ממה היא נלחצת?

eliav1988

New member
ממה היא נלחצת?

שלום לכולם,

רציתי להתייעץ לגבי משהו שמטריד אותי כבר הרבה זמן..

אני וחברה שלי כבר כמעט שנה ביחד.. אני בן 23 והיא בת 21 ומהתחלת הקשר יש לה בעיה עם מרחב הפרטיות בכל מה שקשור לפלאפון שלה, היא פשוט לא מסכימה לי לגעת בו, לא להתקרב אליו, נגיעה בפלאפון מבחינתה זה חציית קו אדום.. כמובן שאני משתעשע עם זה פה ושם ומנסה לקחת אותו. ובגדול אני די סומך עליה, למרות היותי קנאי מאד.

למרות האמון, משהו בלחץ הזה שלה לגבי הטלפון משגע אותי, מה יש לה כבר להסתיר?? משום מה אני לא אוכל את התירוץ של "החבר הקודם שלי חיטט לי בפלאפון"

עצות?

Megie

New member
הי..

אני חושבת שזה לגמריי לגיטימי מצידה, לא נראה לי שזה אומר שהיא מסתירה משהו, פשוט היא בטח כבר חוותה מניסיון שברגע שהיא נותנת לך לגעת פעם אחת-שם זה פותח לך דלת לחטט..הנייד שלה הוא פרטי, בטח יש בו שיחות אישיות עם חברות ודברים פרטיים שלה, זה נכון שאתם זוג אבל זה לא הופך את הכל לחשוף-מותר לנו להשאיר את הפרטיות שלנו לעצמנו(לשניכם במידה שווה כמובן)... אתה פשוט צריך להפסיק לחצות את המרחב הפרטי שלה בנושא הזה ולקבל את העובדות איך שהן...חוץ מזה, שבטח אם היה לה מה להסתיר שם-היא כבר הייתה מעלימה למקרה ותסתכל..אז אני לא חושבת שזה קשור.

eliav1988

New member
היי

קודם כל תודה

גם לי יש שיחות פרטיות בפלאפון, כמו לכל אדם נורמטיבי, וגם לי לא יהיה נוח אם מישהו יראה את השיחות שלי.. אבל, זה יישאר בגדר "לא נוח" בלבד.

זה פשוט מפריע לי כי נראה לי שזה כבר קשר די רציני ולא צריך להיות היסטרים לגבי הפלאפון. אני לקחתי בחשבון שהיא יכולה להסתכל בפלאפון שלי, ולמרות שלא נוח לי אני מוכן שזה יקרה רק בשביל שהיא תבטח בי.. מה שהיא לא מתאמצת לעשות.

יש לי קייס או שאני סתם אוכל סרט?

Megie

New member
לפי דעתי..

אתה סתם דואג

אתה לא צריך לחשוב שהיא אמורה להסתכל על דברים כמוך..יכול להיות שבנושא אחר היא פתוחה יותר..
גם אם היא מסתירה משהו-זה יתגלה בסוף...אני בכל זאת חושבת שמדובר בסוג של זכרון רע מאקס קנאי שחדר למרחב הפרטי..אני מבינה אותה כי האקס שלי היה כזה..מצד שני דווקא לא הייתי מונעת מהחבג לחטט אבל זה היה מרגיז אותי בטירוף למרות שאני לא מסתירה כלום בנייד.

