ממש חייבת עזרה

גלgal1

New member
ממש חייבת עזרה

היי יש לי כמה בעיות והלוואי שיעזרו לי כאן! עד עכשיו היתי בצבא בקושי היתי רואה בית, הזנחתי את עצמי ממש ולא קניתי כמעט שום בגד משהו כמו שנה עכשיו אני כבר לא בצבא ואני ממש רוצה להשקיע בעצמי שוב ולקנות בגדים והכל אבל-אני לא יודעת מה באופנה! בעיה ממש גדולה שלי שאני חייבת לקנות נעליים ואין לי מושג מה באופנה ? איזה נעליים הכי הולכות עכשיו?? (אני ממש נמוכה אז עדיף עם גובה!) אני גם רוצה לקנות נעליים ליומיום בעיקראבל עדין שיגביהו אותי ויהיו אלגנטיות כאלה אבל נוחות מה כדיי לקנות? פלטפורומות זה עדין הולך בכלל? ואם כן אז איזה? ואיזה נעליים עם גובה יכולות להתאים לים? ממש חשוב לי שזה יגביה אותי אני לא סובלת ללכת עם שטוח.. ואיזה בגדים באופנה עכשיו הבנתי שאולי חצאית גבוה כזאת זה הולך? איפה קונים ? והכי חשוב לי הנעליים אין לי מושג מה הולך עכשיו ואני ממש בבעיה בגלל שאני נמוכה ולא יכולה ללכת עם שטוח...וגם לא כל בגד מחמיא לנמוכות ובעיקרון היתי שמחה אם יתנו לי פה טיפים על מה הכי באופנה עכשיו איזה בגדים ואיזה נעליים ממש יעזור לי וגם איפה ללכת לקנות, אני אוהבת בגדים גם מיוחדים כאלה כמו הבגדי מעצבים אבל הבעיה שאני לא מפוצצת בכסף אבל עדין אני אוהבת דברים אלגנטיים מיוחדים וזוהרים כאלה (אני אוהבת את כל הסגנונות כל מה שיפה ובמיוחד אלגנט לא ספורטיבי או משהו כזה, פעם היתי קונה תמיד בקסטרו)

