ממ"ד וטופס 4

דורה 20

New member
ממ"ד וטופס 4

לאלהאמין, אבל אנחנו מתחילים לטפל בטפסים לקראת טופס 4 המיוחל. רציתי לשאול לגבי הממ"ד - האם יש מקום מסודר בו כתוב מה מותר בממ"ד ומה אסור על פי התקן. שלושת הנושאים שכרגע על הפרק הם פרקט, מאוורר תקרה ומזגן. אני מבינה שלא ניתן להתקין מזגן בממ"ד. האם מאוורר תקרה מותר? תודה מראש על תשובתכם.

mister500

New member
טופס 4

כל מה שצריך מבחינת הוועדה לתכנון ובנייה לטופס אכלוס ( 4 ) הוא: 1. בדיקת אטימות 2.בדיקת חוזק טיח 3.מס' סידורי שמודבק על דלת הממ"ד את הבדיקות עורכת החברה שבדקה לך בטונים (איזוטופ,איזוטסט,סיסטם,מכון התקנים ) המלצה: תמתיני עם הפרקט, מאוורר תקרה , ומזגן עד קבלת טופס 4

מנצל"שת לשאלה אחרת בעניין טופס 4

הזמן שלנו עד הדד-ליין של הצגת טופס 4 למינהל מתחיל להתקרב ואנחנו בכלל ממתינים להיתר בניה... מה בבניה חייב להיות גמור כדי לקבל טופס 4 ומה לא? אני בטוחה שאת ממ"י לא מעניין הדקורים באמבטיה וכדו'- אבל מעבר לממ"ד תקין מה עוד חייב להיות מוכן?

דורה 20

New member
אני מודה על התשובה אבל בכל זאת....

איש הפרקטים ומתקין מאווררי התקרה לא מתלהבים לחזור בשביל עוד עבודה בממ"ד בלבד. את הפרקטים אני צריכה להתקין בחדרים האחרים כי עליהם יהיו ארונות הקיר. גם עם עבודות החשמל אני רוצה להתקדם. לגבי המזגן -ידוע לי שאסור להתקינו בממ"ד, אבל לגבי השאר לא קיבלתי עד היום תשובות ברורות. נשאלת השאלה - האם יש מקום בו כתובות התקנות לגבי מה מותר ומה אסור בממ"ד, ושאלה נוספת - ברגע שאני מקבלת אישור על הממ"ד עצמו - האם מתבצעת בדיקה נוספת בממ"ד בין מועד בדיקת הממ"ן לבין קבלת טופס 4.

איריסג

New member
אין שום בעיה עם פרקט - באחריות

התקנו את הפרקט בכל הבית, עוד בטרם נכנסנו לגור - ואחרי שהפרקט הותקן הגיעו איזוטופ לעשות בדיקות אחרונות של הממ"ד - הם לא אמרו מילה על הפרקט. המפקח שבא לבדוק לפני טופס 4 בכלל לא הסתכל לכיוון הזה. לגבי מאוורר תקרה אני חושבת שגם לא אמורה להיות בעיה מאחר וזה אלמנט שמורכב כמו גוף תאורה. נשארנו עם המזגן - את זה דווקא השארנו לאחרי טופס 4 (זאת אומרת - עשינו הכנות וצנרת במסגרת התקנת המזגן המרכזי - אבל את השבכה עצמה וההפעלה של המזגן עשינו רק אחרי טופס 4. ברגע שאיזוטופ / מכון התקנים או כל מכון בדיקה מאושר אחר שהזמנת לעשות לך את הבדיקות לבית נתן אישור על הממ"ד - נגמר הסיפור. את אנשי הוועדה המקומית מעניין רק לראות את כל הטופסולוגיות האלה - ואז הם שולחים מפקח לבדיקה של טופס 4 - אבל הוא עצמו בודק דברים אחרים לגמרי (בעיקר שאין חריגות בניה)

