מממ... שלום, ושאלה

שושה 24

New member
מממ... שלום, ושאלה ../images/Emo35.gif

חייבת להגיד שהגעתי אל הפורום הזה היום בפעם הראשונה דרך השער של תפוז. ורציתי לשאול שאלה עד כמה יצא לכם לערב את הוירטואל בחיים האמיתיים שלכם אחת ההודעות הראשונות שלי בתפוז ובכלל הכניסה לתפוז נעשתה בשביל עבודה לאוניברסיטה ובה חקרתי קהילות וירטואליות, ורציתי לדעת עד כמה, או אך אתם רואים את המעבר הזה בין הוירטואל למציאות, חייבת לציין שהיום לא רק שאני מכורת תפוז, אלא גם כמה מהחברים הכי טובים שלי, הם שורצי תפוז, והם כאלה שהכרתי כאן, ולמעשה יצרו לי בית מאוד חמים דרך אחד הפורומים שאני פעילה בו. אז מה דעתכם? על החיבור בין השניים ואם בכלל יש נקודת חיבור א שבכלל החיבור כבר לא קיים מרוב שהחיים שלנו הופכים יותר ויותר וירטואלים?

Aisha

New member
ני מנסה לא לערבב

כי אז זה פשוט ישתלט לי על כל החיים וזה לא בריא או רצוי

מה ישתלט לך על החיים? ../images/Emo12.gif

אם את מכירה אנשים ב- RL , כאלה שהקשר איתם נוצר לפני כן בווירטואליה, אז מה פה מעורבב ומה לא בריא או רצוי? אנשים הם אנשים. אם נוצר קשר טוב ומתיידדים - מה זה משנה איפה הם הכירו?

Aisha

New member
אני הכרתי אנשים שההכרות

התחילה בפורורמים . נוכחתי לדעת שזו לא ממש חברות אמת. כמו למשל חברים שהכרתי באוניברסיטה או אפילו בגן שעד היום אני בקשר איתן. זו חברות של נוכיות כל עוד הן צריכות אותך. אבל שזה ההפך אז לך תחפש.

א. זה לא תמיד ככה.

ב. קשרים אינטרסנטיים נוצרים בכל מקום. מה, לא היו לך חברות באוניברסיטה שרק רצו ממך סיכומי שיעור וכד'? לדעתי, ומהניסיון שלי, היכרויות שנוצרות דרך הרשת - הן כמו כל היכרות אחרת: לפעמים אלה קשרים שמבוססים על אינטרסים, ולפעמים אלה ידידויות קלילות, לפעמים נוצרות חברויות יפות - ברמות שונות של עומק וקירבה, לפעמים אנשים שלא ציפית מהם - יפתיעו אותך לטובה ברצון שלהם לעזור לך, ולפעמים - אנשים יאכזבו אותך.

Aisha

New member
נכון שיש מקרים נדירים

של חברות אמת שצומחת מהנט. אבל לרוב זה לא ככה. רוב החברויות שצומרות מחוץ לנט יש להם יותר בסיס חזק לצמוח .פחות באילה שצומחות מהנט.

Mנטה

New member
הנט הוא אחד ממעגלי ההיכרויות שלי

יש לי המון חברים שהיכרתי דרך הנט, יותר מזה, הרבה מהחברים הקרובים שלי צמחו מהיכרויות נט. סתם דוגמה: 2 מהחברות הכי הכי טובות שלי. אבל גם מלא חבר'ה אחרים. למעשה, אני מוצאת, שיותר קל להכיר דרך הרשת...

האמת,

בשלב מסוים בחיים, כבר לא נחשפים כל כך לאנשים חדשים במסגרות השונות של ה- RL , והרשת היא בהחלט מקום מצוין להכיר אנשים חדשים, במיוחד שלא היינו יכולים להכיר אותם בשום צורה אחרת בגלל שנעים במעגלי חיים שונים.

Bubblegun

New member
החברים הכי טובים שלי הם און ליין

מה זה משנה איפה מכירים? משנה את מי. לי יש במשותף הרבה יותר עם בני נוער ו20 פלוס (אני בת 33) מאשר עם בני גילי, ולכן יותר כייף לי און ליין.

קא זו או

New member
לא הבנתי את השאלה שלך

מחד את מדברת על מעבר מ- RL ל- VL ומהצד השני את מדברת על התמכרות. אפשר לדייק?

s h i r k u s h

New member
מנסה שלא לערבב...

