ממ"ד וטופס 4

gevayu

New member
בטוחה שצריכים להציג להם טופס 4?

אצלי המעבר מחוזה פיתוח לחכירה היה סיום שלד וגג. שלחתי להם מייל שמציין שסיימתי, הם שלחו פקח לוודא את זה ושלחו לי את חוזה החכירה לחתימה. פשוט כמו שזה נשמע. מציע שתבדקי שוב את הנוסח של חוזה הפיתוח. כמו כן ההארכות הן לא רצויות (בכל זאת 1200 שח לשנה ומינימום 1000 שח) אבל יכול להיות שזה מה שירגיע אותם ואתכם. בהצלחה!

msvnk

New member
ממ"ד

עם פרקט אין בעיה. כמובן שמותר להתקין מזגן ! כל עוד הוא מותקן בצורה תקנית - מרכזי עם שבכה פנימית על פתח האוורור שגם כך לא תהיה מותקנת לצורך סגירת הפתח לבדיקת האטימה או מזגן מפוצל עם אביזר תקני מיוחד למעבר צנרת. דווקא עם המאוורר באופן עקרוני כן יכולה להיות בעיה, כי מדובר בתליה של משהו שיכול ליפול במקרה שח פגיעה על יושבי הממ"ד, בדיוק כמו שאסור לתלות מדפים מעל גובה מסויים או ארונות. אבל קרוב לוודאי שהבודק לא יתייחס לזה ברצינות. הייתי מחכה איתו.

mister500

New member
תקראי..ותפנימי.

שלבים באישור מרחב מוגן (ממ"ד) תכנון אישור תכנית הג"א נעשה ע"י מהנדס פיקוד העורף. אין לבצע שינויים מהתכנית בזמן הבניה ללא קבלת אישור האדריכל (בכתב על גב התכנית). אם השינוי נוגע לממ"ד, או להגנה על דלת הממ"ד, או לסוג חלון הממ"ד. יש לקבל את אישור מהנדס המחוז מחדש. בקורת בשלב של בניית השלד . (בניה עצמאית) הבקורת תערך בטרם יציקת קירות הממ"ד, רצוי לפני הרכבת טפסות חיצוניות. בקורת גמר ...................................................................................................... בדיקת התאמה שהממ"ד נבנה בהתאם לתכנית המקורית של הג"א. ......................................................................................................... בדיקת מסגרות הממ"ד( משקופים, דלת, חלון, וכו'...) בדיקת אביזרי חשמל תקינים. חלון אטום. טופס תקנה 20 א' חתום ע"י מהנדס + עורך דין. ריכוז בדיקות בטונים. בדיקת אטימות ממ"ד (מעבדה מאושרת). אין לבצע טיח רגיל לממ"ד

דורה 20

New member
תודה רבה לכולם

כעת הכל הרבה יותר ברור. אנחנו לא נתקין את מאוורר התקרה ואת המזגן. לגבי הפרקט - בדקנו גם מול איש הג"א שאמור לבדוק את הממ"ד והוא אמר שאין שום בעיה. תודה רבה.

בינא

Member
אין לי וויכוח איתך או עם מי שאמר שמותר פרקט

אני כותב מניסיון מתמשך עם מפקחים שאינם מכירים את החידושים בתקנות שהג"א מכניס כל שבועיים בלי לידע אף אחד בטענה שהם כן מידעים באתר הממשלתי שלהם שלמצוא שם משהו זה כמו לחפש מחט בערימת שחת... נתקלתי בהרבה מצבים מביכים כמפקח שבהם המפקח של הרשות המקומית ו/או הבודק מטעם הג"א שהגיע לשטח, ראה מה שראה ופסל על הסף את הממ"ד ובכך למעשה עיכב את קבלת טופס 4 בכמה חודשים למגינת ליבם של הבונים. כדי למנוע עגמת נפש של הבונים הבאים, אני ממליץ בלבד ואפשר לא לקבל את ההמלצה...לבצע רק מה שבטוח שלא יהיו עליו חילוקי דעות.

איריסג

New member
שים לב מה כתבת בהתחלה: "אסור"

עכשיו אתה כותב שמותר אבל.... השאלה לא היתה מה עושים אם נופלים על פקח לא מעודכן או על מפקח איזוטופ לא מעודכן (למרות שאני בספק אם חברות פרטיות ירשו לעצמן לעשות פאדיחות כאלה ללקוחות שמשלמים להם אלפי שקלים עבור השירות. לכן אני משערת שאיזוטופ ודומיהם טורחים לחפש את אותה מחט בערמת שחת על בסיס קבוע כדי לבוא מעודכנים ללקוח. מנפלאות ההפרטה) השאלה היתה - מותר או אסור. מתשובתך עכשיו אני מבינה שאתה חוסר בך מהנחרצות של תשובתך הראשונה. כי כן. מותר פרקט.

בינא

Member
כמה סיבות ל"אסור"

> האיסור חל על מי שלא רוצה להסתבך... את, שיש לך הבנה רבה משל אחרים ויודעת לתחמן את כל העולם...לך מותר ובמקרה גם לא נפלת על איזה מפקח אידיוט...גם יש לך מזל. > אסור כי החומר הזה "פרקט" אינו מוגדר בתקנות של הג"א בכלל. > אסור כי יש מקרים שלא עוברים בדיקת איטום כי האוויר בורח מהר מידי בבדיקת התת-לחץ ואז הבודק איננו מעביר את הממ"ד בטענה שהוא לא אטום וזה קרה לי גם עם פנלים שלא אטמו בינם לבין הרצוף... הנחרצות שלי באה כדי להגן מפני נפילה לבורות שאינם נראים מתוך הרבה ניסיון עם מקרים שונים.

איריסג

New member
תגיד, לא יותר פשוט

להגיד "טעיתי" התכוונתי ש.... כל הלהג המיותר הזה - לעשות אותי התחמנית, לעשות את כל המפקחים אדיוטים, לעשות את הג"א (אולי כדאי שתעדכן באמת... בעשור האחרון קוראים להם פיקוד העורף.....) גוף מסואב שכל תכלית קיומו היא להתעלל באזרח הקטן - והכל כדי להמנע מלהגיד "סליחה. טעיתי. אין איסור. אני אישית חושב שכדאי לחכות- אבל איזור חוקי אין". אתה יודע, לטעות לפעמים זה פשוט תכונה אנושית. ואגב - העובדה שבתקנות פיקוד העורף אין התייחסות ל"פרקט" רק מוכיחה את הטענה שלי - אם לא אסור - אז מותר!

למעלה