לי וולף

New member
לגל1

קודם כל, התזמון שלך לקניות בתקציב מוגבל, הוא נפלא; חנויות רבות החלו ממש לאחרונה בסיילים של אמצע-סוף עונה (רשתות כמו זארה ומנגו וגם מעצבים מקומיים כמו שני בר) ומציעות הנחות של 50%~ אני מבינה את הרצון להיראות אופנתית, אך ממליצה לך בחום להמנע מקניות שהן רק של פריטים "במודה" כדי שלא תהפכי לקורבן אופנה. הרבה יותר חשוב לקנות בגדים שמתאימים לך! הכוונה כמובן, לגזרה שמתאימה למבנה הגוף ולמידה הנכונה. לא פחות חשוב מזה- לאן את לובשת את הבגדים?? (מה ההופעה שלך אמורה לשדר? את מתלבשת לחיפוש עבודה? לבילוי?...זה לא אמור להיראות אותו הדבר..) את הטאץ' הטרנדי קל להשיג בעזרת אביזרים- תכשיטים, נעליים, שרשראות, צעיפים וכו'. כיום, כמעט הכל עובד וכמעט לכל טרנד, תמצאי את המעצב או הסטייליסט שטוענים שהוא לחלוטין מיותר...ובכל זאת, סקירה ממש מהירה וחלקית חצאיות גבוהות- כן, טרנדי (אבל קצת פחות גבוה ממה שראינו לפני עונה-שתיים). ללא ספק הגזרה הנמוכה ששלטה פה שנים איבדה את קרנה, הן בחצאיות והן במכנסיים. מכנסיים- עדיין תוכלי למצוא סקיני אך גם מכנס רחב חזר לאופנה. לא ממליצה על מכנס 7/8 לנמוכות. בשביל נמוכות- או ארוך, או קצר. לגבי אורך חצאית- מעט מעל הברך או מעט מתחת לברך, או ממש בגובה הברך. אופנת "ימאים" חזרה לאופנה (צבעוניות של מלחים- כחול, אדום, לבן, גזרות תואמות) כיסים - לשמחתי עדיין חזק באופנה. ואני מתכוונת דווקא לחצאיות ושמלות עם כיסים! שנות ה-80- לאחרונה חזרו כמה אלמנטים כגון כתפיים חזקות (כריות כתפיים) וצבעי נאון. לגבי נעליים- דווקא שטוח הפך להיות מאד אופנתי בשנתיים האחרונות ולכן ההיצע בחנויות גדול ומגוון. לא הייתי מוותרת על זוג או שניים, לימים בהם יותר חשוב שיהיה נח. (אני בטוחה שראית לא מעט סנדלי-גלדיאטור מסוגים שונים, נעלי אצבע ועוד. מבחר הצבעים והדגמים מרגש!) אך אל דאגה! העקבים עדיין פה ולא נראה שהולכים לשום מקום. אחד מהטרנדים הבולטים, הוא העקב הסופר-גבוה, ולכן גם נעלי עקב תוכלי למצוא ללא בעיה. יש עדיין נעלי פלטפורמה אך אני ממליצה להמנע או להזהר- לנעליים אלו יש נטייה לגרום לרגל להיראות כמו בלוק (רוחב אחיד - כמעט- לכל אורך הרגל...) ולכן אם הרגל שלך לא מחוטבת, הייתי נמנעת מהפתרון הזה להגבהה אלא אם את לובשת מכנס רחב וארוך שמסתיר את הנעל. מכיוון שאת נמוכה, אני ממליצה לך להמנע מרצועות נעל ש'חותכות' את הרגל ממש במפגש עם השוק התחתונה, מכיוון שזה מקצר את הרגל. לים את יכולה לקנות כפכפי אצבע מוגבהות (ראיתי במס' חנויות...). כל דבר אחר ממש לא נח להליכה בחול... שימי לב לפרופורציות של הגוף שלך. גם אם את נמוכה יש עם מה לעבוד! (-: חולצות V ומחשופים נכונים מושכים תשומת לב אל הפנים ויוצרים אשלייה של אורך שימי לב לא ליצור מותן נמוך ע"י מכנס נמוך מידי או חגורה הממוקמת לא נכון (כי זה גורם לרגליים להיראות קצרות יותר..) גוון-על-גוון- לבוש בצבעים דומים יוצר אשליית גובה. בכל מקרה, הקפידי לא ליצור "חיתוך" לא טבעי של הגוף (גרב בצבע שונה מהנעל והמכנס למשל) לא ציינת באיזה איזור את גרה ומה בערך התקציב שלך ולכן לא ציינתי שמות של חנויות.... בכל מקרה, קפיצה לזארה ו/או פול אנד בר תתן לך מושג לגבי הפריטים שטרנדיים כרגע. מקווה שעזרתי! בהצלחה! לי יועצת לבוש וסטיילינג (מזמינה אותך לקרוא את המאמרים שפירסמתי פה על צבעים וסוגי מפתחי צוואר)

גלgal1

New member
ללי - ממש תודה על העזרה :)!

ממש תודה ממש עזרת לי עם כל המידע שתכתב לי! :) אז אני גרה במושב ליד ירושלים ואני יכולה לקנות גם בתלאביב וגם בירושלים אבל הבנתי שבתלאביב יש את כל הבגדי מעצבים האלה המיוחדים וזה מה שאני הכי אוהבת כל השמלות והדברים המיוחדים האלה שיש למעצבים זה ממש יפה לדעתי דברים שנראים מח"ול כזה ולא דווקא אלה שיש בכל החנויות בקניון כמו זארה ופול אנד בר יש לך איזה המלצות לאיזה חנויות אפשר ללכת למצוא בגדים מיוחדים כאלה ויפים אה וגם חשוב לי שאני לא יראה בהם ילדה קטנה (שוב בגלל הגובה) וגם שלא יהיה יקר מידיי אבל גם לא זול כמובן כי מה שיפה בדרך כלל לא זול.. :) יש לי תקציב של איזה 1000 שקל לבגדים ונעלים ולגבי החצאיות הגבוהות-איפה אפשר לקנות כאלו? אני רוצה אחת שחורה שתהיה לי שימושית גבוה ושתתאים גם ליומיום וגם ליציאה ושתהיה מעל הברך נראה לי יותר יפה...איפה יכול להיות במחיר סבבה? ולגבי הנעליים לים-איפה יש כפכפים מוגבהים למשל? כי לא ראיתי בשום מקום ואני ממש לא רוצה ללכת עם שטוח לפחות שיהיה לזה כמה סמ" גובה היתי רוצה ואיזה נעלי פלטפורמה יפות יש ? זה באופנה בטוח? זה לא פאדיחה ללכת עם פלטפורמות במיוחד ליומיום אני מתכוונת ואני מחפשת גם בגדים ליציאה וגם יומיומייים...

