ממרום גילנו,

אפרת10512

Well-known member
אילו שפות זרות חייבות להילמד לדעתכם בבית הספר.
ועד כמה שימשה אתכם השפה/ות שלמדתם בחיים?

אפרת10512

Well-known member
אנגלית בטוח - בשמוש שוטף ויומיומי אצלי
בזמנו למדתי גם ערבית כמקצוע חובה - שימוש אפס
גם אני למדתי ערבית, לצערי אני לא זוכרת כלום כי לא היה לי שימוש בשפה. לעומת זאת יידיש למדתי מהורי שלא רצו שאבין מה הם מדברים ואני שולטת לחלוטין בדיבור לצערי לא בקריאה של השפה.

דיברגנט חדש

Well-known member
גם אני למדתי ערבית, לצערי אני לא זוכרת כלום כי לא היה לי שימוש בשפה. לעומת זאת יידיש למדתי מהורי שלא רצו שאבין מה הם מדברים ואני שולטת לחלוטין בדיבור לצערי לא בקריאה של השפה.
הקריאה היא הדבר הכי קל ביידיש.

SupermanZW

Well-known member
חייבים ללמד
רוסית
וערבית.
2 שפות הכי מדוברות בארצנו.
האופן בו מלמדים ערבית בישראל לא שימושי כלל מכיוון שמלמדים ערבית ספרותית. ערבים לא מדברים כך בשום מקום, אם ינסו תלמידים דוברי ערבית "כשפה שנייה" שלמדו בבית ספר ישראלי לדבר עם ערבים כפי שלמדו הערבים לא יבינו אותם וגם הם לא יבינו את הערבים. אם רוצים שיהודים בישראל יוכלו לתקשר עם ערבים פלסטינים צריך ללמד אותם ערבית פלסטינית עירונית (הניב הכפרי שונה) מספר הניבים הערבים גבוה ממספר המדינות הערביות. הניבים הערבים מאוד שונים זה מזה ולכן ערבים ממדינות שונות שרוצים לתקשר זה עם זה משתמשים בניב המצרי העירוני או בMSA (ערבית מודרנית סטנדרטית) שאותה מלמדים בבתי הספר בכל מדינות ערב. אם (לדוגמה) לבנוני ידבר ערבית לבנונית עם תימני התימני לא יבין, אותו כנ"ל להיפך.

SupermanZW

Well-known member
אנגלית, צרפתית, ספרדית, גרמנית ורוסית.

בשווייץ ובלגיה תלמידים לומדים 5 שפות זרות, בחרתי ב5 מתוך 10 השפות המדוברות ביותר בעולם, לא במקרה, כי אלה גם 5 השפות בעלות מספר הדוברים הרב ביותר כשפה שנייה, כולן שימושיות מאוד.

Harrington

Well-known member
מנהל
מספיק אנגלית לטעמי. אולי אפשר גם ערבית ו/או רוסית, שתיהן במטרה לשפר את התקשורת עם ישראלים בישראל ולא למטרות נסיעות בעולם. שאר השפות, יש סיכוי שהלומדים יזדקקו להם בעתיד בדיוק באותה מידה שיש סיכוי שהם לעולם לא ישמעו בה אף מילה לאחר שיסיימו את הלימודים התיכוניים. אז סתם קצת חבל להשקיע בזה לטעמי ועדיף להשקיע את הזמן בלימודים חשובים יותר שכל בוגר יזדקק להם ברמה סבירות גבוהה יותר.

אבי בן 1231

Well-known member
כל השפות שאני דובר עזרו לי במועד המתאים.
העברית, כמובן בישראל.
הספרדית שלמדתי לבד כשחייתי בספרד, עזרה לי בטיול בארגנטינה ועוזרת לי עדיין בספרד.
הגרמנית עזרה לי בביקור בגרמניה.
האנגלית עזרה לי באיטליה לתקשר מעט עם מקומיים וכמובן בארצות הברית.
והיידיש עוזרת לי להבין את הקללות של החרדים. 😉😉

נסיך.333

Well-known member
ערבית כמובן,בארופה היא כבר כמעט שולטת
ואם רוצים להבין מה קורה בכנסת כדאי ללמוד ערבית

צביה.ש

Well-known member
אני הייתי בבית הספר טובה בערבית... עשיתי 4 יחידות בציון 8..
היום לצערי, בגלל חוסר שימוש בשפה שמאוד אהבתי ללמוד בזמן הלימודים, שכחתי בגלל חוסר שימוש, עברו המון שנים

למעלה