ממש עצוב..

adida5

New member
ממש עצוב..

אני בת 27 <יוסי..כבר קראת אבל אתה מוזמןלשים לי את התמונה עם הכלה שמושכת את החתן שוב :) <אני רירירי לשעבר> אני יוצאת עם חבר שלי כבר קרוב ל5 שנים היו לנו עליות ומורדות,גרנו ביחד התפרקנו ממשבר שהיה לי ולא יכולתי להתמודד איתו היום בדיעבד למדתי את הטעויות,חזרנו להיות זוג אוהבים רוב הזמן אנחנו נהנים חוץ מהפעמים שאני מעלה את הנושא ה"מלחיץ" חתונה..הוא גרוש עם ילד שמת אבל מת מפחד לנישואין כושלים שוב...תמיד הוא אומר שצריך לבדוק במאתיים אחוז את הקשר וכן אני מבינה אותו מאוד אבל לפעמים אני לא מצליחה לקלוט מה נישאר עוד לברר אחרי 5 שנים? הוא יודע ואף אומר לי שהוא יתחתן איתי <מה שכבר ניראה לי כנצח> ואומר שכן רוצה לבנות איתי בית...<השאלה מתי??> לפני כשבוע וקצת קניתי לו טבעת ותכננתי הצעת נישואין רומנטית ואז חזרתי בי מאחר ואנני מוכנה למרות כל הלחץ שלי לוותר על טבעת והצעה מרשימה.. סיפרתי לו את שעשיתי ואולי בנסתרי ליבי קיוותי שהוא יציע בימים הקרובים השבוע החלטתי להוריד לניוטרל ולראות לאן יוביל אותי הרוגע והאדישות אבל אני כולי לחוצה מבפנים ולא מצליחה להפסיק לחלום על טבעת.. הוא אומר "כשהכל טוב למה להכניס כתובה שתקלקל?" ואצלי זה לא עובד אצלי זה בדיוק ההיפך..יהיה יותר טוב.. הוא מפחד מזה ואני מפחדת שזה לא יהיה.. אני אוהבת אותו ויודעת שהוא אוהב הוא אומר הרבה שהוא אוהב, הוא גבר מאוד עדין ומפנק בדרך שלו אני יודעת שהוא לא בחור בוגדני,הוא אמיתי ומאוד ישיר וכנה ולא שוכח תמיד להזכיר לי שכתובה מקלקלת ושלחץ לא עוזר... אופ..אני יודעת ולא מצליחה לצאת מזה תמיד אני מפנטזת שהוא מביא לי טבעת..ואז כשיום נוסף נגמר ללא הצעה אני מרגישה מרוקנת ומלאה אכזבה.. אחותי אומרת כגודל הציפייה כך גודל האכזבה..אמת..אבל נורא קשה לי ליישם זאת.. אני רואה כאן הרבה אנשים שנמצאים בזה ולא טוב להם ואני...יש בי כל כך הרבה לתת לו ולהעניק לזוגיות שלנו...רק עם טבעת כמדומני..נורא עצוב מבחינתי..פיתחתי אובססיה על חתיכת מתכת

s h o o s h a

New member
הטבעת

תנסי לחשוב בינך לבינך מה הם כל אותם הרבה דברים שתוכלי לתרום לזוגיות שלכם רק עם טבעת. 5 שנים אתם יחד. חוויתם מגורים משותפים, פירוק השותפות, שיבה זה אל זרועות זו וזוגיות מתחדשת. כל אלה מתרחשים גם בזוגיות עם טבעת. חיו את חייכם. אם חשוב לך לעגן את היחסים ביניכם ובן זוגך חושש מנישואין (היה לו ניסיון 'מר' בעבר) עשו זאת באמצעות חוזה/ הסכם אצל עורך דין. הרי אם הזוגיות שלכם טובה, הנייר עליה מודפסת הכתובה לא תשנה מאום ביחסים. ואם הזוגיות גרועה, אותו נייר עליו מודפסת הכתובה לא תאחה את הקרעים ותחזק את הקשר. הנייר הזה יכול רק להזיק ולסרבל. חשובה לך המסיבה עם האורחים, הבורקס והצ'קים? הזמינו אורחים ועשו מסיבה. לא חייב להיות נוכח רב ולא חייבת להיות חופה. כאמור, טפחי את האהבה שיש ביניכם, את הזוגיות היפה שאתם בונים ושאי פניך אל עתיד טוב. עם טבעת או בלעדיה. בהצלחה

