ממממממ... שאלה...

lilit jam

New member
ממממממ... שאלה...

אחרי שאתם שומעים מוסיקה של להקות כמו Pearl jam, Alice in cains או... Nirvana... לא קשה לכם לשמוע את המוסיקה של הלהקות החדשות...?

soul one

New member
כן =\

כל מוזיקה שאני שומעת בין אם זה מטאל או גראנג' גורמת לי להיות נורא עצובה שכבר לא כל כך קיימות להקות חדשות וטובות כמו אז... :( זה ממש עצוב. כל כך הייתי רוצה לחוות את הגראנג' או כל סגנון אחר וטוב בזמן שהוא התחיל להתפתח.

stone cold jane

New member
חחחחחח

בשבילי אלה פחות או יותר הלהקות החדשות.... וגם יש דברים חדשים ממש מעולים עיזבו את הניו מטאל, זה סתם חרא, אבל דברים אחרים בסגנונות שונים הם דיי אחלה...

G4rfi3ld

New member
ראו רשימה...

באשכול למטה על ההמלצות. יש עוד כמה גם: Damien Rice -O Autechre - Tri Repetae Sercet Chiefs - Book M Mr Bungle -Disco Volante Faith No More - Angel Dust Beck -Midnite Voltures Depeche Mode -Violator King Crimson -In The Court of the Crimson King Melvins -Houdini

lilit jam

New member
אחל'ה רשימה, אבל...

מה הקשר...?

G4rfi3ld

New member
זה כיף

חיים על הכיף כיפאק לעשות רשימות שקשורות למוזיקה.

RaSTA La Vista

New member
אגב-

אני מדבר עכשיו רק מבחינה טכנית, בלי קשר של טעם במוזיקה: אם תסתכלי על המוזיקה לדורותיה היא תמיד היתה ככה. הקלאסית נחשבת הגאונית (אני מדגיש "נחשבת") ביותר. וככה הלאה והלאה.. אז שימי לב שלהקות כמו הפרוגרסיב ובכלל הרוק המורכב יותר של שנות ה60-70 נחשבים יותר טובים (טכנית) מכל סגנון מוזיקה שבא אחריהם וככה הלאה והלאה (שוב). אולי הדור הבא מנסה להמציא משהו חדש אם זה ניו-מטאל או פוסט גראנג' או פוסט רוק או כל סגנון כזה או אחר שנחשב "חדש" בעולמנו המודרני, וחלכם עדיין לא הגיעו לנק' השיא של התקופה ולכן המוזיקה נחשבת בעיננו, מוזיקה (סילחו לי על הביטוי) "גרועה". הערה: כל דבר שכתבתי שם נכתב בכלליות רבה מאוד, כך שאין ממש כיוון להכנס לויכוח מעמיק בנושא. הדברים נכתבו מנק' ראותי האישית ביותר וביכולתכם לחלוק עלי כאוות נפשכם.

G4rfi3ld

New member
בדיוק אתמול...

ראיתי די וי די של ראש. אני סולד, נגעל ונחרד מפרוגרסיב בכלליות, אבל הם נגנים באמת מאוד מרשימים ונשמעים מעולה לייב. אבל, וזה אבל גדול מאוד: להקות כמו פיית' נו מור, רייג' אגנסט דה מאשין וביסטי בויז הרבה יותר טובות לייב, שלא לדבר על סינגר-סונגרייטרז מרגשים לייב כמו טום וייטס ופי ג'יי הארווי. וגם יש בהרכבים מודרנים יותר נגנים שלא נופלים בכלום מאותם נגני פרוגרסיב: מאט קמרון יכול היה להיות מתופף בכל הרכב פרוגרסיב, והוא באמת הקליט עם גדי לי מראש. ורוב זמרי הגראנג' (קורנל, וודר, סטיילי ולנאגן בשיאם) שמים בכיס הקטן שלהם את זמרי הפרוגרסיב, גם מבחינה טכנית וגם מבחינת הופעה וגם מבחינת רגש. ואני אפילו לא מזכיר את מייק פאטון. אז נכון שבתקופת הפרוגרסיב, בכל להקה כל הנגנים היו תותחים אחד אחד, ובימינו לכל להקה יש במקרה הטוב נגן אחד שמבחינה טכנית הוא יותר מטוב, ונגן אחד שמבחינה טכנית הוא חרפה (סאונדגרדן עם מאט קמרון וקים ת'איל בהתאמה זאת דוגמה טובה), אבל זה בגלל מהפכת הפאנק והפלורליזם שבמוזיקה. סאונדגרדן על אף המוגבלויות של קים תאיל ניגנו דברים מרוכבים ביותר, שעדיין היו יותר דינמיים וניגשים מההתפלצנויות של הפרוגרסיב. אז אני מתפלצן עכשיו בעצמי, בקיצור מה שאני אומר זה: Things change, man make love not war

brain of

New member
חריגה קטנה מהנושא פה

חריגה קטנה מהנושא פה- אבל למה ההתבטאויות על קים ת'איל? לדעתי הוא גיטריסט ענק... פרט, נמק, והבא דוגמאות!

G4rfi3ld

New member
איכסי פיכסי

אני אתן לו קרדיט שבסופר... ודאון און... היו לו תפקידים יפים. חוצמזה, האחלה סאונד שיש לו זה לא בזכותו אלא בזכות המפיקים של האלבומים ואין לו סולו אחד נורמלי, חוץ מהסולו החביב ב Tighter And Tighter. גם בעיני, סאונדגרדן התחילו להיות להקה יותר מטובה ברגע שריסנו את ת'איל ועשו לו סאונד עם יותר בשר, שזה תהליך שהתחיל בלאודר דן לאב ונמשך בכל שאר האלבומים. בקיצור, גיטריסט מאעפן. אם כבר גיטריסט גראנג' אז קאנטרל עושה לי את זה.

