ממוצע בגרות

airtruck

New member
ממוצע בגרות

יש לי ממוצע בגרות לפי המחשבון של תא 108.35
משום מה פיזיקה לפי המחשבון הושמט ספרות 85 ופיזיקה 87 ופיזיקה הושמט ??

בלי קשר מה הסיכוי להתקבל עם ממוצע כזה

אנגלית 5 96
תנך 2 91
הבעה עברית 2 93
ספרות 2 85
מתמטיקה 5 90
פיזיקה 5 87
היסטוריה 2 95
אזרחות 1 96
אלקטרוניקה 5 99
עבודת גמר 5 98

וכמה לדעתכם אצטרך פסיכומטרי על מנת להתקבל לרפואה באחת האוניברסטיאות

תודה

PantherettePitz

New member
תשובות והסברים

ממוצע הבגרות שמחושב הוא הממוצע המיטבי - כלומר, אם יש בגרות שאינה בגרות חובה שלא תורמת לך לממוצע, היא מושמטת ולא נכללת בחישוב. ספרות היא בגרות חובה ולכן אי-אפשר להשמיט אותה, אבל פיזיקה היא בגרות בחירה ויחד עם הבונוס הציון בה עדיין נמוך יותר מהממוצע שלך בלעדיה, ולכן היא הושמטה.
מאחר שכל אוניברסיטה מחשבת את ממוצע הבגרות קצת אחרת, אני מציעה לך לבדוק בכל אחת מהן מה ממוצע הבגרות שלך - בעיקר בטכניון, שם מקצועות מדעיים מקבלים יותר בונוס מאשר במקומות אחרים ויכול להיות שתהיה לך בגרות יותר גבוהה שם.

בסך הכל הממוצע שלך לא רע. לרפואה בדרך-כלל השאיפה היא לכיוון של 110+ אבל אפשר להתקבל גם עם ממוצע כזה. עם זאת, כדי שיהיה לך סיכוי ריאלי להתקבל תצטרך פסיכומטרי גבוה - לפחות 750+ ורצוי 760+.
אני לא יודעת אם אתה מכיר את מסלול המיונים לרפואה, אבל הקבלה לא נקבעת על סמך בגרויות ופסיכומטרי בלבד, אלא מי שעובר רף מסוים עם בגרויות ופסיכומטרי מזומן למיוני המשך - בת"א, בעברית ובטכניון אלו מבחני מו"ר/מרק"ם, ובבאר-שבע זה מבחן ממוחשב וראיונות. אחרי המיונים האלה, בב"ש ובטכניון הקבלה נקבעת רק על סמך ההישגים בהם, ובעברית ובת"א הציון שמקבלים במו"ר/מרק"ם משתקלל עם הנתונים הקודמים שלך (כשהדגש הוא על הציון במיונים). לכן, בשביל ת"א והעברית רצוי להיות עם נתונים התחלתיים כמה שיותר גבוהים - זה מאפשר להתקבל עם טווח ציונים גדול יותר במיונים אחר-כך.
אתה מוזמן לקרוא במאמרים ובשאלות הנפוצות של הפורום (תחת הלשונית "כלים ומידע") אם אתה רוצה להבין יותר על שיטות המיון השונות, ומוזמן להתייעץ ולשאול שאלות נוספות פה בפורום

airtruck

New member
כדאי לשפר בגרות?

כי לעשות מבחןב מתמטיקה 5 יחידות זה לא מה בכך?
וכול הציונים נראים די טובים ...ספרות לשפר ?
כי פסיכומטרי 750 בשבילי זה המכשול אני מעדיף ללמוד חזק לפסיכומטרי

AnnaRozen

New member
הגברת מקצועות חובה ל5 יח"ל

תקפיץ לך את הממוצע, כגון תנך היסטוריה ספרות.

airtruck

New member
לא מובן לי משהו

עמלתע כול כך על תעודת בגרות טכנולוגית מאוד טובה אבל מה שעעלה לי זה מקצועות חובה
לפי דעתי פיזיקה מתמטיקה ואנגלית הרבה יותר חשוב מהיסטוריה ספרות או תנך לרפואה ..אני לא כועס עליך אלא על השיטה

למעלה