כדאי לפרק לגורמים את הפחד שלו

אפשר להבין את הפחד שלו מנישואין שניים שאולי ייכשלו ואז כל הבלאגן שעבר יחזור. אם אכן הוא אוהב אותך ורוצה לחיות איתך הרבה שנים (חשוב שזה אכן יהיה כך), אולי כדאי שתציעי לו לפנות ביחד לייעוץ קצר כדי שתוכלו ללבן ממה בדיוק הוא מפחד במיסוד הקשר ואיך ניתן לפתור את הבעיות מהן הוא חושש. למשל, אם הטראומה הכי גדולה שלו היתה פירוק השיתוף והמאבקים על הרקע הכלכלי תוכלו להגיע היום להסכמה שתעוגן בהסכם ממון על סדרי גירושין, אם יהיו חלילה. כנ"ל בהיבטים אחרים. אם הבעיה היא קושי שלו בהתחייבות ופגיעות מהנישואין הקודמים שטרם השתחרר מהן, אולי כדאי שישקול טיפול פסיכולוגי או סדנה, שיחזירו לו את המיקוד בעצמו ואת הביטחון ותחושת הערך העצמי. אני מאחל הרבה אושר לשניכם. קשה לי להימנע מלהיזכר בשיר המדבר על אובססיה למשהו מתכתי אחר

למה להרוס?

אצלו זה פסיכולוגית...חתיכת הנייר תקלקל לכם זה בטוח ..כי הוא כבר מקובע על הנושא הזה. תקנו טבעות ותענדו אותן אם זו הבעיה.. חבל יש לכם זוגיות יפה כפי שאת כותבת למה להרוס? יש הבדל מאד גדול בקשר ל"חתיכת נייר" ההבדל הוא בראש, לא כל כך פיסית. אל תלחצי שמע ..תפסת מרובה לא תפסת.. בהצלחה

adida5

New member
אנשים טובים

באמת...אתם עוזרים ונונתנים עיצות שלפי דעתכם..אחרי מערכות יחסים חוכמת חיים ונסיון הן עצות טובות..אבל אני לא חוויתי שימלת כלה...ולא חוויתי את ה.."מקודשת מקודשת.." וגם לא את השיר סלאו ואת השיר שאחרי שבירת הכוס..קשה לי מאוד לוותר על ה"טקס" ועל הכתובה בעניי נישואין זה מוסד מקודש ביותר נחתמים בינך לבין אהובך לבין אלוקים אשר מגשר <אני לא דתייה אבל מאמינה בו מאוד> אני לא יכולה לוותר על הכל ובאותה נשימה אני אגיד שאני אוהבת אותו כמו את חיי ובכל זאת לא מוותרת על "המנה הראשונה" בהמשך לעיצות ..כן יש לנו זוגיות טובה וקשה לי עם זה שחתיכת נייר <שמקודשת בשבילי> תהרוס..לא נישמע הגיוני למרות שמנערים אותי הרבה ואומרים לי "תתחילי להיות מציאותית נישואין זה רע"... טוב אולי אני חיה באגדות יותר מידי אבל מאמינה שיהיה טוב...מתי שהוא.. אגב..הפחד הגדול שלו בנישואין שניים...לגדל עוד ילד לבית מפורק..מבינה אבל יודעת שלא בבית סיפרי אני יודעת שאעשה הכל לתרום לזוגיות שלנו ולא אפרק אותה <ואני רצינית> ככ מהר אפילו אם הגבר שלי יבגוד בי חלילה אני אגיע להחלטות תמיד בעזרת האהבה..אבל לא בטיפשות יתר

קשה לך להבין אותו

כי נקודת המוצא שלך שונה משלו. הוא גרוש את רווקה הוא זהיר מאד את מלאה בכוונות טובות ורוצה ללכת על כל הקופה! אני מבינה אותך אבל גם אותו. שניכם צודקים.

s h o o s h a

New member
עוד אינפורמציה שעשויה לעזור

או לפחות להאיר צדדים שעד כה לא הייתם/ היינו מודעים אליהם ניתן למצוא כאן. בהמון פרגון ואיחולי הצלחה

meshi4

New member
נניח שתוותרי על

הטקס.כמה זמן תוכלי לוותר על הולדת ילדים?

adida5

New member
בלי נניח..אני לא מוותרת

זו לא שאלה בכלל אני לא מוותרת על כל הטקס והחופה.. אגב מכירה את הזוגות שמתחתנים בקפריסין..עו"ד..ואזרחית יש לי חברות שעשו את זה <בהיותן גויות הנשואות ליהודי> אבל ברגע שעברו גיור הם גם עברו חופה ההכי מצחיק בעניין שאומנם יש הפחד שלו וההתלהבות שלי אבל לפני חודשיים שלוש הוא שאל אם אסכים להתחתן איתו ברבנות...ועניתי מיד שלא וכי זו שאלה אגואיסטית..אני רווקה וחולמת על זה...אז מה באמת מפחיד אותו..??? הטקס או החיים ביחד?

seeyou

New member
הוא שאל אם אסכים להתחתן איתו ברבנות

ברבנות-ב"א- אין "חופה "? אם אני לא טוע...את יכולה להתלבש ככלה,אפשר לערוך כיבוד לפחות ל-100 איש...נכון אין ריקודים... פעם השתתפתי לאירועה כזה...משם הזוג יצא לחו"ל לירח הדבש. A good way to change somebody's attitude is to change your own. Consider how hard it is to change yourself; and you will understand what little chance you have trying to change others. A wise man adapts himself to circumstances, as water shapes itself to the vessel that contains it. -Chinese Proverb