בינא

Member
אסור להתקין מאוורר תקרה, מזגן ופרקט בממ"ד

לפני שעבר ביקורת טיח ואיטום וגם לאחר שקיבלתם טופס 4... ...אבל, היות ובין כה וכה תעשו מה שאתם רוצים בסופו של דבר כי זה הבית שלכם, מומלץ לא לבצע פרקט, לא לתלות מאוורר תקרה ובטח שלא לבצע מזגן, אם אתם לא רוצים להסתבך שלא לצורך עם חברת הבדיקות ו/או המפקח של הג"א ו/או המפקח של הועדה שיגיע פעמיים...לפני מתן טופס 4 לאחר שהחתמתם את כל העולם ואשתו שהם לא אחראים על כלום ופעם שניה כשתגישו בקשה לתעודת גמר... ...אבל...בכלל לא בטוח שמה שהמפקחים האלה, אם יגיעו, יבדו זה את הממ"ד או עם מה ריצפתם... בדיוק מהסיבה הנ"ל, לא יודעים מה הפקידים יבדקו...מומלץ לא לבצע שום דבר שעלול/עשוי לעכב קבלת טופס 4 ותעודת גמר... ...אחרי שכולם יצאו לכם מהשערות, תוכלו להפוך את הממ"ד למה שאתם רוצים...כי סך הכל הוא מיועד להציל את נפשותיכם...במקרה חרום.

איריסג

New member
צר לי אבל הדברים שלך לא עומדים במבחן המציאות

עובדה חד משמעית : התקנו את הפרקט בבית עוד לפני ביקורת טיח בממ"ד. ביקורת הטיח והאיטום נערכה כשכבר בממ"ד היה מותקן פרקט והיו כבר רהיטים. ובכל זאת - עברנו ולא אמרו לנו מילה. לא האיש של איזוטופ ולא האיש של הטופס 4.

בינא

Member
הפרט הזה מוכר וידוע מזה כמה שנים

הוא שייך לחברה שמקדמת את ענייניה המסחריים וזה בסדר גמור... כתבתי "אסור" כדי שמי רוצה "על בטוח" שלא יהיו לו בעיות עם טופס 4, לא יגיש להיתר ולא יבצע עד לאחר קבלת טופס 4 וכך יימנע מעוגמת נפש אם הוא נופל על בודק שלא מכיר את התקנות האחרונות שיפסול את הממ"ד בגלל חוסר הידע שלו...לצערי אני נתקל בכאלה די הרבה... פסילה כזאת, אפילו אם אינה מוצדקת, מרחיקה את טופס 4 בכמה חודשים...כי לכל בודק כזה יש מנהל/מהנדס רשות ששלח אותו שקודם-כל יצדיק את העובד שלו ורק אחרי הרבה זמן ימצא את הדרך לעקוף את הפלונטר שהעובד יצר...

