ממש מעצבן - כנסו

• פותח הנושא nty1
  • פורסם בתאריך

nty1

New member
ממש מעצבן - כנסו

עלה פה בפורום ויכוח סוער על הסקר של היי קיו שמראה כאילו הם משיגים ציון ממוצע 646, ואחריהם קידום ויואל גבע עם ממוצעים קרוב ל600. ואני יושב בחישוב פשוט ושואל את עצמי איך אפשר להוליך שולל את הצרכן הישראלי! אם הממוצע הארצי הוא 530, והנתונים של הסקר של היי קיו נכונים, וידוע גם ששלושת המכונים הגדולים המוזכרים בסקר מחזיקים ב75% מהתלמידים בארץ, הרי שכדי שבאמת הממוצע הארצי יהיה 530 צריך להתקיים ששאר התלמידים בארץ מקבלים ציון ממוצע 300!!!!!! נראה לכם הגיוני?כל ילד בחישוב ממוצע פשוט יכול להגיע למסקנה הזאת. בקיצור, הסקר כנראה רק "סקר" והוא "מדגמי", ואני לא מצפה שכל תלמידי היי קיו שיפנו אליהם לשאול איזה ציון הםן קיבלו בשביל להכניס לסקר- לא כולם יספרו. בדבר אחד אני בטוח: אלו שקיבלו ציון גבוה - הם דווקא אלו שיספרו. אז אחלה סקר, ואחלה טריק אבל אני לא נופל לזה.

ס6לנית

New member
זו סיבה לעצבים??

שזה יהיה הצרות שלנו. יש דברים הרבה יותר מעצבנים בעולם.

FlugTag

New member
אבל הבחור צודק!

אני מחפש עכשיו מכון להרשם אליו, ווואלה, אני לא אלך למקום שעובד עליי בצורה כזו. זו הונאה!

SHARON 103

New member
נסה ללמוד לבד....

זה אפשרי, דורש משמעת עצמית גבוהה וחוסך לך כסף לזרוק על מכון עם "שם"...... עזוב אותך.... המכון הכי טוב הוא אתה.

FlugTag

New member
רגע

אבל אני נכנסתי לאתר פסיכו ועייניתי שם בדקדקנות בתכנית שהם מציעים. וזה הכל נשמע טוב. אבל יש דברים שאני לא אצליח להבין. נגיד אחוזים. אני יודע שזה עלוב, אבל ימות העולם אני לא אצליח להבין. וחוץ מזה אני מפחד שאני לא אצליח לשמור על משמעת כמו שצריך. לא שווה להשקיע את הכסף רק בשביל לדעת שכיסיתי את כל האפשרויות ושאני מקבל מענה כולל?

אפשר להשקיע קצת כסף,

למשל דרך שיעורים פרטיים, אם יש כמה נושאים ספציפיים שלא ברורים לך.. חוץ מזה שאי אפשר הכל ללמוד מהאינטרנט, כמובן שצריך גם לעבוד לפי ערכה של אחד המכונים הגדולים, וברובם יש הסברים מאוד טובים. אני לומד עכשיו לבד, ונושאים ספציפיים שאני מתקשה בהם אני שואל חברים שעשו, ואם אני ממש לא אסתדר עם נושא כלשהו אני אתחיל לקחת עזרה בשיעורים פרטיים, דבר שעדיין חוסך לי כמה אלפי שקלים טובים. הרבה בהצלחה.