רוזנה

New member
משהו שאני חשבתי עליו

ואולי זה יידבר גם אלייך. גם אני יוצאת וגרה עם החבר שלי. מעולם לא הייתי לחוצת חתונות, ועניין הטקס השמלה וכ"ו לא מדבר אליי. אני מבינה שאצל נשים רבות זה משהו שישנה כמיהה אליו, ורצון להרגיש מיוחדת ליום אחד. מבינה שזה מעין פנטזיה אגדית כזאת שרוצים להגשים על פי כל סיפורי האימהות / חברות טובות. אם נעזוב לרגע את עניין הטקס וההילולה, למה בעצם אנשים מתחתנים? אני חושבת שהרגע הנכון להתחתן הוא הרגע בו הזוגיות והאינדיבידואל מבשילים ומגיעים למסקנה שרוצים להביא ילדים ביחד. בשביל זה צריך חתונה, ולו בשביל הילדים... עם זאת, מצאתי את עצמי לאחרונה רוצה להתחתן עם החבר שלי, וזה לא בגלל שאני רוצה להביא ילדים או משהו דומה, אלא בגלל ש...אני מפחדת לאבד אותו. מגלה לך שמאוד נבהלתי מהרצון הזה להתחתן איתו, מהלחץ שנכנסתי אליו ומהבלבול בעיקר שתקף אותי, אבל באמת הבנתי שאני מפחדת לאבד אותו. אם מפחדים לאבד מישהו ומתחתנים איתו בגלל זה, כל מה שיקרה אחרי החתונה לא יציל את הקשר, אלא עשוי אפילו להרוס אותו. אני לא יודעת אם זה המצב במקרה שלך, אבל אני הייתי שואלת את עצמי טוב טוב למה אני רוצה להתחתן; האם זה בגלל הטקס המרהיב שחלמת עליו בערך מגיל 3 או בגלל סיבה אחרת שלשמה את מוכנה שיווצרו חיכוכים במערכת היחסים שלכם?

adida5

New member
רוזנה

אם הייתי מפחדת לאבד אותו הייתי כבר נשואה לו <ברבנות בלבד> הסיבה שלי לחתונה איתו היא שונה משלך אני אומנם מפחדת לאבד אותו אבל יקירתי מה שלא לא אמור להיות שלך לא יהיה שלך.. אני אוהבת אותו במלוא המובנים..מתאהבת בו כל בוקר מחדש יש לי פרפרים בבטן כבר 5 שנים בכל פעם שאני רואה אותו או שומעת את הצילצול המיוחד שלו.. אני בראש ובראשונה אוהבת אותו ובשנית רוצה ממנו ילד. הוא אהבת חיי...הוא יומי והוא לילי...אני יודעת שיהיה לנו טוב יחד ושנהיה מאושרים..אני אפנק אותו ואוקיר אותו כל חיי... אומרים "מה זאת אהבה?" ניסתי לפענח..היא הרבה אבל היא יותר ההערצה.. אני מעריצה אותו את החיוך שלו את המילים שלו את כל הדברים שהוא עושה כל צעד שהוא פוסע... בקיצור מתוקה כל חלקיק שלו הוא אהבתי...ולמרות זאת אני באותה נשימה אגיד שאם הוא לא צריך להיות איתי..הוא לא יהיה..אז פחד ברור שיש אבל אני לא אפעל לפיהו

adida5

New member
לא חדמשמעית אבל..כן

בעני מוסד הנישואין הוא קודש עליון קודש הקודשים מתחת לחופה מול יותר מארבע עיינים את נודרת את הנדר לכבד ולהוקיר על סוף ימיך... עכשיו שתביני..לא שאילולה הקידושין אנני מכבדת או מוקירה חלילה אבל בעיניי זה אות על אהבתו זאת הצהרה בפומפי למרות שכבר כולם יודעים על אהבתנו..דחיל ראבק אם זה לא היה מרגש חשוב ומהותי כ"כ לא היינו גודלות על זה

רוזנה

New member
מרגש חשוב ומהותי?

מי קבע שזה כך? אנחנו גדלים על נורמות חברתיות, ובחברה שלנו הנורמה היא להתחתן. אני לא רוצה להכנס לדיון הזה, כי אני לא חושבת שזה העניין. אם את חושבת שזה מרגש חשוב ומהותי, אזי זוהי דעתך וכך את מרגישה בנוגע לחתונה. באופן אישי, קצת קשה לי להבין את הנחיצות של זה, מלבד הבאת ילדים לעולם (בעיקר בארץ, כי בחו"ל הסיפור קצת אחר) ולכן קצת קשה לי להתחבר ל"לחץ" שלך להתחתן איתו. מקווה שתשיגי את מה שאת רוצה בסופו של דבר... בהצלחה

למעלה