מממ האוגדן...

מממ האוגדן...

האוגדן לא קל מדיי ? אולי צריך לפתור אותו 22 דקות לפרק
כי לעומת המתכונות של קידום ... הוא מי יודע מה קשה.

א ד ו ש

New member
בקידום ממליצים לפתור אותו ב20 דק'

לפרק בשביל לדמות רמה אמיתית

gabimaor

New member
יש ויכוח

שרץ מדי זמן על רמת האוגדן והאם הוא מדמה מבחן אמיתי או לא. גם בקרב מדריכי פסיכומטרי יש את אותו ויכוח.... מניסיון אישי בלבד הציונים האמיתיים של התלמידים היו קרובים יותר לאוגדן מלכל בחינה אחרת.אני מניח שעכשיו אזכה למטר של תגובות נזעמות כמו שכבר קרה אבל זו המסקנה שלי מניסיון של עשרות רבות של תלמידים.

אמרו לי בקורס..

של קידום אגב, אם כבר הזכרתם.. שהאוגדן בכלל לא מעודכן, הוא מראה לך את מה שהיה לפני שנה וחצי-שנתיים. היום לדוגמא, רמת ההבנת הנקרא הרבה יותר קשה וההגיון יותר קל.. אני בכלל אמרתי שאני לא קונה את זה.. חחחחח יש 3 מתכונות בבית..5 סימולציות בכיתה..חוברות של הבנת הנקרא, חוברת של זמנים, חוברת של הסתמכות על סרטוט...ראבאק...את כל זה אני צריכה לעשות בשבועיים..מה אני מכונה?! חחחחחח אז זהו ש...לא!

מסכים. אמפירית זה מאוד דומה

למרות שכשעושים את המבחן הוא נראה ממש ממש קל - מקבלים בו ציון מאוד קרוב לפסיכומטרי האמיתי

מה המטרה ( תגובה לא נזעמת )?

לגבי השאלות שעלו בפורום לאחרונה לגבי הסימולציות: צריך להבין, אחת ולתמיד, מה מטרתן של הסימולציות. טענה א: את הסימולציות עושים במהלך הקורס. טענה ב: את מה שעושים במהלך הקורס עושים בכדי ללמוד ממנו להמשך. מסקנה צרופה: את הסימולציות עושים בכדי ללמוד מהן! זו מטרתן של הסימולציות, משהו שאנחנו לומדים ממנו משהו על עצמנו. איך אנחנו מתפקדים בבחינה? האם אנו מנהלים נכון את הזמן בבחינה? האם יכולנו להפעיל שיקול דעת ולהגיע למסקנות שהיו משפרות את ביצועינו בבחינה? כותבי הסימולציות ( אצלנו בכל אופן ) אינם מתיימרים לכתוב בחינות שינבאו את הציון בבחינה, אלא בחינות שהתלמידים ילמדו מהן יותר כדי שיצליחו יותר בבחינה. הרעיון לחשב ציון על סמך כל סימולציה צמח כתוצאה מסקרנותם של התלמידים. חישוב ציון פסיכומטרי במהלך הקורס = חובבנות. כמובן שגם מהאוגדן ניתן ללמוד. השאלה היא מה ניתן ללמוד ממנו ולמי זה טוב? גם אצלנו ממליצים לתלמידים לרכוש את האוגדן למרות חסרונותיו הברורים ( כך יש להם 15 סימולציות בסך הכל ).בכל זאת, אלו שאלות של המרכז הארצי ולא כל אחד יכול לכתוב שאלות כאלו. חשוב לנו שהתלמידים יתרגלו עקרונות וטכניקות פיתרון מסויימים בשלב המרתון. המדריכים שלנו לא ניגשים לבחינה בכדי להשיג שאלות, אלא בכדי לבדוק דברים אחרים לגמרי המשמשים בין השאר לכתיבת הסימולציות. לכן, הסימולציות מתעדכנות בהתאם לבחינה אך יש לנו שליטה על מינון השאלות הקשות יותר המאלצות תלמידים לחשוב ולפתור בדרכים מועדפות. כנ"ל לגבי השאלות הקלות יותר. השאלות מבוססות על אותם העקרונות המופיעים בבחינה ( כן, בבחינה מופיעים עקרונות, לא סוגים קבועים של שאלות ). לא אחזור על היתרונות שבסימולציות קשות יותר ( ברמתן הממוצעת ) מהבחינה הפסיכומטרית. רבים מבלבלים בין השניים - הלימוד המבוסס על הסימולציות וניבוי הציון המבוסס על הסימולציות. אלו שני דברים שונים לחלוטין. המדריכים מנבאים ציון בסוף הקורס בהתבסס על נסיונם ( לי, למשל, היו קצת יותר מאלף תלמידים עד היום ). אנו אוספים נתונים על ציוני תלמידים מתלמידים שמתקשרים מרצונם ומספרים לנו על ציוניהם. אני לא טועה יותר מהאוגדן. בהצלחה.

