מנגב לך את הדמעות

stimulant

New member
מנגב לך את הדמעות

תודה לכל המשתתפים הנהדרים שפנו אלי במסרים פרטיים וסיפרו לי כמה הם אוהבים את הסיפורים שלי על שלמה, וביקשו שלא אפסיק ושאספר עוד. שאלו אותי אם לא מעליב ופוגע בי מה שכתבו עלי בפורום. אני לא נכנס הרבה לפה, ובאמת ראיתי שנכתבו דברים פוגעים ומעליבים. אני מוחל על כבודי, הפורום הזה עוסק בשלמה, ולא בי. אני מניח שאנשים באים לפה בגלל שלמה. אם יש מישהו שבא לכאן כדי להכפיש לומר דברים פוגעים, מעליבים ומקוממים, אין לי עניין לריב איתו. אבל, אינני יכול להתעלם מכך שכשמופיעה נערה נחמדה בשם שירןןן17 ומבקשת שיעזרו לה להבין את השיר "מנגב לך את הדמעות"- אינני יכול להתעלם מכך שבא מישהו ובתשובה מלאת שחץ מספר לה שטויות מוחלטות על השיר הזה. הנה ציטוט מדבריו: עכשיו, דמייני לך את התמונה. אני למשל רואה שני אנשים יושבים בחדר חשוך על מיטה, היא עם הגב אליו, דמעות בעיניים, הוא שם לה יד על הכתף, ומידי פעם קורא בשמה, לפעמים גם מנגב דמעה או שתיים, משמע-הוא לא עושה כלום. מן חוסר אונים שכזה. "היא בוכה, אז שתבכה, מה אני כבר יכול לעשות". תבכי לי עכשיו, תבכי אני אומר, זה כואב, זה יכאב, אבל בסוף זה ישתחרר, תבכי? כואב? יכאב? ישתחרר? רק לפי המילים האלה את יכולה להבין כמה סבל יש פה. משהו מסריח בינהם, אין, זה לא הולך, גם אין לו ממש מה לעשות, הוא רק מציע לה שתבכה, כי בכי משחרר. פעם הבאה אני אתחיל לגבות כסף. זה כבר מקומם אותי. באמת? יושבים על מיטה בחדר חשוך? משהו מסריח ביניהם? אז למה יש בשיר ערפל על הכביש? אם מיטה, אז מאיפה צץ כביש פתאום? ולמה זורקת הימור- אתה או אני או אתה? ואם משהו מסריח ביניהם, למה הוא מנגב לה את הדמעות? (לי זה דווקא נרא כמו אהבה). השיר הזה נכתב לפני עשר שנים. שירןןן17 היתה אז בת 7. ואינני יודע מה היה גילו אז של התרנגול ההטרוזיגוטי. (אגב, שפעת העופות פוגעת גם בתרנגולים הטרוזיגוטיים, לא? סתם סתם. תרנגול, תהנה מהשירים של שלמה, ואתה רשאי להתעלם ממני לגמרי. אני אינני חשוב פה בכלל). אני אינני נוהג לפרש שירים של שלמה. אבל דווקא בגלל הנסיון לקרב דור של מעריצים של שלמה שלא נולדו בכלל, או שהיו ילדים קטנים בשעה שנכתבו השירים שלו- דוקא בגלל זה- אני פה, לטובת אלה שרוצים לשמוע (ותודה שוב לכל הרבים והטובים שביקשו ממני לא להפסיק). אינני בא לפרש. אני בא לקרב. יוצא מהכלל היה השיר "אחרי הכל את שיר". וגם אותו לא פירשתי. רק שאלתי- "תגידו לי מה קרה ב 1977, למה השיר מדבר בקינה, בעצב, בגעגועים, על מישהי שכבר מתה, שהיא כבר "לא חיה" כלשון השיר ?" ואז ארנון ו- meitali הבינו לבד, שמדובר במשוררת תירצה אתר שהתאבדה בשנת 1977. שלמה (וגם אני) מכבד כל אחד שבא לראות את ההופעה שלו. גם אם הוא לא מבין את המשמעות של השירים. ואני אינני הולך להופעות שלו מפני שהקשר שלי איתו אינו מתקים באמצעות הופעות. אבל פעם אחת דווקא יצא לי לשמוע את שלמה שר את "אחרי הכל את שיר", בלי מיקרופון, ובלי תזמורת, אלא "מהלב ומהבטן ומהצעקה" כמו שכתבתי בעבר. והיה כל כך הרבה רעש, שאי אפשר היה לשמוע אותו. ראיתי את שלמה נועץ מבט מלא זעם וכאב בקבוצה גדולה של קהל שהרעישה במיוחד. אני מכיר את שלמה מספיק טוב כדי להבין מה אמר המבט שלו. המבט הזה של שלמה אמר משהו כמו: "אני מכבד אתכם, כי שילמתם כסף כדי לבוא ולראות אותי מופיע, אבל למה, לכל הרוחות, אתם לא יכולים להיות קצת יותר מבינים? אז מילא, אני אמשיך לשיר, ולקוות שישנם גם כאלה שמכבדים יותר את השיר ואת מה שהוא מביע." אז עכשיו אני אפרש לכם את השיר "מנגב לך את הדמעות". ואם יבוא מישהו וישאל- "למה שנאמין דווקא לך? למה הפרשנות שלך יותר טובה?" אז אני מודיע מראש שאני לא מתכוון לענות לשאלה הזאת. כמו שאמרה Meitali בחכמה רבה: כל אחד יפרש ויבין ויאמין- על פי שיקולו. -S

