ממנים בג'אווה?

• פותח הנושא kawa
  • פורסם בתאריך

kawa

New member
ממנים בג'אווה?

הי - אני מתלבטת אם לקחת קורס בג'אווה לפני עדה או לא. מכיוון שאני מכירה את שפת ג'אווה היטב- ויצא לי לעסוק איתה לא מעט אני מתלבטת אם לקחת את הקורס מייד או לא. אם הייתי רואה כיצד נראים ממנ"ים בג'אווה זה היה עוזר לי להחליט. מישהו יכול להעלות כאן ממנ"ים בג'אווה כדי שתהיה איזושהיא הדגמה ( אפילו לפורום ) במה מדובר?
לכם
ענבל

kawa

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo24.gif

מישהו נחמד שלח לי למייל
אני
ת
איזה ממנים חמודים ומקסימים
הם לא קלים- אבל הם מאתגרי מאד.... אני עכשיו כמו ילד בפסח שפותח מתנות....
תיכף אחזור לספר איך הממנים

kawa

New member
למה אני מאוהבת../images/Emo70.gif

כל הממנים בג'אווה- רובם - עוסקים בתכנות משחקים. אני כל כך
ת. יש שם ממ"ן על משחקי קלפים עם מתודה של טריפת קלפים, יש שם ממ"ן על משחק 4 בשורה
יש שם ממן על כל מיני משחקים אני מאוהבבבבבבבבבבבבת
יוווווווווווווו

eyalap

New member
אהבה נכזבת

הממ"נים בג'אווה ארוכים ארוכים... מייגעים מייגעים... לפחות בסוף יוצאים משחקים .. אולי לא עברת הרבה קורסים בתכנות אבל ממ"ן שעובד מזכה בערך בחצי מהניקוד ואז רק ממ"ן שעובד יפה, נכון, ומפורט כולו בהערות שיותר ארוכות מהתכנות עצמו יזכה בשאר החצי ניקוד. אם כבר לוקחים את עדה ויש זמן בתוכנית לפי דעתי כדי שעדה יבוא לפני ג'אווה. בעדה נכנסים יותר עמוק לכל העניין של התכנות מונחה עצמים ואז שנפגשים עם אתו בג'אווה ברמתו הבסיסית יותר, יותר קל להבין את המושגים וליישם אותו.

kawa

New member
זה בדיוק מה שחשבתי ../images/Emo13.gif אתה יודע

כשקראתי אמרתי- איזה קלולה ( כן אני יודעת ג'אווה ) אבל אז חשבתי לי- שבטח שזה עובד זה לא העיין- למרות שאני יודעת את כל התרגילים לפתור כעת אני כבר הבנתי שזה לא העניין וצריך את עדה לפני.
למה ארוך ארוך מייגע מייגע? זה לא כיף או משהו?
ענבל

kawa

New member
צל- שזה בטח עובד זה לא העניין

ואגב- אני חושבת ששכנעת אותי לקחת את עדה לפני ג'אווה- אם אני מבינה נכון- אי אפשר לבצע את הממנים האלו ללא מערכת קבלת ההחלטות שמוקנית לך בעדה- איפה לאתחל מה- חלוקה לקלאסים- DESIGN וכו'. זה אומר שאני צריכה להמתין בסבלנות 4 סמסטרים עד ליום המיוחל שאלמד ג'אווה
נו שויין
אוח אוח אוח ... החיים קשים... הציפיה לדברים טובים ארוכה וקשה

eyalap

New member
לאאאאא

הממ"נים ארוכים כי פשוט ככה הם, לבנות משחקים זה לכתוב הרבה חוקים, לבדוק המון מצבים שיכולים לקרות, להתייחס להמון מחלקות ולפעולות שאפשר לבצע עליהם ולבדוק שהכל יעבוד טוב. אין בעיה ללמוד את ג'אווה לפני או במקביל לעדה ההבדל היחידי שיהיה הוא שתדעי תכנות מונחה עצמים מעדה. בעדה נכנסים יותר עמוק לכל הפרטים של מונחה עצמים בממ"נים ושמים לב לזה שמקבלים את הממ"נים האלו חזרה. לא חושב שתהיה בעיה ללמוד את ג'אווה בלי עדה אבל זאת המלצה. בעצם קיים גם הנושא של מקביליות שהוא קצת שונה בעדה וג'אווה. לסיכום (תמיד יוצאות הודעות ארוכות כאלו) אפשר בהחלט לבצע את הממ"נים של ג'אווה בלי עדה. עדה זה קורס שמלמד אותך עקרונות של תכנות נכון ומקפידים על זה יותר מאשר בקורסים תכנותיים אחרים. בעדה לומדים תכנות נכון אבל זה לא אומר שאי אפשר ללמוד קורסים תכנותיים לפניו או במקביל אליו.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif בדיוק!

מה שניסיתי ללא הצלחה לשכנע את החבר'ה משפות תכנות... אין קורס שמלמד עקרונות יותר טוב מעדה!!! אל תוותרי על הקורס הזה לא משנה מה יהיה זה קורס מדהים! הוא שינה את חיי

kawa

New member
כן, כן, אני כבר מתה להתחיל את הקורס

אני מאד מודעת לחשיבות של עקרונות תכנות- עיצוב וכו'- תמיד מחפשת חומר. אין כמו קורס. זה הקטע- שיש קורסים ש'מחנכים' אותך לתכנות נכון וזה בדיוק הקורס שאני מחפשת. שיקשה עלי- שיתזז אותי- לכתוב שוב לכתוב ככה לכתוב אחרת- העיקר שבסוף אדע לתכנת נכון. אגב שמעת על סדנת עקרנות שפת תכנות? מלמדים שם את סקים ואני מאד רוצה לקחת אותה, רק בשביל הזכות המופלאה לעבור טירונות שפת תכנות
את נראת לי כמו מישהי שמה- זה מתאימה לסדנא
ענבל

../images/Emo13.gif אולי אם אלמד לתואר שני באו"פ

את הקורסים לראשון כבר סיימתי לקחת. בחירה נכונה מדי לא עשיתי מאחר וההחלטה שלי איזה קורס לקחת ואיזה לא התבססה בעיקר על הקריטריון "האם הוא מוצע בבאר-שבע או לא"...

galh

New member
תזהרי, אני מבלה גם פה. ../images/Emo3.gif

אין קשר בין שפה לבין עקרונות תכנות נכונים. אומנם שפה יכולה "לאכוף" כללים יותר נוקשים, אבל מתכנת "טוב" יכול לעקם את הכללים עם קצת מאמץ. אני מוכן לקבל את העובדה שהקורס הוא קורס טוב (אם אני אקח אותו בעתיד אני אנסה לזכור לתת חוות דעת), אבל אין קשר לעובדה שבקורס מלמדים עדה. הקורס צריך ללמד אותך את עקרונות ה- OOP ו/או OOD? אין בעיה, אבל למה לא ללמוד את זה עם שפה קצת יותר מעשית? לא הגזמת קצת? שינה את חייך?

ומה טוב בלעקם את הכללים?

לא אמרתי שזה בהכרח בגלל שמלמדים שם עדה (למרות שזה כן
) פשוט ה
קורס
מלמד אותך הכי טוב שאפשר את העקרונות...

galh

New member
זה היה "טוב" במרחאות.

כלומר, זה נאמר באירוניה (קורס מבוא לספרות לתלמידי מדעים?
).

למעלה