gamari

New member
לבשורות טובות

אני מבין שאתה במעין פלונטר. התחלת לבנות עוד לפני שקיבלת היתר בניה. גם אם קיבלת אישור עקרוני שההיתר בדרך והתחלת לבנות, איך זה יכול להיות שעדיין ההיתר לא הגיע ואתה מסיים לבנות ? משהו לא תקין בלוחות הזמנים\ גם אם עבדת מהר מהר וסיימת לבנות במהירות הבזק. מהות ההיתר זה לא רק "יאללה מתחילים לבנות" ראשית זה טופס ביטוח, ללא היתר בניה חתום ע"י הועדה, אין ביטוח וגם אם שילמתם לחברת ביטוח, אין לזה תוקף כל עוד אין היתר בניה ואם ח"וח פועל (של קבלן) נפצע, יש לו את האפשרות לתבוע את הקבלן שלו והקבלן יכול לתבוע אתכם ! קחו בחשבון, בנוסף גם אם כל מיני עוברים ושבים שבטעות חס וחלילה נפגעים במהלך הבניה, כנ"ל בעניין הביטוח. אין לכם ביטוח ואתם מחויבים להתמודד מולו במערכת המשפט (ולצערי שמעתי על כמה מקרים כאלה שנגמרו בתשלום לא קטן), , בערך כמו לעשות תאונה עם רכב שיש נפגעים ואין לרכב טסט ולא ביטוח חובה. אני מבין את הסיטואציה הבעייתית של הביורוקרטיה בארץ, הלא סיימתם עם התכנון ומבחינתכם מיותר והפסד של כסף לחכות מספר חודשים עד להיתר המיוחל. הליך בעייתי גורף בכל הארץ, אולי הרפורמה של ביב תשנה משהו בהליך הזה. אבל באופן כוללני, לרוב, נוטים להמתין עד להיתר, אפילו מספיק שניתן בע"פ וההדפסה של הטופס וההחתמה לוקחת מספר שבועות מהות טופס 4 זה אישור עקרוני למחיה תחת קורת הגג שזה בערך גם עניין של ביטוח וכדי לקבל אישור עקרוני, חייבים לסיים את כל העבודות בבית המקנות את תנאי המחיה המינימליים והבטיחותיים למחייה שזה אומר בין היתר לדוג': טיח ברמת שליכט או צבע שכבה ראשונה (כלומר אין קיר שהוא חשוף ), כל המעקות מורכבים, כל מהלך מדרגות או הבדל גובה מעל 1.00 מ' בין מפלסים מחוייב במעקה. עבודות פיתוח נסתיימו ריצוף, חשמל (חברת חשמל) , מים (הגוף הממונה מטעם המועצה) ,מחוברים, לפחות ברמת מערכת תקינה. אין שקעי חשמל פתוחים הניקוזים עובדים. כלים סניטריים מורכבים. אין צנרת חשופה או חיבוטרי קיר של מערכות שונות פתוחות המהוות סיכון. נגישות מהרחוב עד לפתח הבית ללא מכשולים להולכי רגל. כניסה לחניה מסודרת. גדרות בגבול המגרש למעט כניסה לחניה (לא חובה) יציאה לחצרות ללא מכשולים מסוכנים. אין בורות או פירים פתוחים. סגירת חצרות אנגליות ע"י רשתות\שבכות\סורגים או כל דבר אחר. כמובן כל החלונות מורכבים דלת כניסה מורכבת. מדרגות מושלמות וללא סכנת החלקה. אישורים של מכון התקנים על הבטון, על מערכת אינסטלציה תקינה ותואמת תכניות, אישור על צנרת חשמל כל האישורים על הממ"ד (תכניות וביצוע ע"י קצין פיקוד העורף, חתום !) תאימות מלאה בין המצב בשטח לבין התכניות שהוגשו לועדה (הגרמושקה) או אם נעשו שינויים אז תכנית שינויים לאחר שהופקדה בועדה. אולי עוד כמה דברים שפספסתי, כדאי לשאול את המהנדס או לבקש מהועדה רשימת מכולת של הועדה עם כל הסעיפים לבדיקה לקבלת טופס 4 ודבר נוסף, טופס 4 לא יתקבל ללא היתר בניה בתוקף וישנה תקופה של 90 יום בין לבין , זה משתנה בין ועדה לועדה אין הרבה מקרים שטופס 4 ממתין להיתר בניה לכן כדאי לשאול את קבלן השלד או המהנדס על מצבכם השונה. בהצלחה

אני מבינה שניסחתי ממש לא ברור אם כך הבנת אותי

חס ושלום לא התחלנו לבנות ולא שום דבר כזה. בוודאי שאנחנו מחכים להיתר ורק אז נתחיל. אבל היות שנשאר רק עוד 8 חודשים עד שאנחנו צריכים להציג למינהל טופס 4, לפי חוזה הפיתוח שלנו איתם, ואם לא - נשלם קנס גדול (שאין לנו...) שאלתי (ואני עדיין שואלת) מה לא חייב להיות מוכן בבית בשביל טופס 4. (אגב, המהנדס שלנו טוען שזה חצי שנה לבנות בית כמו שלנו, אבל עדיין אני לחוצה.)

gamari

New member
למה להיות לחוצה ?

