוניים הם רק דמויות בך, והם לא באמת קיימים בדיוק כמו שהאני לא קיים. עדיף לא להסתמך על סיפורים כאלה.

lightflake

New member
וכל מה שכתבת לגבי הבעייתיות של "עצירה"

זה שאדם חושב שהוא צריך להגיע למטרה מסויימת וכל השאר זה לא מפריע ל"עצירה" כי העצירה עוצרת גם את כל זה, או בוא נקרא לזה "לא זה ולא זה" ואז כל מה שיעלה זה פשוט לא זה, או כל אמונה שתעלה גם עליה אתה מוותר

לגבי תסכול, אני בטוח שבודהידהרמה שישב 9 שנים במערה עד שזכה להארה עבר הרבה מאוד תסכול בדרך, תסכול זה חלק מהדרך וזה דבר מצויין אם תחשוב על זה לעומק, התסכול הוא של מי? של אותה אשליה שמנסה להגיע לאנשהו, אז תסכול גבוה מעלה את הסיכוי לוויתור טוטאלי וקריסה של האשליה

lightflake

New member
תגיד... ואם יש פנטזיה כזו ?

שיום אחד יקרה משהו ... התעוררות שכזו...

אין לך פנטזיה כזו?

הפנטזיה הזאת

יכולה לגרום לפחד להתבונן במציאות כלוח ריק, מעבר לזה שהיא מזינה את האשליה. בטח שמעת לא פעם ולא פעמיים שצריך לרוקן את הכוס כדי שהיא תתמלא, לא נראה לי שחידשתי פה משהו.

lightflake

New member
להדחיק ממילא לא יעזור

ובלי הפנטזיה הזו סביר שבכלל לא היית מגיע למדיטציה

הכל מקודש, כל דבר מקורו "משם", כלומר, "מכאן".

בסופו של דבר.
בתחילתו של דבר, ליתר דיוק.

בטח ובטח שהפנטזיה להיות "שם".
כך הגעגועים לעצמנו נחווים תוך שינה: רצון להיות "שם"...

ההצעה לא הייתה להדחיק

כל תוכן שעולה אמור להיות שם.
ההצעה הייתה רק להיות פתוח לזה שיש שם אחיזה מסוימת, ושמה שאתה מחפש שונה מהדימויים על זה.
זאת הייתה הצעה ידידותית, כי אני יודע מניסיון איך הפנטזיה הזאת חוסמת ראייה פשוטה ויוצרת התנגדויות. ואולי אצלך הפנטזיה לא מזיקה או חוסמת משהו, אבל רק אתה יכול לדעת.

למעלה