ממולאים....

big mama 2

New member
ממולאים....

לאחר שעמלתי כל הבוקר על פלפלים ממולאים....רציתי לדעת - אייזה ממולאים מככבים אצלכם במטבח ??? והנה המתכון לפלפלים שלי..... 2 כוסות אורז - מורתח דקה 3 בצלים מטוגנים חצי ק"ג בשר טחון עשבי תיבול קצוצים דק 4 עגבניות טחונות בבלנדר או קופסאת עגבניות מרוסקות 2 כפות רסק עגבניות כפית סוכר מלח ופלפל שחור 4 כפות אבקת מרק כורכום אגוז מוסקט עורמים על מגש את האורז, הבצלים עם השמן מהטיגון, בשר טחון, עשבי התיבול והתבלינים. מערבבים. מרתיחים - עגבניות , רסק, סוכר ומלח. ממלאים את הפלפלים באורז. מסדרים בסיר ושופכים את הרוטב מעל. מבשלים שעה - שעה וחצי על להבה בינונית, מידיי פעם מזיזים את הסיר. ומידיי פעם שופכים מעט רוטב מהתחתית על הפלפלים. אני אוהבת להשתמש בפלפלים אדומים, כתומים וצהובים. הכמות מספיקה לשניי סירים גדולים..... בתיאבון.....

קישואים ממולאים בבשר. יאממי../images/Emo91.gif

פרסמתי כאן מתכון לפני מס' ימים לקישואים ממולאים מבושלים עם קציצות. בינתיים עשיתי את זה רק פעם אחת, אבל היה מאוד מוצלח. הייתי מאוד גאה בעצמי על ה"סטרט-אפ" המטורף שלי... הנה קישור למתכון שלי:

big mama 2

New member
אני מכינה קישואים עגולים ממולאים

באורז, בשר ועשבי תיבול.....יוצא חבל על הזמן....

חמין של קיץ של שרי אנסקי:

עשיתי את זה לפני מס' שבועות ויצא מדהיים. השתמשתי בזמנו בכרוב, קישואים ובצל. והרוטב - אממממ... קצת עבודה, אבל הטעם הטעם... ולא לוותר על רוטב היוגורט! הוא הופך את על העסק למאכל קייצי, חמץמץ ומעניין. לי זה הזכיר עלי גפן ממולאים עם רוטב יוגורט (למישו יש מתכון?) שאכלתי בתורכיה. כדאי ומומלץ!

big mama 2

New member
תפוחי אדמה ממולאים....

מתכון מופלא של אמא שלי......שרק כשאני חושבת עליו אני נהיית רעבה.... 20-25 תפ"א קטנים או מחצית הכמות בינוניים חצי ק"ג בשר טחון מתובל 5 בצלים חתוכים דק ביצה טרופה לקלף את תפ"א ולחפור גומה גדולה.תפ"א בינוניים יש לחצות ולהשתמש בשניי החצאים. את החלקים שהוצאו, בתוספת עוד כמה פרוסות, לטגן טיגון קל בסיר צ'יפס. למלא את סירות תפ"א בקציצות קטנות וללחוץ מעט שיכסו גם את השוליים. לטבול בביצה הטרופה את צד הקציצה ולטגן במחבת את שניי צידי הסירה כשצד הקציצה תחילה. לטגן קלות את הבצלים , רצוי בשניי סירים, להוסיף מים, אבקת מרק , כף דבש ופלפל שחור.לסדר סירות ופרוסות מטוגנות ולבשל על אש קטנה עד שהתפודים מתרככים. להעביר את התפודים לפיירקס ארוך, ולהכניס לתנור לחום נמוך לעוד שעה - שעתיים.מידי פעם לשפוך מעט מהנוזלים על גבי הסירות.

big mama 2

New member
ושכחתי לספר לכם....