lilon1

New member
תראה, אני מניח שאתה מאוד רוצה

שנתיחס אליך ברצינות, אז המינימום שאתה יכול לעשות זה לספר לנו מי אתה ומאיפה אתה יודע כ"F הרבה על שלמה. כל עוד לא תעשה את זה יהיו חלק שיתיחסו אל הודעותיך בזילזול.

stimulant

New member
מנגב לך את הדמעות

השיר "מנגב לך את הדמעות" נכתב לפני 10 שנים, ויצא בשנת 1996 בדיסק "שניים". מה קרה לפני 10 שנים? מה קרה בשנים 1995 ו 1996 ? היה לנו ראש ממשלה. שמו היה יצחק רבין. בתקופתו נחתמו הסכמי אוסלו, והיתה תקווה לשלום בין ישראלים ופלסתינאים. אפילו הוקמה משטרה פלסטינאית וצה"ל סיפק להם נשק כדי לבצע את תפקיד המשטרה. אפילו היה טקס חתימה על הסכמי אוסלו בבית הלבן. ויצחק רבין, שמעון פרס ויאסר ערפאת- הם קיבלו פרס נובל לשלום. אמנם ההתקדמות לשלום היתה איטית, והתחילה איתיפאדה ראשונה, שבה היו בעיקר זריקות אבנים ושריפות צמיגים. ואצלינו- הגיבו ועשו עצרת ענקית למען השלום בכיכר שהיום קוראים לה "כיכר רבין" (אז עוד קראו לה "כיכר מלכי ישראל"). ורבין שר את "שיר לשלום" עם מירי אלוני. ואז ירד במדרגות. ואז קרה מה שמתואר יפה בשיר דו"ח רצח" מטורף אחד ירה בו מטווח קצר, היינו בבית, ישבנו סתם ככה, אחר כך הלכנו לבכות בכיכר. כמה דמעות, כמה נרות? כמה שיגעון עוד אפשר לזהות? כמה ימים, כמה חשיכה יעברו עד ש... הכל ישכח? ואז שמעון פרס נהיה ראש ממשלה זמני, ובעצם לא יכול היה לעשות כלום כי מרבית העם והכנסת רצו "לכסח" את הפלסטינאים. ובבחירות שבאו, ניצח בנימין נתניהו ונהיה ראש ממשלה. והוא אמר בבחירות שהוא ימשיך את הסכמי אוסלו, אבל מייד כשנבחר הוא פתח את מנהרת הכותל. ובאירועים של מנהרת הכותל נהרגו 79 פלסטינאים ו- 15 חיילים שלנו. ועוד קודם לכן, האינתיפאדה כבר לא לבשה יותר צורה של זריקות אבנים ושל שריפות צמיגים, אלא התחילו פיגועי ירי בכבישים. והתחילו לחטוף ולרצוח חיילים שלנו (אילן סעדון, שרון אדרי) והתחילו לרצוח ישראלים בסימטאות העיר העתיקה בירושלים. והיה פיגוע ההתאבדות ברחוב דיזנגוף בתל-אביב ערב חג הפורים תשנ"ו (1996), שבו נהרגו 13 איש ונפצעו 125. מנגב לך את הדמעות תחשבו על זוג שנוסע בלילה במכונית בכביש חשוך ומכוסה ערפל. ותחשבו שהם בדיוק שומעים על פיגוע ירי שבו נהרגו ישראלים. ותחשבו שהאישה מתחילה לבכות, ואומרת: "בעצם המצב כל כך אלים ומסוכן, שזה יכול לקרות גם לי, או לך, או לשנינו". ואז היא אומרת עוד: "תראה, יש חושך וערפל, ואני מפחדת. החיים מפחידיפ ממילא, אבל עכשיו כשיש חושך וערפל, זה מפחיד הרבה יותר, ואני מתחילה לדמיין דברים איומים ומפחידים בראש, ואולי עוד מאה מטר מתחבא מישהו שיתחיל לירות גם עלינו, ויפגע בי, או בך, או בשנינו..." ומה אפשר לעשות? בינתיים אפשר רק לנסוע מהר ולקוות שנגיע בשלום הביתה, אפשר לקחת חצי כדור, אפשר לנסות לבכות, אפשר לנסות להרגיע, אפשר לנגב את הדמעות, ולחבק. זהו. -S