SHARON 103

New member
וידוי אישי ../images/Emo124.gif

אהלן, שמע אני אשתדל לקצר כמה שיותר ואני אתן לך טיפ לחיים (שאני כנראה מתחיל לעכל אותו מיום ליום) אני למדתי לפסיכומטרי למד מתוך ידיעה שאני מסוגל ללמוד באופן עצמאי. אני שמעתי תגובות שונות בפורום, קראתי מאמרים שונים באינטרנט ודיברתי עם כמה שעשו קורסים והתמונה שהצטיירה לי היא כזו - הכל טמון בפוטנציאל שלך וביכולות שלך. אני מכיר מישהי (בשיא הרצינות) שעשתה פעמיים קורס של יואל גבע (כל קורס מעל 6000 שקל!!) וקיבלה בשני המועדים מתחת ל-500!!!! היא אמרה שהיא למדה וכו' ו"הודתה" שהיא לא חכמה. זה בולשיט.... כי אם היא הייתה לומדת מגיל צעיר אנגלית ואם היא הייתה משקיעה קצת במתמטיקה מגיל צעיר היא לא הייתה צריכה להתמודד עם כאלה פערים ענקיים. ולעומתה, 2 תלמידות שלמדו אצל גבע ולמדו בכיתות מדעיות וחרשו את החיים שלהן הוציאו ציונים מאוד גבוהים (אחת 670 ומשהו והשנייה מעל 710) והן אמרו שהקורס היה מעולה. אני לא בא לפאר את יואל גבע כי אני בכלל אומר שאין צורך בקור בכלל, אני רק אומר שאפילו במקום הטוב ביותר (לפי כל הדיבורים גבע מתיימר להיות אחד כזה) אם אתה מגיע עם ידע כללי מצומצם, לא שולט בכלל באנגלית ולא יודע דברים בסיסיים בשפה העברית ואין לך שפה עשירה ולא שולט בדברים בסיסיים במתמטיקה (חזקות , שורשים, וכו') אז אל תצפה שהקורס יעזור לך! משמעת עצמית זה דבר שדי קשה להשיג מייד (לי אישית היו רגעים קשים מאוד בזמן הלמידה) אבל אני מאמין שאדם חזק מבחינת משמעת עצמית יכול להצליח מאוד לבד. אני לא הייתי מספיק חזק ונוקשה עם עצמי ולכן לדעתי זה יתבטא באופן מסויים בציון שלי. המסר שלי הוא פשוט, בתור אחד שמעריך מאוד את הכסף (עבדתי מאוד קשה בשירות לקוחות שעות על גבי שעות בשכר מינימום) אני לא מוכן לשלם אלפי שקלים (חודשיים וחצי של עבודה קשה וסיזיפית) בשביל שמישהו ייתן לי הוראות איזה עמודים לעשות בספר ובשביל שיגידו לי שאני מסוגל ליותר ובשביל כמה טיפים קטנים. את הכל ניתן להשיג דרך הספרים למיניהם, באינטרנט ובפורום הזה. תאמין בעצמך זה הבסיס להצלחה ואם אתה לא לחוץ בזמן (כלומר לא בוער לך להתחיל ללמוד שנה השנה , מה גם שההרשמה אוטוטו נסגרת..) אז תרשה לעצמך ללמוד לבד ותראה לעצמך שזה אפשרי. מקסימום ניתן לשפר ואז בכלל אין סיבה לקורס. אני בפירוש יוצא נגד התעשייה המגעילה והחזירית הזו של לימודי הפסיכומטרי....הפכו את הבחינה הזאת ללימודים אקדמאיים כשהיא בכלל מהווה אמצעי לקבלה ללימודים אקדמיים. תראה לאן הגענו, קורס של פסיכומטרי עולה כמעט כמו שנת לימודים אקדמאית. מצטער אם זה יותר מידי ארוך, אני פשוט עושה שירות לציבור כדי שכולם יבינו - מכוני פסיכומטרי זה לא מתכון להצלחה, אמונה בעצמך היא המפתח להצלחה ולא שום דבר אחר.

t0mer

New member
מסכים איתך

אם לא היה לי קורס ואוצר של חיילים לא הייתי עושה קורס.... אנשים חושבים שאם הם יכלו לקורס הם יקבלו ציון טוב וזה ממש לא ככה. גם שהולכים לקורס רוב הלמידה זה בבית לבד, להבין מה רוצים ממך.

אמן

פשוט הוצאת לי את המילים מהפה להדפיס, לשכפל ולהשליך ממטוסים אל הארץ. ובעקבות מה שכתבת על ידידה שלך שלמדה בגבע, מעניין מתי יגיעו תורם של הקורסים להכנה לקורסי ההכנה לפסיכומטרי. אני מנחש שלא יקח הרבה זמן עד שזה יקרה.

FlugTag

New member
וואו, תודה על ההשקעה!

גרמת לי לחשוב. טוב, אני אתלבט על זה עוד יום יומיים... העניין הוא שגם אם אני כן מעריך את המשמעת של עצמי (וזה בערבון מוגבל), אני נוטה לחשוב שהיא תוכל להיות ברמה יותר גבוהה. תודה..

shir203

New member
בהחלט צודק..

הסיבה היחידה שאני לומדת בקורס היא הואווצ'ר ואני מוצאת את עצמי יושבת בשיעור ופשוט חושבת מה אני עושה פה... וב-6 שעות האלה שאני צריכה להיות בהספק של שאר התלמידים בכיתה יכלתי להספיק בבית כפול באמת לא משנה הקורס אלא המוטיבציה העצמית והרצון ללמוד, אם יש רצון ללמוד ולהצליח הכל אפשרי...

נ ט ע 9 1

New member
../images/Emo208.gif ואואו... הייתי חייבת להקפיץ..

התרשמתי כ"כ.. אשכרה,חצי שנת לימודים באוני'... ולחשוב שרוב שהחברות(לפחות שלי) הולכות ללמוד במכללה.. המכונים לקחו את זה בחשבון.. תעשייה של כסףףף נטו..

הם סתם שקרנים

בחלומות שלהם יש לתלמידים שלהם ממוצע 646. אבל זה עובד טוב מאוד על הנרשמים. בקיצור, שקרנים גדולים.

benmama

New member
יש לי תשובה רצינית בשבילך

א. 75% מהתלמידים שעושים קורס, השאלה האם כולם עושים קורס ( התשובה היא לא, וגם לא 75% אם לזה התכוונת )? ב. רוב אם לא כל המכונים שעושים את הקורסים מכינים לפסיכומטרי בעברית, הממוצע הארצי של הפסיכו' בעברית גבוה משמעותית מ530 - 564 ב2006 הממוצע של שאר השפות ( בעיקר ערבית ) נמוך יותר-460 בערבית ב2006.. חוץ מזה יש הרבה מאוד פרמטרים שהוכח סטטיסטיקת שמשפיעים על הציון הפסיכומטרי כמו מצב כלכלי ( סביר להניח שמי שאין לו כסף לאוכל לא ישלם על קורס אלפי שקלים ולכן גם לא יכנס לסטטיסטיקה של המכונים ) חוץ מזה שכמו שאמרת .. אין דרך למכונים לדעת כמה התלמידים שלהם קיבלו ( חוץ מלשאול אותם ולקוות לקבל תשובה אמיתית, או לקוות לקבל תשובה מוגזמת יותר נכון ) ..

למעלה