לי וולף

New member
בשמחה! הנה עוד קצת...

נתחיל עם הכפכפים- ראיתי כפכף מוגבה בחנות של ביג טום. זו רשת כך שתוכלי למצוא באינטרנט היכן יש חנות שהכי קרובה אליך. אני יודעת שגם לניין ווסט היו כאלו בשנה שעברה (אז אולי בחנות עודפים תוכלי למצוא) לגבי הפלטפורמה- אני באופן אישי לא מתה על זה, אבל על טעם וריח...אולי תנסי עקבי רוקי, שהם מעודנים יותר. בעניין הבגדים- לא הייתי מוותרת על סיבוב בקניון ואני ממליצה לך ללכת לדיזינגוף סנטר. הופתעתי מאד מהרענון שהמקום הזה עבר! יש שם ה-מ-ו-ן חנויות, גם של רשתות וגם של מעצבים, והם גם מארחים מעצבים מקומיים במכירות מיוחדות. ממליצה לך להכנס לאתר שלהם ולראות. לא נראה לי שתתאכזבי. ברחובות הקטנים שבאיזור יש גם המון חנויות מדליקות של בגדים ואביזרים. גם אני נמוכה ונראית צעירה לגילי ואני מבינה את החשש שלך. לא רק הגובה שלך יוצר אשליית גיל, אלא ההופעה כולה. שימי לב לא לקנות פריטים עם הדפסים ילדותיים, או שילובים ילדותיים (אבל את לא צריכה בהכרח להימנע מנעליים שטוחות). מכיוון שהאופנה לא השתנתה באופן חד מאז הקיץ הקודם, הייתי מתחילה קודם כל בחנויות עודפים או אאוטלטים בשביל למצוא פריטים בסיסיים ולא יקרים. מזכירה לך גם את מה שכבר ציינתי- מכירות סוף העונה החלו! חפשי גם באתרי אופנה שונים (וואללה, מעריב, ידיעות, מאקו וכו')- כמעט בכל סופ"ש יש מכירות של מעצבים מקומיים ושל יבואנים עצמאיים. לרוב הן בת"א, אך לא תמיד. שם, אני מאמינה, תוכלי למצוא את הפריטים המיוחדים שאת רוצה. אגב, הפריטים שאת מחפשת בהחלט קיימים ברשתות הגדולות, ובמחירים מפתיעים. את הייחוד שלך את יכולה להוסיף בשילובי צבעים, אביזרים ו-attitude וכך גם פריטים שקנית איפה ש"כולן קונות" ייראו אחרת, עלייך.

לי וולף

New member
אחרי סיבוב במרכז העיר...

יצא לי ממש במקרה להגיע היום למרכז הרצליה ("לב העיר"); מדובר במרכז די ישן שבו יש מבחר של חנויות קטנות שלא שייכות לרשת כלשהי. די הופתעתי מהמגוון ומהמחירים. לא בדקתי את איכות המוצרים כי זה היה סוג של window shopping מהחניה ואליה, אבל ראיתי כמה מהדברים שאת (גל) מחפשת ולכן אני מניחה שתוכלי למצוא אותם גם במרכז העיר שלך. למשל- כפכפי-אצבע מוגבהות עולות סביב 70 ש"ח (ראיתי ביותר מחנות אחת!) אז מה שאני רוצה להגיד, בעצם, זה שכדי למצוא את מה שאת רוצה, במחירים הוגנים, כנראה שכדאי להתחיל ליד הבית... (-: ולא פחות חשוב- ברוכה השבה לעולם האופנה!

גלgal1

New member
ללי המקסימה!