George W Bush

New member
קאנטרל הוא באמת הכי מוכשר טכנית

מבין כל הגיטריסטים משם, ובתקופה היותר מאוחרת של אליס (סלף-טייטלד) הוא כבר יותר מדי משתלט על הסאונד ומתלהב יותר מדי עם הסולואים. דווקא קים ת'איל הוא גיטריסט גראנג' קלאסי - סאונד שרירי אך מלוכלך כהוגן ועושה סולואים מלוכלכים ולא-ווירטואוזים בכוונה. לדעתי זה דווקא הפיצ'ר הכי מובהק בגראנג', שנוטים לכוח שמשמועתה המילולית של המילה היא "לכלוך".

brain of

New member
...

אם תקשיב אבל ב-superunknown נגיד לסולואים שלו, תמצא כישרון גדול מאוד לדעתי (ראה like suicide, עושה את כל השיר לדעתי- או לפחות מביא לו שיא מעולה)... קאנטרל גם ענק, יש לי משום מה נטייה לאהוב יותר את הסגנון של ת'איל קאנטרל מלחין מעולה, מה שלא רואים יותר מידי אצל ת'איל ויותר נתרם ע"י קורנל בסאונדגארדן

George W Bush

New member
לא ארמתי לא כשרוני

אמרתי "מלוכלך", שאצלי זה מתרגם כמעט תמיד ל"טוב". ת'איל הוא בהחלט סיבה משמעותית שאני אוהב את סאונדגארדן.

G4rfi3ld

New member
מלוכלך שמלוכלך

הכל פוזה המפיקים של האלבומים של סאונדגרדן עשו לתאיל את הסאונד, בהופעות הבנאדם לא מסוגל לנגן חצי מהשירים. חסר לו כל כך הרבה דברים מבחינה טכנית: דיוק, מהירות והכי הכי חשוב, לבנאדם אין סולו אחד שבו הוא מפגין שמץ של Feel. גם להיות "מלוכלך" צריך לדעת, ומי שיודע לעשות את זה מצויין זה ג'וש הום או באז אוסבורן. תאיל חרא גיטריסט.

RaSTA La Vista

New member
מסכים חלקית.

האמת היא שאם קורנל לא היה מנגן מידי פעם, סאונדגארדן לא היו מה שתופסים מהם בסצינה. בכלל קורנל - כמעט כל דבר שהוא נגע בו, הוא השתלט עליו כמעט לגמרי (הלחנה, כתיבה, ניגון ושירה), ואז כשהיה לו אלבום סולו (אופוריה מורנינג), מסתבר שהרוב לא כ"כ אהבו אותו כמו את שאר החומר שכריס היה מעורב בו. בקשר לבאז אוסבורן.. הוא אחד ה"מלוכלכים" של הסצנה. אבל אני חושב שיצא לו שם כזה או רושם כזה לפחות, רק בזכות הסולן של המלווינז, כי גיטרה ושירה חייבים לעבוד ביחד, הגיטרה מלווה את הזמר ולהיפך. אולי בגלל שלקורנל היה קול כזה צלול וגבוה יחסית עם גיוון של הרבה אוקטבות ולת'איל כגיטריסת שנחשב די פשוט לעומת גיטריסטים אחרים שעמדו לצידם של סולנים בסדר גודל של כריס למשל, די קשה לכסות על הפער ביניהם. לא יודע.. אולי זה משהו אחר. אני אישית מאוד מעריך את סאונדגארדן. והכתיבה שלי כאן יצאה מוזרה ולא מובנת לגמרי... אני עכשיו במרתון למידה למגן בתקשורת ואני לא מאופס לחלוטין.

George W Bush

New member
אבל זה בדיוק העניין

*לא צריך* דיוק, מהירות וטכניקה, וסולואים מבחינתי הם סתם חלק בשיר של מילוי. feel זה מונח יותר מדי חמקמק ואמורפי שספח אליו הרבה יותר מדי בולשיט בשביל שהוא יהיה שיקול, בטח לא בגראנג'. לא מקשיבים לגראנג' בשביל וירטואוזיות. אם כן, אתה בז'אנר הלא נכון.

G4rfi3ld

New member
הוי אדוני

תודה רבה שהפנית את תשומת לבי לכך שאני בז'אנר הלא נכון, מה הייתי עושה ללא הידע וההכוונה שלך, הו גורו הגראנג' יודע כל? אני מת על סאונדגרדן, הם הלהקה השניה האהובה עלי אחרי פיית' נו מור, ועדיין תאיל חרא של גיטריסט. לא מחפש וירטואזיות, אבל אני מחפש מ ש ה ו טוב שיהיה אצל כל אחד מהנגנים, ואצל תאיל, חוץ מהסאונד שהוא בכלל לא אחראי עליו, אין שומדבר טוב. קאנטרל כבר מהדמואים אפשר היה לשמוע שלבנאדם יש סאונד רוצח, כל ריף אצלו זה ריף והוא יודע לנגן סולואים מעניינים ועם פיל. תאיל...לא. אני בטוח שאת כל תפקידי הגיטרה המעניינים של סאונדגרדן קורנל ניגן.

George W Bush

New member
טוב זו דעתך בנאדם

אצלי דווקא ת'איל הוא הצלע החביבה עלי בסאונדגארדן.

למעלה