שיחד עם הפלפלים מילאתי כמה תפוחים ירוקים ובישלתי יחד..... ובין הפלפלים הכנסתי פרוסות תפ"א .....יצא יאמי.....

effyba

New member
הנה ממולאים ממש נפלאים ....

מתכון: ממולאים של סופי רכיבים: למילוי: 2 בצלים בינונים חתוכים בינוני 3-4 שיני שום חתוכות דק דק 2 כוסות אורז שטוף ומסונן 1 קופסאת פטריות שמפיניון חתוכות ומסוננות 1 גזר גדול מגורד גס 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 10 גבעולי שמיר קצוץ דק 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק עלה סלרי עגבנייה כוס רסק עגבניות כוס מים כף סוכר הירקות: 1 בצל גדול 3 קישואים 4 עלי כרוב 6 פלפלים אדומים תבלינים (חצי לשים במחבת וחצי בסיר): 4 כפיות גדושות פפריקה מתוקה 2/3 כפית גריל עוף 1 כפית כורכום 1 כפית פלפל שחור 4 כפיות גדושות מרק עוף אופן הכנה: לגרד את הגזר בפומפיה גסה, לקצוץ את הפטרוזיליה והשמיר ללא הגבעול ולהוסיף את קוביות הפלפל. לשמור בצד. לרחוץ את האורז ולשים לייבוש במסננת. להכין ירקות למילוי: מנקים את הבצל הבינוני- מורידים פס למעלה וםס למטה. עושה חריץ לאורך הבצל עד לאמצע. לוקחים את העלים החיצוניים של הכרוב- חותכים לחצי וזורקים את "הציר" כך שמכל עלה כרוב מקבלים 2 חצאים. מרתיחים מים בסיר וזורקים לתוכו את הבצל והכרוב לכמה דקות. מוציאים מהמים מחכים שיתקרר מעט ומפרידים את הבצל לעלים. את הקישואים מקלפים ,חותכים את הראש והזנב של הקישוא ומניחים את השאריות על תחתית הסיר וחותכים כל קישוא לגלילים באורך של כ-7 ס"מ. עושים חור לכל אורך הקישוא עם קולפן וסכין לופתים את הקישוא עם האצבעות כדי שלא יתפרק) כך שיתקבלו מעין גלילים חלולים. את הפלפלים מנקים , מוציאים את הגרעינים וחותכים את ראש הפלפל. חשוב לעשות חתך בתחתית כדי שבבישול האורז בתוך הפלפל יתבשל ויספוג את טעם הרוטב. שמים את החתיכות שחתכנו מהקישוא כולל ה"ליבה"- בתחתית הסיר. מניח ים גבעול סלרי מעל ופרוסות עגבנייה מעל.(חשוב שתחתית הסיר תהיה מכוסה יברק לפני שמתחילים להניח את הירקות הממולאים) אם עדיין תחתית הסיר לא מכוסה- לשים חתיכות בינוניות של עלה כרוב. מטגנים במחבת את הבצל החתוך והשום- עד שמזהיב. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים למחבת ובמקביל לסיר: (חשוב:את הכמות הרשומה למחבת ואותה כמות לסיר) 2 כפיות גדושות פפריקה+ 1/3 כפית גריל עוף+1/2 כפית כורכום + 1/2כפית פלפל שחור(ולהוסיף מעט שמן לפי הצורך). לכבות האש ורק אז להוסיף 2 כפיות גדושות מרק עוף . (חשוב לשים לב שכמות התבלינים היא כפולה כי חצי הולך למחבת וחצי לסיר ) שופכים את האורז לקערה של הגזר ומוסיפים כף רסק עגבניות (לא יותר מכף כי אחרת האורז לא יתבשל). ממלאים אתהפלפלים בתערובת עד לגובה 2/3.(האורז מתנפח בבישול). בצל ממלאים ומגלגלים.וגם קישוא. את הכרוב ממלאים במעט מאוד מלית כדי שלא יתפקע- ואותו שמים מעל לפלפלים (במקום מכסה) שמים מים עד שמכסים את הירקות- מבשלים על אש גבוהה- כשרותח- מעבירים לאש נמוכה על תחתית ומבשלים 30 -20 דקות עד שהפלפלים מתרככים. מערבבים בקערית את יתר הרסק עגבניות ,כוס מים וכף סוכר- שופכים לסיר ממשיכים בבישול עוד 5 דקות. מסובבים את הסיר בעדינות כדי לערבב- מכסים ומבשלים עוד מספר דקות- מוסיפים סוכר לפי הטעם. (אין צורך שכל המים יתאדו כי משאירים את הסיר מכוסה והאורז ממשיך לספוג את הרוטב. הערות: במקום פטריות שמפניון אפשר לשים בשר טחון- לשים אותו בקערת המילוי הכמות מתאימה למנת ממולאים ונשאר מילוי להקפאה לפעם נוספת. אפשר גם להקפיא את הירקות כשהם כבר ממולאים (לפני בישול) חוץ מהבצל- או לחילופין ניתן להקפיא את הממולאים מבושלים. כשיש עגבניות קשות אפשר גם למלא אותן- עושים חתך בחלק העליון- כמעט עד הסוף ומרוקנים את התוכן עם כפית (ושמים בתחתית הסיר- ממלאים במילוי כמעט עד הסוף. מקור המתכון: סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

