ממ"חים

ממ"חים

שלום שלום , מישהוא יודע מהו הנוהל בשליחת ממ"ח דרך מערכת שאילתה? אני מתכוון , שמתי לב שבחוברות מצויין התאריך האחרון לשליחת הממ"ח אך במערכת שאילתה הוא נקלט בדיוק לאחר 14 יום בסביבות השעה 14:00 בצהריים.. . בכל אותם 14 יום ניתן לשנות תשובות. שאלתי נובעת מכך שהיה עליי להגיש ממ"ח בתאריך ה-23/4 וחישבתי שיש לי זמן להגישו עד ה 7/5... למרבה הפלא , בבדיקה קצרה שערכתי עכשיו נכתב : "מועד ההגשה עבר , אם תחליט להגיש ממ"ח זה , ממ"ח זה לא ייחשב בציון הסופי". עוד יותר הופתעתי כאשר ראיתי תאריך שגוי לשליחת הממ"ח אשר אומר שהתאריך האחרון היה בכלל ב - 15/4 שזוהי טעות בוודאות. האם נכון לומר , שגם אם עוד לא פתרתי ממ"ח מסויים , ברגע שהגיע זמן שליחתו כדאי להזין סתם תשובות בשאילתה("כאילו שלחתי") , ואז אוכל להיות רגוע 14 יום שבהם אוכל לשנות ולברר את התשובות הנכונות? או שמא בכלל ה- "14 יום" האלה הוא לא נתון מדוייק בכלל?

SilentWave

New member
לא בטוח שכדאי לשחק עם זה...

בכל מקרה עד כמה שאני זוכר יצא לי להגיש פעם ממ"ח באיחור של יום יומיים מהתאריך האחרון והוא התקבל והכל היה בסדר..

yifatgavish

New member
אז ככה

מה שנדמה לי זה שאתה יכול להזין כל הזמן תשובות והאחרונה שאתה מזין דורסת את כל הקודמות שלפניה אך גם התאריך של השינוי האחרון הוא זה שנחשב. כלומר, עד מועד ההגשה, שנה כאוות נפשך. לאחר מועד ההגשה, זה ייחשב כאילו שלחת באיחור. מכיוון שלא בודקים באופן מיידי את התשובות אלא רק לאחר זמן מה, ניתנת לך הודעה של "נתקבל אך לא נבדק" או משהו כזה. לכן כל עוד זה לא נבדק נינתן לשנות (אך כאמור גם התאריך משתנה וזה כבר נחשב כאיחור בהגשה ויש קורסים בהם מורידים על כך ציון) זה מה שהסבירו לי בקורס יישומי מחשב (שם מסבירים הכל כמו לילדים מפגרים...) אז אני לא בטוחה עד כמה זה תקף לגבי קורסים אחרים אך זה נשמע לי הגיוני. לגבי מה שאתה כותב על כך שנקלט רק לאחר 14 יום, זה נשמע לי סתם התחרפנות של המערכת.

תודה למגיבים . נשארתי עם סימני שאלה

בהוראות בשאילתה , כתוב במפורש שכל זמן שלא מצוייו - "נקלט" , הרי שניתן לשנות את התשובות. מכאן אני מסיק ללא כל צל של ספק ששינוי תשובות הרי הוא כשליחת ממ"ח חדש וזהו נוהל תקין אשר לא פוגע בחישוב הסופי של צון הממ"ח. מדבריך משתמע שלא כך הדבר. מוזר... ספרתי כבר כמה ממ"חים וה-14 יום האלה בין תאריך ההגשה ובין תאריך הקליטה (ימים אלו בהם מופיע המשפט "נקלט אך טרם נבדק") , הנם תופעה חוזרת ונשנית. תעלומה בעיניי.

למעלה