ממשיכים קדימה:

ממשיכים קדימה:

יאללה, חברים - המפגש מאחורינו, ומה הלאה: 1. ביום שלישי הקרוב מפגש בולאים במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב. מי שמתעניין מוזמן, פרטים בלוח הארועים של הפורום. אם יש מישהו שחושב לבוא, נשמח לשמוע. אני עצמי אגיע, וכמדומני שגם שמוליק כהן. 2. תחרות מעטפות היום הראשון לבול אילן רמון - הודעה מלאה מופיעה ב"טאגליינס" (וכבר שאלתי - מישהו יודע מה התרגום של המונח הזה לעברית?). יש תיקון אחד, לפי רעיון של בני: במקום שתי מעטפות בבקשה להכין שלוש, ולשלוח אלי שתיים. סט אחד יקבל מי שיזכה, הסט השני אשלח, בשם הפורום כולו, למשפחת ארד. תאריך היעד: 24 בחודש, שאז יוצאים הבולים. (כמובן שאפשר להכין יותר, ולשמור כמה ולא רק אחת). 3. גלריות: ישנם כמה וכמה אספנים שעדיין לא פתחנו עבורם גלריות, ועכשיו אני יודע שיש להם לא רק אוסף מדהים אלא גם תמונות: טנדר, סער, חיים, עמית ועידן, אספן כרטיסי הביקור הצעיר (ושמישהו יזכיר לי איך קוראים לו) - קדימה, תודיעו לי במסר ואני פותח גלריה לכל אחד שירצה. 4. תשומת לב מיוחדת אני רוצה להקדיש בזמן הקרוב לצורות האחסון השונות של אוספים. בני מחזיק חלק מהתקליטים בקופסאות וארגזים. סער תולה את אוסף האנכים שלו על קרניז. אין לי מושג איך מחזיק טנדר 25 מכשירי רדיו גדולים בלי לעבור לגור בחצר. אריאל מחזיק את הדגמים בכוננית שמבזבזת לו מקום, והבולאים כל הזמן מחפשים המצאות לאלבומים תוצרת בית. פיתון מקטלג באמצעות המחשב, סער זוכר הכל ואני - אין לי מושג מה יש לי ומה לא. בקיצור, הנושא ראוי לדיון אמיתי. כדאי לייצר פתרונות "תפורים" כמו הסביבון השקוף של רחל? אולי כדאי לאריאל לבנות כוננית ייעודית? ואם כן -איך? אש"י, בתור המומחית לאומנות שימושית, אולי אפשר לקבל קצת רעיונות? איך שומרים אוסף קונכיות? כלים? עטים? אני מבקש מכל אחד לחשוב קצת על העניין לא רק בתחום האיסוף שלו, אלא דווקא של אחרים, ולהעלות לכאן כל רעיון שיש לכם, אפילו מטורף או כזה שאין לכם מושג איך עושים אותו בפועל. זו בעיה של כולנו, אולי נצליח לתת אחד לשני רעיונות טובים. ושיהיה שבוע טוב לכולם.

לאכסן 25 רדיואים זה לא בעיה

יש בעלית הגג מקום מסודר שיש שם עוד דברים פטפונים טייפ סלילים ועוד דברים נחמדים

לא ממש מדוייק, ותשובה לפיתון.

אם הם בעליית הגג, איך נהנים מהם? אוסף לא צריך להיות במרחק יד ממך? עליית הגג רחוקה וסגורה, ואני לא יודע אם אפשר להביא לשם חברים כדי להראות. מכל מקום, אתה לא ממש מבלה עם האוסף שלך כשאתה בבית והוא בעליית הגג. ומה עם בעיות רטיבות, עובש וכו'? ולפיתון - כן, התכוונתי למשפחת רמון.

אז העלית הגג היא

קומה 2 שאפשר להביא חברים ואין בעיות רטיבות או עובש וזה בהשג יד ונוח ורדיואים מסודרים על מדפים ומאוד נקי ומסודר שם

איזה יופי טנדר

שתדע לך שיש לך הורים נהדרים אם הם אפשרו לך כזה מרחב גדול לאוסף. אגב טנדר איך הגעת לנושא היפה הזה שבשבילנו זו נוסטלגיה, אבל מאוד מענין איך צעיר כמוך הגיע לאוסף הזה.

זה לא תמיד היה ככה

מיגיל קטן מאוד רציתי רדיו כזה בבית רק 1 ותמיד אמרו לי לא. לפני שנה הכל התחיל זה היה שלקחו אותי להכנה לבר מצווה שלי שהלכנו משם עמד ברחוב רדיו גרונדי כינורי [הוא היה במפגש] ולקחנו אותו והברקנו אותו ושמנו בחשמל והוא עבד. ומאז התחיל השיגעון יש לציין שזה הפך להיות שגעון לא רק שלי וגם אבא שלי נכנס חזק לתחום ויש סיפור על כל רדיו ורדיו ואני זוכר טוב טוב מאיפו כל אחד הגיעה ויש גם טייפ סלילים ופטיפונים אבל העיקר זה הרדיואים

broadaxe

New member
כיצד מציגין רדיו?