אבל הפורומים זה המקום בשבילי להוציא מהלב, לעזור ככל יכולתי (עוזרת גם ב"חיים האמייתים" אבל בעולם הוירטואלי יותר קל לבקש עזרה מאחרים כך שיוצא שיותר מייעצת ותומכת באחרים בעולם הזה. הכרתי כמה חברים נפלאים שלי דרך הפורומים ושמחה שהכרתי את הפורומים האלה כי הם תרמו לי רבות, למדתי על המון דברים שלא חושבת שהייתי נתקלת בהם אי פעם...

אני מערבב ועושה דייסה טוב טוב

האנשים בוירטואל הם בשר ודם ואני יוצר איתם קשר תמידי. מי שלא יוצר קשר בR אני בדרך כלל לא שומר איתו על קשר, למעט אם מדובר על תקשורת חד פעמית כמו עזרה בפורומי התמיכה למיניהם.

e-magine

New member
העולם הוירטואלי הוא בשבילי

עולם דו מימדי, אמנם מרתק ומרגש, אך הוא כר פורה ביותר לזריית חול בעיניים ולצביעות. יתכן וזאת סיבה מרכזית לכך שלפני יותר משנה וחצי, החלטתי להפסיק את העיסוק שלי בתמיכה (לא טכנית) כי הגעתי למסכנה שעיסוק זה, שיש בו לא מעט תועלת, יש בו גם פוטנציאל רציני לנזק. זה כמובן נושא נפרד. תמיכה טכנית באינטרנט, היא לדעתי דבר שאין לו תחליף. (נכון גם שם יכולים לגרום נזק, ממש כמו בצעבדה). דעתי היא ש
חמים באינטרנט הוא אחיזת עיניים ושיכול לבוא יום שתרצי להיכנס לתוך איזה חדר שם ותגלי שהבית החמים הוא פלקט שאין מאחוריו אלא פיגומים רעועים. אני לא רוצה לשכנע אותך בכלום, זאת דעתי בלבד. לטעמי, החיים הוירטואליים יכולים להיות גם מהנים וגם מספקים, עד לרגע הגילוי המר של אחיזת העיניים. מצד שני, מי אמר שבחיים המציאותיים אין התגלויות ואכזבות? מי אמר שמי שהחשבנו אותו לחבר מציאותי לא יאכזב? או שאנחנו לא נאכזב אותו? כל זה לא אומר כמובן, שחלק מ"האנשים הוירטואליים שלי" מאד יקרים לי. (כתבתי פעם פוסט על הנושא הזה, אך לא הפצתי אותו במיוחד, כי חששתי שכמה מאותם אנשים וירטואליים שיקרים לי, עלולים להיפגע ממנו. בסופו של דבר, פרסמתי את הפוסט הזה מחדש במסגרת הבלוג המחודש שלי והנה הוא כאן.אין אחת צוחקת והשניה, היתה בוכה אם היא היתה יודעת איך).

Aisha

New member
אכן אני מסכימה איתך

שתמיכה נפשית יכולה לגרום נזק אם לא יודעים מה עושים. זה נושא מורכב ובכלל לא פשוט. אני גם מסכימה עם שאר הדברים שאמרת

חמעפה

New member
אי נורא כייף שיש לך בלוג אני אבוא

לבקר אותך שם לקרוא ולהגיב הצצתי עכשיו והזדהייתי מאד עם הקטע שכבר אין מיסתורין באינטרנט גם אני מרגישה את ההתפכחות הזותי

שושה 24

New member
יחד עם זאת, וחידוד השאלה

מה קורה שאותם וירטואלים נהפכים לאמיתיים יש לי כמה חברים מאוד טובים, שהכרתי אותם בצורה וירטואלית, ועם הזמן התמזגו לתוך החיים שלי, בתור חברים מציאותיים. ברמות של טלפונים ונפגשים לא בהכרח במסגרת פורומית זו או אחרת, אלה במסגרת של חברים. האם הנט הוא לא עוד דרך להכיר אנשים? לדעתי כן כשם שבמציאות, אני מכירה מישהי/מישהו בלימודים, דרך משהו משותף, ונוצרת חברות כך גם בנט, אני לא רואה את ההבדל הגדול, לפחות ברגע שהם עוברים מהמסך לבנאדם חלק מהם הופכים לחברים טובים מאוד שלי.

