ממש מיואשת :(

ממש מיואשת :(

התברר לי שבעלי פתח תיק ברבנות , התאריך לדיון: עוד 4 חודשיים :( חברה גרושה אמרה לי כבר מזמן: לכי תפתחי לו תיק לפני שהוא יעשה את זה. אבל חשבתי (כמו תמיד) שיהיה בסדר, שנתגבר, שאנחנו אוהבים :(( אני רושמת ולא רואה כלום מרוב דמעות בעיניים. לפני שבועיים התחלנו ללכת לייעוץ זוגי (הוא פתח את התיק שבועיים +- לפני שהתחלנואת היעןץ.) ושהיועץ אמר לו: אתה חייב לסגור את התיק הזה, אתם עכשיו בתהליך של גישור-ניסיון לפתור עיניינים, זה לא מתאים שיהי תיק פתוח ברבנות - אם תחליט עוד חודשיים שאתה רוצה , תמיד תוכל לפתוח שוב... אבל הוא בשלו: לא אין לי "גב" כמו שיש לה (מה שנכון נכון) ואני רוצה לכסות על התחת שלי, אם אני ייראה שהכל בסדר, לא נלך לדיון, והתיק ייסגר. נכון ללפני יומיים - ממש פרחנו, ושנינו היינו אופטימים לגבי העתיד ביחד, אבל אתמול היה שוב פיצוץ (כמובן על משהו מפגר לגמרי) ושוב אנחנו לא מדברים :( ממש התעלמות מוחלטת, הוא אומר שאני לא ישתנה , וכמובן מאשים אותי בהכל). בקיצור סליחה על ההשפכות, אני ממש חסרת אונים - אני אמורה לעשות משהו בנתיים, או לחכות עד הדיון ? 2 פרטים חשובים - המצב הכלכלי שלנו ממש בקנטים (סגרו לנו ויזות,בלגן עם הוצל"פ...) ויש לי 2 ילדים קטנים - שהם מאור עיניי !!

נומלה

New member
התיעצי עם עורך דין לפני פגישה ברבנות

אם אין לך כסף לכי לויצו או נעמת.

שילה1

New member
אולסיוע המשפטי,או לפרוייקט פרו בונו של

לשכת עורכי הדין. אך עשי זאת מהר!

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה שאתם כבר עושים - תמשיכו.

אתם כבר בייעוץ, שזה דבר טוב. ייעוץ לא מבטיח נסים, אבל נותן סיכוי להתקדמות. אם הוא הסכים/יזם ללכת לייעוץ, כנראה שהוא בכל זאת מוכן לתת סיכוי. יש כאלו שיגידו שהוא עושה את זה כדי לצאת ידי חובה - וגם זה יכול להיות. עדיין, אין הרבה יותר מזה שאפשר לעשות. לתת לייעוץ את מרב הסיכויים, להתאמץ לשפר יחסים. וגם, כמו שנומלה אומרת, לקחת ייעוץ משפטי משלך.

פעם ראשונה שאני לא מסכים איתך!

לפחות לגבי עניין היעוץ. אני דווקא חושב שהוא הולך ליעוץ רק על מנת להוכיח שהוא ניסה ושזה חסר סיכוי... זה משרת את האינטרס שלו ותו-לאו. אין שם כוונה אמיתית לתיקון או שינוי.