sani48

New member
אין לך קייס

ציטוט- לקחתי בחשבון שהיא יכולה להסתכל בפלאפון שלי, ולמרות שלא נוח לי אני מוכן שזה יקרה רק בשביל שהיא תבטח
בי,,היא צריכה לבטוח בך ב100 אחוז,גם בלי להיסתכל בפאלפון שלך,אפילו פעם אחת,זה מה שניקרא אמונה מלאה,שבלעדה
הקשר לא שווה כלום,כנל גם לגביך,אתה לא צריך להיות חשדן,לגבי מה שיש לה בפאלפון,אם אתה באמת סומך עליה,מה שכן,לדעתי היא לא היתה צריכה להגיד לך את זה במפורש,שלא תגע לה בפאלפון,זה משהו שאמור להיות מובן מאליו,אז כל עוד,היא לא חושבת,שאתה איזה בן אדם רכושן,היא לא היתה אמורה להגיד את זה,ודבר כזה כן יכול להרגיז מאוד,אבל כניראה באמת שזה בגלל שהיה לה בן זוג רכושני מאוד,שלא נתן לה לחיות,אז יש לה טראומות,שזה יחזור על עצמו,לא חושב שזה קשור לבגידה,מי
שתרצה לבגוד בך,תבגוד בדרכים יותר מתוחכמות בדרך כלל,תעבדו חזק על האמונה שלכם כלפי השני,שלא תגיעו למצב
שהיא תכתיב לך חוקים,כי היא לא סומכת עליך,שיהיה בהצלחה

נ.ב-יש פה פירסומות בצד שמאל שמסתירים לי את מה שאני רושם,מקווה שאיו יותר מדי שגיאות

היי אליאב

גם אצלי חיטוט בפלאפון , מיילים, או כל דבר פרטי זה חציית קו אדום .
לא כי יש לי מה להסתיר, אלא כי אני חושבת שלכל אחד יש את הפרטיות שלו, כמובן שזה צריך להיות בגבול הטעם הטוב, כלומר..
אם חבר שלי יהיה ליידי וסתם ישחק לי עם הפלאפון, אז זה בסדר, אבל אם נגיד אשכח אותו, או שברגע בו לא אסתכל אראה אותו מחטט בו, זה יביא לריב.

אין מקום לבילוש במערכת יחסים זוגית, זה מביא רק צרות.

השאלה היא האם זה מוקצן אצלה או שלא.

eliav1988

New member
אכן

זה ניהיה מוקצן בגלל שהיא לא סומכת עליי שלא אחטט, וזאת תגובת שרשרת שלא נגמרת.. ראי גם תכתובת למעלה

כמה זמן אתם יחד?

אמון הוא דבר שנבנה לאט, ברגע שנפגעים פעם אחת, זה יוצר עוד ועוד מגננות ועוד ועוד תגובות קיצוניות,
שהמצער הוא שבן הזוג שבא אחר כך, כנראה סובל מאותם משקעים.

לדעתי פשוט תכבד את דעתה, ותן לה את הזמן שלה,
היא אמנם צריכה לדעת שלא, לא כולם אותו דבר, ואם פגעו בה בעבר, זה לא אומר שהיא צריכה להוציא את החומות איתך, אבל זה לרוב בלתי נשלט.
אני מאמינה שעם הזמן, היא תתרכך ותתן בך אמון, השאלה היא כמה זמן זה כבר כך, והאם יש בך את היכולת לתת לה את הזמן הזה.

אה, מצטערת..

ראיתי עכשיו שאתם שנה יחד עוד מעט, בהחלט מספיק זמן בשביל שהיא תבין מי ומה אתה.
לדעתי אם אין שום התקדמות בעניין, כדאי להעלות את זה איתה.

מילי1991

New member
התכתבויות עם משפחה

תראה אנלא באה לסכסך אבל...
יש מצב גדול שיש לה דברים אישיים שהיא לא מספרת לך..
ולא מוכנה גם לספר..
אל תקח את זה קשה
תכבד אותה
אל תציק לה עם הקטע של הפלאפון
אולי היא מסתירה משהו (שלא קשור כמובן לבגידה) על מצבה הבריאותי/נפשי
לך תדע..

lital10000

New member
אני חושבת

שהרבה יותר גרוע להצטייר בעיניה כקנאי וחטטן, מהמחשבה שהיא שומרת איזו פרטיות ממך.

לא, אני ממש לא חושבת שהיא מסתירה את זה כדי לבגוד בך. אנשים פשוט לא מרגישים בנח לחלק את כל הפרטיות שלהם מיד לבן זוגם.