e-magine

New member
אינטרנט = גם כלי להכרת אנשים

זה פשיטא. (כתבתי לך בבוקר תשובה, אך הגורל או "מפלצת ההודעות" החליט שזה לא יעלה. זה הלך בערך ככה: לדעתי יש שני סוגים של הכרת אנשים באינטרנט והעברתם הקשר למציאו: הסוג הראשון הוא פגישה וירטואלית עם אדם אחר באחת המסגרות וניהול דו שיח בעניין משותף. מכאן זה יכול להמשיך, במסגרת ציבורית או פרטית, לשיחות היכרות, פטפטת (smalltalk) פגישה במסגרת ציבורית ויצירת קשר ידידותי. בעיניי, זה לא שונה מהכרת אנשים במסגרות מציאותיות, כגון מקום עבודה, מועדון ספורט, חוג וכד'. זוהי דרך מצויינת לאתר אנשים לפי עניין משותף או לפי מאפיינים קבועים מראש, כגון קבוצת גיל, מקום מגורים, דעות פוליטיות, עיסוקים, תחביבים וכד'. הסוג השני הוא אופייני לאינטרנט. הפגישה הראשונית היא וירטואלית, ויכולה להיעשות בצורה מתוכננת או אקראית, באחת המסגרות הוירטואליות, אולם במקום לעבור משיחות הכרות שטחיות להכרות מציאותית ובניית יחסים במציאות, אפקט הדהאינהיביציה (נפילת העקבות) של המרחב האינטרנטי גורם לכך שנוצרת אינטימיות בקשר הוירטואלי והקשר הולך ומתעמק לפני היכרות מציאותית. במצב זה, אם וכאשר אותם אנשים מחליטים להיפגש, יש תחושה לקשר מאד אינטימי וסוג ההיכרות הוא "הפוך" ממה שהכרנו בעבר. הכוונה היא שיש תחושה של היכרות עמוקה ואינטימית והקשר המציאותי מתחיל מנקודה אחרת לגמרי מאשר עם אדם זר. יכולה להיות גם תחושת אמון שבנויה על המחשבה "הנה האדם הזה יודע עליי כל מיני דברים פרטיים ולא ניצל אותם נגדי עד היום ובעצם יודע הרבה יותר מאנשים שהם חברים שלי מבית הספר, מהעבודה, מהלימודים וכד'". זה מה שמייחד את ההיכרות האינטרנטית.

אפקט הדה אינהיביציה

הוא אחד התעתועים הגדולים ביותר של הרשת. הוא גורם ליצירת אינטימיות, שלדעתי (אף אחד לא חייב להסכים איתי), היא שקרית ומסנוורת. אני, אפילו, לא מדברת על תופעת המתחזים ו"זוללי האנרגיות", וכד'. אנשים רגילים, יוצרים קשר מהיר מאוד, מהיר מידי - לטעמי האישי - ומאמינים שמצאו את "הנפש התאומה" שלהם. יש בזה הרבה מאוד הונאה אישית-עצמית: בחסות הווירטואליה - נורא קל להעצים תכונות קוסמות אצל האדם השני, מעבר למה שהן באמת קיימות אצל אותו אדם, ונורא קל להתעלם מתכונות שלו שלא אוהבים. יוצרים בראש איזו דמות מפונטזת, שהקשר שלה לאדם האמיתי דיי רופף, ולדמות הזו נפתחים ומתמסרים. ה"חברות", שנוצרת שם, היא חברות בין דמויות מפונטזות (סיליקון - קראת לזה בפוסט שלך), לא בין בני אדם אמיתיים עם רגשות אמיתיים, ולא רגשות של ביטים. TELLING STORIES LYRICS - Tracy Chapman The lines on your page of memories Write it down but it doesn’t mean You’re not just telling stories There is fiction in the space between You and me There is fiction in the space between You and reality You will do and say anything To make your everyday life Seem less mundane There is fiction in the space between You and me There’s a science fiction in the space between You and me A fabrication of a grand scheme Where I am the scary monster I eat the city and as I leave the scene In my spaceship I am laughing In your remembrance of your bad dream There’s no one but you standing Leave the pity and the blame For the ones who do not speak You write the words to get respect and compassion And for posterity You write the words and make believe There is truth in the space between There is fiction in the space between You and everybody Give us all what we need Give us one more sad sordid story But in the fiction of the space between Sometimes a lie is the best thing Sometimes a lie is the best thing

למעלה