ממה מורכב ריח השוקולד?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
ממה מורכב ריח השוקולד?

כאשר אנחנו טועמים מזון חלק מהטעם נקלט גם בעזרת קולטני ריח באף בעקבות הקשר בין החך לחלקו האחורי של האף (ולכן כשמצוננים קשה לחוש בטעמים). חוקרים מאוניברסיטת מינכן שבגרמניה גילו שריחו של השוקולד- אשר מורכב מפולי קקאו טבעיים אשר עוברים התססה, ייבוש ואז קלייה- מורכב ממספר חומרים שריחם דומה לריח טוגנים, בשר צלוי, אפרסקים, שומן בקר, כרוב מבושל, זיעת אדם ועוד. טועמים מקצועיים לא הצליחו להבחין בין שילוב החומרים הללו לבין טעמו של שוקולד. תחום זה שייך לתחום ה-sensomics, תחום אשר כולל איסוף הפרופיל של החומרים הכימיים האחראיים לכך שמזונות מסוימים יהיו בעלי ריח וטעם מסוימים. קישור לידיעה קצת על חוש הטעם והקשר שלו לריח
 

restart3

New member
ד"א: האם חוש הריח הוא עניין חומרי לחלוטין ?

האפ פשוט ,כשלא מדובר באף האחורי אלא כשניחוח באויר עולה באפינו- האם זה פשוט חומר גזי משהו,או פשוט פחות צפוף, הנקלט בסערות ומחושי ההרחה שבאף ומתפרש כתחושת ריח ?
 

deathcaster

New member
השאלה לא ממש ברורה

איזה מצב צבירה את מכירה שפחות צפוף מגז?
כל ריח כלשהו משמעותו ומקורו: מולקולות שנישאות באוויר (הן יכולות להיות בכל מצב צבירה) מגיעות ל"קולטני הריח" באף, בקולטנים נוצר אות, האות מועבר ע"י עצב הריח למוח, ובמוח האות מפורש לריח.
 
למעלה