ממשלת ברק

אלוני.

New member
ממשלת ברק

ברק אמש בראיון טלויזיוני ממציא ממשלה חדשה מהשרוול. רציתי לשאול אותו מי מנע ממנו למנות שר ביטחון במשרה מלאה ? ואיך קדמי נהיה שר הפנים ?

אורי ז.

New member
ליפקין שחק

הוא היה צריך למנות את אמנון ליפקין לשר ביטחון לפני זמן רב ומוטב מאוחר מאשר לעולם לא

אלוני.

New member
שר ביטחון

שר ביטחון

העניין הוא לא התאמתו של שחק לתפקיד, העניין הוא- בעיניי לפחות- הצורך בשר ביטחון במשרה מלאה . ברק מחזיק בתיקים נוספים אחרי התפרקות הממשלה, במשך חצי שנה ויותר הוא מהווה חצי ממשלה. מינוי היה משימה פשוטה, להבדיל מהתיקים האחרים שאותם החזיק מתוך תקווה שאולי השותפים הקואליציוניים שלו ישובו לממשלה הרי שאת תיק הביטחון הוא יכול היה למסור מזמן. ומועמדים לא חסרים, לא חייב להיות רמטכ``ל לשעבר ואולי עדיף אזרח אינטלגנט (מרידור??? )

אלי.

New member
האם גם לגבי רבין היו הרהורים מסוג זה ?

או שרטרואקטיבית יורדים על אדם, רק אחרי הכשלון שלו בניהול שני התפקידים במקביל ?

אלוני.

New member
כמה דברים

ראשית זו לא בושה לשפוט משהו אחרי הכישלון כי הרי לא באים בטענות למי שמצליח... לגבי רבין, לי בכל אופן לא היו טענות כאלה. ואני חושב שברק היה צריך למנות שר ביטחון עוד מתחילת הקדנציה ודברים ברוח זו כתבתי כן לפני כשנה לערך..... העניין הוא שלא פנית לאדם הנכון בעניין הזה הואיל ואני בצד של ברק...

אלי.

New member
דווקא משום שאתה בצד של ברק

שהרי לפנות לימניים בכדי לשאול אם ברק טועה (ולא חשוב במה) זה ממש לא לעניין ... לעניין השיפוט - זו אכן לא בושה לשפוט אחרי כשלון, אבל זו גם לא חכמה גדולה, ולכן העליתי ההשוואה לרבין. אם דיברת כך כבר לפני שנה - מצויין. אבל מכאן שוב עולה התהייה: אם ידעת זאת כבר לפני כשנה, כשברק עדיין היה רחוק ממצבו היום - למה לא תהית כך לגבי רבין ? סתם מעניין.

אלוני.

New member
כמה דברים

נוטב לשפוט מישהו על כישלון מאשר לעצום עיניים ולחשוב שהנכשל הצליח, כדוגמת תומכי נתניהו. אז גם לשפוט כישלון זו חוכמה, אמנם חוכמה שלאחר מעשה אבל חוכמה גדולה יותר מאש להמנע מכך. היכולת ללמוד מטעויות אי יכולת מבורכת. לשאלתך, הרי שאני שואל שאלה לא רק את הימניים אלא את כולם, וגם לי יש הסתייגויות מדברים שברק עשה ועושה , אבל בסופו של דבר אני צריך להחליט למי נתונה תמיכתי. שוב, זה לא אומר שאין לי ביקורת על דרכיו ועל מעשיו של ברק, להבדיל מ``אוהדים שרופים`` של ביבי או של ש``ס שבטוחים שהמשיח הגיע ברור לי שברק טועה בחלק מהדברים או המעשים, כרגע נותר לי להחליט ברק או אריק, בחרתי ברק, אפילו אריק אמר שיקח את ברק להיות שר הביטחון שלו.... למה שאני אחשוב אחרת (-:

אלוני.

New member
המשך התשובה

לשאלת בדבר רבין: נראה לי לא נכון ששר הביטחון יהיה כזה שמכיר אישית את האלופים ו``גנב איתם סוסים`` זה לא לעניין, ראה את מרדכי ואת המטה הכללי. רבין היה אמנם רמטכ``ל אלא שאז שהאלופים ``שלו`` היו לכל היותר מ``פים או סמג``דים.... ורבין היה מנוסה בפולטיקה ובממשלה, וכבר היה שר ביטחון, זה נראה לי לא מתאים שברק בכהונה ראשונה ``רוקד`` בכל החתונות..

אלי.

New member
התייחסות קצת מאוחרת לתשובה.

אם אני מפרש נכונה את דבריך (בלא להכניס מילים למקלדתך), אני מבין שמר ברק לא כ``כ מוצלח בניהול החורג ממשרה אחת. אם נהיה ריאליים, אז נודה שלהיות ראש ממשלה זה יותר ממשרה - בכל זאת, לפעמים הוא צריך להכנס בויכוח בין שר החינוך וסגנו, ועוד כל מיני זוטות שיכולות לפרק ממשלה ... לעומת זאת, הוא כן יהיה מוצלח (יחסית) באם ישקיע את כל מרצו בתיק אחד בלבד. את זה בדיוק ציין מר שרון, ברמז עבה ממותניו. לגבי מר שרון (תשובתי לאורי) - היכולת שלו להיות ראש ממשלה טרם נבחנה. לטעמי, בחירת ראש ממשלה הוא נושא גדול מדי מכדי להסתמך בו על דמוניזציה גרידא. לטעמי, לא צריך לפחוד לרדת מהעץ הזה, גם אם הוא הספיק להגיע לגבהים עצומים במהלך 18 השנים האחרונות.

אלוני.

New member
כמעט

לא אמרתי שברק לא מוכשר ליותר ממשרה אחת, אבל אני חושב כך. את דעתי על שרון קראת בעבר , כמדומני, בטור שאני מפרסם בשער תפוז לכן אין צורך שאומר שנית שהאיש מתאים וראוי להיות ראש הממשלה.

אורי ז.

New member
כדאי לשים לב

שבנוסף למה שכתבתם שניכם הרי גם כדאי לשפוט אדם לפי האלטרנטיבות, ושרון זו אלטרנטיבה רעה.

למעלה