ayeletba

New member
הפלפלים הממולאים שלי ../images/Emo13.gif

החומרים: 7-8 פלפלים אדומים וצהובים גדולים. 2 בצלים קצוצים 500 גר´ בשר בקר טחון אורז מבושל(=1 כוס אורז+2 כוסות מים+כף שמן+קורט מלח ופלפל) חופן נדיב של שמיר קצוץ עגבניה רכה קצוצה לרוטב: 1 טומטו מקס 1 קופ´ רסק עגבניות 2 כוסות מים רותחים כף גדושה אבקת מרק עוף כף סוכר מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה: 1. מבשלים אורז - אני מכינה במיקרו: 1 כוס אורז+2 כוסות מים+כף שמן+קורט מלח ופלפל בפיירקס מכוסה - 12 דקות מיקרו ולהמתין עוד 5 דקות עם מיקרו סגור. 2. בינתיים: מטגנים את הבצל הקצוץ והבשר הטחון ב-5 כפות שמן עד שהבשר מאפיר ומתפורר לחלוטין. להוסיף מלח ופלפל. 3. מערבבים בקערה את תערובת הבשר המוכנה+האורז המוכן+עגבניה+שמיר+מלח ופלפל. 4. את חומרי הרוטב לערבב בקערה נפרדת. 5. למלא פלפלים שנוקו מבפנים (אני משתמשת בכף פריזאית) בתערובת - קצת למעלה משלושת רבע הפלפל - מניחים בצפיפות בסיר - על כל פלפל לצקת 2 כפות רוטב ואת שאר הרוטב לשפוך לסיר מהשוליים. 6. להביא לרתיחה ולבשל שעה. מקור המתכון: ayeletba.

ayeletba

New member
לגבי המילוי:

טעים גם כמנה בפני עצמה - כי בסופו של דבר הוא כבר מבושל לפני שמילאנו את הפלפלים - נקרא לזה "בולונז אורז" .