גניפר14

New member
במצב כלכלי קשה בדרך כלל עדיף לאחר כוחות ולא ל

המצב הכלכלי שלכם בקנטים במצב כזה בדרך כלל נהוג לאחד כוחות ולא להיפך הוצל"פ עכשיו הם יכולים לפעול נגד שניכם בניפרד אז מה עשיתם בזה? עכשיו את תלכי להתייעץ עם עורך דין והוא ילך להתייעץ ותתחילו לריב ותשפכו כסף על סתם את צריכה לשבת עם בעלך ולומר לו אם אתה רוצה להתגרש בסדר תעצור הכל יש לנו ילדים משותפים הם יפגעו מכל הסיפור במיוחד המצב הכלכלי שהולך להיות יותר גרוע. תציעי לו כזה הסדר תאמרי לו אין לי בעיה להתגרש אבל תחכה קצת בוא נבריא את המצב הכלכלי נתאחד כדי לסיים בעיות וכשהכל יסתדר תמיד נוכל להתגרש. זה צעד לא נכון להתגרש כשיש מצב כלכלי לא טוב זה רק ידרדר אתכם והילדים יסבלו. הוצל"פ תאחדו את כל התיקים שלכם זה ניקרא איחוד תיקים תלכו להוצ"פ תקחו מסמכים בשביל איחוד תיקים תמלאו ותשלחו בדואר עם 3 העתקים ליושב ראש ההוצל"פ עם זה בתל-אביב אז לויצמן 1 תל-אביב בדואר רשום לא צריך אפילו ללכת לשם או אפשר להוריד את המסמכים במחשב. אחרי שתעשו את זה אתם לא צריכים ויזות. תתנהלו במזומן יש כסף קונים אין כסף לא קונים תמצאו עבודות במזומן כדי לשלם במזומן תסגרו חובות ואז תוכלו להתגרש אם רק אחד מכם עובד אז השני חייב למצוא עבודה דחוף שיהיו 2 משכורות לקצץ בהוצאות וכו וכו אז לסיכום תאמרי לבעלך זה לא הזמן להתגרש

רק עצה אחת ותיקון קטן.

לא משנה מה הוא עושה - לך, כאשה, יש עדיפות לפתיחת תיק דווקא בבית דין לענייני משפחה. לא משנה מה הוא עושה - את צריכה להבטיח מזונות והסדרי ראיה - בין אם אתם גרושים בפועל ובין אם לא. יש עדיפות מובהקת בבית דין לענייני משפחה לאשה על פני ביתי דין רבניים. לכי לנעמ"ת, שם יתנו לך יעוץ לגבי התהליך ואף ידאגו לך לעורך דין. ככל שתקדימי הרי זה משובח. לטובתך.

שילה1

New member
השאלה היא מה העילה לגרושין.

בגדול-את צודקת,אלא שיש עילות מסוימות המקנות לאישה עדיפות דווקא ברבני. בכל מקרה-להתיעץ,ומהר.

הבהרה!!!

אני גבר. זה קודם כל. עזבי עילה. בית משפט לענייני משפחה לא מוסמך לגרש. זה רק הרבני. לא משנה מי מגיש את התביעה. מה שהיא חייבת, מוכרחה לעשות ובלי דיחוי הוא לדאוג למזונות לילדים בראש ובראשונה. ולו בגלל שהיא ציינה שיש להם בעיות כלכליות....שהתחושה שלי אומרת שלא היא הגורם להם... אבל זה בקטנה ולא ממש שייך למהות. לעניות דעתי זו עילה מספקת - שלא לומר מובהקת, להגיש תביעת מזונות לבית משפט לענייני משפחה בלי קשר לתיק ברבני. זה לא לשם מלחמה - זה על מנת להבטיח את כלכלתם של ילדיה. הם יכולים להשאר נשואים אחרי פסק דין למזונות... אבל מזונות היא חייבת. לדעתי כל אשה חייבת לעשות זאת - לתבוע מזונות מהבעל - אבל זו סוגיה נפרדת.

שילה1

New member
סליחה גבר.אגב-סיכויה למזונות גבוהים טובים

יותר ברבני,להשכלה כללית חלוקת רכוש-הכל תלוי בעילה.מזונות לילדים בהחלט מעל לכל,ומזונות אישה אם מגיע לה.(גם אותם ניתן היום לבקש במשפחה,וכמובן ברבני) כעקרון-ניתן גם לטעון ל"פירוק שיתוף" במשפחה וברבני,ולהמשיך לחיות יחד.זה בא להבטיח את זכויותיה ברכוש המשותף. אלא שיש סייגים לאן לפנות קודם,ומה ניתן לבקש ומה יש "לכרוך",אלא שזו כבר שאלה משפטית/רבנית נפרדת.

למעלה