ממשיכים קדימה:

rachelea

New member
הפתרון שמצאת יפה בעיני

ואולי אפשר לתת לך רעיון נוסף? תדפיסי במחשב שתיים-שלוש מילים לכל סמל ותדביקי מתחת לסמל.

רוזן71

New member
נצל"ש, לאספני השטרות...

בס"ד. שימו לב לפריט הבא באיבי. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2225972976&category=3436 רוזן.

1עדיקקל

New member
מדהים

שים לב שמדובר ב SPECIMEN,השטר האמיתי היה עולה הרבה יותר. נדמה לי שלקקל יש 2 שטרות נדירים - אחד 50 והשני מאה בעלי מס' סידורי 0001..

רוזן71

New member
זה לא specimen... וסיפור...כדאי..

בס"ד. עדי שלום. שים לב, זה לא דוגמא יש לשטר מספר סידורי. השטר פשוט מבוטל ע"י הבנק הבריטי. ואם כבר כתבת על השטרות שבידי קק"ל אכתוב כאן את הסיפור בקצרה לפי רישומי הבנק הבריטי 8 שטרות בעריך של 100 לא"י לא הוחזרו לבנק והם מסתובבים בשוק. במשך השנים התגלו ע"י אספנים 7 שטרות ואילו השטר השמיני נעלם ובמשך שנים פינטזו עליו אספנים (כולל הכותב). לפני שבע שנים נודע למר ע.גלבוע איש הארכיון והמחקר של חברת החשמל על קיומו של שטר בן 50 לא"י עם הקדשה לקק"ל בחתימתו של פ. רוטנברג (מיסד חברת החשמל), מר גילבוע הפך את העולם כדי למצוא את השטר. לאחר זמן פגש במחלקת הצילומים של ארכיון הסוכנות (אצל הגב' פ. ליבני) פנסיונר של הקק"ל שטען שהוא יודע איפה השטר עם החתימה של רוטנברג (שימו לב מדובר על שטר בן 50 לא"י), וכשפתחו את הכספת של הקק"ל בירושלים אכן מצאו את השטר בן ה-50 לא"י עם ההקדשה של פ. רוטנברג למ. אוסישקין (יור הקק"ל) ומספר הסידורי של השטר 00001 ו....מצאו גם בונוס! את השטר השמיני של המאה לא"י גם הוא מספרו הסידורי 00001 !!! שני השטרות משנת 1927 ובמצב חדש לחלוטין! (ע"ז נאמר "הלך לחפש את האתונות ומצא את המלוכה). בברכה, רוזן.

saudi

New member
רעיון מהפכני

השטר מדהים - אני אפילו לא העזתי לפנטז עליו. מה דעתכם שכל חבר בפורום יפריש 1000$ וככה נוכל לקנות את השטר?

אחסונים -

טוב, אז רק על עצמי לספר ידעתי (ובסוף כמה רעיונות): את רוב אוספי אני שומרת בקופסאות נעליים - מדובר הן באוספי הגלויות והמכתביות (שהפריטים בהם שטוחים) והן באוספי הדוגמיות והספרורים, שהם תלת מימדיים. כל האוספים הללו קבורים בארונות, כשהאוספים הרדומים (כמו דוגמיות, מפיות, ספרורים וסבונים) אצל הורי, והשאר (עטים וגלויות) לאט לאט מגיעים לדירה שלי (וזה חשוב, כי אצל הורי יש הרבה יותר מקום). אוסף הגלויות מארצות שונות כולל גם חוצצים מבריסטול עם שם המדינה עליהם. בגלל אי הנוחות שבצפיה בו, לא סחבתי אותו איתי למפגש. אוסף הדביקרים (מילה עברית נאה שהמצאתי בעצמי) מודבק על הארונות בחדרי הישן (מבפנים! אחרת אמא שלי היתה זורקת אותי מהבית עוד הרבה קודם). אוסף הבולים מאוחסן כמובן באלבום בולים, שלאחרונה עבר שדרוג - לאלבום שחור יפהפה מהחנות באלנבי 94 (ואפילו עם הנחה לחברי פורום). אוסף המודעות טמון במין תיקיה כזו עם ניילונים, שאני מקבלת בטונות מהעבודה, אז אם מישהו מעוניין בכאלה, שיצביע (זה קצת יותר נוח מקלסר עם ניילוניות, לדעתי). אבל, כמובן, שהמצב שונה כאשר אוספים משהו שמעוניינים להציג, ופה נכנסות הכונניות (או הויטרינות בלשון הפולנים) ובגדול: לשכן שלי, שאוסף קונכיות (הוא צוללן, ואני לא רוצה לדעת איך הוא השיג אותן), יש המון כונניות עם מדפים מעץ, שהוא סגר עם זכוכית, ובהן מאות קונכיות יפהפיות. מאוד לא בטיחותי לשתי התינוקות שלו, אבל מציג את האוסף בתכליתיות. מכיוון שהוא בנה אותן בעצמו (מזמינים את הפלטות מנגריה, אפשר בהום סנטר, וצובעים לבד), אפשר להגיד, שכאן הקשר לאומנות שימושית, שבשמו נקראתי לייעץ.

בּני

New member
שאלה והצבעה

מה זה "מין תיקיה כזו עם ניילונים" ? ואם זה יותר נוח מסתם קלסר, אני אשמח לאחד - לאכסון אוסף גלויות התקליט ולעוד אחד לאכסון חוברות למיניהן. אלא אם כן יש למישהו רעיונות אחרים - לשני הפרטים..

powo

New member
נצל"ש לאלונה

רק עכשו ראיתי את צילום האוסף שלי.תודה על הכבוד.

שַׁי

New member
מצטרף לבקשה לפרטים נוספים

גם אני שמתי עין על התיקיות עם הניילונים - אשמח לשמוע עוד.

אש"י, שניים ביקשו אז לי כבר

ממש לא נעים, אבל בכל זאת עם אפשר, זה יעזור לי מאוד.

אין שום בעיה. יש לי המון.

קשה לי להסביר מה זה בדיוק (מי שראה את אוסף המודעות שלי, יודע למה הכוונה, אבל נראה לי שאכן שלושתכם לא ראיתם...
). בכל מקרה, דמיינו ספר, שכריכתו עשויה פלסטיק (ויש אפילו מין ניילון כזה על גב הספר, שאפשר להכניס בתוכו רצועת נייר עם שם האוסף), ודפיו עשויים ניילונים, כמו ניילונים שסטודנטים מגישים בהם עבודות. יש בכל מיני גדלים. אם תשלחו לי את כתובתכם במסר, אשלח לכם את התיקיות.

בכל מיני גדלים = כל מיני עוביים

העובי - מספר הניילונים משתנה - יש עם 30 או 40. הגודל - זהה. גודל של A4 בערך.

למעלה