מאוד מרגש ומעלה הרהורים

על ההודעה הנוגה ומעלת ההרהורים הזו. כבר מזמן רציתי לכתוב כאן דברים על "אלבוני קונצפט" (נשמע יותר טוב מ"אלבומי נושא"), אשר מאפשרים לנו להסתכל על שירים באלבום לא כאוסף פריטים בודדים, אלא כחלקים מתוך פאזל שלם, שנותן תמונה שלמה. ההודעה הנ"ל אולי תזרז אותי לכתוב את שרציתי (לאו דווקא על "שניים", אלא על "חום יולי אוגוסט", אך אולי אשנה את הסדר), כיוון ש"שניים" מתעסק המון במצב שנוצר אחרי רצח רבין ובהשלכות שלו על היוצר, על האדם הבודד. מנקודת מבט זו, התייחסותך לשיר מרתקת מאוד
שוב
ארנון

stimulant

New member
פאזל

זה פשוט נפלא, מה שאמרת. הרבה פעמים יוצר (כלומר אומן שלא רק שר, אלא גם כותב) מפיק אלבום שהו באמת פאזל. וזה הרבה יותר נכון בוודאי, לגבי אלבום כפול. והפאזל הזה הוא צירוף של כמה שירים ביחד, כשכל שיר מוסיף חלק של הפאזל, וכל זה על רקע מאורעות והתרחשויות של התקופה בה נוצר האלבום, וכל זה דרך אישיותו, תחושותיו, ריגשותיו, מחשבותיו, עיניו ופרשנותו של היוצר. וכשאנחנו, מהצד, מנסים לשחזר אצלנו בראש את כל הפאזל הזה, אז אנחנו יכולים להתחבר הרבה יותר ליצירה של האומן. -S

שירןןן17

New member
../images/Emo9.gif

קודם כל תודה על הפירוש. באמת יוצא דופן ממה שהשאר אמרו לי, ואני מניחה שזה גם הפירוש שאליו התכוון המשורר כשהוא כתב את השיר. אני רוצה להודות שוב לכולם, לכל מי שניסה לעזור. ולתרנגול- אין מה להתעצבן

