ממש מתחיל!

dave the lob

New member
ממש מתחיל!

האם זה טוב לשכן נחש קטו(האדום עם הפסים השחורים נגיד) באקווריום 40 ס"מ, האקווריום שיש עד עכשיו לדגים. השאלות שלי הן האם לנחש כזה יש חיים טובים בגודל כזה של מיכל? האם אפשר להפוך אקווריום למיכל לנחש ואם כן מה צריך(האקווריום נטול תאורה כרגע)? תודה.

dreaming h

New member
נחש קטו? שו?

מה גודל הנחש? 40 ס"מ על כמה? איך האקווריום סגור? מה גובהו? השאלות קצת תלושות, אפשר לקבל עוד אינפורמציה? באופן עקרוני, ניתן להפוך אקווריום לטרריום, אם מכינים מכסה הולם, ואיוורור הולם.

dave the lob

New member
מבאס קצת

האמת שאני דיי חושב שאני ירד מזה כי מחיר הנחש שאני רוצה(חיטית אם אני לא טועה) הוא 400 ש"ח - קצת מוגזם מידיי בשבילי למרות שזו חיה מדהימה. :(

dave the lob

New member
חיטית

אני לא בטוח לגבי שמו של הנחש אבל הוא נראה בדיוק כמו הנחש בשער לפורום רק שצבעיו היו חלשים בהרבה.... יש לי תקציב של כ 150 ש"ח ואני רוצה נחש בצבעי אדום או שחור, הבנתי מהמוכר בחנות שאין נחשים זולים. אם יש למישהו חנות טובה וזולה באזור ירושלים(או אם מישהו רוצה למסור\למכור נחש קטן באזור ירושלים) אני ישמח לבקר שם או להרים אליהם טלפון. תודה.

dreaming h

New member
בלוח מכירה

יש מישהו שרוצה למסור חיטית, תנסה שם. סתם... מה זה חיטית? מהיכן השם? אולי בירית?

Adrenaline187

New member
אחי, אל תשכח...

שנחש גם אוכל כל שבוע, וצריך חימום בטרריום, ואיבזור בסיסי, מצע, וכו'. עם 150 שקל אי-אפשר לגדל נחש אחי, תקנה זוג אוגרים סיבירים במקום.
סתם אחי, אל תקנה אוגרים, אבל קח בחשבון שנחש זה הוצאה יחסית גדולה, אם לא הזוחל עצמו - אז סביבת המחיה שצריך לארגן לו. בהצלחה איש.

T M Y

New member
תראה..

דבר ראשון.. הנחש שאתה רוצה זה מילק.. לפי המחיר הגודל והצבעים הבנתי שזה מילק.. חיטית? מה זה? אף פעם לא שמעתי על זה.. אתה יכול לקנות ב150 כרכן קטן.. אבל אק' של 40 ס"מ לא יהיה ממש טוב.. וצריך חימום בעוד כ150 שח וציוד.. תחסוך לך כסף.. ובינתיים תקרא חומר על הנחש.. ואז כשיהיה לך מספיק כסף.. יש לך גם מספיק ידע.. זה מה שאני עשיתי:)

dave the lob

New member
אין לי מושג איך קוראים לנחש ! מצטער

בוא נגיד שיש לי חימום כבר וגם טטריום ככה שכל מה שאני צריך זה מסלעה נחמדה מצע לנחש וכמובן נחש...... אני בכל זאת ינסה להשיג משהו כזה באזור ה-200 שח. תודה על כל ההערות וההארות.

dave the lob

New member
לוחות???

למה אין כאן בלוחות זוחלים למכירה, מספרים שם רק על תצפיות.... אם אין שם איפה כן יש בפורום הזה דף מכירה וקניה של זוחלים?

dave the lob

New member
אופס

מצטער מצאתי את אזור המכירה פשוט התבלבלתי כי חשבתי שזה כמו בפורום דגים.....

T M Y

New member
תראה

זה לא הולך ככה.. ב"בוא נגיד" כי אתה צריך חימום טוב.. לא סתם איזה מקום חמים.. צריך כבל חימום או לפחות מנורה.. שאני שונא להשתמש בזה לנחש עקב הסכנות שכורוכות לנחש! מסלעה.. נחש לא זקוק למסלעה.. זה לא טוב לדעתי.. כי הסלעים יזוזו ויוכלו ליפול.. תארגן באקווריום מצע (דשא,ניר סופג,שבבי אורן..) וחימום תחסוך.. תקנה כבל של 4 מטר ב120-160 שקל.. או משומש בסביבות ה80 תדאג שיש לך מקום שבו תרכוש מזון בגודל המתאים לנחש.. ובזמן שאתה מכין הכול לנחש תקרא עליו מאמרים תחפש נושאים בפורום ואם אתה רוצה תשאל שאלות ונענה.. ורק לידע כללי: אם אתה מוצא נחש או כול בע"ח בטבע (חוץ מפורקי רגליים) תדע שזה לא חוקי לגדלו.. ולפעמים אף מסוכן. ואל תתפתה לתפוס אותו ולגדלו! עדיף שתקנה לך איזה קינג כרכן או בירית בזול ותגדל אותו! בהצלחה!~!~!

dave the lob

New member
תודה

על העצות. אתה יכול אולי להעלות תמונות של הקינג כרכן והבירית ולתת הערכה כמה הם אמורים לעלות ולאיזה גודל הם מגיעים?