צר לי להיות קטנוני

אבל שאלה לי אליך.. אתה אומר כל הזמן שאצלכם יש 15 בחינות אבל המדריך שלנו (קידום אישי) ספר רק 12 בחינות (8 - סימולציות, 4 - מלאות באוגדן) האם יש משהו שאני לא יודע עליו?

זה בסדר

אבל, לא "כל הזמן" ולא "אצלנו". אצלנו יש שמונה סימולציות מלאות. הבחינות שבאוגדן אינן שלנו, אלא של המרכז הארצי. כמו המכונים האחרים, אנו לא רוכשים את האוגדן עבור תלמידינו. אנו ממליצים לתלמידים לרכוש את האוגדן כי אנו חושבים שזה תרגול נוסף טוב. ברור שמכון שאינו רוכש את האוגדן לתלמידיו אינו יכול לטעון שהאוגדן מהווה חלק מהקורס. אתה והמדריך שלך צודקים כמובן. באוגדן יש שש בחינות של שישה פרקים שניתן להרכיב מהן ארבע בחינות מלאות + 4 פרקים.

gabimaor

New member
מסכים לפחות עם רוב הדברים

לא אמרתי דבר על מטרת הסימולציות (בטח לא אלו של קידום). סה"כ אמרתי (כתבתי) שלרוב ממוצע הציונים של בחינות האוגדן משקף את הציון הסופי. אין ספק שניצחת אותי ניצחון מוחץ במספר התלמידים שהיו לך (אולי זה קשור גם לגודל הכיתות שלימדת)

התנצלות

לא התכוונתי לקונטרה בסיגנון "לי יש יותר גדול". רציתי להדגיש שניבוי הציון מבוסס על ניסיון רב ולא על מספר זה או אחר. הייתי צריך לדעת שזה עלול להתפרש גם אחרת. הייתי צריך לגלות יותר רגישות. אני מתנצל. ההודעה שלי באה בתגובה למספר הודעות שעלו בפורום לאחרונה ( כמו שציינתי במשפט הראשון ). לגבי ההערה המעניינת על גודל הכיתות שלימדתי: ההערה אינה מופנת אל הכתובת הנכונה. אני עובד ב - 'קידום', לא ב...., שם מלמדים גם 51 תלמידים בכיתה, כמו שאתה וודאי יודע. מספר התלמידים בכיתות שלימדתי נע בין 7 ל - 37 ( בדר"כ 30 - 26 ). אולי זה קשור למספר הכיתות במועד?

אבל אולי אתם לא חושבים על זה

עד הסוף. לפני כמה ימים היה לנו מבחן בכיתה (פרק אחד בכל נושא), ובפרק הכמותי היו לי 14 טעויות! כשגיליתי את זנ, אני הייתי מוכנה לאסוף את הדברים שלי, לדחות את כל החיים שלי בשנה ולעשות עוד קורס פזיכומטרי בקיץ (רק במכון אחר!). באותו יום המורה שלנו כמובן התעקש שזה המבחן ברמה של פסיכומטרי.... אתמול הוא אמר לנו שזה היה מבחן שקיבץ את כל השאלות הקשות מהמבחנים שהיו בשנים האחרונות, ושבפועל בפסיכומטרי יהיו לנו אולי 3 שאלות ברמה הזאת.... אז למה לעזאזל סתם לבאס ולייאש תלמידים??? אני אשכרה חזרתי הביתה ובכיתי לאמא שלי במשך שעה על איך זה יכול להיות שאני משקיעה כל כך הרבה, ומתרגלת כל הזמן, ובסוף מקבלת 14 טעויות בפרק אחד מסכן??? וכל זה בגלל שקיבצו את כל השאלות הקשות בפרק אחד, אלוהים יודע למה ומה זה תורם.

עשיתי מאז 2 סימולציות,

ובפרקים של הכמותי יצא לי חצי מהטעויות שהיו לי בפרק הכמותי ההוא.

TRIPLEfnH

New member
האוגדנים משקפים בהחלט.

הרמה באוגדן טיפה קלה יותר מהמבחן הפסיכומטרי אך מכיוון שהציונים בו לפי מס' תרגילים שפותרים נכון נמוכים במקצת מהפסיכומטרי, הציון הסופי יוצא משקף מאוד.

למעלה