ממ.. שלום

לא טעית ממש- זאת פשוט מילה לועזית

ולא עברית
כמו אילוסטרציה, רגרסיה, אנציקלופדיה וכאלה
עמוק בתוכי יש מורה ללשון
(אוי, זה נשמע גס לגמרי
)

SSAAMMEEYY

New member
חניטה

זאת עדיין לא המילה שבה צריך להגדיר אותנו זה כמו להגיד "מתחנגל" במקום הומו אם אדם אומר שהוא הומוסקסואל, יבינו אותו, למרות שזאת מילה לועזית אבל העניין הוא שעל המילה (למשל) מתחנגל, אין וויכוח היא לא מתנגשת עם הגדרות אחרות, ודו מיני סתם פירוש חופשי, שיוצר משמעות נוספת למילה את יכולה לקרוא לביסקסואל -דו מיני, אבל זאת לא ההגדרה המדוייקת. וזה גם לא הפירוש הנכון וגם אם כן, יש משמעות נוספת שמתנגשת עם הביטוי ואני חושב שלא ממש היית רוצה לחשוב שיש לך קשר לאינטרסקסים

SSAAMMEEYY

New member
אה, ועוד משו

רק בשביל שלא תגידי לי שזה עדיין הפירוש דו-מיני SEX - משמעותו בעברית מין. לא רק מין מלשון רבייה, אלא גם זכר/נקבה וכשאומרים הומוסקסואל, מתכוונים לאדם שנמשך רק למין(ג'נדר) שהוא משתייך אליו הומו- (כגון: הומוגני) משמעו- אחיד, ככה שהומוסקואל, נמשך רק למין שלו הומו(אחיד)-סקס(ג'נדר) ועכשיו, הבעייה עם השפה העברית אני ייתן לך דוגמא, דו-ראשי, זה משו בעל 2 ראשים וככה זה עם כל דבר, שנקרא (דו, בצירוף מילה נוספת) דו, זה לא פירוש מקביל ל בי אחרת היית יכולה לקרוא להומו, חד מיני פשוט, בשפה העברית זה טיפה שונה ובגלל זה לא קוראים להומו -חד מיני כי הפירוש של המילה, ייצא אדם עם מין(ג'נדר) אחד. ומאותה סיבה, לא אומרים דו-מיני, בהקשר לביסקסואל כי אנחנו לא אנשים בעלי סימני מין של 2 מינים אלא רק אנשים שנמשכים ל 2 מינים לא תמיד תרגום חופשי יוצר מילה בעלת אותה משמעות ולסיכום, דו מיני, זה לא ביסקסואל וכן..., זאת טעות!!!

זאת שעברית היא שפה בעייתית- זה ברור

בגדול אני מסכימה איתך, מבחינה לשונית. אבל אני תמיד מעדיפה את המינוח העברי, וכולם תמיד מבינים למה הכוונה. גם באקדמיה, למשל, עבודות "עלינו" יכילו את המילה דו-מיני, נראה (היי, אני ספרנית- אני אבדוק את זה...) ז"א, זה הפך למונח מקובל בהיעדר מונח אחר. בימים שבהם ביטויי סלנג מופיעים באבן שושן- אין לי בעיה עם המינוח הזה גם אם הוא לא מדוייק מבחינה לשונית.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

תמיד אהבתי לשון (שוב נשמע גס...
) גם ביסודי וגם בתיכון- אהבתי את זה. כמעט לקחתי קורס בלשון באוניסרסיטה כבחירה חופשית
אני מוזרה
אה- ובבגרות בלשון קיבלתי 95

למעלה