ראו בתמונה- מעין ספרייה שנבנתה בהזמנה למכשירי רדיו-שפופרות קטנים (האוסף הצטמצם מאז ובגלל זה מספר פריטים לא שייכים). סמלים אפשר לחבר בסיכותיהם למשטחי לבד/בד, למתוח ולמסגר. לחפצים בעלי נפח כמעט תמיד אפשר למצוא פתרונות תצוגה. הבעיה היא מקום.

איזה יופי ו

למה האוסף מצתמצם אני רואה רדיואים מאוד יפים גם אצלי זה מסודר במדפים תוצרת עצמית אי אפשר להציג רדיו בארמה צריך סדר וחשמל ליד כל 2-4 מכשירים אגב איזה חברות הרדיואים בתמונה והם זה הכל או שיש עוד באוסף ?

broadaxe

New member
רדיו'אים

האוסף מצטמצם בגלל שיש צורך להפנות משאבים לאופקים חדשים, אין מקום ואין כסף להכל... אני לא זוכר את כל הפירמות, כשאהייה שם אערוך רשיעמה מסודרת ואשלח הודעה כאן. חלק מהאוסף הזה הוא הזניט הגדול והישן מאד שראית כבר, אני מצרף תמונה של עוד רדיו מהאוסף, שבשימוש יום-יומי- זניט טראנס-אושאניק, דגם אחד לפני אחרון והאחרון שיוצר בארה"ב, 1971. רדיו לקליטת גלים קצרים, 11 גלים, הפנל העליון והקדמי נסגרים והרדיו הופך למזוודה קטנה.

python 4

New member
התכוונת למשפחת רמון?

רעיון מעולה, לדעתי. אני משתתף!

nissim60

New member
טגליינס(tuglines )-

כותרות(שורות) נגררות. או בקיצור "כותרות ברצף".

תמיר1991

New member
הרעיון של רמון מעולה!

אכין רק 2 כי כבר הכנתי את המעטפות, והיו לי רק 2 של רשות הדואר. לא נורא... תמיר.

avitalit

New member
בעניין המפגש ביום שלישי.

כנראה שגם אני אגיע . נדבר כבר לפני כן . ביי

תמיר1991

New member
ויכול מאוד להיות שאגיע ביום שלישי,

וכמדומני גם אלונה הצהירה על כוונתה להגיע. לגעתי, אם ההרצאה מתחילה ב- 17:00, אז נעשה "מפגשון פורום" ברבע לחמש, בכניסה. זו הזדמנות להשלים פערים מהמפגש (אם בכלל נשארו...). עוד מישהו? תודיעו לנו כאן בבקשה. תמיר.

doroni10

New member
על איחסון + נצל"ש

אצלי הבולים מאוכסנים באלבומים, - פעם עם דפים לבנים, וכיום רובם עם דפים שחורים, כאשר כ 40% מהבולים מוגנים כבר על ידי הווידים ואילו האחרים בדרכם הבטוחה להיות מוגנים כך גם כן..
כל האלבומים מצויים בארונית מגירות פלסטית עם חומר הגנה נגד לחות- (למרות שבירושלים הלחות נמוכה בד"כ ואיננה מהווה בעייה..) לגבי איחסון גלובאלי- כרגע, מאחר ואני עדיין סטודנט, אנו גרים בדירה שכורה, ולכן האיכסון בארונית מגירות פלסטית, אולם אשתי ואני כבר מפנטזים על ארון כבד עם דלתות זכוכית מאחוריהן יהיה ניתן לשמור את האלבומים באופן מושלם (וללא אבק..).. ומנצל"ש- אני מניח שבימים הקרובים תפגשו אולי את אחי- אספן מטבעות ושטרות, שסוף סוף הצליח להפעיל את המחשב, שקירטע והשמיע חירחורי גסיסה מרובים(המחשב, לא אחי חלילה!), ולחברו לאינטרנט. דורון,

אספן כרטיסי הביקור הצעיר

הוא אליעד, בנה של חברתי. אני מקווה שהוא יצטרף עכשיו לפורום הוא יצא מה זה מאושר אחרי שפינקו אותו בהמון כרטיסי ביקור. באשר לאחסנת האוספים, שנים אוסף הסמלים שלי היה מאוחסן בתוך קופסה ולא ידעתי לא מימיני ולא משמאלי, עד שעלה לי הרעיון לסדר אותם בצורה שראיתם.

למעלה