כרוב ממולא - 2 מתכונים

עלי כרוב ממולאים בשר ואורז החומרים - 1 ראש כרוב לבן למלית ½ ק"ג בשר טחון ¾ כוס אורז 1 בצל קצוץ מלח פלפל שחור 2 כפות רסק עגבניות 2 כפות מים לרוטב 1 כף רסק עגבניות מיץ מ-1 לימון מלח פלפל שחור קמצוץ סוכר שמיר קצוץ 2 כפות שמן אופן ההכנה חולטים את עלי הכרוב במי מלח רותחים ומסננים. מסירים את החלק העליון הקשה של הקלח. בסיר מאדים את הבצל, מוסיפים את האורז ומבשלים עד שהוא מקבל ברק. מורידים מהאש. מערבבים פנימה את הבשר, רסק העגבניות, קצת מים, מלח ופלפל שחור. שמים עלה בף היד, בכפית נותנים מהמלית במרכזו עושים מעין צרור קטן תחילה ע"י קיפול הבסיס, ואחר"כ השוליים ומגלגלים בהדיקות ככל האפשר. עורכים את עלי הכרוב הממולאים צפוף בסיר גדול. יוצקים , פלפל שחור, סוכר, שמן, מיץ הלימון ושמיר קצוץ. לוחצים היטב בצלחת על העלים הממולאים, מכסים ומבשלים במשך ½ 1 שעות על אש קטנה. מגלים טועמים ומתקנים את הטעם. מגישים חם. עלי כרוב כבושים ממולאים בשר ואורז החומרים - 1 ראש כרוב לבן למלית ½ ק"ג בשר טחון ¾ כוס אורז 1 בצל קצוץ מלח פלפל שחור 2 כפות רסק עגבניות 2 כפות מים לרוטב 1 כף רסק עגבניות מלח פלפל שחור 1 כפית שטוחה סוכר שמיר קצוץ 2 כפות שמן אופן ההכנה מסירים את העלים מראש הכרוב ורוחצים היטב במים. שמים במסננת כדי שיתנקזו. חולטים את עלי הכרוב במי מלח רותחים ומסננים. מסירים את החלק העליון הקשה של הקלח. בסיר מאדים את הבצל, מוסיפים את האורז ומבשלים עד שהוא מקבל ברק. מורידים מהאש. מערבבים פנימה את הבשר, רסק העגבניות, קצת מים, מלח ופלפל שחור. שמים עלה בף היד, בכפית נותנים מהמלית במרכזו עושים מעין צרור קטן תחילה ע"י קיפול הבסיס, ואחר"כ השוליים ומגלגלים בהדיקות ככל האפשר. עורכים את עלי הכרוב הממולאים צפוף בסיר גדול. יוצקים , פלפל שחור, סוכר, שמן, מיץ הלימון ושמיר קצוץ. לוחצים היטב בצלחת על העלים הממולאים, מכסים. מבשלים במשך ½ שעה על אש קטנה. מגלים טועמים ומתקנים את הטעם. מכניסים את הסיר לתנור (ללא המכסה) ממשיכים לאפות בערך עוד כ-1 שעה בחום בינוני. מגישים חם.

פלפלים ממולאים - חמוצים

פלפלים ממולאים כבושים החומרים 12-14 פלפלים ירוקים 1 ראש כרוב לבן קטן 2 גזרים עלי סלרי, קצוצים ובגבעולים עלי שמיר, קצוצים ובגבעולים עלי פטרוסיליה קצוצים ובגבעולים 4 כוסות מים 3 כפות חומץ 30 גרם מלח גס גרגירי פלפל שחור פלפל אנגלי אופן ההכנה רוחצים ומסירים את ראשי הפלפלים והגרעינים. רוחצים וקוצצים דק את הכרוב. רוחצים גורדים וחותכים את הגזר לטבעות בקערה גדולה מערבבים את הכרוב הקצוץ עם הגזר, עלי הסלרי, השמיר והפטרוזילה הקצוצים, פלפל אנגלי וגרגירי פלפל. בוזקים מעט מלח על הירקות ומשפשפים בידיים. ממלאים את הפלפלים בתערובת הכרוב ומסדרים בצנצנת זכוכית. מכסים בשכבת גבעולי שמיר וסלרי. ממיסים את המלח במים ומוסיפים את החומץ. מערבבים ויוצקים על הפלפלים הממולאים. מכסים את פתח הצנצנת בשתי פיסות בד נקי. מעמידים את צנצנת הכבושים במקום מואר.

למעלה