מכללת אשקלון וכמוהה עוד 4 מכללות ברחבי הארץ (לדוגמא אריאל וצפת) הן שלוחות של בר אילן - הווה אומר שסטודנטים הלומדים שם במסלול התמחות עושים את השנה האחרונה בבר אילן ומקבלים תואר של בר אילן ואלו הלומדים במסלול משולב מקבלים תעודה בסיום התואר שבה כתוב - תעודה של אוני` בר אילן ובדף של פרוט הקורסים והציונים מצויין ``נלמד במכללת ... ``. יש מבין???
כמה שאלות, שעלו בעקבות הכתוב... 1. מה זה מסלול התמחות, בניגוד למסלול משולב? 2. האם התעודה במסלול המשולב שונה, מבחינת יוקרה, מזו הנתנת בבר-אילן? 3. זהו. 4. המשך יבוא.
1. התמחות זה כשאתה לומד מסלול מסוייים כראשי בלבד.. כלומר לדוגמא רק מדעי המחשב. כמובן הקבלה למסלול זה יותר קשה. מסלול משולב - כאשר אתה לומד ראשי ומשני. כלומד לדוגמא - ראשי פסיכולוגיה משני סוציולוגיה. 2. התעודה כמובן שונה מיכוון שלהתקבל להתמחות יותר קשה - הרף שם יותר גבוה. 3. אוקיי. 4. בכייף.
1. 2. ערך? תסביר. עד כמה שידוע לי כל המכללות באותה רמה. כל המבחנים נכתבים ע``י המרצים של בר אילן לשני המסלולים. מלבד קורסים מסויימים. אם באומרך ``ערך`` אתה מתכוון בשוק הלימודים - אז אני שמעתי שהמכללה הספציית הזו ברמה גבוהה ומוערכת בשוק.. אבל כמובן זה תלוי במקצוע ובמסלול אותו אתה בוחר. 3. עד כמה שידוע לי אין הבדל.. אבל אני אוודא את זה ביום ראשון. 4. בבקשה.