היה לי חבר פעם, שרצה לקרוא את הבלוג שהיה לי. כשהוא התחיל לקרוא, אני הפסקתי לכתוב. זה אישי. העדפתי שזרים יקראו או שאף אחד לא יקרא. יש דברים שהם אישיים ואינטימיים מדי. למשל, יחסים עם המשפחה. או דברים ואנשים שחשבנו עליהם, שטויות שעשינו בעבר וכו'.

לא נח לחיות עם בנאדם שלא מכבד פרטיות. האם היית רוצה שהיא תדע עליך ממש הכל?

תזהר, שלא תצא רכושני ותרחיק אותה.

orig429

New member
זכותה לשמור על פרטיות

והטלפון שלה מן הסתם עשוי להכיל דברים אישיים שהיא לא רוצה
שתחשף אליהם. תכבד את רצונה המשך לבטוח בה בזה נגמר הסיפור.

אם אתה לא מסוגל לבטוח בה זה כבר עניין אחר. אתה בוודאי יודע
שזוגיות יציבה מבוססת על אמון הדדי.

פשוט שכח מהנושא והמשך את הזוגיות איתה כרגיל.

אז אני כבר נשואה

ואני יכולה לספר לך שבנייד שלי יש אפליקצייה של יומן אישי שאני כותבת בו כל מיני דברים על עצמי שהייתי מעדיפה לא לשתף בהם את בעלי. בעלי יודע מזה ומאוד מכבד את הרצון והצורך שלי בפרטיות ולכן גם לא לוקח לי את הנייד ומחטט מבלי לבקש רשות.
אני חושבת שלמרות שנמצאים בזוגיות או בקשר עדיין לכל אחד יש את העולם הפרטי שלו וצריך לדעת לכבד זאת.
מעבר לכך, לדעתי פתיחות נוצרת עם הזמן ולפעמים באמת רק צריך לתת לזמן לעשות את שלו, בלי ללחוץ ובלי לחקור יותר מידי....

lital10000

New member
נכון. הייתי מרגישה מאוד לא בנח אם היו קוראים

לי ביומן. גם החבר שלי.

ואנחנו זוג נשוי שונה מאוד מכם.

כבר עברנו את שלב ירח הדבש והיום אנחנו עמוק בתוך מה ששלך שלי ולהפך. אז אני קוראת לו והוא לי (לא תמיד באופן גלוי) וככה גם לומדים אחד על השני בין הילדה לעבודה לבית.

מסובכת

New member
בעלך יודע שאת כותבת משהו...

זה גם ידיעה...בסיפור הזה יש רק סימן שאלה ותהום...
אז, קשה לחיות עם בן אדם מסתורי.
איך אפשר למשוך שנה ככה? הזוי!
יש גבול לפרטיות, אדם פרטי מסביר את פשר הפרטיות ולא מתנהג
אחרת בצורה מחשידה.
חוקר פרטי יעשה את העבודה - על מנת להחזיר אמון/על מנת להבין מה הבן אדם הזה כל כך מסתיר ומתגונן בלי כל הסבר הגיוני.
אי אפשר לחיו
עם בן אדם שמעלה ספק עליו, זה משגע. או כנות/להיפרד.

מסובכת

New member
אולי היא נותנת שירותי מין...

היום אי אפשר להאמין באף אחד. לא היא בך ולא אתה בה..במקרה הזה אתה לא בה.
זה לא בריא...אם אתה מכיר אותה יותר מידי זמן האווירה הייתה אמורה להיות שונה מאוד...ישנם אנשים שפוגשים אחת את השני ואחרי מס׳ דמיונם פתאום מרגישים הכי מחוברים ומרגישים צורך להיפתח עוד ועוד...

אז הבחורה שאיתך לא שלמה עם עצמה, בגלל זה היא לא שלמה איתך.

למעלה