עכשיו התמונה ברורה. ראשית שמונה חודשים זה מספיק זמן. ההליך הוא כזה. כשתהיו לקראת סוף הבניה, תבקשו מהועדה שישלחו את הפיקוח שלהם בהקדם האפשרי ולכן מומלץ לא לחכות שתסיימו אלא קצת לפני. ברשימה שצירפתי, כל מה שלא כתוב, בגדול, אין הרבה דברים שניתן להשאיר בהליך בניה ולא לבצע ועדיין לקבל טופס 4. ואגב, איך הגעתם למצב שאתם מחויבים תוך זמן כה קצר ? תמדי ניתן לבקש הארכה , אפשר לסגור את זה באמצעות העורך דין שלכם. ביורוקרטיה מנצחים באמצעות ביורוקרטיה....

gamari

New member
אם כך

מידי ברגע שתתחילו לבנות, תשאלו בועדה הממונה איך לוחות הזמנים שלהם ואיך אתם נמנעים מתשלום הקנס. במקרים האלה אין שחור ולבן, תמיד ניתן לגשר על בעיות מסוג זה. קנס ניתן למישהו שעבר על החוק, הרי לא עברתם על החוק ? נקלעתם למצב של לוחות זמנים לא ריאלי שאני לא יודע איך הגעתם לכך ותבדקו האם אותו תשלום שאת מפחדת ממנו אינו אלא כלי של המנהל כדי להפחיד אתכם ולזרז אצלכם תהליכים. אולי ייכנסו פה עוד מומחים וייתנו חוות דעת לסיטואציה שנקלעת אליה. במקרה הבנתי לפי השאלה שלך שיש פה בעיה, רצוי להעלות אותה שוב בשרשור חדש עם הסיפור המלא בבירור.

קוצר הזמן הוא באשמתנו

קבלנו 3 שנים מהמינהל, כמו כל חוזה פיתוח מולם. פשוט שנתיים+ התלבטנו אם לא לרדת בכלל מהבניה, ואם לבנות אז מה וכיו"ב.

mister500

New member
חומר למחשבה (טופס 4)

הבעייה לא כל כך עם הוועדה ולתכנון ובנייה... הבעייה העיקרית ומשיכת הזמן היא מהמועצה המקומית שאמורה לספק.. " אישור מועצה לטופס 4 " בדיקת מחלקת הנדסה , מים , פיתוח , גביה , חתימת ראש המועצה .. כעובדי ציבור יש להם את כל הזמן בעולם..טופס 4 כולל אישור המועצה יכול לקחת בין 3-6 חודשים...קחי בחשבון.

gamari

New member
זה כמעט נכון

ההליך אכן ביורוקרטי ותלוי באיזו מועצה מדובר. ככל שהישוב גדול יותר, כך הטופסולוגיה מגיעה לאט יותר. ורצוי להיות בקשר תמידי עם המחלקות השונות. לא ברמה של להתקשר כל שבוע ולשאול מה קורה אלא מספיק לדעת לוחות זמנים לאישורים, מתי הם בחופשות, פגרות. אם זו מועצה שנוטה לשבות הרבה , לקחת בחשבון חגים, בגופים המוניציפליים נוטים לקחת הרבה ימי חופש, פגרת קיץ, חופשת רענון וכו' לכן מומלץ עוד בסיום השלד לעשות הערכת מצב ולתכנן בדיוק את מועד סיום הגמר. בד"כ עניין של חודשים בודדים עד שנה וקצת לבית בסדר גודל כמו שלכם. תלוי בקבלנים ובתזרים הכסף שלכם. אם יש מפקח בניה, אז המצב יכול להגיע לדיוק בקירוב של לוחות זמנים אם לא לוקחים ארועים בלתי מתוכננים. במידה ואין מפקח ואתם האדונים של עצמכם, זה השלב (לאחר גמר השלד) להתחיל להתעניין במועצה, בחברת החשמל, בבזק, בהג"א ובועדה הממונה כמה זמן לוקח לכל גוף להגיע לביקורת מהרגע שמודיעים לו, וכמה זמן לאחר מכן הם מנפיקים אישורים ? ולבדוק מראש מה צריך ? , מה חסר ? , האם הכל שולם ? כמובן לדאוג לאישורים בזמן של חברת הבקורת כמו מכון התקנים, איזוטופ, איזוטסט וכו'. כפי שנכתב ע"י מר500, בכל אופן לא להמתין לרגע האחרון.

למעלה