stimulant שלום ,

גם אני נימנה בין אלו שמיסתקרנים ומתעניינים בהודעותיך . אפילו אולי הייתי רוצה לשתף אותך במשהו אישי במסרים שקשור לשלמה ארצי ולשאול אותך לדעתך , האם זה יהיה בסדר ? יחד עם זאת מיסגרת הפורום אינה מאפשרת היכרות אמיתית עם כותבי הודעות ואפשר אולי להבין אנשים שאולי לא ממש יודעים איך לעכל את הודעותיך , ייתכן שגם אני ביניהם ... רציתי גם להתייחס להבעת הביקורת שהעלת על פירוש שיר שניתן ע"י אחד ממישתתפי הפורום . אני ניזכר ששלמה ארצי לפני כמה שבועות היתארח באינטרנט ואמר שהוא בכוונה כותב את השירים בצורה " מעורפלת " משהו וכל אחד יכול לפרש , להבין ולהיתחבר אליהם בצורה אחרת וזה כל היופי . כך שאינני לגמרי מבין מדוע לדעתך אין זה לגיטימי לכתוב פירוש שכזה ?

omri120

New member
הוא סתם מבלבל את השכל...מה קרה לכם?

אני קורא וקורא...ולא מצליח להבין "פאק",,מה המשוגע הזה רוצה מאיתנו??? מה קורה לכם???? סתם אחד משועמם...שמסתלבט עליכם אתם מתייחסים ברחוב לכל משוגע שעובר לידכם ומתחיל למלמל שטויות?

Hieros Gamos

New member
לא איכפת לי מה אומרים לך-

אני אמרתי לך כבר מה אני חושבת. ואממ לירון- גם אם הוא לא אומר מי הוא אני באמת לא חושבת שצריך לכתוב בנימה מזלזלת כלפי מישהו בפורום... גם אם אתם חושבים שהוא כזה או אחר. זה חלק מכל האווירה העכורה שחשבנו שהנחנו מאחורינו ועברנו הלאה. בנאדם בא ומספר סיפורים. אתם יכולים להאמין לא או לא להאמין ואם אתם לא מאמינים פשוט אל תקראו או תקראו ואל תגיבו בזילזול. זה הכל זו באמת לא בקשה גדולה כל כך. אהבתי מאוד את הפירוש. לא חשבתי על זה ככה...הייתי אז בת שש. וואו זה היה מזמן...עוד היינו בשרונה... תמשיך!! תמשיך!!

lilon1

New member
גל, לא אמרתי שאני מזלזל אלא שכל

עוד הוא לא יגיד מה הקשר שלו לשלמה ארצי (ועושה רושם שאכן ישר קשר הדוק) יהיו כאלה שיפקפקו בהודעותיו..

Hieros Gamos

New member
אני יודעת שלא אמרת שאתה מזלזל,

אבל אמרת שיהיו כאלה שיתיחסו להודעות שלו בזילזול...אז כמו שאמרתי מותר לפקפק בהודעות שלו ומותר גם לא להאמין אבל אני לא חושבת שמישהו מאיתנו צריך לזלזל בהודעה כלשהי של כל אחד אחר...

omri120

New member
איזה קשר הדוק יש לו לשלמה??

מקסימום כמו כל מעריץ מטורף שקיים בעולם.....ומטריד את האמן או משהו כזה. הוא בטח לא קרוב שלו בטח לא מהמשפחה שלו בטח לא הבן שלו ובטח ששלמה לא מכיר אותו.. אז הפרשנות שלו יכולה להיות טובה בדיוק כמו הפרשנות שלי לשירים... מה כ"כ התלהבתם ממנו??? התלהבתם מכמות המלל שהוא שפך בהודעות שלו כאן??? נו אז ???..אילו היה לי כ"כ הרבה זמן...גם אני הייתי פורש לכם את משנתי. אני רק לא מתיימר לעשות את זה. איזה כוח ומשמעות אתם נותנים לו. חחחח אעלק "גלה לנו מה הקירבה שלך לשלמה". נו באמת!!!!!!!

Hieros Gamos

New member
לוידעת אני זוכרת הודעות מאוד ארוכות

שלך שלא התלהבתי בכלל מכמות המלל. לך עשה טוב, ותפסיק להציק לנו...

omri120

New member
אם כך...הבעיה היא אחרת....

בדיקות כלליות לא יזיקו מאמי

למעלה