איזה חמודה את ממש עזרת לי !! תודה על כל העזרה:) יש לי רק עוד שאלה אחת אחרונה- תוכלי לתת לי שמות של חנויות בתלאביב שיש בהן שמלות מעצבים כאלו כמו שאמרתי מיוחדות ויפות ובמחירים סבבה לא יקרים יותר מיידיי? כי מה שקורה לי שבדרך כלל אני מסתובבת שעות במלא חנויות ולא מוצאת בסוף כלום והכל תלוי אם אני יפול על החנות הנכונה...אז אולי תוכלי לרשום לי שמות ספציפיים של חנויות בתלאביב שיש בהם שמלות מיוחדות וחנויות מעצבים כי אני לא ממש מכירה לצערי וכל הדברים זה ממש ממש יעזור לי!! :) ואני מוסיפה פה תמונה של שמלה שראיתי וממש ממש אהבתי וזה הסגנון בערך שאני מתכוונת שמלה כזאת אני ממש אוהבת ליציאה את יודעת אולי איפה אפשר למצוא שמלות כאלו או בסגנון? כי אין לי מושג מאיפה זה...וגם התיק הזה שיש לה בתמונה ממש היתי רוצה למצוא כזה את יודעת אולי איפה אפשר למצוא? ממש יעזור לי אם תכתבי לי שמות ספציפיים של מקומות ללכת !! ושוב תודה על הכל אין כמוך!!!!!!!!

לי וולף

New member
קצת יותר ספציפי...

אחלה שמלה! אהבתי! אבל....יש לך טעם יקר... (-: שמלה כמו זו שבתמונה, תיראה ממש לא טוב אם תהיה עשויה מבד זול, אבל שמלות בסגנון, שקצת יותר הולמות את גילך ותקציבך, אפשר למצוא! קשה לי לתת לך תשובה חד משמעית, כי (לשמחתי) רוב החנויות למדו שכדי שנחזור, חווית הקנייה צריכה להיות דומה יותר לחו"ל ולכן מחליפים ומחדשים קולקציות כל הזמן. ובכל זאת, כמה טיפים שיעזרו לך: 1. אתר http://where2wear.co.il מרכז מידע על מעצבים מקומיים (כולל קישור לאתרים שלהם), פריטים בודדים וקטלוגים. כמו שתעשי חקר שוק לפני רכישת מחשב, כך גם בבגדים...לא היית בעניינים כפי שאמרת, אז זה הזמן ללמוד מה השתנה, מה זמין, ואיפה. 2. היתרון בקניה בקניון, ריכוז של חנויות שונות במתחם אחד. בדיזינגוף סנטר יש יותר חנויות בטווח מחירים שיתאים לך, ושמכוון לגילך (בניגוד לקניון רמת אביב, בו יש רק חלק מהחנויות האלו ויותר חנויות יקרות). תבדקי את: אמריקן אפראל (אני מאמינה ששם תמצאי חצאיות גבוהות, מטריקו), בוטיק מעצבים- פריטים של מעצבים מקומיים; מחזיקים גם אקססוריז, זארה, ביג טום (כפכפים...), twentyfourseven, מנגו, TOP SHOP, +A, נטע ונועה ועוד רבות וטובות. מבחינת הנעלה, גם יש מבחר של רשתות יקרות יותר ופחות (למשל TO GO שמציעות 2 זוגות נעליים ב-200 ש"ח...) וגם מספר חנויות אקססוריז. צירפתי לינק לאתר של הקניון, לשימושך. ואם את כבר בת"א- גם טיול לאורכו של רח' דיזינגוף (כתומנטה, קאלה, לילהמיסט- כל אלו יקרות אבל אולי תמצאי פריטים מוזלים) או רחוב שנקין יכולים להיות פוריים. וכן...יכול להיות שלא תמצאי בפעם הראשונה את כל ה-wish list שלך, אבל זה רק ייתן לך סיבה נוספת לצאת למסע קניות! בהצלחה!

בקצרה

הפנייה שלך ממש מרגשת יש כמה חנויות של נעלי מעצבים לא זולות אבל גם לא בשמיים אחת מהן זו חנות בשם ossi ויש לה עכשיו sale מטורף את יכולה לבדוק את שני בר ואת שומייקר בתל אביב אני שולחת לך משהו גם במסרון

למעלה