מממ... שלום, ושאלה

היי שושה, וברוכה הבאה לפורום. ../images/Emo140.gif

מסקרנת העבודה שכתבת לאוניברסיטה. מותר לדעת מה היה נושא העבודה? ובאיזו מסגרת היא נכתבה (איזה חוג ובאיזו אוניברסיטה)? ומה היו המסקנות שלך? ואילו קהילות וירטואליות חקרת? והאם ניתן יהיה להעלות את העבודה שלך לדף מאמרי הפורום? (אני גרגרנית מידי?
) בכל אופן, דעתי לגבי ערבוב הוירטואליה עם המציאות שמחוץ לה: תלוי מה רוצים ותלוי מה צריכים ותלוי במערכות היחסים הוירטואליות שנוצרות, ותלוי ותלוי... קהילות וירטואליות יכולות להיות מוצלחות מאוד גם בלי היכרויות RL . הן מהוות מקום מפגש לדיונים, שיחות, החלפת דיעות, תמיכה הדדית, התייעצויות, שיתוף בחיים האישיים, וכן הלאה. תלוי בסוג הפורום ובאווירה המתפתחת בו. מפגשי פורומים לא ממש נחוצים כדי שהקהילה הווירטואלית תהייה מקום מעניין וכייפי. יחד עם זאת, בחלק מהמקרים - נעים לפגוש את האנשים שמאחורי הניקים. לפעמים זה מהווה "דבק" טוב לפורום, לפעמים זה חסר משמעות לגבי הפורום, אבל נעים ברמה האישית. וראיתי גם פורומים שנהרסו כתוצאה מהיכרויות RL . מעבר ל"מפגשי פורום" קבוצתיים - יש גם אנשים שהכירו קודם בפורום הווירטואלי והחליטו להכיר גם ב- RL , על בסיס של עניין אישי. זה מאוד כיף כאשר זה מצליח, ואז זו הופכת לידידות/חברות כמו שנוצרת בכל מקום מפגש אחר. לא הבנתי מה את שואלת פה: "ואם בכלל יש נקודת חיבור א שבכלל החיבור כבר לא קיים מרוב שהחיים שלנו הופכים יותר ויותר וירטואלים?"

s h i r k u s h

New member
חברויות מחוץ לאינטרנט ../images/Emo9.gif

האינטרנט מהווה מקום מפגש לקבוצה ענקית של אנשים, בגילאים שונים וממקומות שונים בארץ
ובעולם, ולפעמים יוצאים מזה חברויות. אני אישית כלולה בחבורה שיצאה מפורום ב-
, אנחנו יוצאים, מבלים, נפגשים, מדברים בטלפון לעיתים קרובות וממש יצרנו חברות קרובה והכל סביב אותו נושא של הפורום. מה דעתכם על מפגשי פורום ועל חברויות מחוץ לאינטרנט? יש מקום לזה או שזה יהרוס את האנונימיות של האנשים

כיסוף

New member
דעתי

על חברויות מחוץ לאינטרנט ומפגשים שזה דבר חיובי! אני בפורומים הכרתי אנשים שהקשר שלי איתם נמשך הרבה שנים עם הרב הקשר הוא עקבי ודומיננטי. חלק מועט עם הזמן התמוגג. שזה הופך כבר LIVE אם זה בשיחות
ואם מפגשים על כוס
מכירים יותר ומוצאים נושאים משותפים נוספים. לפעמים הקשר החברי חזק שחלק מאפשרים לחדור לחומה הפרטית שלהם. וחולקים מצבים אישיים שיודעים על מי לסמוך. יש לי כמה חברים לאינטרנט שמרשים לעצמם לשתף אותי במצבים רגישים שלהם.

למעלה