T M Y

New member
בשמחה..

כרכן- הכרכנים מגיעים ל1.50-1.60 והמחיר שלהם נע בן ה100-250 שקל.. עכשיו יהיו בקיעות בקרוב וימכרו בכ150 שקל לכרכן אני מאמין והם אוכלים רק עכברים וממש מומלצים כנחש למתחילים מנסיון-יש לי נקבה שקניתי לאחר שהיה לי בירית וזאת החיה הכי מקסימה שגדלתי בחיים שלי. (יש לי עוד זוחלים אבל ממנה אני הכי נהנה) (כרכן תירס-יש גם צהובים אבל לא מומלצים ופחות יפים) בירית- הביריות מגיעות לכמטר ויש כאלו של1.20 הם דקות ואוכלות רק דגים.. הם מאוד מסריחות אני אישית לא אוהב אותם.. מנסיון.. הם עולות 30-100 שקל.. אל תתלהב מהמחיר כי זה לא נחש מעניין.. בקשר לקינג יש כמה סוגים.. מה שאני יודע הם מגיעים לכגודל של כרכן אולי טיפה יותר אוכלים עכברים ומעולים כנחש ראשון. המחיר שלהם גם 150-300

dave the lob

New member
ממש תודה

בוא נאמר שהפחת בי קצת תקווה... עכשיו עוד כמה שאלות: 1) יש לי קצת בעיה עם להאכיל בעכברים(אתם קונים קפואים ומחממים במיקרו? כמה זה עולה?) לכן הרבה יותר נוח לי להאכיל בדגים - גופים נגיד או אפילו חשבתי אולי לתת לנחש תולעי דם קפואות - האם זה אפשרי? 2)דווקא הביריות נשמעות לי טוב אבל רציתי להבין משהו - שאתה אומר מסריחות אתה מתכוון ממש מריחות רע( כי בכוונתי לשכן את הנחש בחדרי), ואולי פשוט נפלת על נחש מסרריח או שאתה יודע שככה הזן הזה מריח? 3)האם יש סוג אחר של נחש שלא חייב עכברים(אין נחש צמחוני?!) ואם כן מה מחירו. 4)שוב אשמח אם תעלו תמונות של סוגי הנחשים. תודה רבה.

BabaGee

New member
כמעט ועשיתה טעות ../images/Emo13.gif

לא ממליץ להפשיר במיקרו !!! מנסיון רע
הפשרה במיקרו גרמה לעכבר למשהו מוזר במעיים וכל המיקרו הסריח לי כמו חרא וקיא !! העכבר נזרק ישירות לצפרדע (אני יודע שזה לא פורום דו חיים
) תולעי דם קפואות הם לא מזון לנחשים. מסריחות במובן של ריח לא נעים שיוצא מהן אבל אפשרי בהחלט לשכן בחדר, במגע אז הם משאירות ריח על היד. אין נחש צמחוני, נחשים ניזונים בשבי ממכרסמים ועופות לנחשים הגדולים יותר , או אפרוחים לנחשים שבגודל המתאים ואין להם בעיה עם עופות. תמונות של סוגים זה פרוייקט רציני ביותר, תכנס לגלריית תמונות שיש בפורום וגם תריץ ב"גוגל תמונות" חיפוש על כל מני ערכים כמו boa constrictor - python - garter snake - corn snake - king snake - anaconda ותתפרש לך משם לאתרים שיכילו עוד הרבה תמונות. תהנה (כי יש ממה
)

BabaGee

New member
בירית לא נחש מעניין ?

כתבת : "בירית- הביריות מגיעות לכמטר ויש כאלו של1.20 הם דקות ואוכלות רק דגים.. הם מאוד מסריחות אני אישית לא אוהב אותם.. מנסיון.. הם עולות 30-100 שקל.. אל תתלהב מהמחיר כי זה לא נחש מעניין" הידעת שאצל הביריות קיימת תופעה של הפרשת פרומונים נקביים על ידיי זכרים כלומר ישנם זכרים ש"מתחפשים" לנקבות ! וכך יוצרים סביבם כדורי רביה. לא מאמין שיש עוד הרבה סוגים של נחשים שעושים את זה (האמת לא נתקלתי/קראתי על אף סוג שעושה את זה, יונתן סיפר לי פעם שאצל אנקונדות ישנם כדורי רבייה ששם קיימת תופעה של התחזות למין השני אבל ע"י גודל פיזי ולא על ידי הפרשות פרומונים ואני מאמין שהוא ירחיב בנושא.) אז נכון שהבירית היא נחש קטן וחסר לו את האפקט שיש לפיתון בורמזי כשמראים אותו לחבר אבל אני לא חושב ש"לא מעניין" היא הגדרה טובה במקרה הזה.

T M Y

New member
דברתי מנסיון אישי

אני אישית לא נהנתי לגדל אתהנחש וממש התבאסתי ממנו גם כרכן זה לא בורמזי.. אבל זה כיף לגדל אותם הם יותר מענינים ונחמדים לדעתי.. והנה תמונה של כרכן (כמה כרכנים.. )

למעלה